Baş belası

recheel

fredoom=hallucinations
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
575
985
323
Arkadaşlar son 3 gündür öyle sinirliyim ki fevri davranıp hata yapmamak adına sizlerden akıl almaya karar verdim
9 aydır bir iş yerinde çalışıyorum oturduğum yer ilçe ve merkezi il de bulunan bir firma yani ben şubede çalışıyorum
şube açıldığından bu yana işin içindeyim
patronumla 9 aydır hiç bir kırgınlığımız küslüğümüz olmadı
patron elemandan çok abi kardeş gibiydik her türlü sıkıntımı anlatır akıl alırdım
tek sorunumuz maaş ödemeleri ile ilgiliydi
şube yeni açıldı diye bende üzerine fazla gitmezdim açıkçası sonuçta huzurluydum ya
patronum her seferinde orası sana emanet der bazen haftalarca şubeye gelmezdi
bu böyle 9 ay sürdü taaa ki geçen haftaya kadar
şirketimize yeni bir pazarlama elemanı alındı ilçe ve ilçe bölgesine bakmak üzere
kız geldiği ilk günden (iş görüşmesine) beri gerek tavırları gerekse işve cilvesi ile patronumu açıkçası ele aldı
ve şimdi ise benim hakkımda en ufak bir şeyi abartıp patronuma anlatıyor
haliyle biz birbirimize girdik
ayağımı kaydırmaya çalışıyor en ufak hatayı büyütüp ispiyonluyor
pzt sabahı bayram dönüşü memleketten pzt sabah döndüm ve 9 da açılması gereken ofisi 9'u 20 geçe açtım
ona kadar anlatmış
patronum da bundan sonra mesai saatlerine uyulcak 08:30-18:30 olucak uyamam diyen varsa kapı orada dedi
ama kendisi bu gün 09:40 da işe geldi
işten çıkmak problem değil ama bu maglubiyet hissi kötü
kendisi sözde pazarlamacı ama tüm gün ofiste oturup çay sigara içip arkadaşlarını da davet ediyor
söylesem biliyorum ki ben şikayet ettim diye yaptı diyecek ve ben haksız duruma düşücem
bu güne kadar dağıtım elemanlarının bile nasıl çalıştığını bana soran benden rapor alan patronum su an yüzüme bakmaz oldu sorsa söyleyeceğim de sormuyor maalesef
ooof çıldırmak üzereyim kızlar bi yardım:2::2::2::2:

Neden patronunla açıkça konuşmuyorsun

İşyerinde her zaman direkt olma taraftarıyım, herkesin pozisyonu belirlenir ve ona göre çalışır

Bazen yekten derdini anlatmak daha etkilidir ama sızlanmadan

aynı durum benim başıma geldi ve kendi isteğimle çıktım işten.sonra fazla sürmedi eşimle tanıştım ve evlendim.hem hatta kızı işe sokanda bendim iyiliğimin karşısında böyle teşekkür etti.sizi bilmem ama ben sabredemedim bu kötülüğün karşısında çıkmakta çözümü buldum.3 seçeneğim verdı.1.ya bende onun yaptığının aynısını yapacaktım 2.sabredip çalışacaktım 3.işten çıkacaktım.ben 3.sünü seçtim.ama ALLAHA havale ettim onu.sırf ALLAHTAN korktuğum için onun gibi olmadım.yoksa bilirdim ona yapacağımı.daha fazla dursaydım beni günahkar yapacaktı zor sabrettim.

birde üzüldüğüm nokta olmayan şeyleri üzerime iftira atarak beni gözlerinden düşürmeye çalıştı.ALLAH islah etsin böyleleri.

