• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konusu açılınca eşimin tepkileri

İşte şimdi konu sahibi adına olsaydı, eşinin babasının katkısı ispatlasaydı karşı taraf, kalan malın yarısını alacaktı. İspatlayamazlarsa tüm malın yarısını. Kadın ister çalışsın ister çalışmasın. Kadını korumak için konulan bu hükmü, bizzat kadınlar kullanmıyor.
Aile konut şerhi olmasa da olur, boşanma davasından önce malı satanların işlemlerini iptal ettirdim defalarca. Ev, adamın üstüne geçiyor, sonra yarısını alıyorsun. Hiç uğraşmamak için şerh en iyisi ancak eşlerde güvensizlik oluşabilir. Evlilik içindeki dengeleri iyi takip etmek gerekli. Neyse ki avukatlar var, öyle bakakalıyor mal kaçıran erkekler. Ay erkeklere çok gıcığım son zamanlarda :KK53::KK53:
emin olun gönül rahatlığıyla izin vermedim bu duruma, fikrimi bile sormadılar diyebilirim. İnsan başına böyle şeyler geleceğini düşünmüyor, düşünüp dile getirse boşanmada mı gözün var oluyor

İşte şimdi konu sahibi adına olsaydı, eşinin babasının katkısı ispatlasaydı karşı taraf, kalan malın yarısını alacaktı. İspatlayamazlarsa tüm malın yarısını. Kadın ister çalışsın ister çalışmasın. Kadını korumak için konulan bu hükmü, bizzat kadınlar kullanmıyor.
Aile konut şerhi olmasa da olur, boşanma davasından önce malı satanların işlemlerini iptal ettirdim defalarca. Ev, adamın üstüne geçiyor, sonra yarısını alıyorsun. Hiç uğraşmamak için şerh en iyisi ancak eşlerde güvensizlik oluşabilir. Evlilik içindeki dengeleri iyi takip etmek gerekli. Neyse ki avukatlar var, öyle bakakalıyor mal kaçıran erkekler. Ay erkeklere çok gıcığım son zamanlarda :KK53::KK53:
aramızda geçen konuşmalar var evin ortak olduğuna dair. bir işe yarar mı sizce

