- 17 Şubat 2017
- 126
- 224
- 103
- Konu Sahibi papatyagil
-
Devlet memurluğu başarı olarak görmedim hiçbir zaman. Zaten o yüzden bu zamana kadar kpss diye diretmedim. Ancak özelde de iş bulunmuyor. Bulduğum işler de geçici oluyor. Etüt merkezi, kurs gibi yerler hem insanı sömürüyor hem doğru dürüst para vermiyor. Hem de canları isteyince güle güle diyorlar. Sırf yaz tatilinde maaş vermemek için, veya bir öğretmene daha maaş vermemek için. Ben de bütün bu olanları kişisel algilamamak istiyorum, en azından alanımda iyi olduğumu biliyorum. İyi bir öğretmen olduğumu da çok sorguladım ve onu da biliyorum. Ama bunlar işsiz olduğum gerçeğini, hala para kazanamıyor olduğum gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor.Ben dershaneye gitmeden ve 7 aylık hamile olarak girmiştim kpss ye.. 102 net yaptım.Atanamadım! Ama karşı komşum hemşireydi ve 60 puan ile atandı Şimdi sormak lazım kim başarılı? Başarı göreceli bir kavram.Ben atanabildim mi hayır,bölümümden alım yoktu.4001 kadrosuda alım azaltıldı.Çok önemli değil atan ya da atanamama. Bizim ülkede sadece devlette çalışan başarılı diğerleri kafası çalışmayan yazıııık türden insanlar zannediliyor. Bu kavramda 2001 yılındaki krizle girdi hayatımıza. Ondan evvel devlet memuru olmak sefil birşeydi.Babamdan biliyorum,memur çocuğuyuz diye utanırdık çünkü karnımızı zor doyuruyorduk.Şartlarla beraber tüm algılar değişti. Demem o ki kendi değerini toplum ve toplum yargılarıyla belirlersen hata edersin. Özelde çalışmak bir başarısızlık öyküsü falan değil. Kendi başarı öykünü kendin yaz.. Mesleğini severek yaz çocuklara faydalı olarak yaz..Atanmak hayat memat meselesi olmasın. Ben iyi netlerle açıkta kaldım da sanki açmı kaldım başarısızmıyım asla! Hayatı başka şekillerde yakaladım ve ayakta kaldım şükür..Algını değiştirmezsen kendini haksız yere sabote eder potansiyelini görmezsin.. Ve kendine büyük haksızlık etmiş olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?