Başarısız insan profili

thisiswhatmakesusgirls

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2016
565
557
18
29
Merhaba,

Genel konuların aksine benim sıkıntım ilişkiler değil. Çok iyi bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum, amacım doktora programına da başvurmak. Ama hem iş hem eğitimi bir arada götüremedim, özel hayatımda da sıkıntılar oldu. Derslere çalışamadım yeterince ve bazılarından kaldım, çevremdekiler başarılı öğrenciler olduğu için de onlardan ayrıştım, tembel öğrenci konumuna geldim. Hocaların kafasında da benimle ilgili olumsuz bir kanaat oluştu. Oysa ben iyi bir öğrenciyim, üniversite sınavında ilk 1000'deydim. Son YDS'den 92.5 aldım, geçen hafta ALES'e girdim 100'ün üzerinde net bekliyorum. Aslında başarılıyım ama etrafımda yarattığım algıyı değiştiremiyorum. Bugün sunum vardı ve rezil oldum, çok moralim bozuldu o yüzden yazdım, belki biri teselli eder.

En kötüsü de ne biliyor musunuz? İnsanlara kendimi anlatmaya çalışıyorum, o dersim benim AA idi, ben kötü değilim vs vs. Böyle açıklama yaptıkça daha çok kendime kızıyorum, sessiz kalınca da aslında kötü değilim ben diye içimden isyan ediyorum.

ben anlamadımki neden başarısızsın
ben 85 ales , 76 yds ile alanımda tr nin en iyi üniversitesi diye bilinen ünvde Odtü de master yapıyorum
keza başka arkadaşlarım da var aynı yerde onlarında puanları benimkinin hemen hemen aynısı
çok yüksek puanların hatta aleste 100 ilk duydum öyle diyeyim yani

Son düzenleme:
Merhaba,

Genel konuların aksine benim sıkıntım ilişkiler değil. Çok iyi bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum, amacım doktora programına da başvurmak. Ama hem iş hem eğitimi bir arada götüremedim, özel hayatımda da sıkıntılar oldu. Derslere çalışamadım yeterince ve bazılarından kaldım, çevremdekiler başarılı öğrenciler olduğu için de onlardan ayrıştım, tembel öğrenci konumuna geldim. Hocaların kafasında da benimle ilgili olumsuz bir kanaat oluştu. Oysa ben iyi bir öğrenciyim, üniversite sınavında ilk 1000'deydim. Son YDS'den 92.5 aldım, geçen hafta ALES'e girdim 100'ün üzerinde net bekliyorum. Aslında başarılıyım ama etrafımda yarattığım algıyı değiştiremiyorum. Bugün sunum vardı ve rezil oldum, çok moralim bozuldu o yüzden yazdım, belki biri teselli eder.

En kötüsü de ne biliyor musunuz? İnsanlara kendimi anlatmaya çalışıyorum, o dersim benim AA idi, ben kötü değilim vs vs. Böyle açıklama yaptıkça daha çok kendime kızıyorum, sessiz kalınca da aslında kötü değilim ben diye içimden isyan ediyorum.
cnm sinavlarda ilk 1000 e girmeyi basarmis ogrenci bu kadar tembel damgasi yiyemez, eminmisin acaba? bir dersten kaldin diye kimse sana tembel demez.
ama yuksek lisans lisanstan farklidir bir tek dersi gecmen yetmnez, hocanin verdigi projeyle ilglenmediysen veridigi isi zmnninda yapmadiysan, ve dersler birtek sinav gec kalda degildir, proje odevlerini falan sallamasyon yaptiysan boyle gorulmus olabilirsin.

cnm sinavlarda ilk 1000 e girmeyi basarmis ogrenci bu kadar tembel damgasi yiyemez, eminmisin acaba? bir dersten kaldin diye kimse sana tembel demez.
ama yuksek lisans lisanstan farklidir bir tek dersi gecmen yetmnez, hocanin verdigi projeyle ilglenmediysen veridigi isi zmnninda yapmadiysan, ve dersler birtek sinav gec kalda degildir, proje odevlerini falan sallamasyon yaptiysan boyle gorulmus olabilirsin.

Yok zaten bilinçli bıraktım, çünkü sınavlara çalışamıyordum. Ama işte arkadaşlarım ya da hocalar öyle görmüyor. Başka çalışan arkadaşlar da var, ama herkesin işi bir değil sonuçta değil mi? Derslere çalışamadığım için de biri bana birşey sorunca saçmalıyorum, bilhassa hocalar.

Aleste 100 ün üzerinde net mi? Sayısalcıysan bu TM ci kardeşine yardım et, matematik sorularım oluyor kimseye çözdüremiyorum soracak kimsem yok çünkü :KK17: Gayet de başarılısın ben Alesten 70 alamıyorum matematik özürlüyüm, bölümümün de matematikle alakası yok ama yüksek lisans yapacağım bölüm eşit ağırlık puanıyla alıyor..:olamaz:

reklamını yapamıyosun yani.
zekisin ama kendini ifade sorunun var.
aslında sosyal iq düşüklüğü de olabilir.
ama her ne olursa olsun, kimseye açıklama borcun yok.
işine bak, zamanla anlarlar.