Merhaba kızlar. Geçenlerde bir konu açmıştım eşimin beni aldatmasıyla ilgili. Sürekli gel gitler yaşıyordum. Bayramdan önce eşime boşanmak istediğimi yapamadığımıbu güvensizlikle bir ilişki devam ettiremediğimi, kendimin bu paranoyak hallerinden çok sıkıldığımı söyledim. başta ikna etmeye çalıştı sonra ben diretince iyi aç o zaman davayı dedi. bende ben dava açmıycam anlaşmalı boşanıcaz dedim. Ne istiyorsun dedi isteklerimi söyledim sonra kalktı masadan hazırlanmaya başladı nereye gidiyosun dedim "arabayı yıkamadan alıcam sonra annemlere gidip söyliycem" dedi. Bende "daha kendi aramızda hiç bir detay konuşmadık koşarak ailene mi anlatacaksın" dedim. "sen bizi bitirmişsin" dedi bende "sen aylar önce bitirmişsin" dedim kapıyı kapattım.
Daha sonra eve geldi tekrar ikna etmeye çalıştı ben aynı şeyleri söyledim sonra biz konuşurken birden sana ne kadar altın takıldı diye sordu bende hatırlamadığımı altınları satıp önce araba aldığımızı sonra da ev aldığımızı söyledim. "ekstra altın istemiyorum hayırdır evden pay mı vermek istemiyorsun" dedim. Senin hakkını da yemek istemiyorum kendi hakkımı da yedirmek istemiyorum ama Benimle kazandığını başkasıyla yemene izin vermem dedi. Ben seni sıkıştırıp para biriktirelim demeseydim sen hiç bir mal mülk sahibi olamazdın dedi. Bende 6 yıldır evli olduğumuzu eve onun gibi düzenli para getiremediysem de hep onun yanında olduğumuzu beraber bir hayat paylaştığımızı söyledim. Yeri geldi mesleğimi bıraktım senin yanında kaldım hayatımı öteledim dedim." O zaman boşanırsak her şeyi satarız tatilde harcarız ne sen benim başkasıyla yememe izin vermiş olursun ne de ben" dedi. Beraber dibi görürüz sıfırdan başlarız dedi. Bende ben hem aldatılıp hem sıfırdan başlayamayacağımı söyledim. Beni bitirmeye and içmiş gibisin hem benim hayatımı mahvettin hemde sıfırdan başlamamı bekliyorsun dedim. Madem benimle devam etmek istiyorsun bana bi güvence ver dedim. Evin bizim olan kadarını üstüne al dedim. O da bana yıllardır evde oturduğumuzu yada kiracı varken tüm kiraları bizim aldığımızı, şimdi babasından böyle bişey isterse babasına geçmiş yıllardaki kiraların babasının hakkı kadar olan kısmını ödememiz gerektiğini söyledi. Bende ödeyelim benim için sıkıntı yok dedim. Ama asla bu konuya sıcak bakmadı babam evden çıkın benim payımıda verin diyebilir dedi. babası para katmasaymış biz ev sahibi olamazmışız bunun manevi bir yükü de varmış falan filan (Evimizi alırken babasıda para kattığı için ortak almıştık bu yüzden evin tamamı babasının üstüne). Bundan sonra tüm aldıklarımızı senin üstüne yaparız dedi. Boşanma konusu açıldığından beri ağlıyor sürekli pişmanlığını dile getiriyor. Geceleri uyumuyor saçımı okşuyo öpüyo. Şu an her şey havada kaldı bi uzlaşmaya da varamadık. Evden de gidemiyorum hak kaybı yaşamamak için onunla aynı evde oldukça da her şey çok zor oluyor. Sürekli gönlümü almaya çalışıyor ikna etmeye çalışıyor. Zora mı koşuyor, son çırpınışları mı, gitmeyim diye debeleniyor mu, seviyor mu mal mülk peşinde mi anlayamıyorum artık...
Evi satıp tarilde sıfırlarken istemeyen baba ortak hisse kısmında neden istiyor ?

Babasının üstüne
Kocaman bir NİYE? Bakın hiç şaşmıyor, böyle katakulli peşinde adamlar malı mülkü hep kendi ailesi üzerine geçiriyor. 3/2 yi siz ödediniz ama tapuyu kendi babası üstüne yapmış. Bunu nasıl kabul ettiniz, bir kere de kadının annesi babası üstüne yapılsın şu tapular.
Yeri geldi mesleğimi bıraktım senin yanında kaldım hayatımı öteledim dedim
Aferin çok iyi yapmışsınız, elinizi kolunuzu bağlayıp evde oturursanız adamdan alabileceğiniz kırıntı peşine düşerisiniz böyle. Vur sırtına al lokmasını. Kafelerde dedektifçilik oynayacağınıza sağlam bir avukata danışmalıydınız. O yetmiyor adama niyetinizi de açık ettiniz. Senden boşanmak istiyorum ama önce evin hakkımız olanı üstüne geçir derken neye inanıp güvendiniz? Bari şimdi gidin bir boşanma avukatına danışın. Kocanızın başka kadınlarla yemediği halt kalmamış. Gerçi tüm izleri kapatmıştır çoktan. İster boşanın ister boşanmayın ama kocanız bundan sonra full time kendini garantileyecek şekilde hareket edecek. O yasal olmayan yoldan aldığınız kamera görüntülerini kullanamayacağınızı biliyorsunuz değil mi?

aramızda geçen konuşmalar var evin ortak olduğuna dair. bir işe yarar mı sizce
İhtimal var ama tüm davayı başından iyi yürütmesi gerek, dava dilekçesi çok önemli. Ama yüzde yüz garantisi yok. TMK 229a sokması gerek, bu da maharet ister, şans ister, büyük şans.

