Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

Ben sanırım yanlış yansıttım kendide basarili olmak istiyor .
İstemediği hiç bir alana yonlendirmedim hedefi de var azim yok .
Örneğin bugün heveslenip plan oluşturup çalışıyor
Ertesi gün birakabiliuor

Çocuğunu tanımayan annelerin genel feryadı bu. Her çocuk akademik anlamda iyi olmak zorunda değil. Çocuk süper bir koşucu mesela ama annesi matematik notuna takıyor hoca tutuyor. Geleceğin belki olimpiyat birincisi olacak çocuk tiksinerek matematik dersi çalışıyor, spora gönderilmek yerine. İstemeden çalıştığı için de zaman da boşa gidiyor çocuk mutsuz not yükselmiyor para gidiyor. Bu sadece bir örnek tabi..
Çocuğun fiziksel/zihinsel/psikolojik problemi yoksa her şeyi yaptım olmuyor bakış açısı biraz bana hatalı geliyor. (Onun bile tedavisi eğitimi ayrı özel ilgi gerekiyor)
Her çocuk farklıdır iyi olduğu hususlar da öyle.. evet bazısı iç disiplinli kendi kendine yapar bazısı değil. Ha şunu da unutmamak lazım bizler de çocukken anne babamızın burnundan getirdik dört dörtlük değildik.. sosyal medya ve çevrenin dediği her şeye de inanmamak lazım kimse kötü anlarını paylaşmıyor iyiyi herkes gözüne sokar karşıdakinin
Benim dediğim çok farklı ama çocuk kendisi pdr okumak istiyor kimse bunun için onu asla zorlamiyor veya vazgeçirmeye çalışmıyor.
Sadece artıklarını ve eksiklerini söyleyip fikir sunabiliriz istediği bir şey için bile azim yok.
Yoksa gayet sağlıklı zeki bir çocuk

Ayni annenin iki cocugu da farkli olabiliyor,aileden çok iş çocukta bitiyor.Yetenegini kesfetmesine yardmci olun. Kuşun yuzememesi, baligin uçamamasi başarisizlik degildir sabirli olun destekleyin... cok zor biliyorum malesef ki ben dahil bir cok veli basariyi akademik olarak algiliyoruz ama oyle degil iste... mutlu bireyler olsunlar onemli olan bu

Her türlü ilgi ve destekten kastınız ne? Sizin tanımınızla çocuğun ihtiyaç duyduğu şey farklılık gösteriyor olabilir. Yeteneği başka bir alanda olabilir. Eğer ergenlikte ise başka sıkıntıları olabilir. Çocuğunuzu en iyi siz gözlemlemeli ve tanımalısınız.

Kapasitesi, becerisi neye yonelikse onu yapacak cocuk siz bir sey yapmayacaksiniz. Bazi seyler maalesef zorlasaniz da, kendinizi de yirtsaniz olmaz. Kapasitesi elektrik teknisyenligine yeten birini zorla muhendis yapamazsiniz. Bazi seylerin dogustan olduguna inaniyorum…
Aynı fikirdeyim
Anlatmak istediğim calismiyor azim yok
Ama başarılı olmak istiyor

Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür

Ben sanırım yanlış yansıttım kendide basarili olmak istiyor .
İstemediği hiç bir alana yonlendirmedim hedefi de var azim yok .
Örneğin bugün heveslenip plan oluşturup çalışıyor
Ertesi gün birakabiliuor

Çok haklısınız ama bazı anneler çocuğun azmini başarısını tamamen kendisine bağlıyor.
Demek istediğim ilgili bir annenin çocuğuda basarız olabilir
Bu sanırım biraz çocukta bitiyor .
Biz üzerimize dusen heŕseyi yapiyoruz .
İstemedi diye dershane düşünmedik
Ne istediyse uygun görmuşsek o doğrultuda ilerledik .
Bu arada geçmiş olsun Rabbim şifa versin kızınıza.

Ben böyle lise-üniversite sınavına hazırlanan çocukların,
ailelerinin çocuğun ağzıyla hareket etmesini doğru bulmuyorum. Ben lisedeki 11-12lere ders veriyorum istanbul'da bir dershanede. Çocukların çoğu bireysel şekilde ders çalışamıyorlar, kendilerinin takiplerini yapamıyorlar.

Mesela ben girdiğim sınıflara haftalık işlenilen konuys göre 20-30 soruluk test sorusunu ödev veriyorum ve mutlaka kontrol ediyorum. Ben ödev vermesem öğrenci 5 soru çözüp, bu bana yeter diye düşünüp bırakabiliyor. Ama kontrol edeceğim için o soruları çözüyor. Hepsini doğru çözmesini beklemiyorum elbette, ama oturup buna zaman ayırması alışkanlığını kazanması gerekiyor. Başında anne babası olunca onlara nazı geçiyor diye ya of poff yapıyor ya erteliyor "sonra yaparım" diyor kalıyor ders.

