Baş edemediğimiz kabızlık sorunu!

Çok teşekkür ederim. Allah düşmanıma dahi vermesin dediğim bir dert. Yavrunuz kıvranırken siz sadece seyrediyorsunuz, elinizden bir şey gelmiyor.. o kadar zor bir durum ki çaresizlik.. bir üye sağolsun çok yardımcı oldu. İnşallah olumlu bir yol katederiz 🙏🏻
Aaaaaaminnn insallah 🙏🙏

Bu malesef çok yanlış bir yaklaşım. Hirschsprung gibi doğumsal rahatsızlıklar da olabiliyor bebeklerde(örneğin benim oğlum) sadece anne sütü alıyordu ve 10- 15 gün beklemek bağırsak delinmesi ne ve sepsise ve sonrasında Allah korusun ölüme bile yol açabilir. Siz 10 gün durun bakalım durabiliyor musunuz? Çocuk doktorları bazı hastalıkları bilmediği için malesef böyle talihssiz bir şey söyleyebiliyor. Kabızlığın uzmanı çocuk cerrahi ve çocuk gastroenterelojidir. Bebek yapmıyorsa anne sütü alıyorsa normal demek yerine gerekli tetkikler yapıldığı halde bı problem görülmesiyle beklenebilir. Gerekli tetkiklerin de kabızlıkta en önemli kısmı kontrast kolon grafi ve biyopsidir.
Geçmiş olsun

Hareket ettirseniz işe yarar mı acaba? Pedal çevirir gibi hareketler yaptırdınız mı bacaklarına? Pasif jimnastik deniyor ya siz elinizle yaptırıyorsunuz ondan deneyin, karnına masaj yaptınız mı?
maalesef kayısı ilk denediklerimizden ancak hiç bir etkisi olmuyor
Denemez olur muyuz.. hiç bir şey işe yaramadı maalesef..

İyi çok şükür. Benim oğlum ileri seviye hirschsprungdu. Beslenmede isteksizlik ve kaka yapamama şikayetiyle gittik . En başından beri problem vardı ama mesela kısa segment hirschsprungda belli bir zamana kadar normal kaka düzeni olup sonradan aniden yapamama ortaya çıkıyor. Tabi bu sadece bir ihtimal ama atlanmamasi gereken bir ihtimal. Benim oğlum 55 günlükken operasyon geçirdi ve kalinbagirsaginin çoğu alındı. Bu süreçte o kadar çok bebek gördüm ki artık kabızlığı normal diyip geçer diyenlere gerçekten çok üzülüyorum. Evet sıkıntı olmayadabilir ama tüm tetkikler yapıldıktan sonra doğal carelere başvurulmalı. Ama iyi bir bu s

İyi çok şükür. Benim oğlum ileri seviye hirschsprungdu. Beslenmede isteksizlik ve kaka yapamama şikayetiyle gittik . En başından beri problem vardı ama mesela kısa segment hirschsprungda belli bir zamana kadar normal kaka düzeni olup sonradan aniden yapamama ortaya çıkıyor. Tabi bu sadece bir ihtimal ama atlanmamasi gereken bir ihtimal. Benim oğlum 55 günlükken operasyon geçirdi ve kalinbagirsaginin çoğu alındı. Bu süreçte o kadar çok bebek gördüm ki artık kabızlığı normal diyip geçer diyenlere gerçekten çok üzülüyorum. Evet sıkıntı olmayadabilir ama tüm tetkikler yapıldıktan sonra doğal carelere başvurulmalı. Ama iyi bir doktorun görmesi gerek.
Doktor ayni hastalikdan bebegimde supenlendi ama biopsi istedi biopsi yaptirmakdan korkuyorum nasil bir surecti agrili mi biopsi

Back
X