BAŞARISIZ İLK DENEME ARDINDAN

bayanhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.044
792
123
MERHABALAR
  • Eşimde sperm sayısı az olması ve morfolojide bozukluk olması sebebi ile ilk tüp bebeğimizi denedik ve dün itibari ile bhcg değerim 0.100 çıktı.
  • tedavi öncesinde rahim filmi çekilmişti tüplerim açık ve sıkıntı yoktu.
  • hiç gebelik oluşmadı yani 11.gün de 0.100 idi 14. gün de.
  • 2.deneme için zaman kaybetmek istemediğim için yapılması gerekebilecek testleri önceden yapmak istediğimi belirttim doktoruma
  1. eşim ve benden periferik kanda karyotip test
  2. benden ise faktör v leiden mutasyonu /// protrombin gen mutasyonu baktırmamın yeterli olacağı söylendi..
genelde düşük yaşayanlardan istenmiş bu tahliller,bende gebelik hiç oluşmadı.ama yine de yaptırmak istiyorum
2.denememde yol gösterici olup faydası olur mu yoksa boşu boşuna mı yaptırmış olurum ?
(dondurulmuş 3.gün 8 ve 7 hücreli transfer edilmişti // yaş 30 )

Son düzenleme:
MERHABALAR
  • Eşimde sperm sayısı az olması ve morfolojide bozukluk olması sebebi ile ilk tüp bebeğimizi denedik ve dün itibari ile bhcg değerim 0.100 çıktı.
  • 2.deneme için zaman kaybetmek istemediğim için yapılması gerekebilecek testleri önceden yapmak istediğimi belirttim doktoruma
  2. benden ise faktör v leiden mutasyonu /// protrombin gen mutasyonu baktırmamın yeterli olacağı söylendi..
genelde düşük yaşayanlardan istenmiş bu tahliller,bende gebelik hiç oluşmadı.ama yine de yaptırmak istiyorum
2.denememde yol gösterici olup faydası olur mu yoksa boşu boşuna mı yaptırmış olurum ?

merhabalar:Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Embrıo kalıtesını artırmak için sağlıklı sperm secılmesı önemlıdır.İlerı teknolojı olan laboratuvarımızda
Sperm sayı ve hareketınin durumuna göre mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.Ağır sperm sayı ve hareket azlıgı mevcudiyetinde %5 oranında genetık problemler cıkabılecegınden karyotıp bakılması faydalıdır.Embrıo sayı ve kalıtesı uygun ıse 5. güne gıdılerek blast transferı yapılması faydalı olur.
Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
MERHABALAR

Merhabalar,

Post oldukça eski bu sebeple sormak istiyorum: Gebe kalabildiniz mi? Kaldıysanız nasıl oldu? Doğal mı yoksa tüp bebek mi? Bunları sormamın sebebi şu: benim eşimde de aynı problem var. 1. tüp bebek denememizde gebe kaldım 6+5 ken maalesef kalbi durdu bebeğin. Asıl merak ettiğim ise şu: Herkes söylüyor ya bu tür denemelerden sonra insanlar doğal yolla gebe kalabiliyor diye. Eşimde hareketlilik problemi olduğundan bu mümkün mü yani ben bilimsel olarak doğal yollardan gebe kalabilir miyim sizce? (Bu arada 2.5 yıllık evliyim, tüp bebek tedavisinden önce 1 yıl korunmamıştık fakat gebe kalamamıştım.)

Back
X