- 1 Nisan 2019
- 746
- 305
- 103
- Konu Sahibi blackbirdie
Son zamanlarda iyiyim aslında kolonoskopi çok korkunç geliyor yaİbs li. Olabilirsiniz ya da geçirgen bağırsak hastalığı olabilir bir kolonoskopi öneririm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Son zamanlarda iyiyim aslında kolonoskopi çok korkunç geliyor yaİbs li. Olabilirsiniz ya da geçirgen bağırsak hastalığı olabilir bir kolonoskopi öneririm
Ay kuzum zaten bir hevesle açtım topiği diyetisyene de gittim. Diyetisyen de aynı şekilde bir rota çizdi bana ama inan kafamı toplayıp devam ettiremiyoruö biraz abur cubıru azalttım ve sigarayı bıraktım tek faydalı şey yaptığım o oldu. Ama daha öncede duydum idil bozkurtu takip edeceğim kesinlikle. Dediğin gibi i 1 yıl kadar kendi haline bırakacağız bakalım neler olacakEmbirolog idil bozkurtu tavsiye ederim size. Ben kendim de henüz sonuç almış değilim ama burada görüp bakma fırsatım oldu. Eğitimlerine katılabilirsiniz ya da hiçbir şey yapamasanız da gönderilerini takip ederek bile yol haritası çizebilirsiniz kendinize. Bu arada faydalı diye çok fazla şey yemek ve her şeyi birbirine karıştırmaya açıkçası ben çekiniyorum. Hem kilo hem hormonları bozabilir riskli geliyor bana. Daha emniyetli ilerlemek lazım. O yüzden gerçekten sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve sinerjik beslenmek önemli. Bir de biraz zaman tanımak gerekiyor. En az 3 ay diyebiliriz.
Merhaba siz eğitimine katıldınız mı acaba bende duydum ama şuan ona bütçe ayıramıyorumEmbirolog idil bozkurtu tavsiye ederim size. Ben kendim de henüz sonuç almış değilim ama burada görüp bakma fırsatım oldu. Eğitimlerine katılabilirsiniz ya da hiçbir şey yapamasanız da gönderilerini takip ederek bile yol haritası çizebilirsiniz kendinize. Bu arada faydalı diye çok fazla şey yemek ve her şeyi birbirine karıştırmaya açıkçası ben çekiniyorum. Hem kilo hem hormonları bozabilir riskli geliyor bana. Daha emniyetli ilerlemek lazım. O yüzden gerçekten sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve sinerjik beslenmek önemli. Bir de biraz zaman tanımak gerekiyor. En az 3 ay diyebiliriz.
Merhaba siz eğitimine katıldınız mı acaba bende duydum ama şuan ona bütçe ayıramıyorum
Merhaba umarım yolun sonu pozitif olur öncelikleAy kuzum zaten bir hevesle açtım topiği diyetisyene de gittim. Diyetisyen de aynı şekilde bir rota çizdi bana ama inan kafamı toplayıp devam ettiremiyoruö biraz abur cubıru azalttım ve sigarayı bıraktım tek faydalı şey yaptığım o oldu. Ama daha öncede duydum idil bozkurtu takip edeceğim kesinlikle. Dediğin gibi i 1 yıl kadar kendi haline bırakacağız bakalım neler olacak
Teşekkür ederimBen eğitime katılmadım ama takip ediyorum
Bı ara ben de eğitim almayı düşündüm. Sonra forumda biraz bakınca yemek smotie tarifi falan dediler. Öyle yorumlar okuyunca vazgeçtim açıkçası. Siz katıldınız mi eğitimlerine?Embirolog idil bozkurtu tavsiye ederim size. Ben kendim de henüz sonuç almış değilim ama burada görüp bakma fırsatım oldu. Eğitimlerine katılabilirsiniz ya da hiçbir şey yapamasanız da gönderilerini takip ederek bile yol haritası çizebilirsiniz kendinize. Bu arada faydalı diye çok fazla şey yemek ve her şeyi birbirine karıştırmaya açıkçası ben çekiniyorum. Hem kilo hem hormonları bozabilir riskli geliyor bana. Daha emniyetli ilerlemek lazım. O yüzden gerçekten sağlıklı olduğunu bildiğimiz ve sinerjik beslenmek önemli. Bir de biraz zaman tanımak gerekiyor. En az 3 ay diyebiliriz.
