Başaramam korkusu.

esinizin üslup yanlısta olsa okutmak istiyor kendinizi geliştirin istiyor.bunlar güzel seyler her es izin vermez.sze gelince yetiştiremiyorum demeniz abartı bence.iki kişisiniz cocuk yok.zaman kalmaması imkansız.kpss yi kazandıgımda ailemleydim bekardım annem babam kardeslerim evin işleri gürültü sürekli gidip gelen ve üniversite bitirdin iş güç yokmu tarzı soru soran komsuların arasında kendime ait bos bir odam bile yokken calısabilecegim ,yeri geldi gece uyumayıp calısıp kazandım.mesleğimi yapıyorum.suan iş bebek es ev yine calısıyorum dilimi geliştiriyorum.yani insanın içinden gelirse herseyi yapar.önce gercekten istemesi lazım.yoksa bahane cok.

iki kişilik bie yuvada hangi yükler siza zaman bırakmıyor anlamadım.
bu formda çalışıp evine zaman ayıran kendine eşine yeten bir çok kadın var..
eşinizin uslubu yanlış ama sizin de gayretiniz yok ondan eşinizin laflarına takılmışsınız.
çalışma planınıza eşinizden de destek alın birlikte çalışmayı deneyin videolu anlatım izleyin kısacası 20li yaş da elinize bir meslek alıp iş sahibi olmayı düşünün eşinizin bir kaç sözünü degil

Merhaba arkadaşlar. 1 senelik evliyim. Eşim çalışıyor ben ise ev hanımlığı yapıyorum yaşım henüz 20. Eşim kültürlü donanımlı kendini yetiştiren geliştiren bir insan. benden de öyle olmamı bekliyor. Eğitimdeki başarım ile bunu göstermemi bekliyor. 3 defadır ygs ye giriyorum ve istediğim puana henüz ulaşamadım. Bu sene de yine gireceğim. Eşimin baskıları yüzünden bu konuyu açmak istedim. Tüm evin yükü omuzlarımda. ders çalışmaya vakit bulsamda çalışamıyorum. Kafam sürekli başka yerlerde. (Evin şurası şöyle burası böyle. Bugün ne yemek yapacağim vs.) Eşim bu durumu anlamıyor ve beni motive etmek yerine sürekli "sen başaramazsın. Bu kadarcık çalışmayla nah kazanırsın. Tembelsin. Çalışmak istemediğin için çalışmıyorsun" diyor. Devamlı kafama vurmasından bunaldım ne yapacağımı bilmez haldeyim. Tamamıyla ev hanımlığımı yapsam diğeri eksik. Sürekli ders çalışsam ev aksayacak. İkisini bir yürütemiyorum. Ve gerçekten ümidimi yitirmiş vaziyetteyim. Sınavı kazanamazsam eşimin gözünde hiçbirşey olacağım. Çok kötü hissediyorum gerçekten. Aylar günler geçip sınav yaklaştıkça içim içimi yiyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sırf bu yüzden hamile kalmayı bile istemiyorum. Çocuğum olursa sorumluluğum artacak. Önerilerinizi yazar mısınız lütfen. Zira beni gecenin 4 ünde bu satırları yazmaya iten sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorum..
Ben ben çalışıp hem evin yükü hemde ünv. hazırlanıyorum.
Ama eşimde yüksek lisansa hazırlanıyor.
İşten gelince yemek yıyıp evi şöylee yoparlayıp ders çalışıyoruz.
Sizede öneririm .

Eşin biraz ODUN yalnız. N*h alırsın falan . İnsanın şevki kırılır.Senı heveslendırmesı lazım.
İstediğim puanı alamadım dediniz ? Açıktan mı okuyacaksınız , Örgün mü ?

he birde fazla abartmadın mı cicim ya evin yükü falan diye 2 kişsiniz ?
Bende 2 tanede kedi var yanı düşünnn

Eşiniz yanlış bir dille yaklaşıyor ama sizinde içinizde yok çalışmak gibi geldi.

Ki olsaydı belli bi program yapıp hem ev işlerinize hem ders çalışmaya vakit ayirabilirdiniz.

