Tüm kapılar kapanacakmış gibi

Kpss den derece bile yapabilecek potansiyel var sende yapman gereken sadece tarih cog. anayasa gibi derslerden bol bol soru çözmek şu 15 günde bile halledersin gy zaten 50 nete yakın varmış herkesin yapamadığı mantık soruları parağraf soruları alesten 90 alan birinden kaçmaz. Alan olmasa bile kpss b den baya iyi puan alırsın. Bence kpss kas derim akademisyenlik daha zor orada daha fazla torpil dönüyor.

Merhaba herkese hanımlar ben 21 yaşındayım 22 olmama az kaldı.

Yeni mezun oldum ve bunalımdayım. Size mezun olduktan sonraki dönem için neler yaptığımı anlatacağım ama tüm kapılar suratıma kapanacak gibi hissediyorum..

1-Kpss'ye çok olmasa da hazırlanmaya çalıştım. Ama atamam mümkün görünmüyor sınava girmedim daha ama görünen köy klavuz istemez.(deneme sonuçlarım kötü)
2- Ales'e girdim 90 aldım, yüksek lisans mülakatım var ama ben beceriksizliğimden geçemeyecekmişim ya da başkasının puanı düşük olsa da önüme geçecekmiş gibi hissediyorum.
3-Üniversite sınavına girdim, sonucumu pek parlak beklemiyorum.
4-Ücretli öğretmenliğe başvurdum. Duydum ki oradan bile torpil dönüyormuş. Önceki senelerde başvuran arkadaşlarım çıkmıyor çok bekleme dediler, burda bile dendi.

Okurken içinizi sıkmış olabilirim, ne kadar karamsar olduğumu düşünüyor olabilirsiniz ama zamanında suratıma kapılar kapandı yine aynısının olmasından korkuyorum iş bulamamaktan korkuyorum böyle devam ederse bu seçeneklerden hiçbiri olmazsa sağlam bir bunalım beni bekliyor. 2bin lira birikmişim va sadece, burslarim kesildi aylardır alışveriş bile yapmıyorum kendime ailemden para isteyemem. Şu an yaşıtlarım tatilde, ben de tatil olarak akraba ziyaretlerindeyim soranlara tatil diyorum:)
Yaş sendromuyla birlikte içim ruhum daralıyor, hiçbir şey başaramayacakmış gibi hissediyorum. Gerçekten tatile ihtiyacım var. Erkek arkadaşımı da durup durup darlıyorum. Morale ihtiyacım var
Hepsini atliyorum ucretli ogretmenlige cevap vereyim. Ilceye basvurunu yaptiktan sonra atamalari bekleyeceksin ogretmen atamalari olduktan sonra cevrendeki okullari tek tek ara ya da git senin okulla gidip anlasman daha kolay oluyor cunku havuzda bir suru ogretmen car kimi torpil (ki torpil dedigimde okulda tanidigi vardir ilcede tanidigi vardir onlar onerir ismini) kimi de sansa seciliyor. O yuzden okullarla gorus.

Ama 90 ales puanıyla yuksek lisansa girersin gibi.

Merhaba herkese hanımlar ben 21 yaşındayım 22 olmama az kaldı.

Yeni mezun oldum ve bunalımdayım. Size mezun olduktan sonraki dönem için neler yaptığımı anlatacağım ama tüm kapılar suratıma kapanacak gibi hissediyorum..

1-Kpss'ye çok olmasa da hazırlanmaya çalıştım. Ama atamam mümkün görünmüyor sınava girmedim daha ama görünen köy klavuz istemez.(deneme sonuçlarım kötü)
2- Ales'e girdim 90 aldım, yüksek lisans mülakatım var ama ben beceriksizliğimden geçemeyecekmişim ya da başkasının puanı düşük olsa da önüme geçecekmiş gibi hissediyorum.
3-Üniversite sınavına girdim, sonucumu pek parlak beklemiyorum.
4-Ücretli öğretmenliğe başvurdum. Duydum ki oradan bile torpil dönüyormuş. Önceki senelerde başvuran arkadaşlarım çıkmıyor çok bekleme dediler, burda bile dendi.

Okurken içinizi sıkmış olabilirim, ne kadar karamsar olduğumu düşünüyor olabilirsiniz ama zamanında suratıma kapılar kapandı yine aynısının olmasından korkuyorum iş bulamamaktan korkuyorum böyle devam ederse bu seçeneklerden hiçbiri olmazsa sağlam bir bunalım beni bekliyor. 2bin lira birikmişim va sadece, burslarim kesildi aylardır alışveriş bile yapmıyorum kendime ailemden para isteyemem. Şu an yaşıtlarım tatilde, ben de tatil olarak akraba ziyaretlerindeyim soranlara tatil diyorum:)
Yaş sendromuyla birlikte içim ruhum daralıyor, hiçbir şey başaramayacakmış gibi hissediyorum. Gerçekten tatile ihtiyacım var. Erkek arkadaşımı da durup durup darlıyorum. Morale ihtiyacım var
Yalnız böyle olmaz. Biraz kendinize güvenin, yapacağınıza inanın. Bu umutsuzlukla yapacağınız varsa da yapamazsınız. Ben de öğretmenim. Bu yollardan geçtim. Evet çok sancılı bir dönem. Hazırlanmak, beklemek insani çok yıpratıyor. Ama olmaz değil. Düzenli çalışmayla başarabilirsiniz. Alan sinavina daha cok yonelmenizi tavsiye ederim.
Zaten şimdi sınava girdikten sonra atama için nerdeyse bir yıl bekleniyor. O bir yılı kendinizi geliştirerek beklersiniz.

Çünkü ales ve kpss birbirinden çok farkli sınavlar. Ales okuduğunu anlama ve hız ölçer, kpss ise bilgi.
Son sinavlarda yks kpss dahil ales formatina cok yaklasti turkcede cok fazla paragraf sorusu var mat 1 zaten yaparsiniz alesten 90 almissiniz. Biraz tarif cografya vatandaslik baksaniz yeter size.

Çünkü ales ve kpss birbirinden çok farkli sınavlar. Ales okuduğunu anlama ve hız ölçer, kpss ise bilgi.
Ösymnin yaptığı sınavlar artık ales tarzı. Öantık soruları falan eklediler bilgiden ziyade mantık soruları artık. Ben özgüvensiz buldum sizi biraz. Bu kadar karamsar bakarsanız zaten olacak olanda olmaz. Birşekilde başkalarının oluyosa sizinde olabilir.

Back
X