beyaz un varsa hayatinizdan çıkarın. alternatifleri cok var. mesela tam tahilli un, misir unu, yulaf unu (kilosu 70tl cok ulasilabilir ve saglikli) ile doldurun evinizi. neye ne lazimsa onu koyun. yulaf unu mesela sütlü tatlilara cok yakisiyor. keke pogacaya krepe hep onu koyabilirsiniz. misir unuyla ekmek yapabilirsiniz, baliklari onla kaplayanilir galete unu yerine kullanabilirsiniz. geriye kalan her seynicin tam bugday unu:)Hedeflerim:
Gluten, işlenmiş gıda ve karbonhidrattan uzak Durmak.
ben gunluk hayatima dahil ettim tohumları. kendi yontemimi aciklayayim.Özellikle yumurta büyüme döneminde avokado,keten tohumu, chia tohumu tüketmek.
havuc yerine kirmizi havuc alsan daha faydalı. icinde antosiyanin var o da ureme sagligina, yumurta kalitesine cok daha etkili. ustelik pazarlarda ayni fiyata ve tam mevsimi. tadi da daha guzel:)Çatlamaya yakın zencefil ve bol havuç tüketmek.
kuru incir diyince aklima geldi. bir posete su sekilde mix de yapabilirsiniz.Her gün 1 adet zeytinyağında beklemiş kuru incir eşim ve kendim için
Ayrıca çakşır kökü çok iyi arada onu tükettirmek.
su sayfada dogurganliga iyi gelecek basit yoga duruşlari var. eger ilgini cekerse benzer kelimeleri aratarak evde basit capli yoga yapabilirsin.Hiç sigara içmemek
Stresten uzak durmak.
daha tahlillerimi doktora goturmeye gitmedim. psikolojik olarak kendimi hazırlama asamasindayim.Merhaba yengenç <3
Takviye olarak ne kullanıyorsun, doktor tavsiyesi değil de vitamin vs. ise önerebilir misin.. :)
Canım benim nasıl da özenle yazmışsın. Umarım ikimizde güzel sonuç alırız. Benim yaklaşık 3 aydır kan tahlillerim geçirdiğim operasyonlardan dolayı takipli.B12 ve d vit hariç diğerleri iyi durumda hatta tiroidim bilr kontrol altında şu an 2.5 değerim. Dediğin gibi aile sağlığı merkezine bende gittim evet ilgililer ama zaten önemli olan o istikrarlığı korumak. Bir de insan bu kadar çok titizlendiği zaman bazen daha çok stres oluyor hepsini denemiş biri olarak söylüyorum tükeniyorsun bir süre sonra. Üç aşağı beş yukarı bahsettiğin şeyleri yapıyorum ama not aldım mesela siyah havuç kısmını deneyeceğim. Ben bu tür şeyleri genele yayarak yapmaya çalışıyorum. Mesela işlenmiş gıdaları çıkarmaya çalışıyorum hayatımızdan ama canım cips istediyse haftada 1 gün o canımın istediği cipsi yiyorum. Şeker zaten tatlı hariç kullanan biri değilim onu kontrol altına alıyorum. Hamurişi yapmıyorum evde çok canım istiyorsa dışarıdan yiyorum. Benim için takviyeleri içmek büyük sıkıntı. Yemek düzenini değiştireli bir kaç ay oluyor. Artık yemeğin yanona pilav makarna az yapmaya çalışıyorum. protein ve sebze salata düzenine geçtim eskiden 2 3 çeşit olsun diye çabalarım artık 1 proteinli yemek salata ve yanına haşlanmış sebzelerden yapılmış yemekler şeklinde ilerliyorum. Açıkçası sindirimime çok iyi geldi bu düzen. Bol bol kuruyemiş yiyoruz muhakkak her gün. Güzel sonuçlar alacağız inşallah. Çok teşekjür ederim yorumun çok değerli ve başka okuyacak arkadaşlarımız için de çok faydalı olacaktır.merhaba,
konuyla ilgili birkac oneri vermek istiyorum
beyaz un varsa hayatinizdan çıkarın. alternatifleri cok var. mesela tam tahilli un, misir unu, yulaf unu (kilosu 70tl cok ulasilabilir ve saglikli) ile doldurun evinizi. neye ne lazimsa onu koyun. yulaf unu mesela sütlü tatlilara cok yakisiyor. keke pogacaya krepe hep onu koyabilirsiniz. misir unuyla ekmek yapabilirsiniz, baliklari onla kaplayanilir galete unu yerine kullanabilirsiniz. geriye kalan her seynicin tam bugday unu:)
evde beyaz un olmazsa hic kullanmazsiniz.
ekmek alternatifi olarak da ben tadini sevmedim ama halkekmeklerde tam bugday unu ekmegi var deneyebilirseniz alin. ya da asrin tandir diye bir marka var onun lavas ekmekleri oluyor cesit cesit unlardan. bu surecte deneyip cok sevdigim bir o oldu ozellikle yulaf unlusu. fiyati 99 tl ama bizim evde 3 gun gidiyor. icinde epey var.sıralamayı besin değeri – glisemik yük – vücuda etkisi üçlüsüne göre yapıyorum.