Mesela sabah 8de kalkın 12ye kadar 2 saat yemek 2 saat temizliğinizi yapın akşama kadar da tüm vakit çalışmak için size kalmış olur hatta 1 2 saatlik tv molası da verebilirsiniz.

Yada tüm gün uyandığınızdan akşama kadar temizlik yemek yapın kii kimsenin aralıksız temizlik ve yemek yaptığını sanmıyorum insanız çünkü akşam kendinize 2 3 saat ayırın çalışmak için. .

Ev hanimisiniz ve çocuğunuz yok.
Çalışan çocukları olan onları kreşe bırakip ise giden eve gelip temizliğini yapan yemeğini yapan haftasonu 1 gununü dışarıda ailesiyle geçiren diğer gününude kuaföre gidip bakımını yaptıran yada evde kendine harcayan o kadar çok insan varki.

Önemli olan birşeyi istemek planlayarak amacina ulaşmak .
İçinden gelmiyorsa da yapmak zorunda değilsin bahanelere gerek yok.

İki çocukla hazırlandım , kazandım , şuan örgün okuyorum ve evimi de ihmal etmedim..Acaba sen mi çok inceliyorsun,iki yetişkin kişinin yaşadığı bir evde akşama kadar bitmeyen ne iş olabilir anlamadım?
İsteksiz misin ders konusunda?İstesen iki elin kanda olsa çalışırdın sanki..

Ben sınavdan ya da başaramamak korkusundan çok ilişkinize takıldım. Eşim kültürlü demişsiniz de ben buradan onu göremedim. Bence saygısız biri. Saygı olmazsa sevgi de olmaz. Motive etmek yerine ağzını bozması ile olmuyor bu işler. Üstelik bütün bunları bile bile bu evliliği yaptı ise yani sizin ev hanımı olduğunuzu bile bile evlendi ise teşvik edebilir sınav için ama sizi zorla bir şeylere zorlamamalı. Hayatınızın ipleri sizin elinizde olsun, eşinizin değil. Evlilik kölelik değildir, hayatı paylaşmaktır. Siz de bir bireysiniz, bunu unutmayın. Ve kendinize saygınızı koruyun. Siz kendinize saygı duymazsanız başkasından da saygı göstermesini beklemeyin. Eşinizin size bu şekilde hitap etmesine asla ve asla müsade etmeyin. Çünkü bugün "nah" diyen yarın çok daha ağır kelimeleri kullanabilir.
Durumunuza gelince. Çok erken evlenmişsiniz. Bu sorumlulukları almak sizin için elbet ağır gelecektir ancak kişi isterse azim ile her şeyi yapabilir. Öncelikle sizin istemeniz gerekir.
Ev işlerinde, anladığım kadarıyla iki kişisiniz ve ev çok dağılmıyordur, haftada bir gün temizlik yaparsınız. Diğer günler ortalığı toparlarsınız. Eğer ille de sizin bu sınavı vermeniz için size baskı uyguluyorsa, o zaman bir zahmet haftada bir gün eve yardımcı alsın ki siz de çalışın. Bu arada madem motive olamıyorsunuz, kurslara gitmenizi öneririm.
İnsan isteyince her şeyi yapabilir, ben kendimden biliyorum. Doktora yaparken bebeğim vardı, çalışıyordum bir taraftan da ve akşam eve gelip yemek yapıp geceleri de ders çalışıyordum. Azmeden her şeyi yapar ancak siz önce eşinizin size davranışını sorgulamalısınız. Haddini aşmış biraz çünkü. Kocalık hükmetmek demek değildir.
Ha bu arada bir şeyi yapıyorsan bunu kendin istediğin için yap, eşin istediği için değil.

Günü programlarsanız hem ders çalışıp hem de ev işlerini yapabilirsiniz. Öncelikle erken kalkın hazırladığınız programa mutlaka uyun. Ayrıca çalışırsanız işiniz on kat daha zor olacak o zaman nasıl yetişeceksiniz.