Ya böyle bir kocayla oturup boşanmamı konuşuyorsunuz gerçekten , adam sizi aldatmış yahu , hadi konuşuyorsunuz ne duymayı bekliyorsunuz ki?

Tamam karıcığım ben seni aldattım kusurluyum ,her şeyin yarısı senin, yarın hemen gidelim de anlaşmalı boşanalım , hayatta sana tüm güzellikleri getirsin mi diyecek ?

Konuşmayı eşinizi ikna etmek için yapmışsınız ,aldatmanın üzerinden de aylar geçmiş, bana bir güvence ver devam edelim madem demişsiniz , siz boşanmak mı istiyorsunuz yoksa mal mülk mü, yanlış anlamayın haklarınızı sonuna kadar alın neden bırakasınız ki zaten ,hatta mümkünse her kadın fazlasını alabilse keşke ama , siz bence ne istediğinizi kafanızda netleştirin, hemen de bir avukata başvurun, eşiniz kendi rızasıyla o evden size hak verecek bir tip değil ne yazık ki.

Kocaman bir NİYE? Bakın hiç şaşmıyor, böyle katakulli peşinde adamlar malı mülkü hep kendi ailesi üzerine geçiriyor. 3/2 yi siz ödediniz ama tapuyu kendi babası üstüne yapmış. Bunu nasıl kabul ettiniz, bir kere de kadının annesi babası üstüne yapılsın şu tapular.

Aferin çok iyi yapmışsınız, elinizi kolunuzu bağlayıp evde oturursanız adamdan alabileceğiniz kırıntı peşine düşerisiniz böyle. Vur sırtına al lokmasını. Kafelerde dedektifçilik oynayacağınıza sağlam bir avukata danışmalıydınız. O yetmiyor adama niyetinizi de açık ettiniz. Senden boşanmak istiyorum ama önce evin hakkımız olanı üstüne geçir derken neye inanıp güvendiniz? Bari şimdi gidin bir boşanma avukatına danışın. Kocanızın başka kadınlarla yemediği halt kalmamış. Gerçi tüm izleri kapatmıştır çoktan. İster boşanın ister boşanmayın ama kocanız bundan sonra full time kendini garantileyecek şekilde hareket edecek. O yasal olmayan yoldan aldığınız kamera görüntülerini kullanamayacağınızı biliyorsunuz değil mi?
O dönem çok savaş verdim istemedim ama lojman hakkımız gider dedi yarın bir gün hiç evi olmayanlara kampanya yaparlar yararlanırız dedi. Babamında payı var dedi bi şekilde geçiştirdi. Zaten çok üsteleyince çok karşı çıkınca kafanda boşanma mı var diye manipüle etmeye başlıyorlar. Şuan ki bilincimde olsaydım zaten izin vermezdim

Ya böyle bir kocayla oturup boşanmamı konuşuyorsunuz gerçekten , adam sizi aldatmış yahu , hadi konuşuyorsunuz ne duymayı bekliyorsunuz ki?

Tamam karıcığım ben seni aldattım kusurluyum ,her şeyin yarısı senin, yarın hemen gidelim de anlaşmalı boşanalım , hayatta sana tüm güzellikleri getirsin mi diyecek ?

Konuşmayı eşinizi ikna etmek için yapmışsınız ,aldatmanın üzerinden de aylar geçmiş, bana bir güvence ver devam edelim madem demişsiniz , siz boşanmak mı istiyorsunuz yoksa mal mülk mü, yanlış anlamayın haklarınızı sonuna kadar alın neden bırakasınız ki zaten ,hatta mümkünse her kadın fazlasını alabilse keşke ama , siz bence ne istediğinizi kafanızda netleştirin, hemen de bir avukata başvurun, eşiniz kendi rızasıyla o evden size hak verecek bir tip değil ne yazık ki.
Ev üstümüze olmadığı için anlaşarak boşanmayı istedim yıllarca mal davasıyla uğraşmak istemedim. Bence gayet geçerli bir sebep. Ayrıca pişmanım pişmanım diyip duruyordu neler yaşadığımı gördü belki biraz utanırda ben seni üzdüm diyip ılımlı yaklaşır diye düşünmüştüm :D Tabi ki boşanırken hakkımı almak istiyorum en doğal hakkım bunu istiyorum diye mal mülk peşinde mi oluyorum. Aslında onun benim için neler yapabileceğini görmek için bana bir güvence ver dedim çok pişmansa düzeltmek istiyorsa ikiletmezdi diye düşünüyorum