1) Tam tahıllı un (en faydalı)
Neden 1 numara?
Zarar sayılabilecek tarafı:
- Lif yüksek → kan şekerini dengeler, tok tutar.
- B vitaminleri, magnezyum, çinko içerir.
- Bağırsak dostu.
- Diyabet, insülin direnci, PCOS, tiroit hassasiyeti olanlara en uygun un.
2) Yulaf unu
- Glutene duyarlıysan şişkinlik yapabilir. Onun dışında klasik beyaz un gibi bir zarar listesi yok
Neden 2 numara?
Eksisi:
- Beta-glukan içeriyor → kolesterol düşürür, tok tutar.
- Lif ve protein oranı iyi.
- Kan şekerini hızlı zıplatmaz.
3) Mısır unu
- İnce bağırsak hassasiyeti olanlarda şişkinlik yapabilir.
- Bazı reçetelerde fazla yoğun kıvam verebilir
Orta seviye
Eksileri:
- Glutensizdir, bazı tariflerde avantaj.
- Antioksidan içerir.
4) Beyaz un (en zayıf halka)
- Glisemik indeksi yüksek → kan şekerini hızlı yükseltir.
- Protein düşük, lif çok yüksek değil.
- Tek başına sık tüketim sağlık hedeflerine pek hizmet etmez.
Neden en kötü sırada?
Avantajı:
- Lif yok, B vitamini yok, mineral yok → işlemden geçmiş “boş kalori”.
- Kan şekerini hızlı yükseltir ve çabuk acıktırır.
- İnsülin direnci, kilo artışı, tatlı krizlerini tetikler.
Sonuç – en iyi → en zayıf
- Hamur işleri için en iyi dokuyu verir… hepsi bu.
1) Tam tahıllı un
2) Yulaf unu
3) Mısır unu
4) Beyaz un
eve oyle alternatifler alirsaniz beyaz ekmegi yemezsiniz.
seker icin de daha dün stevia zero diye bir kupseker aldi esim, cayima atayim diye. sadece şeker otu diye bilinen stevia rebaudiana bitkisinden dogal olarak uretiliyormus, kalorisi yokmus, glisemik yük taşımazmjs vs vs vs
sekerden daha sekerli oldugu icin bir küpten daha az atacagim. ama dedigim gibi daha kullanmadim dün aldik.
seker yerine boyle alternatifler de deneyebilirsin çayina. sutlu tatlilara seker kisminda ben de henuz baslangictayim. o sorunu da cozeyim beyaz unu attigim gibi sekeri de direkt atacagim çöpe
canin cips, aburcubur cekince de zuberin nohut cipslerinden alabilirsin . hem temiz icerikli hem cipsle ayni fiyatta.
ay cicegi yagi ve margarin kullanıyorsan onlar da cope gidebilir. zeytinyağı - findikyagi ve tereyag kullanman cok daha yararli.
ben gunluk hayatima dahil ettim tohumları. kendi yontemimi aciklayayim.
artik ne yapiyorsam icine susam keten tohumu ve cörekotu atiyorum:) cekirdek ici bulamadik onu da eklenecektim chia yararlıysa chia da ekleyebilirim.
mesela airfrierde misir ekmegi yaptim ya ustune her birinden bir tatli kasigindan cok olmayacak sekilde serpistiriyorum. boylece hic zahmet etmeden yemis oluyorum. ya da pizza yaptim hemen ustune serpistiriyorum, omlet yaptiysam serpistiriyorum, esim yogurt yapiyor keciboynuzu ozuyle yiyoruz. hemen ustune serpistiriyorum tohumlarla yiyoruz . vucuda girmis oluyor
hem tadi cok lezzetli oluyor hem de vucudun ihtiyaci olan bir madde tohumlar.
