Ben sınavdan ya da başaramamak korkusundan çok ilişkinize takıldım. Eşim kültürlü demişsiniz de ben buradan onu göremedim. Bence saygısız biri. Saygı olmazsa sevgi de olmaz. Motive etmek yerine ağzını bozması ile olmuyor bu işler. Üstelik bütün bunları bile bile bu evliliği yaptı ise yani sizin ev hanımı olduğunuzu bile bile evlendi ise teşvik edebilir sınav için ama sizi zorla bir şeylere zorlamamalı. Hayatınızın ipleri sizin elinizde olsun, eşinizin değil. Evlilik kölelik değildir, hayatı paylaşmaktır. Siz de bir bireysiniz, bunu unutmayın. Ve kendinize saygınızı koruyun. Siz kendinize saygı duymazsanız başkasından da saygı göstermesini beklemeyin. Eşinizin size bu şekilde hitap etmesine asla ve asla müsade etmeyin. Çünkü bugün "nah" diyen yarın çok daha ağır kelimeleri kullanabilir.
Durumunuza gelince. Çok erken evlenmişsiniz. Bu sorumlulukları almak sizin için elbet ağır gelecektir ancak kişi isterse azim ile her şeyi yapabilir. Öncelikle sizin istemeniz gerekir.
Ev işlerinde, anladığım kadarıyla iki kişisiniz ve ev çok dağılmıyordur, haftada bir gün temizlik yaparsınız. Diğer günler ortalığı toparlarsınız. Eğer ille de sizin bu sınavı vermeniz için size baskı uyguluyorsa, o zaman bir zahmet haftada bir gün eve yardımcı alsın ki siz de çalışın. Bu arada madem motive olamıyorsunuz, kurslara gitmenizi öneririm.
İnsan isteyince her şeyi yapabilir, ben kendimden biliyorum. Doktora yaparken bebeğim vardı, çalışıyordum bir taraftan da ve akşam eve gelip yemek yapıp geceleri de ders çalışıyordum. Azmeden her şeyi yapar ancak siz önce eşinizin size davranışını sorgulamalısınız. Haddini aşmış biraz çünkü. Kocalık hükmetmek demek değildir.
Ha bu arada bir şeyi yapıyorsan bunu kendin istediğin için yap, eşin istediği için değil.