Türkiye'deki en büyük sorun öğrencilere "nasıl ders çalışılır" tekniği öğretilmiyor. Çocuklarda afallıyorlar.

Benim dediğim çok farklı ama çocuk kendisi pdr okumak istiyor kimse bunun için onu asla zorlamiyor veya vazgeçirmeye çalışmıyor.
Sadece artıklarını ve eksiklerini söyleyip fikir sunabiliriz istediği bir şey için bile azim yok.
Lgs ogrencisi kizim ayni bu sekildeydi koçluk destegi aldik cok ise yaradi. Koçluk derken iste egitim fakultesi gormemis sertfikali kisilerden bahsetmiyorum. Bransinda cok iyi egitim mezunu bi arkadasla calistik cok faydasini gorduk. Kaldi ki bende egitim mezunuyum kocluk serfikamda var ama cocuguma disardan destek aldim daha faydali oldu.

Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?

Siz ve eşiniz tam olarak neyi başardınız da konu çocuğun kıyasına döndü.

Haklısınız hepsini konuştuk okumak istediği yapmak istediği alanda ilerliyor .
Anneler beni anlayacaktır istemek ayrı istikametle ilerlemek ayrı.
Önemli olan iyi bir insan olması, ahlâki ve etik değerleri olan, topluma faydalı bir birey olmasıdır. Bırakın çocuğunuz ne yapmak istiyorsa onu yapsın, birçok insan iyi notları üniversite bitiriyor çok büyük bir kısmı işsiz; belki meslek öğrenmek isteyecektir, belki farklı bir alana yönelecek büyüdükçe belli olur. Siz ebeveyn olarak evladınıza kendini yetersiz hissettirmeyin, daima arkasında olun; o çocuk ne yaparsa yapsın başarılı olur zaten. Her şey akademik başarı değildir.

Çok haklısınız ama bazı anneler çocuğun azmini başarısını tamamen kendisine bağlıyor.
Demek istediğim ilgili bir annenin çocuğuda basarız olabilir
Bu sanırım biraz çocukta bitiyor .
Biz üzerimize dusen heŕseyi yapiyoruz .
İstemedi diye dershane düşünmedik
Ne istediyse uygun görmuşsek o doğrultuda ilerledik .
Bu arada geçmiş olsun Rabbim şifa versin kızınıza.

Kızım iyileşti çok şükür. 4 sene oldu tedavimiz bitti. İlkokul bile bitti elhamdülillah. Rabbim üniversiteden mezun olduğunda görmeyi nasip etsin inşallah.

Bazı çocuk başarılı olur, bazısı olamaz. Bazı anneler manyak gibi başarı delisi olur bazısı olmaz. Kim olduğumuza biz karar veririz.

Edep ahlak dürüstlük bireylere saygı
Öz güven hepsinde 100 puanımız var .
Benim demek istediğim akademik başarı
Yoksa diğer türlü çok memnunuz Allaha şükür
Ülkemizdeki akademik başarı ölçekleri maalesef kötü. İnanın bana yukarıda sıraladıklarınız çook daha önemli. Akademik başarı halledilir. Merak etmeyin. Kaçıncı sınıfa gidiyor çocuğunuz?

Başarısızdan kastınız nedir? Kime göre neye göre başarısız? Kriter ne?

Lgs ogrencisi kizim ayni bu sekildeydi koçluk destegi aldik cok ise yaradi. Koçluk derken iste egitim fakultesi gormemis sertfikali kisilerden bahsetmiyorum. Bransinda cok iyi egitim mezunu bi arkadasla calistik cok faydasini gorduk. Kaldi ki bende egitim mezunuyum kocluk serfikamda var ama cocuguma disardan destek aldim daha faydali oldu.
Iste insanlar bunu anlamıyor burda yazdiklar8mla değerlendirip direkt suçlamaya gecebiliyorlar .
Kizim çokta başarısız bir çocuk değil.
Çalışırsa daha iyi olacakken asla azim ve hirsi yok.
Bu dediğim çocuğun okul obp 89
İnsanlar farkli anladı sanırım
Ben kızımda kapasite girmesem bu kadar yüksünmem
Misal diğer annenin cocugu kimse demesede tüm sorumluluklarını yerine getirip çalışarak yapıyor.
Annede bunu kendi başarısı olarak görüyor.
Hayir bu böyle değil kim ne derse desin
Hersey çocukta bitiyor.
Bizler sadece destekleyebiliriz

Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Asla katılmıyorum. Her cocuğun içinde var.. Kapasitesi de var.. İlgili olduğunu zanneden veliler var.. Ama bu sadece zannetme.. Kızım 3'e geçti. 1. sınıftan başladım.. Okumayı yazmayı çözer çözmez etkinlik ve testlere başladık. Sınıftan 1 yaş küçük olmasına rağmen deneme sınavlarında birinci oluyor. Örneğin biz 3. sınıfın konularına başladık. Her gün 30 dakika Konu anlatıyorum ve üzerine de 1 ya da 2 test.. Eminim çoğu insan şuan keyifte.. Ama emek vermek gerekiyor..