Bence size yaptiginiz sey yetemiyor kendi kendinizle ego savasina girmissiniz sanki.

Yds zaten iki ay onceydi ki zaten iyi bir puan almissiniz. Alestende iyi bekliyorsunuz. Bu durumda hangi secenekte basarisiz oluyorsunuz?

Bence size yaptiginiz sey yetemiyor kendi kendinizle ego savasina girmissiniz sanki.

Yds zaten iki ay onceydi ki zaten iyi bir puan almissiniz. Alestende iyi bekliyorsunuz. Bu durumda hangi secenekte basarisiz oluyorsunuz?
yaani ben de şaşırdım
çok yüksek puanlar
ama mükemmeliyetçilik var gibi

Aleste 100 ün üzerinde net mi? Sayısalcıysan bu TM ci kardeşine yardım et, matematik sorularım oluyor kimseye çözdüremiyorum soracak kimsem yok çünkü :KK17: Gayet de başarılısın ben Alesten 70 alamıyorum matematik özürlüyüm, bölümümün de matematikle alakası yok ama yüksek lisans yapacağım bölüm eşit ağırlık puanıyla alıyor..:olamaz:

Denklem kurma, olasılık ve lise matematiğine çalış. Bir de türkiye zeka vakfının oyun dergisi var ya onlardan alıp çöz. Sorular üzerinde kafa yordukça hızlanacaksın.

Canım ben programda patladım, arkadaşlarıma YDS puanım bu, ALES puanım bu. Başarılı bir öğrenciyim aslında diyemem ki, burada yazdım rahat rahat. Daha bugün sunum yaptım, hoca 4 5 yerde espri yaptı, herkes güldü falan. Ne bileyim moralim bozuk

En kötüsü de ne biliyor musunuz? İnsanlara kendimi anlatmaya çalışıyorum

Işte bunu yapmayın kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz ! Başkalar ne der ne düşünürü bir kenara atın kendinize odaklanın. Derslerinize çalışın olursa olur olmazsa da sağlık olsun üzmeyin kendinizi.

Merhaba,

Yüksek lisans hocalarınızla konuşun. Bize anlattıklarınızı anlatın. Potansiyelinizi kullanamadığınız için, başarılı olamadığınız için ne kadar üzüldüğünüzü anlatın. Şu zamana kadarki performansınız için özür dileyin. Bundan sonra çok daha fazla çalışacağınızı anlatın ve tavsiyelerini sorun.

Bundan sonra sınav haftasından bir hafta önce yıllık izninizden kullanıp derslerinize çalışın. Çalıştığınız zaman başarılarınızla insanları şaşırtıp imajınızı değiştirebilirsiniz. İnsanların ne düşündüğü sizin ruh hâlinizi etkilememeli. Ama başarılı olmanız ve öyle algılanmanız doktoraya kabul edilmeniz için faydalı olur.

Merhaba,

Kaç kişilik programda yüksek lisans yapıyorsunuz bilmiyorum. Ama artık biraz da işin içine insan ilişkileri girer. Adamlar sizin osym sınav basarilarinizi takip etmez.
Gecmisinizdeki başarılar bugün sizi oldugunuz yere taşımış. Burada da başarının garantisi değiller.
Şu ana kadar yaptiklarinizdan frkli şeylerde sıra.
Sunum berbat dediginiz ne mesela?
Konuya mi hakim değilsiniz, başkalarının önünde konuşma zorluğu mu, dili kullanma mı, sunum hazırlamayı mı bilmiyorsunuz?
Önce teşhis ;)

Canım ben programda patladım, arkadaşlarıma YDS puanım bu, ALES puanım bu. Başarılı bir öğrenciyim aslında diyemem ki, burada yazdım rahat rahat. Daha bugün sunum yaptım, hoca 4 5 yerde espri yaptı, herkes güldü falan. Ne bileyim moralim bozuk
hocanın espri yapması sunumun kötü olduğu anlamına gelmez ki
cidden merak ettim yahu hangi okul hangi bölüm
ne bileyim biraz garip geldi her anlattığınız

vallahi benimde yds puanım 95 ales puanım 93, ama yüksek lisans derslerinde yaptığım sunumlarda hoca beni her defasında yerden yere vurdu tamam yeter bu kadar anlattığın diyip sunumu bile kestiği oldu çünkü iyi hazırlanmış olsam da kendimi iyi ifade edemiyordum. sanırım sen de kendi bilgini yansıtmakta zorlanıyorsun
benimkinin nedeni performans anksiyetesiymiş Bir süre ilaç desteği alıp toparladım
yakında savunmam var, Ama artık kendime guveniyorum

vallahi benimde yds puanım 95 ales puanım 93, ama yüksek lisans derslerinde yaptığım sunumlarda hoca beni her defasında yerden yere vurdu tamam yeter bu kadar anlattığın diyip sunumu bile kestiği oldu çünkü iyi hazırlanmış olsam da kendimi iyi ifade edemiyordum. sanırım sen de kendi bilgini yansıtmakta zorlanıyorsun
benimkinin nedeni performans anksiyetesiymiş Bir süre ilaç desteği alıp toparladım
yakında savunmam var, Ama artık kendime guveniyorum

Abov seninki de yüksekmiş sen de sayısalcısın zaar.

Back
X