kendi tecrübemi yazayım
yatakta ani dönünce , yüzümü yıkamak ya da bir şey almak için eğilince önce baş dönmesi ve buna bağlı olarak mide bulantısı başlıyordu. bir de baş dönmesi öyle garipti ki sanki göz bebeklerim çizgi filmlerdeki gibi iki yana hızlı hızlı gidiyormuş gibi hissediyordum. inanın böyle bir anda aynaya bile baktım ama tabi görüntü normaldi

üniversite hastanesinde iyi bir profesöre gittim KBB. muayene etti bir şey bulamadı. işitme ve denge testleri hatta kulak kristalleri olabilir diye manevra testleri yaptırdı bir şey çıkmadı (kulak kristallerinize bakıldığını varsayıyorum doğru mu?)
profun bana tek önerisi özellikle boyun olmak üzere kaslarımın katılaşması yüzünden olabileceğini (malum masa başı iş) spor yapmamın iyi geleceğini söyledi.
yazıldım bir yere spora gidiyorum ama geçmiyor.
kurum doktorumuzla karşılaştım sporda ona anlattım, nörolojiye mi gitsem filan diye akıl danıştım.
aradan biraz zaman geçti başka bişey için kurum doktoruna gittim baş dönmemin geçip geçmediğini sordu olumsuz yanıt alınca "bir de ben bakayım" dedi. tabi ben ukala ukala içimden geçiriyorum "prof baktı bulamadı sen mi bulucan diye"
dr bir kulağımda geçirdiğim bir enfeksiyon yüzünden kulak zarımın bombeleştiğini, bu sebeple kulağın içindeki diğer bölümlerle (buralar teknikti hatırlayamıyorum) temassızlık olduğunu bunun da baş dönmesi yaptığını söyledi.
napıcam dedim. kendi kendine düzelir dedi.
hakikaten de ne zaman geçti bilmiyorum ama azalarak bitti