Anlamadım. 20 yaşındasınız sınava hazırlanıyorsunuz yani üniversite okuyacaksınız yerleşirseniz. Büyük ihtimalle 4 yıl olacak. Hamile kalmak gibi bir planınız mı var ?

Üniversite mezunu alaydı bir tane. Önce sıkıntı yapma, sonra ders çalış, kariyer yap. Ben anlamıyorum.

Ev islerini boşverin.bir sene idare etsin sizi eşiniz madem çok istiyor.siz de ders çalışın.haftanın bir günü eve zaman ayırın öteki günler sadece ders

Iki kisinin yasadigi cocugun olmadigi bir evde ev isi o kadar da zor degil yaa.esinizin tavri yanlis ama ben sizin de bunu bahane ettiginizi dusundum.benim iki cocuk var hergun is yerine gidiyorum yarim gun de olsa ama yine de cok tertemiz olmasam da idare ediyorum bi sekilde ki ben cok tembel ve usengec bi insanken boyle.haftada yarim gun kadin alin ders calismayi oncelikli tutun isler de oldugu kadar olsun.esinizin bi sey demeye hakki yok zaten.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için. Haklısınız galiba. Kendimde de hata payı olduğunu hep ört bas etmişimki daha yeni farkına varıyorum. Siz yazdıkça her yazılana hak verdim doğrusu. Ben en iyisi çocuğum yokken iyice çalışmaya adapte olmalıyım. Evin işi kalırsa kalsın. Çok fazla misafir geliyor bana birde. Haftanın 3 günü neredeyse misafir geliyor. Fakat bu bahane olmamalı dediğiniz gibi insan azim etse yine de çalışacak zaman bulabilir. Bu arada örgünden"okul öncesi" istiyorum. Kendime söz veriyorum çalışıp kazanacağım istediğim bölümü ve o gün yine buraya yazacagım. Eşim bu güne kadar hiçbir zaman bahanelerimi bu şekilde göstermemişti. Zaten ufacık olan azmimi kırdığı için hep bu şekilde tekrarladığımı düşünüyorum. Sanırım onunda bu yönde gelişmesi gerekiyor. Hepinize tekrar teşekkürler.

Anlamadım. 20 yaşındasınız sınava hazırlanıyorsunuz yani üniversite okuyacaksınız yerleşirseniz. Büyük ihtimalle 4 yıl olacak. Hamile kalmak gibi bir planınız mı var ?
Hamile kalırsam sınava kadar açık bir bölüm tercih edeceğim. Eğer kalmazsam da örgünden devam edip çocuğu sonraya bırakacagım. Bu şekilde olmasının sebebi de aile baskısı yüzünden. Sürekli çocuk yap diyorlar. her başımı gören bebeğin olmadı mı diyor. Eşimde bende etkileniyoruz haliyle. Mecburen böyle olmak zorunda.

Hamile kalırsam sınava kadar açık bir bölüm tercih edeceğim. Eğer kalmazsam da örgünden devam edip çocuğu sonraya bırakacagım. Bu şekilde olmasının sebebi de aile baskısı yüzünden. Sürekli çocuk yap diyorlar. her başımı gören bebeğin olmadı mı diyor. Eşimde bende etkileniyoruz haliyle. Mecburen böyle olmak zorunda.
Örgünden okursam okul öncesi açıköğretim olarakta çocuk gelişim okuyacagım.

Eşin çalışıp eve para getirmen için baski yapıyorsa hic uğraşma beni böyle tanidin evlenmeseydin de.haaa ama bana sanki kendinizi geliştirmeniz elinizde dioloma olsun açısından bas ki yapıyor gibi geldi.yanlis gaz veriyor ama

Bende bunu söylüyorum ona ama "ben eşim sürekli kendini geliştirsin istiyorum "diyor
Gelisim üniversite mezunu olunca mi saglaniyor.
Her gun gideceksin bir kursa.
Cesitli seminer ve sanat galerilerini takip edip katilacaksin.
Hobiler edinip kendini mutlu edeceksin.
Kitaplar okuyacaksin.
Geliisim budur.
Uni mezunu olunca gelismis olmuyosun

Back
X