O dönem çok savaş verdim istemedim ama lojman hakkımız gider dedi yarın bir gün hiç evi olmayanlara kampanya yaparlar yararlanırız dedi. Babamında payı var dedi bi şekilde geçiştirdi. Zaten çok üsteleyince çok karşı çıkınca kafanda boşanma mı var diye manipüle etmeye başlıyorlar. Şuan ki bilincimde olsaydım zaten izin vermezdim
Mutlaka aile hukuku alanında uzman avukata git sonra pişman olursun. Boşanma davası vs değil, çeşitli mal paylaşım davalarına bakmış olsun. Ben şekillendirdim mesela davayı kafamda yolunu buldum. Düz evi isterse kazanamaz, dediğim gibi ehil olmalı. Avukatlık mesleğine devam etmediğim 1 sene önce bıraktığım için sorun değil, davanı alacak değilim ama sen anlattığında sadece altınlarını alırız başka hiç yolu yok diyen avukatlarla ilerleme. Kimle görüşürsen TMK 229 a sokabilir miyiz diye sor.

Bunlar önemli güzel argümanlar. Her şey tanıklarda biter ben söyleyeyim. Mutlaka aile hukuku alanında uzman avukata git sonra pişman olursun. Boşanma davası vs değil, çeşitli mal paylaşım davalarına bakmış olsun. Ben şekillendirdim mesela davayı kafamda yolunu buldum. Düz evi isterse kazanamaz, dediğim gibi ehil olmalı. Avukatlık mesleğine devam etmediğim 1 sene önce bıraktığım için sorun değil, davanı alacak değilim ama sen anlattığında sadece altınlarını alırız başka hiç yolu yok diyen avukatlarla ilerleme. Kimle görüşürsen TMK 229 a sokabilir miyiz diye sor.
Çok teşekkür ederim. Peki beni aldattığını öğrenmemin üzerinden henüz 4 ay geçti. bu süreçte dava açmam yani bana yaşattığı şey bu tür konularda bana kolaylık sağlar mı? Bu süre beni çok sıkıştırıyor ne yapmam gerektiğine karar vermek için bu süreyi dikkate almalı mıyım?

Çok doğru gerçekten. Hem evlilik içerisinde alınan mal eşler üzerine olmalı hem de mallara aile şerhi konulmalı. Erkekler genelde ben çalıştım, kazandım ve ödedim diye düşünüyor. Kadın o parayı yemeyi de bilir. Belki lükslerinden, zevklerinden vazgeçiyor; harcamasını kısıyor, tek maaşla evi geçindiriyor da alınıyor o mallar belki. Erkeklerin bunları görmezden gelmelerine gerçekten sinir oluyorum. Kaç tane erkek bir tabak alıyordur eve, kaç tane erkek bir çarşaf alıyordur mesela? Bunları hesap eden yok. Kadınlar aklını kullansın. Evlilik akdi içinde alınan mal ortaktır. Kayınaileler de dış kapının dış mandalıdır. Böyle şeylere kimsenin izin vermemesi gerekiyor.
Aaaa öyle demeyinnnnn. Gurur yapıp dımdızlak evden gitmesi gerekiyor kadının. Yoksa paragöz diyorlar kk da?🙈