Kızım iyileşti çok şükür. 4 sene oldu tedavimiz bitti. İlkokul bile bitti elhamdülillah. Rabbim üniversiteden mezun olduğunda görmeyi nasip etsin inşallah.

Bazı çocuk başarılı olur, bazısı olamaz. Bazı anneler manyak gibi başarı delisi olur bazısı olmaz. Kim olduğumuza biz karar veririz.
Amin .

Iste insanlar bunu anlamıyor burda yazdiklar8mla değerlendirip direkt suçlamaya gecebiliyorlar .
Kizim çokta başarısız bir çocuk değil.
Çalışırsa daha iyi olacakken asla azim ve hirsi yok.
Bu dediğim çocuğun okul obp 89
İnsanlar farkli anladı sanırım
Ben kızımda kapasite girmesem bu kadar yüksünmem
Misal diğer annenin cocugu kimse demesede tüm sorumluluklarını yerine getirip çalışarak yapıyor.
Annede bunu kendi başarısı olarak görüyor.
Hayir bu böyle değil kim ne derse desin
Hersey çocukta bitiyor.
Bizler sadece destekleyebiliriz
Bahsettiğiniz örnekteki diğer çocuklar kızımda öyle bir çocuktur. Kendi sorumlulukların bilincinde olan , özellikle ödev yapmayı kitap okumayı seven çocuklar oluyor. Bunda ailenin tutumu, öğretmenlerin yaklaşımı ve çocuğun karakteri hepsi bir etken ama ben bir anne olarak sadece çocuğumun başarısı ile gurur duyup ona elimden gelen imkanları sunmak için çaba sarf ediyorum. Demem o ki onun başarısının nedeni ben değilim , ben sadece destekçisiyim.

Hedef koyar da çaba olmadıktan sonra hedefin bir manası yok ben sizi daha sonraki mesajınızda anladım. İlk mesajınız daha farklı şeyleri anlamaya açık bir mesajdı. Valla ben hep derim hedef belli akıl irade var tercih de çocukların. İster o yolda gider ister gitmez. Hatalı olan şeyleri seçecekse veya atıyorum planlı çalışmıyor ise yapacak bir şey yok. Yaptığı doğru şeylerin meyvesini yediği gibi hatalı şeylerin de sonucunu çekmeli. Belki de hatalardan koruyup sonuçlarını çok yansıtmadığımız için çocuklar düşmeyi bilmiyor düşünce ne olacağını bilmiyor. İstiyorum olsun şeklinde yaklaşıyorlar çalışması gerektiğini bile bile üstelik.

Her türlü ilgi ve destekten kastınız ne? Sizin tanımınızla çocuğun ihtiyaç duyduğu şey farklılık gösteriyor olabilir. Yeteneği başka bir alanda olabilir. Eğer ergenlikte ise başka sıkıntıları olabilir. Çocuğunuzu en iyi siz gözlemlemeli ve tanımalısınız.
Herseyi paylaşıyoruz konuşuyoruz
Bazı ilgisiz aileler oluyor atıyorum okulun hic bir faaliyetinde bulunmayın çocuğu yalnız bırakabiliyorlar.
Destekten kastim maddi değil manevi .

?
Arkadaşım, bazı çocuklar var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden hiç bir şey gelmese bile asla kötü durumda olmuyorlar
O çocukların bir şey yapmasına gerek yok, aileleri zaten başarılı, önüne her şeyi altın tepside sunuyor.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ama orta direk- kendi hayatinda başarılı olamamis ailenin çocuğundan basari beklemek olanaksız
Ne aileler var çocuğun en ufak problemini oyun terapilerinde çözen, yabancı dadı tutup dil öğrenme sürecini en başından çözen, yurtdisina cocuk kamplarına gönderip öz güveni ve dili gelişmesine , kendisine başarılı çevre yapmasına sebep olan , en güzel okullarda okutan, her başarısını tatil ile odullendiren, zaten kendi başarılı bir sürü gelir sahibi, çocuğunun ve hatta torununun geçim derdine düşmeyecek kadar akan geliri olan.
Sence de bazı anne babaların çocukları çok şanslı değil mi???

Olaya bir de bi açıdan bakmanız için sizin cumlelerinizle yazdım. Bazı anne babalar şanslı ama bazı çocuklar da şanslı. Sizin seçme imkanınız olsa belki daha başarılı cocuk isterdiniz ama çocuğunuzun seçme imkanı olsa o da belki daha başarılı olup onun önüne her şeyi serecek bir anne baba isterdi.
Bunun sonu yok ki:)

Back
X