- 19 Temmuz 2011
- 1.221
- 814
- 323
- Konu Sahibi sonbaharsonuyok
PcosÜzülme canım vakti vardır her nasip vaktine esirdir bir de bazen Israrla isteyince de olmuyor .
Ne rahatsızlığın var ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
PcosÜzülme canım vakti vardır her nasip vaktine esirdir bir de bazen Israrla isteyince de olmuyor .
Ne rahatsızlığın var ?
Canım bizim evlilik öncesinden veri yani yaklaşık 8 senemiz hastanelerde geçti eşim kaza yaptı aylarca yaşamasını bekledim sonra yürüyemedi öyle evlendik sonra o yürüdü ömür boyu ameliyata mahkum ama bir de sayısız bebek denemesi benim hastalıklarımGeçmiş olsun kaçıncı denemeniz bilmiyorum ama biz 2 aşılama 1 tüp bebek denemesinden sonra hem maddi hem manevi yıprandık. 1 dondurulmuş embriyomuz var Dr transfer yapmadı tüm sağlık kontrolleriniz bi yapılsın her birimi gezin gelin ne engelimiz var bi görelim dedi her tarafta bi yerimize baktirmaktan iflahimizi kesti. Bu hafta endokrinoloji sonra bakalım nerelere yollayacak. Çok şükür herşey de normal çıkıyor. Aylardır koşturmaktan bebeksiz yaşamin ne olduğunu bile anlayamadık. Kimseye anlatmak istemiyoruz millet de hastanelerde kosturdugumuzu gördükçe yazık gene neyiniz var filan diye bize acır oldu. Tek olumlu yönü diyrtisyene yollayip ikimize de epey kilo verdirdi Drtavsiye ederim siz de bizim gibi maratona başlayın tek kafanızdaki o günkü randevuya göre işinizi gücünüzü ayarlamak oluyor. Eşinizle birlikte yapılan bir etkinlik olduğu için de doya doya beraber zaman geçirmiş oluyorsunuz :))))))) hepimiz için hayırlısı ne diyim allah görür inş emeklerimizi
Geçmiş olsun tatlım bazen kader bize fazla zorlamayın diyor galiba :-( ben de 3 yıllık evliyim evlendim kp çok hastalandı acillerde ambulanslarda 6 ayımız geçti kp kaybettik malesef. Eşim tam toparlandı ben rahatsızlık geçirdim Dr aylarca ilişkiyi yasakladı. İyileştim hadi bebek yapalım dedik bu kez de olmadı ben 37 eşim 41 yaş. İnadına çevremizde kim evlendiyse hemen arkasından gebelik haberi geliyor. Bize de ee yeter artık siz de yapın bak yaşlandınız diyorlar. O kadar üzülüyorum ki...aile dostumuz bir jinekolog var, tüm durumumuzu bildiği halde tlf açıp sizin yaştan sonra bebek çok zor peşinden kosturamazsiniz dedi. Bir kez de, kadınlar dogurgan olmak isterler doguramayinca kendini eksik hissederler dedi bütün gün ağladım inan.Canım bizim evlilik öncesinden veri yani yaklaşık 8 senemiz hastanelerde geçti eşim kaza yaptı aylarca yaşamasını bekledim sonra yürüyemedi öyle evlendik sonra o yürüdü ömür boyu ameliyata mahkum ama bir de sayısız bebek denemesi benim hastalıklarım
Ben soranlara olmuyor deyip kapatıyorum... aksi taktirde neden istemiyorsunuz yapıp deyip duracaklar... gerçi olmuyor deyincede, neden olmuyor, kimde sorun var, şöyle yapın, böyle yapın tavsiyeler bitmiyor... kendilerince yardımcı olmaya çalışıyorlar ama bizim içimizi bilen yok... aile dostunuz olan jinekolog ne kadarda düşünmeden konuşmuş öyle, dost mu, düşman mı belli değil.. boşverin üzülmeyin.. herkes anne olacak diye birşey yok, hayatın tadını çıkarmaya bakın...Geçmiş olsun tatlım bazen kader bize fazla zorlamayın diyor galiba :-( ben de 3 yıllık evliyim evlendim kp çok hastalandı acillerde ambulanslarda 6 ayımız geçti kp kaybettik malesef. Eşim tam toparlandı ben rahatsızlık geçirdim Dr aylarca ilişkiyi yasakladı. İyileştim hadi bebek yapalım dedik bu kez de olmadı ben 37 eşim 41 yaş. İnadına çevremizde kim evlendiyse hemen arkasından gebelik haberi geliyor. Bize de ee yeter artık siz de yapın bak yaşlandınız diyorlar. O kadar üzülüyorum ki...aile dostumuz bir jinekolog var, tüm durumumuzu bildiği halde tlf açıp sizin yaştan sonra bebek çok zor peşinden kosturamazsiniz dedi. Bir kez de, kadınlar dogurgan olmak isterler doguramayinca kendini eksik hissederler dedi bütün gün ağladım inan.