havuc yerine kirmizi havuc alsan daha faydalı. icinde antosiyanin var o da ureme sagligina, yumurta kalitesine cok daha etkili. ustelik pazarlarda ayni fiyata ve tam mevsimi. tadi da daha guzel:)
ben de aksamlari katur kutur yiyorum:)
kuru incir diyince aklima geldi. bir posete su sekilde mix de yapabilirsiniz.
kuru kayısı kuru hurma kuru yaban mersini findik ceviz badem kabak cekirdegi normal cekirdek
aksamlari tv karsisinda bir kase o bir kase sen yersiniz hem tok tutar hem hepsi ayri ayri üreme sagligina destek olan gidalar.
aaa bir de gunde 1 brezilya cevizi diyeyim. benim tiroidim yuksek sinirda oldugu icin doktorum selenyum ve iyot tuketmemi soyledi. arastirirken buldum ki brezilya cevizinden gunde 1 tane almak bana gereken günlük selenyumu verirmis. ustelik ureme sagligina inanilmaz yararli bir icerikmis. algida secicilik oldu, almaya karar verdikten sonra cogu dogurganlik diyetisyeninin onerdigini gördüm.
su sayfada dogurganliga iyi gelecek basit yoga duruşlari var. eger ilgini cekerse benzer kelimeleri aratarak evde basit capli yoga yapabilirsin.
ayrıca her gün en az 7000 adim yürümen lazim saglikli olabilmek icin.
bir de vermediyseniz detayli kan tahlili verin, d vitamininize, demirinize, demir baglanma kapasitenize, folik asitinize ve ferritininize baktirin.
benim mesela hepsi yerlerde cikti. hemen bugun hamile kalsam bile saglikli gebelik gecirme sansim düşük. Aile hekimleri yapiyor ama siz detaylandirin "icinde su da olsun bu da olsun" diye yoksa folat ve d vitaminini eklemiyorlar.
ben mhrsde "saglikli hayat merkezi" diye birsey gördüm, oradan besleneme uzmani destegi alacagim bu hafta (163/51 kiloyum) zayıflamak icin degil ama bu kan degerlerini yukseltmek icin. yumurtalik dostu beslenme icin. Henuz gidip memnun kalmadim ama devlet hastanesi kadar yogun olmadigi icin daha iyi ilgilendiklerine dair seyler okudum.
sana da tavsiye edebilirim:)
sunlar da benim listem de şurada ama begenmeyip cikarttigim seyler var. beslenme uzmanindan sonra guncelleyecegim
daha tahlillerimi doktora goturmeye gitmedim. psikolojik olarak kendimi hazırlama asamasindayim.Merhaba yengenç <3
Takviye olarak ne kullanıyorsun, doktor tavsiyesi değil de vitamin vs. ise önerebilir misin.. :)
çünkü kkda hep okuyorum kadin dogum doktorlari her zaman en kötüsünü soyluyorlar amhi 0,8 olana bile acil tup bebek diyorlar vsbence psikoloji hormonlar kadar onemli. Doktor benimle cok kotu konuşursa stres yaparim olacagi varsa da olmaz diye henuz gitmedim.
ama hep ihmal ettigim yogaya gitmeye basladim, tahlillerimi aldigimdan beri beyaz ekmegi kestim. bazi rutinler...
Canım benim nasıl da özenle yazmışsın. Umarım ikimizde güzel sonuç alırız. Benim yaklaşık 3 aydır kan tahlillerim geçirdiğim operasyonlardan dolayı takipli.B12 ve d vit hariç diğerleri iyi durumda hatta tiroidim bilr kontrol altında şu an 2.5 değerim.
ben daha yeni evliyim aslinda bir ay olmadi. cocuk düşünmüyorum simdilik ama hem kan degerlerim cok kotu hem amh'm ic acici degil:)Dediğin gibi aile sağlığı merkezine bende gittim evet ilgililer ama zaten önemli olan o istikrarlığı korumak. Bir de insan bu kadar çok titizlendiği zaman bazen daha çok stres oluyor hepsini denemiş biri olarak söylüyorum tükeniyorsun bir süre sonra.