Direk konuşmaya çabaladım ama patronumun o bana bunları yaptığım için iftira attığımı düşünüyor o yüzden ben daha da kötü duruma düşüyorum

evet böle art niyetli kötü insanların şerrinden allah korusun

Direk konuşmaya çabaladım ama patronumun o bana bunları yaptığım için iftira attığımı düşünüyor o yüzden ben daha da kötü duruma düşüyorum

patronunla direk konuştuğun halde böyle bişeyi düşündüyse senin hakkında bu zamana kadar ki samimyetiniz boşmuş o kadar güveniyoduda iki günlük elemanın bi lafıyla seni niye iftiracı etti bence git ona da bunları söyle sonrada çık işden iş mi yok

İş yerinde senin pozisyonun ne, onun ki ne ? Bazı iş yerlerinde satış temsilcilerine farklı yetkiler veriliyor, pozisyonun onun altında mı

İş yerine gelip giden misafirleri için patronunun görüşü ne

Bir de konuşmanın üslubu önemlidir, şikayetvari değil iş için, yürütmesi gerekli ofis kuralları için bir toplantı talep edin. Büyük bir kuruluş demişsiniz o tip yerlerde gayri ciddi birebir konuşmalar pek kaale alınmaz. Toplantı talep edin ve bu kişiyi toplantıda sıkıştırın ama üslubu bozmadan. Patronunuz da bir şeyleri gözüyle görür o zaman.

Ya olay aslında samimiyet v.s değil

bende o kadar işveli cilveli olsam
gece yarılarına kadar whatsapp da onunla msjlaşsam eminim benden de iyisi olmazdı

İş yerinde senin pozisyonun ne, onun ki ne ? Bazı iş yerlerinde satış temsilcilerine farklı yetkiler veriliyor, pozisyonun onun altında mı

İş yerine gelip giden misafirleri için patronunun görüşü ne

Bir de konuşmanın üslubu önemlidir, şikayetvari değil iş için, yürütmesi gerekli ofis kuralları için bir toplantı talep edin. Büyük bir kuruluş demişsiniz o tip yerlerde gayri ciddi birebir konuşmalar pek kaale alınmaz. Toplantı talep edin ve bu kişiyi toplantıda sıkıştırın ama üslubu bozmadan. Patronunuz da bir şeyleri gözüyle görür o zaman.

muhasebecisiyim ama ilk açıldığında işe başladım ve buranın maddi idaresi tamamen bende
kimse sunu niye yaptın ne gerek vardı demezdi
hatta arayıp sunu söle yapıcam sizin için uygunmudur dediğimde
orası sana emanet nasıl istiyorsan öyle yap derdi patronum
daha önce bütün elemanlardan da ben sorumluydum

Bence patronun bir anda böyle değiştiyse artık düzelmez...Kız çirkef belli ki ve ne yazık ki böyleleri ne yapar eder haklı çıkar.Ya susup çalışmaya devam edeceksiniz ya da ayrılacaksınız işten....Ama başka bir iş ayarlayın ve birden ayrılın,haketmişler bunu...Onlara bağlı gibi gözükmeyin...

muhasebecisiyim ama ilk açıldığında işe başladım ve buranın maddi idaresi tamamen bende
kimse sunu niye yaptın ne gerek vardı demezdi
hatta arayıp sunu söle yapıcam sizin için uygunmudur dediğimde
orası sana emanet nasıl istiyorsan öyle yap derdi patronum
daha önce bütün elemanlardan da ben sorumluydum

Geceleri yazışmalar falan çok sürmez o iş cılkı çıkar

İş hayatında cilve sökmez, ciddiyetini koru, sadece işle ilgilen ve patronunla kontağı kesme

Biraz sabırlı ol, dedikodu çarkı işlemeye başladığı zaman zaten tutunamaz orada, itidalini koru ve dediğim gibi toplantı talep et

İşin içine gönül durumları girdiyse geçmiş olsun arkadaşım.
Bir süre bekle ama o sırada da yeni bir iş ara derim.