Kendi de 35inden sonra tüp bebek yaptı sanırım kendi yaşadığı duyguları anlatmak istiyor ama düşüncesiz çok... aynen olmuyor diyordum bu sefer gelen bos tavsiyeler sinirime dokunuyordu. İnsanlar korunmaya rağmen bile gebe kaldığı için, olmamasını akılları hiç almıyor. Anlatmak imkansız. Bizim bi tanıdık "yeter be amma gezdiniz artık bebek yapın" diye azarlamisti eşimle beniBen soranlara olmuyor deyip kapatıyorum... aksi taktirde neden istemiyorsunuz yapıp deyip duracaklar... gerçi olmuyor deyincede, neden olmuyor, kimde sorun var, şöyle yapın, böyle yapın tavsiyeler bitmiyor... kendilerince yardımcı olmaya çalışıyorlar ama bizim içimizi bilen yok... aile dostunuz olan jinekolog ne kadarda düşünmeden konuşmuş öyle, dost mu, düşman mı belli değil.. boşverin üzülmeyin.. herkes anne olacak diye birşey yok, hayatın tadını çıkarmaya bakın...
Aminn... aynen dediğiniz gibi insan eşiyle mutluysa ve anlaşıyorsa, çocuk eksikliği olsada birbirine yetebiliyor...Kendi de 35inden sonra tüp bebek yaptı sanırım kendi yaşadığı duyguları anlatmak istiyor ama düşüncesiz çok... aynen olmuyor diyordum bu sefer gelen bos tavsiyeler sinirime dokunuyordu. İnsanlar korunmaya rağmen bile gebe kaldığı için, olmamasını akılları hiç almıyor. Anlatmak imkansız. Bizim bi tanıdık "yeter be amma gezdiniz artık bebek yapın" diye azarlamisti eşimle beniDaha neler neler. İnan kimseyle görüşesim gelmiyor. Ailem, cok yakın dostlarım hiç sormaz, hiç akıl vermez. İyi ki varlar. Bu mecburen karşılaştığımız tiplere de maruz kalmamak için daha dikkatliyiz uzak duruyoruz. Zaten mesafe koyduğumuz insanlar da artık konusunu açmıyorlar şükür. Normalde gec evlendigimiz icin bebek takintimiz yok, birbirimizi seviyoruz iyi anlasiyoruz o yetiyor bize şükür. Allah ayirmasin, kimseyi ayirmasin sevdiklerinden.
Çok geçmiş olsun canım dualarım seninle
Allah en kısa zamanda nasip etsin hayırlısıyla isteyen herkese hepimize. Bol bol dua ve çok fazla üzmeyin kendinizi inşallah olacak bebeğiniz. Kafanızdan bi süre çıkarmayı deneyin evet çok zor ama ilk aşama bu bi tatil edineceginiz yeni bi hobi iyi gelir. Dualarım sizinle.Selam kızlar yine olmadı yine hayallerim suya düştü elim boş döndüm eve. Üstesinden geliyor muyum bilmiyorum ama kendimı bırakmamak adına kendi kendimle baş başa kalmadan çalısiyorum tez yazıyorum bir yandan da işime verdim kendimi.
Eşim bu tarz sorunlarda hep yanımda dimdik durur beni anlar sanırım sürekli sağlık sorunları gölgesinde yaşamaya alıstik gündelik hayatta kendimize değer vermiyor gibi görünsek de zor durumlar altında bu evlilik için her şeyi yapan birbirine karşı daima iyi olan bir çiftiz . Esasında tüm sorunların benim bebek isteği yüzünden yaşadığım acıyla büyüdüğünü anladım.
Şimdi bugün benim doğum günüm . Esim sürpriz olsun diye 2 günlük bir dağ otelinde yer ayarlamış . Hiç hevesim isteğim yok ama kendime gelmem ve anın tadını çıkarmam bebek olmadan da yaşamayı kabullenmem adına neler yapabilirim ?