zaten pirincin neredeyse hic yarari yok cok zarari var. pilav yerine bulgur pilavi falan yapabilirsin. Makarna da ayni sekidle annem de her yemegin yanina pilav makarna yapar ama soyle bir bakinca gercekten en ufak besleyiciligi yok.Üç aşağı beş yukarı bahsettiğin şeyleri yapıyorum ama not aldım mesela siyah havuç kısmını deneyeceğim. Ben bu tür şeyleri genele yayarak yapmaya çalışıyorum. Mesela işlenmiş gıdaları çıkarmaya çalışıyorum hayatımızdan ama canım cips istediyse haftada 1 gün o canımın istediği cipsi yiyorum. Şeker zaten tatlı hariç kullanan biri değilim onu kontrol altına alıyorum. Hamurişi yapmıyorum evde çok canım istiyorsa dışarıdan yiyorum. Benim için takviyeleri içmek büyük sıkıntı. Yemek düzenini değiştireli bir kaç ay oluyor. Artık yemeğin yanona pilav makarna az yapmaya çalışıyorum. protein ve sebze salata düzenine geçtim eskiden 2 3 çeşit olsun diye çabalarım artık 1 proteinli yemek salata ve yanına haşlanmış sebzelerden yapılmış yemekler şeklinde ilerliyorum. Açıkçası sindirimime çok iyi geldi bu düzen. Bol bol kuruyemiş yiyoruz muhakkak her gün. Güzel sonuçlar alacağız inşallah. Çok teşekjür ederim yorumun çok değerli ve başka okuyacak arkadaşlarımız için de çok faydalı olacaktır.
Ne güzel çocuk düşünmeden bu serüvene başlaman ama tiroit değerlerin gebelik için yüksek canım 2.5 altı olması lazım ve değer hemen düşmüyor ben 2 yıldır ilaç kullanıyorum 4.69 la öğrendim hashimato olduğumu en düşük 1.5 ay önce 1.5 ti ama sonra 2.5 a çıkmış ama zaman aldı sabitlemek hatta dahiliyeci moralimi çok bozmuştu hamile kalamazsın zaten bu değerle dedi o zamanda daha yeni başlamıştık denemelere daha büyük sorunlarımız olduğunu bilmiyordukay masallah benim feritinin 5'ti 13e zor yukseldi (ideali minimum 50), folatim 4, tiroidim sinirda 4.89
aslinda masallah domuz gibiyim enerjim yerindedir ama demek ki vucudumun icinde birseyler yolunda gitmiyor. bu vesileyle saglikli yasama giris yapmis oldum.
ben daha yeni evliyim aslinda bir ay olmadi. cocuk düşünmüyorum simdilik ama hem kan degerlerim cok kotu hem amh'm ic acici degil:)
o yuzden hazir düşünmüyorken ve hazir yeni evliyken günlük rutinimi daha saglikli yapmaya basladim ki stres olmadan hayatin dogal akisinda yumurtalik dostu saglikli beslenmeye geceyim.
genel mottom eve sadece saglikli seyler almak. misal beyaz unu attim ve artik beyaz un istesem de katamam yemeklere, alternatiflerim var.
ya da ekmek almiyoruz ama alternatifleri evde duruyor ki lazim olunca yiyebileyim.
bak mesela bunu esim dün almis.
Eki Görüntüle 3675066
wasa diye bir marka. icinde sadece cavdar unu maya ve tuz var. kizarmis ekmek gibi çıtır çıtır 34 sene her kahvaltida beyaz ekmek yiyen ve cok seven biri olarak kahvaltiya alternatif ariyordum. gercekten cok guzel ve doyurucu.
ve iki tanesi yetti bana. pakette sanirim 50 tane var 119 tl. gayet ekonomik ve saglikli bir alternatif kahvaltiya.
amacim hic stres olmadan genis zamanda cook saglikli bir mutfak sahibi olmak .
neyse ki avantajım esim saglikli beslenmeye önem veren insan, o da memnun evdeki degisimden.
zaten pirincin neredeyse hic yarari yok cok zarari var. pilav yerine bulgur pilavi falan yapabilirsin. Makarna da ayni sekidle annem de her yemegin yanina pilav makarna yapar ama soyle bir bakinca gercekten en ufak besleyiciligi yok.
her yemegin yanina glisemik endeksi yuksek sagliksiz seyler yapip 2-3 cesit olacsgina dedigin gibi 1 proteinli yemek+salata+haslanmis sebze olarak ilerlemek en guzeli (haslanmis sebze isine henüz girmedim hic sevmiyorum yapraklı sebzeleri)
hazir mevsimiyken haftada iki balik yemek de yararli, onu da tavsiye ederim airfrierin varsa hic zahmeti yok balikciya ayiklat fileto gibi versin. marinele koy airfriere kokusuz 10 dakikada hazır olsun:)