Konuyu yanlış anlama arkadaşım ama muhasebecilere sinir oluyorum ben nedense :34:
Nedeni ise patronun onlara vermiş olduğu yetkiyi fazlasıyla kullanarak kendilerini patron konumuna koymaları
İşim çok yoğun diyerek başkalarına iş buyurmaları ve bir türlü çekilmeyen hal ve tavırları...
Onlar için fatura kesmek , cari kart açmak çok zor iş ve yük gibidir... Benim her firmada gördüğüm muhasebecilerin duruşları buydu ve bu şekilde oldu... Bu yüzdende sevmedim.. Bence firmada herkesin yeri ve görevi farklıdır herkes işini yapmalıdır... Kimse patrona yağ yakmayla patrona dert ve sorunlarını paylaşmayla bir yere gelmez gelemez.. Ha bir dönem bir yere geldiğini sanır , ileride patron sadece işine yarı yanı devam ettirir :34: Satış elemanı firmaya gelir sağlıyacağı için patron gözünde fonksiyonel bir insandır.. Bu yüzdende ayrı bir konumdadır her zaman para akışını sağlayacağı ve firmaya katkıda bulunup ,firmayı temsil ediceği için. Firma daha yeni açıldığı için tatlım daha kurumsal olamamış.. Ama emin ol özel sektör bu sonuçta o iş yeri sana da kalmaz diğer bayana da ...

Son düzenleme:
Arkadaşlar son 3 gündür öyle sinirliyim ki fevri davranıp hata yapmamak adına sizlerden akıl almaya karar verdim
9 aydır bir iş yerinde çalışıyorum oturduğum yer ilçe ve merkezi il de bulunan bir firma yani ben şubede çalışıyorum
şube açıldığından bu yana işin içindeyim
patronumla 9 aydır hiç bir kırgınlığımız küslüğümüz olmadı
patron elemandan çok abi kardeş gibiydik her türlü sıkıntımı anlatır akıl alırdım
tek sorunumuz maaş ödemeleri ile ilgiliydi
şube yeni açıldı diye bende üzerine fazla gitmezdim açıkçası sonuçta huzurluydum ya
patronum her seferinde orası sana emanet der bazen haftalarca şubeye gelmezdi
bu böyle 9 ay sürdü taaa ki geçen haftaya kadar
şirketimize yeni bir pazarlama elemanı alındı ilçe ve ilçe bölgesine bakmak üzere
kız geldiği ilk günden (iş görüşmesine) beri gerek tavırları gerekse işve cilvesi ile patronumu açıkçası ele aldı
ve şimdi ise benim hakkımda en ufak bir şeyi abartıp patronuma anlatıyor
haliyle biz birbirimize girdik
ayağımı kaydırmaya çalışıyor en ufak hatayı büyütüp ispiyonluyor
pzt sabahı bayram dönüşü memleketten pzt sabah döndüm ve 9 da açılması gereken ofisi 9'u 20 geçe açtım
ona kadar anlatmış
patronum da bundan sonra mesai saatlerine uyulcak 08:30-18:30 olucak uyamam diyen varsa kapı orada dedi
ama kendisi bu gün 09:40 da işe geldi
işten çıkmak problem değil ama bu maglubiyet hissi kötü
kendisi sözde pazarlamacı ama tüm gün ofiste oturup çay sigara içip arkadaşlarını da davet ediyor
söylesem biliyorum ki ben şikayet ettim diye yaptı diyecek ve ben haksız duruma düşücem
bu güne kadar dağıtım elemanlarının bile nasıl çalıştığını bana soran benden rapor alan patronum su an yüzüme bakmaz oldu sorsa söyleyeceğim de sormuyor maalesef
ooof çıldırmak üzereyim kızlar bi yardım:2::2::2::2:

patronla konuş önce seni anlar dinlerse işini de seviyorsan maaşından memnunsan devam et ama seni gözden çıkardıysa hiç durma çık bence huzur daha önemli

Patronunuz bana çok çakal ve sadece para kazanma, gününü gün etme derdinde olan birisi gibi geldi. Çünkü görmüş ki işleri yürütüyorsunuz işler sana emanet gibi laflar etmiş. Doğal olarak sizin gururunuz okşanmış, ama bu davranış beni düşündürdü.

Asıl konunuz da yine kendisinin karakteriyle alakalı. Bu 2 kişi birbirini bulmuş bence. Size tavsiyem işten ayrılın. Siz ayrıldıktan sonra bence kesin işler kötüye gidecek ve dank edecektir.

Back
X