O kadar işe verdim ki kendimi eşimle baş başa kalmayı unuttum resmen. Bir film izleyip hiçbir şey yapmadan zaman geçirmek istiyorum başka önerileriniz var mı ? Siz nasil atlattiniz bu zamanları
Canım basın sağolsun bir tanem kesinlikle hayat çok enteresan. İnanan insanlarız sabır ve dua ile beklemek gerekiyor elbette ama zor bir süreç gerçekten .Merhaba doğum gününuz kutlu olsun. ..benim de bugun doğumgünüm..iki hafta olası daha çok istediğim bebeğim kürtaj olmak zorunda kaldım ...hayatın tilsimi OLABİLİR demekte bence arkadaşım. ..kabullenmek ve yoluna devam etmek aslolan bence...heder olmaya ve An'i kaçırmaya yetmeyecek ömrümüz. ..nasipte ne var ise o olacak üzülsek de sevinsek de...aynı tevekkül ile kabullenmek gerek bence. .hep beteri beteri var...ellerin bos degil umut dolu...bakmasını bilirsin
..bebek çocuk hersey değil. ..Eşler evlilikler de hersey değil. ..hep bir parça ...eksik de olabilir ..zamanla tamamlanabilir. ..hakkında ne hayırlı Allah tab başka kim bilir...Üzmeyin kendinizi ve eşinizin tadını da hevesini de kaçırmayın. ..ben şahsen öyle yapıyorum :)))sevgiler iyi yillar. ..mutlu yaşlar. .
Çok çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım dualarım seninle
Doğru sözleriniz elbette ama bugünleri özleyeceğim sanmıyorum zira bebek özlemi içimde derin bir yara . Yeterince gezdim.gördüm bebeğimle de gezerim elbette o da dünyayı tanir. Ama nasipte ötesi yok içimdeki çocuk sevgisi her daim çok fazlaydi tüm çocuklar benim gözümde melek hepsi. Ama rabbim in sınavı bu da bana. Ne diyeyim ol der olur hayırlısını nasip etsinEvet zor bir sınav evlat ile sınanmak Ama ne olursa olsun olmayacak diye kendinizi üzmeyin Allah ne zaman nasip ettiyse o zaman da olacak bugünlerin tadını çıkarın eşinizle daha iyi olun daha mutlu olun bunu kafanıza takmayın yani işe çalışmak Evet doğru kafanızı dağıtabilirsiniz ama eşinizle de stres atabilirsiniz .eşinizle bir ortama girdiğinizde bebek konusunu açmayın veya bebek için sevişmeyin yani ne olursa olsun kendinizi şartlandırma yın.
Önce mutlu olun kafanıza çok takmayın Neyi Allah'tan çok istersek o bizim imtihanımız oluyor malesef Allah'a bırakın ve nasip değil gerisi Allah'ın takdirine bırakın , eşinizle birlikte mutlu olduğunuz günlerin Tadını çıkarın inanın çocuk olunca o günleri arayacaksınız.
Bazı doktorlar insanlığını ameliyat odasında unutuyor mesleki deformasyon sanırım onlar kabul etmese de . Lütfen üzülme ve duyma kulak tıka. Seni çok iyi anlıyorum çok .Geçmiş olsun tatlım bazen kader bize fazla zorlamayın diyor galiba :-( ben de 3 yıllık evliyim evlendim kp çok hastalandı acillerde ambulanslarda 6 ayımız geçti kp kaybettik malesef. Eşim tam toparlandı ben rahatsızlık geçirdim Dr aylarca ilişkiyi yasakladı. İyileştim hadi bebek yapalım dedik bu kez de olmadı ben 37 eşim 41 yaş. İnadına çevremizde kim evlendiyse hemen arkasından gebelik haberi geliyor. Bize de ee yeter artık siz de yapın bak yaşlandınız diyorlar. O kadar üzülüyorum ki...aile dostumuz bir jinekolog var, tüm durumumuzu bildiği halde tlf açıp sizin yaştan sonra bebek çok zor peşinden kosturamazsiniz dedi. Bir kez de, kadınlar dogurgan olmak isterler doguramayinca kendini eksik hissederler dedi bütün gün ağladım inan.
Aynen canım normalde tıkarsın kulağını güler geçersin ama insanın bu konuda duyguları çok hassaslasiyor. Kötü niyetle söylenmese bile üzüyor insani. Sana da Allah kolaylık versin, öyle şeyler düşünme. Bakma seni sevmez gorunurler ama senin yokluğunda da en çok onlar üzülüp geri çağırırlar. Bebek tabii ki çok önemli ama eslerimiz sevgimiz bağlılığımız emeklerimiz de çok önemli. Evliliğini gözden cikarmamalisin. Şu an bizi anlayan biri varsa o da eşimiz inan. Geri kalan kimse ne çektiğimizi bilmez, annemize babamıza bile söylemiyoruz üzülmesinler diye. Ama kocalar her an yanibasimizdaBazı doktorlar insanlığını ameliyat odasında unutuyor mesleki deformasyon sanırım onlar kabul etmese de . Lütfen üzülme ve duyma kulak tıka. Seni çok iyi anlıyorum çok .
Ben zaten istenmeyen gelinim bir de o yandan çekiyorum o yüzden yuvamı yıkmayı bile düşündüm ama ne eşim ne de ben mutlu olamazdik