öncelikle bence herşeyi boşverin eğer 35 yaşın altındaysanız zaten çok gençsiniz erkeklerle inatlaşılmaz inanın hep siz zararlı çıkarsınız. evet insan karşısındaki hele aldatan bir adamsa donuna kadar almak istiyor ama bence yaşınız gençse vazgeçin. kendi hayatınıza bakın genç yaşınızda daha çok aile kurarsınız. bunlarla özellikle mal mülkle uğraşarak kendinizi yormaktan, yıpratmaktan başka inanın hiç bir işe yaramaz. o başkalarıyla gönül eğlendirirken siz annenizin evinde mal mülk davasıyla uğraşırsınız ne hayatınızı yaşarsınız ne de mutlu olursunuz. maalesefki bizim toplumda erkeğe pek birşey olmuyor çok kafası atarsa alıyor eline bir silah yine sizi korkutuyor. o yüzden en iyisi davayı açıp devlet ne verirse ona razı olmak.

ama hayır ben uğraşıcam hakkım olanı alcam diyorsanız(ki bu da sizin en büyük hakkınız bence) biraz akıllı davranın. önce boşanmaktan vazgeçmiş gibi yapıp 1-2 sene içerisinde alınan malları da şuanki evinizi de kendi üzerinize ya da aile evi yaptırmaya çalışın. onu da yaptıramazsanız her zaman bir masraf bahanesiyle her ay kendinize çeyrek alıp biriktirin ondan habersiz. hiç değilse boşandığınızda kendinizi de idare edecek biraz birikiminiz olur.

ama size tavsiyem kendi hayatınıza bakın ya inanın önünüzde kocaaamaan bir hayat var ve her yaşta gerçekten sizi seven insanı bulabilirsiniz. siz uğraşmadıkça o daha da kudurur zaten. siz uğraşıp inatlaştıkça beni görmek için bahane arıyor, benden vazgeçemiyor triplerine girer.

Şimdi hakkı olanı talep etmek ayrı, hiç emek vermeden mala mülke konmaya çalışmak ayrı. Bunun ayrımını iyi yapmak lazım 😊
1 yıllık vs evli çocuğu olmayan çalışmayan hiçbir emeği olmayanın alacağı mal nafaka başka , 10 yıl üstü vs eşin başka. Burada size yüzde yüz katılıyorum

öncelikle bence herşeyi boşverin eğer 35 yaşın altındaysanız zaten çok gençsiniz erkeklerle inatlaşılmaz inanın hep siz zararlı çıkarsınız. evet insan karşısındaki hele aldatan bir adamsa donuna kadar almak istiyor ama bence yaşınız gençse vazgeçin. kendi hayatınıza bakın genç yaşınızda daha çok aile kurarsınız. bunlarla özellikle mal mülkle uğraşarak kendinizi yormaktan, yıpratmaktan başka inanın hiç bir işe yaramaz. o başkalarıyla gönül eğlendirirken siz annenizin evinde mal mülk davasıyla uğraşırsınız ne hayatınızı yaşarsınız ne de mutlu olursunuz. maalesefki bizim toplumda erkeğe pek birşey olmuyor çok kafası atarsa alıyor eline bir silah yine sizi korkutuyor. o yüzden en iyisi davayı açıp devlet ne verirse ona razı olmak.

ama hayır ben uğraşıcam hakkım olanı alcam diyorsanız(ki bu da sizin en büyük hakkınız bence) biraz akıllı davranın. önce boşanmaktan vazgeçmiş gibi yapıp 1-2 sene içerisinde alınan malları da şuanki evinizi de kendi üzerinize ya da aile evi yaptırmaya çalışın. onu da yaptıramazsanız her zaman bir masraf bahanesiyle her ay kendinize çeyrek alıp biriktirin ondan habersiz. hiç değilse boşandığınızda kendinizi de idare edecek biraz birikiminiz olur.

ama size tavsiyem kendi hayatınıza bakın ya inanın önünüzde kocaaamaan bir hayat var ve her yaşta gerçekten sizi seven insanı bulabilirsiniz. siz uğraşmadıkça o daha da kudurur zaten. siz uğraşıp inatlaştıkça beni görmek için bahane arıyor, benden vazgeçemiyor triplerine girer.
Benim kalbimde hiç geçmeyecek bir yara açtı eğer boşanma olacaksa hakkımı almak isterim yanına kalmasın

