Bas sagligi

Masal58

Aynaya bakan yüzünü, Kalbe bakan özünü görür
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
575
397
53
Iyi aksamlar arkadaslar,
Bi arkadasimin bebegi vefat etti daha yasina girmeden, Allah kimseye evlat acisi vermesin Allah hepinizin yavrularini korusun ve size bagislasin..
Derdim su :
Ben yurt disinda dogup buyudum ve burda yani Fransada Fransizlarda bas sagligina gidince cicek goturulur (bas sagligi yazisiyla)
Fakat arkadas Türk.. ve ben bisey gider mi gitmez mi bilmiyorum...
Bana yardimci olacak birileri varmi?
Simdiden tesekkurler

Eskiden mahalladen biri vefat edince, cay, seker, yemek gibi seyler götürülüyordu simdi borek, tatli bas sağlığına gelenlere konuluyor. Siz isterseniz icecek vs götürün..simdi yazincada bi tuhaf hissettim ama sanirim gelen giden cok oluyor diye bunlar götürülüyor. Eli bos gitsenizde olabilir.
Allah sabir versin annesine evlat acısı vermesin hiçkimseye rabbim

1 yasinda bebegim var icim ciz etti, ne gotururseniz goturun gozu gormeyecektir emin olun, yiyecek biseyler hazirlayabilirsiniz, en sevdigi yemek vs. Onun yemek yapacak ya da yiyecek hali yoktur ama en uygun bu olur sanki.

Merak ettim neden kaybetti bebegini?

Evet yemek götürebilirsiniz. Vaktiniz yoksa tavuk gibi şeyler de götürüyolar hazır yiyecek yerine geçen. Çünkü o durumda sanırım en ihtiyacları olan sıcak bi yemek :( başsağlığına gelenler de oluyo çok. ne kadar boğazlarından geçer bilmiyorum ama böyle yaparsanız çok makbule geçer. Allah sabır versin.

Çok üzüldüm... Bence de çiçekle değil yemekle gidin. Ona sakin soru sormayın nasıl , neden, şu aşısı var mıydı, geç mi anladin, doktor hatası mı gibi...
Sadece yanında ve destek olun.
Zaten onun gözü gormeyecektir gelen çiçeği de yemegi de.
Eğer isterseniz tema'dan çekuv'dan da bebek adına yaşadığı ay kadar fidan diktirip emailinize gönderdikleri sertifikayı çıkartıp verebilirsiniz. Adının ağaçlarda yüzlerce yil yaşayacağını bilmek belki ilerleyen günlerde ona iyi gelir. Şu an için zaten mutlu edecek şey düşünmek imkansız...

Allah sabir versin.bence yemek veya tatli goturun.gercekten cok zor allah kimseye yasatmasin

Yemek götürün, yemek hazırlayıp yemeye dermanları yoktur eminim. Evlat acısı çok zor Allah kimseye yaşatmasın.

ah ah :( bugun her okudugum konu mu boyle olur ya resmen uzuntumden hasta edecek bu kk benı :(
bası sagolsun allah sabır versın
ben olsam yemek yapar gotururdum o acısından yemek derdıne dusemez yemek aklına gelmez barı hasta olmasın :(

Bizler cay sekeri tatli birseyler gotururuz aci bir olay oldugu icin. Cok yakinsan yemekte yapip gotur. Tavuklu pilav gibi

Haklisiniz fakat cocuk 3 hafta olmus öleli, ben 2 gün önce ögrendim maalesef oda face araciliyla aynen kesinlikle soru sormam o durumlarda... Allah kimseye yasatmasin evlatlarinizi size bagislasin... cvplariniz icin cok tesekkur ederim. Biseyler yapip gotururum insAllah cok tesekkur ederim

Back
X