Başarı sorunsalı :(

Sehercikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2017
56
50
3
26
Merhaba arkadaşlar
Şimdiden bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim güzel arkadaşlarım
Benim ki tam olarak dert değil ama çok fazla düşünmekten aptal olacağım ondan korkuyorum.
Ben 18 yaşındayım çok istediğim bir üniversitenin hemşirelik bölümünde okuyorum. 1. Sınıftayım. Bu bölümü çocukluğumdan beri istiyordum çünkü bir gün çok iyi bir hemşire olacağıma inanıyorum. Tabi bunu etrafımdaki birçok insandan duyuyorum. Asıl soruna gelirsek arkadaşlar ben bu bölüme birincilik ile girdim ama devam ettiremiyorum yani birincilikle devam ettiremiyorum. Aşk hayatı, aile, maddiyat gibi konu başlıkları gayet iyi gidiyor. Final sınavlarına girdim. 2 kredilik bir ders dışında ( devamsızlıktan ötürü) kaldığım ders yok. Derslerden geçtim geçmesine ama hepsi ucu ucuna oldu yani. Önümüzdeki dönemlerde daha yüksek kredilere sahip derslerim olacak. Benim asıl sorum şu aslında çabalarsam eğer yine birinciliğe oynar mıyım, ortalamamı yükseltebilir miyiz sizce? Sizin fikriniz ne merak ediyorum doğrusu. Daha büyük dertleri olan arkadaşlar var biliyorum özür diliyorum gerçekten ama bende bunu daha fazla düşünmek istemiyorum. Bana yardım etmek ister mısınız?

hep birinci olmak diye bir şart yok

çalışırsan daha başarılı olabilirsin tabii

lakin ben devamsızlıktan kalma durumuna takıldım

yani o dersi yapmayabilirsin, çalışamayabilirsin vs vs ama birincilik hedefinde olan birinin ders kaçırmaması gerekir

bizim bölümde birinci giren birinci bitirdi

hem derslere gelirdi hem de iyi yapınca hocalar 1 olan numarasını da görünce az daha fazla verirlerdi

bu arada ben ikinci üniversitemi okuyorum 4. girdim ama asla o derecede bitiremem

Astım tadavisi gördüm yakın bir zamanda hala girmem gereken solunum testlerim olduğundan ötürü memlekete gidip gelmek zorunda kaldım maalesef raporlarım denk gelmediginden ötürü bıraktı hoca beni

Astım tadavisi gördüm yakın bir zamanda hala girmem gereken solunum testlerim olduğundan ötürü memlekete gidip gelmek zorunda kaldım maalesef raporlarım denk gelmediginden ötürü bıraktı hoca beni

ama hemşiresiniz, dersler uygulamalı vs vs

raporlara dikkat etmeniz gerekir

ayrıca da ben mi yanlış düşündüm

hemşirelik okuduğunuz yerde tıp fakültesi yok mu yani neden memlekette tedavi olasınız ki

4 yıl oradasınız en az tedavinizi de orada olsanız

Bi şey olmaz geçmişsin sonuçta...bi daha ki dönem daha çok çalışırsın istersen birinci de olabilirsin..önemli olan kpss..

Özel hastanede tedavi görüyorum ben her insan olduğu gibi benimde ailemin güvendiği bir doktor var

Özel hastanede tedavi görüyorum ben her insan olduğu gibi benimde ailemin güvendiği bir doktor var

ama sen artık öğrencisin bu senin önceliğin

ailenin güvendiği doktor değil senin eğitimin ve senin güvendiğin doktor önemli

bunlar yavaş yavaş olacak şeyler

bir ders olur sana da raporu, izini vs ayarlaman gerekliliğini öğrenmiş oldun deneyerek

seneye aynı dersi alırken dikkatli ol, öyle hocalar daha da gıcık olur ikinci kez alanlara, başkalarında idare edecekleri bir iki saati ikinci kez alanda idare etmezler

çabalarsan tabi ki birinciliği elde edebilirsin ama bu şart mı? sonuçta bi sınavdan 90 alıyor olmanız aslında seni daha iyi bi hemşire yapmıyor, 75 almanın da kötü bi hemşire yapmadığı gibi. çünkü sınavın ölçtüğü şey bizim asıl sahip olduğumuz bilgi değil.

Aslında durum şu yerler için sadece 2 hafta gitmek zorunda kaldım ama bahsettiğim hoca 4 hafta geçer geçmez herkesin devamsizligini 8 saat diye girdi devamsızlık olmasin diye önce göz korkutmak için sandım ama cidden devamsızlık yapanları bırakmış ki sınıfın çoğu kaldı zaten tedavi meselesi iste 2012 den beri görüyorum doktorlar astımın hiçbir zaman %100 atlatılamayacagini söylüyor. Farklı bie şehirde yaşamaya başladığım için kontrol amaclı testlere girmek zorunda kaldım yani bu kadar sık girmek zorunda kaldim

Etrafımdaki insanlardan cok fazla tepki alıyorum bende önemli olmadığını biliyorum bu üzüyor doğrusu

Birinci olarak girdiğim halde notlarımın düşük olmasını ve bir dersten devamsızlıktan ötürü kalmamı Ama saçmalık ben bunun farkındayım öyle değil mi güzel arkadaşım

ay onlara ne yahu. herkes kendi işine baksın.

neden devamsızlık yaptın?

ay onlara ne yahu. herkes kendi işine baksın.

neden devamsızlık yaptın?
Bir süre tedavi gördüm ben astımdan ötürü.
Başka bir şehire yerlestigimden ötürü çevresel faktörler nasıl etkilemistir diye testlere girmek zorunda kaldım raporlarımın tarihi ile devamsızlık yaptığım gün uyuşmadığı için hoca da kabul etmedi ki zaten 2 hafta devamsızlık yaptım hoca dönemin 4. Haftası biter bitmez kimse devamsızlık yapmasın diye 8 saat olarak girdi devamsızlıkları ip orada koptu yani

geçmiş olsun. yapacak bişey yok. daha sıkı çalış ve devamsızlık yapmamaya bak bundan sonra. ama kimse için değil kendin için. insanları da takma bu kadar. kimsenin seni eleştirmesine de izin verme. gerekirse ver ağızlarının payını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…