Çok teşekkür ederim. Peki beni aldattığını öğrenmemin üzerinden henüz 4 ay geçti. bu süreçte dava açmam yani bana yaşattığı şey bu tür konularda bana kolaylık sağlar mı? Bu süre beni çok sıkıştırıyor ne yapmam gerektiğine karar vermek için bu süreyi dikkate almalı mıyım?
bu tamamen avukatına bağlı. Zina sebebiyle boşanma davası zamanaşımı 6 ay. Senin yaşadığın güven sarsıcı olay. Genel boşanma davasına tabi. Ama sen mesela aldatıldıktan sonra evliliğine sorunsuz devam edersen olmaz, affetmiş sayılırsın. Dava dilekçesi buna göre hazırlanmalı. Aynı evde yaşamaya devam etmeniz vs iyi değil, ne kadar erken açarsan davayı o kadar iyi. Ben defalarca aldatılan kadınların davalarına baktım. Son aldatılmada evlerini ayırdılar. Bu konuda kesin sınır yok, yeterki affetmeye sokulmasın. Dediğim gibi zinaya girmez senin davan, avukatın işi bilmeli. Git görüş bir şey kaybetmezsin, aksine bilgilenirsin.

Benim kalbimde hiç geçmeyecek bir yara açtı eğer boşanma olacaksa hakkımı almak isterim yanına kalmasın
bundan birkaç sene sonra davalar hala bitmemişken o zaman geri dönüp keşke hayatımı yaşasaydım kendimi bu kadar paralamasaydım olmaz inşallah. belki o bilmem kaçıncı sevgilisiyle olurken siz kendinizi üzmüş olmazsınız. umarım yaptığınız herşeye değer ve kendi hakkınızı da yaşamınızı da geri alırsınız

Ev üstümüze olmadığı için anlaşarak boşanmayı istedim yıllarca mal davasıyla uğraşmak istemedim. Bence gayet geçerli bir sebep. Ayrıca pişmanım pişmanım diyip duruyordu neler yaşadığımı gördü belki biraz utanırda ben seni üzdüm diyip ılımlı yaklaşır diye düşünmüştüm :D Tabi ki boşanırken hakkımı almak istiyorum en doğal hakkım bunu istiyorum diye mal mülk peşinde mi oluyorum. Aslında onun benim için neler yapabileceğini görmek için bana bir güvence ver dedim çok pişmansa düzeltmek istiyorsa ikiletmezdi diye düşünüyorum
Malın mülkün peşinde ol zaten sonuna kadar sahip çık, hakkını hatta alabilirsen fazlasını al ama sendeki kocada kendi rızasıyla yapacak tip yok, ikiletmiş işte vermiyor , vermez o yüzden yola kocanla değil de bir avukatla devam et dedim ama siz bilirsiniz tabiiki eşinizin vermesini beklemekte bir tercih ama zaman kaybediyorsunuz.

bu tamamen avukatına bağlı. Zina sebebiyle boşanma davası zamanaşımı 6 ay. Senin yaşadığın güven sarsıcı olay. Genel boşanma davasına tabi. Ama sen mesela aldatıldıktan sonra evliliğine sorunsuz devam edersen olmaz, affetmiş sayılırsın. Dava dilekçesi buna göre hazırlanmalı. Aynı evde yaşamaya devam etmeniz vs iyi değil, ne kadar erken açarsan davayı o kadar iyi. Ben defalarca aldatılan kadınların davalarına baktım. Son aldatılmada evlerini ayırdılar. Bu konuda kesin sınır yok, yeterki affetmeye sokulmasın. Dediğim gibi zinaya girmez senin davan, avukatın işi bilmeli. Git görüş bir şey kaybetmezsin, aksine bilgilenirsin.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz... Ankarada bildiğiniz iyi biri var mı

Back
X