Baş belası sosyal fobi yardımmm!!

Momgirl

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2018
95
21
18
33
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun:( daha önce sosyal fobisi ve anksiyetesi olup tamamen iyileşen oldu mu iyileşme olduysa nasıl oldu? Liseden beri bu illeti çekiyorum lise üniversite bi şekilde atlattım ama şuan yeni memurum telefon konuşmalarıyla çok işim oluyor iş yerinde karşı tarafa konuşmak sorunu çözmek bana işkence gibi geliyor hele bir de öbür iş arkadaşlarımın yanında kurumun telefonuyla birileriyle konuşmak ölüm gibi :( üniversitedeyken sunum yapmak söz hakkı alıp bi şeyler anlatmak.. çok çok stresli geçti o yıllarım..Bir de bir ortamda uzun bi konu anlatınca kal geliyor bana aşırı heyecanlanıyorum dil sürçmesi ,kelimeyi yanlış telaffuz çok oluyor ne anlatacağımı unutuyorum özgüvenim yerle bir oluyor napmalıyım napabilirm dayanamıyorum artık

Tedavi ol mutlaka yüzde yüz olmaz belki ama yüzde 60-80 gibi atlatma şansın var. Hatta çok caba gosterirsen yüzde yüz bile olabilir.

Öncelikle şunu unutmayın!! Bu sorunu yaşayan ilk kişi değilsiniz son kişide olmayacaksınız. Bulunduğunuz yerde mutlaka bir psikolog vardır ondan yardım almanız en iyisi olacaktır seanslar ilerledikçe eminim aradaki farkı göreceksiniz. Herşey sizinle başlar ;)

Tedavi ol mutlaka yüzde yüz olmaz belki ama yüzde 60-80 gibi atlatma şansın var. Hatta çok caba gosterirsen yüzde yüz bile olabilir.
Bi iki defa psikiyatri doktoruna gittim üni yıllarında pek faydasını görmedim doktor pek ilgili değildi o yüzden daha sonra gitmedim.Benim için aşırı heyecan gerektiren durumları ya sakinleştirici bi hapla ya da bitkisel bir şurupla geçiştiriyorum ama artık kalıcı bir çözüm istiyorum

Bi iki defa psikiyatri doktoruna gittim üni yıllarında pek faydasını görmedim doktor pek ilgili değildi o yüzden daha sonra gitmedim.Benim için aşırı heyecan gerektiren durumları ya sakinleştirici bi hapla ya da bitkisel bir şurupla geçiştiriyorum ama artık kalıcı bir çözüm istiyorum

Psikologa gidin psikiyatriste değik

Öncelikle şunu unutmayın!! Bu sorunu yaşayan ilk kişi değilsiniz son kişide olmayacaksınız. Bulunduğunuz yerde mutlaka bir psikolog vardır ondan yardım almanız en iyisi olacaktır seanslar ilerledikçe eminim aradaki farkı göreceksiniz. Herşey sizinle başlar :KK66:
Evet farkındayım bazen kendi kendime gaz veriyorum hatta insanları niye bu kadar umursuyorum diye ama tek başıma aşamıcam sanırım bu konuyu.Çevremde ne ailem ne eşim kimse bilmiyor bu durumumu hep gizlemeye çalışıyorum.Ankaradayım iyi psikatristlerin muayene ücretleri çok pahalı tek muayene olsa neyse de seans seans bütçemi aşar.:((

Evet farkındayım bazen kendi kendime gaz veriyorum hatta insanları niye bu kadar umursuyorum diye ama tek başıma aşamıcam sanırım bu konuyu.Çevremde ne ailem ne eşim kimse bilmiyor bu durumumu hep gizlemeye çalışıyorum.Ankaradayım iyi psikatristlerin muayene ücretleri çok pahalı tek muayene olsa neyse de seans seans bütçemi aşar.:KK43:(

Yine de etrafına bir bak uygun fiyatta Ankara da bulabilirsin yine de.. senin neden böyle düşündüğün araştırılacak tır bu kadar çekinmenin bir sebebi mutlaka vardır geçmişte annen baban kardeşin ne bilim belki en yakın arkadaşın öğretmenin birilerinden birşey duymuş olma sana direk olmasa bile başka birine söylenmiş olması hepsi bir etken olabilir.. ama aşılamayacak bir sey değil yeterki iste

