Öncelikle bir konuya açıklık getireyim, sıklıkla yanlış bilgi veriliyor çünkü. Fitness ile kas yapılmaz. Yani o burada söylendiği gibi bir kas büyümesi olmaz, öyle tv'dekiler gibi, internettekiler gibi şişerim korkusu yersiz arkadaşlar. Hele de bir kadın için çok çok zor. Evet kas hacminiz bir miktar artar ancak bu sizi görüntü itibariyle kötü göstermeyecektir.
Şimdi asıl konuya döneyim. Sadece sporla veya sadece diyetle kilo vermek sağlıklı ve kalıcı değil arkadaşlar. Kilo vermek istiyorsanız, yağ yakmalısınız. Ama öyle diyet yapıp aç kalarak değil. Sağlıklı beslenip, sizi tok tutacak faydalı şeyler yiyerek.
Önce metabolizmanınızı hızlandırmalısınız. Metabolizma nasıl hızlanır???
1- Evet spor yapacaksınız. Dolaşımınız hızlanacak. Kardiyovasküler sisteminiz güçlenecek. Ter atacaksınız. Ter attığınız için, su içerek bu su kaybını telafi edeceksiniz. kesinlikle şunu söyleyebilirim: Bol su içerseniz kilo vermek ihtimaliniz çok artacak. Sporun ne olduğu önemli değil. yürüyüş, koşu, basketbol, tenis, trekking, squash ne olursa artık. Ha bu arada "kaslanıcam yaa

" diye üzülüyorsunuz ya. Fitnessın size sağlayacağı belli belirsiz kas hacmi de metabolizmanızı hızlandıracak ve daha çok yağ yakacaksınız.
2- Yemek yiyeceksiniz. Bakın diyet demiyorum. temiz beslenme diye bir kavram var, araştırın. Kan şekerinizi bir anda yükseltip, sizi acıktıracak tarzda şeyleri yemeyeceksiniz. Mesela makarna, mesela, pilav, mesela dürüm, mesela börek, mesela çikolata, mesela mesela.... Karbonhidratı azaltacak, yağı kesmeyecek ama doğal ve sağlıklı yollarla alacak ve spor sonrası vücudunuzu toparlamaya yetecek kadar proteini alacaksınız. Sebze yiyeceksiniz. Bunları bir diyetisyenle irtibat kurarak yapın tabi ben diyetisyen değilim :) Yok altın çilekmiş, yok bilmem ne otuymuş bunları geçin arkadaşlar.
3- Uyuyacaksınız arkadaşlar. Bu konuda çok sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, yukarıdakileri yaptığınızda uyurken bile yağ yakacaksınız. en az 7 -8 saat uyuyun.
Bunları disiplinli bir şekilde yapan insanın, eğer hormonal bir rahatsızlığı yoksa, kilo verememesi İM-KAN-SIZ!
Konu sahibi gibi başkalarından da duyuyorum. Sporun ilk zamanları kilo alınıyo yaa diyorlar. Hayır arkadaşlar, tam tersi normalde sporun ilk zamanları, en çok ağırlık kaybedilen zamanları olmalı. Çünkü vücudunuzdaki ödemi atacaksınız önce. Atamıyorsanız bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir. öyle 2 haftada da kas yaptım ondan kilo aldım demeyin. İnsanlar 500 gram kas kütlesi için deli gibi ağırlık kaldırıp, kaşık kaşık protein tozu götürüyor :) Şöyle bir bakın, hatayı mutlaka bulacaksınız.
Kişisel fikrimi de söyleyeyim, fitness biz kadınlar için en uygun spor türü