Hitabet üzerine kitaplar okuyabilirsiniz. Diksiyon ve konuşmayla ilgili kurslara gidebilirsiniz.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun:KK43: daha önce sosyal fobisi ve anksiyetesi olup tamamen iyileşen oldu mu iyileşme olduysa nasıl oldu? Liseden beri bu illeti çekiyorum lise üniversite bi şekilde atlattım ama şuan yeni memurum telefon konuşmalarıyla çok işim oluyor iş yerinde karşı tarafa konuşmak sorunu çözmek bana işkence gibi geliyor hele bir de öbür iş arkadaşlarımın yanında kurumun telefonuyla birileriyle konuşmak ölüm gibi :KK43: üniversitedeyken sunum yapmak söz hakkı alıp bi şeyler anlatmak.. çok çok stresli geçti o yıllarım..Bir de bir ortamda uzun bi konu anlatınca kal geliyor bana aşırı heyecanlanıyorum dil sürçmesi ,kelimeyi yanlış telaffuz çok oluyor ne anlatacağımı unutuyorum özgüvenim yerle bir oluyor napmalıyım napabilirm dayanamıyorum artık
Dil sürcse ne olacak. Kim ne diyecek ki size. Rahat olun. Özgüvenle ilgili D@R da psikonet yayınlarının kitapları var. Netten bi bakın

Yine de etrafına bir bak uygun fiyatta Ankara da bulabilirsin yine de.. senin neden böyle düşündüğün araştırılacak tır bu kadar çekinmenin bir sebebi mutlaka vardır geçmişte annen baban kardeşin ne bilim belki en yakın arkadaşın öğretmenin birilerinden birşey duymuş olma sana direk olmasa bile başka birine söylenmiş olması hepsi bir etken olabilir.. ama aşılamayacak bir sey değil yeterki iste
Kesinlikle sebep öyle bişey zaten.ailem mükemmeliyetçi ve hep eleştiriyi eleştirmeyi seven insanlar.Hatta sülalem öyle.Bende alıngan ve mükemmelliyetçi biriydim.Alınganlığı aştım mükemmelliyetçiliğimi de aşmaya çalışıyorum.Ama işte profesyonel bir destek olmadan bi yere kadar ilerleyebiliyorum sanırım.Hep kendim çaba gösterdim yenmek için ama çok yoruldum

Hitabet üzerine kitaplar okuyabilirsiniz. Diksiyon ve konuşmayla ilgili kurslara gidebilirsiniz.
Ortaokul lisede çok kitap okurdum ama üni ve sonrasında çok çok az okumaya başladım.Sanırım bi olayı konuyu uzun uzun anlatmak için yeterince kelime dağarcığım yok kitap okumaya okumaya köreldim bu da bende özgüvensizlik yaptı sosyal fobimi de arttırdı üni yıllarında bi ara diksiyon kursuna gittim ama oraya gelenler hep konuşkan ve çok özgüvenli insanlardı ben de bıraktım kendimi rahat hissedemedim bi konuşmada söz bana gelince bikaç cümleyle geçiştiriyodum o bile bana eziyet gibi geliyodu sonra da gitmedim işte

Dil sürcse ne olacak. Kim ne diyecek ki size. Rahat olun. Özgüvenle ilgili D@R da psikonet yayınlarının kitapları var. Netten bi bakın
Aynen öyle de ah işte gel de bilinç altıma anlat.Aslında herşeyin farkındayım.Şuan işyerimde de çok iyi bir konumdayım.iyi bir bölümden mezun oldum.Ama iş yerimde benden çok daha düşük bölüm veya eğitim seviyesinde olanların yanında bile kendimi ezik hissediyorum çünkü kendimi iyi ifade edemiyorum.Hakkımı istediğim gibi arayamıyorum.Sinirlenince özellikle hiç hakkımı arayamıyorum ağlamaklı oluouorum hemen.Bide dediğim gibi cümleleri akıcı kuramıyorum telefuzumda hatalar oluyor hep vs vs.

Aynen öyle de ah işte gel de bilinç altıma anlat.Aslında herşeyin farkındayım.Şuan işyerimde de çok iyi bir konumdayım.iyi bir bölümden mezun oldum.Ama iş yerimde benden çok daha düşük bölüm veya eğitim seviyesinde olanların yanında bile kendimi ezik hissediyorum çünkü kendimi iyi ifade edemiyorum.Hakkımı istediğim gibi arayamıyorum.Sinirlenince özellikle hiç hakkımı arayamıyorum ağlamaklı oluouorum hemen.Bide dediğim gibi cümleleri akıcı kuramıyorum telefuzumda hatalar oluyor hep vs vs.
Düzelir. Zaman

Back
X