• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarısızlık korkusu

papatyagil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
126
224
103
Arkadaşlar merhaba.
Bu yıl kpss'ye hazırlanmaya karar verdim. Öğretmenim ve özelde iş aramaktan bulup çıkarılmaktan, bulamamaktan, maaş ve çalışma saatleri arasındaki orantisizliktan bir hayli yoruldum. Sınava çok iyi hazırlanmam gerekiyor çünkü bizde atamalar yok denecek kadar az. Ben çalışırım çalışmasına da korkularıma engel olamıyorum. Korktuğum şey atanamamak da değil. Bu sene olmazsa seneye olur kafasındayim. Benim korkum başarısızlık. Ya yapamazsam, yine olmazsa bunu da başaramazsam, yaşım da geldi 30`a diye düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum. Kendime hiç güvenim kalmadı. Sürekli yine mi basaramayacagim, insanlar yine hakkımda saçma sapan düşünecek diye düşünüyorum. İnsan kafasına neyi takarsa onun sınavını veriyor. Hayatımdaki her şey yolunda ama ben bu yaşıma kadar başarısız olmanın ağırlığını bir türlü kaldıramıyorum. Kaygı ve stres seviyem beni mahvediyor. Keşke hayal ettiğim gibi iyi bir kariyerim olsaydı. Potansiyelimi ve hayatımı evde oturarak harcamak durumunda kalmasaydım. Bu durum yalnızca iş hayatımı etkilemedi. Hayatımın tümüne yansıdı. Neye elimi atsam başaramaz oldum. Ama artık buna bir son vermek istiyorum. Sizce mümkün müdür?

Korku ve kaygı dozunda olduğu sürece iyidir, sizi motive eder. Çalıştıktan sonra başaramamanız için bir neden yok. Ha kısmetinizde yoksa sonunda ölüm yok. Siz elinizden geleni yapın. Olduğu kadar, olmadığı kader.

Olmazi oldurmaya calisirsaniz basarisiz olma ihtimaliniz de artar. Atamasi cok olan bir alanda atanan meslektasiniz sizden daha basarili oldugu icin atanmadi, sadece ileriye donuk dogru bir secim yapmis zamaninda. Malesef ulke sartlari ilgimizin oldugu, sevdigimiz meslekleri yapmayi mumkun kilmiyor bize. Atamasi neredeyse yok diyorsunuz. Cok cok yuksek bir puan almaniz gerekiyor. Bir seneyi eve hapsolup sadece ders calisarak gecireceksiniz yani. Eger mesleginize asik falan degilseniz bosa kurek cekmeyin. Gencsiniz daha. Onu acik bir bolum okuyabilir ya da farkli bir meslege yonelebilirsiniz. Ben bir meslektasimin daha hayal kirikligina ugramasini istemiyorum artik. Atanacagim diye en guzel gunlerini cope atiyor insanlar ve sonuc husran. Bir de insanlarin cahil cahil yorumlarina cevap yetistirmeye calisiyorsunuz. Yazik bu gecen gunlere.

Hepiniz haklısınız. İşin kötüsü şu an bı bölüm daha okusam önü açık bölüm de kalmadı ki. Elimden geleni yapıp sınava gireceğim. Ama olmazsa yine üzülürüm bunu biliyorum. Ve bu şekilde haksızlığa uğramak zoruma gidiyor bir türlü hazmedemiyorum.

Kpss’ye sarıl atan gitsin, emeklerinin boşa çıkmayacağına inan. Olumsuz düşüncelere izin verme.

Branş ne

Puanlar nasıl

Seneye kontenjanı bilemeyiz ama şu anki durum ne

Çalışır yaparsınız lakin kaygıyı vs yönetmek lazım

Tarih öğretmeniyim. En az 81 filan almam gerekiyor. Temelim iyi. İyi bir üniversiteden mezun oldum alan bilgisinde de fena değilim.

Kpss de çalış bence yüksek lisans içinde çalışmış olursun.

Ya öğretmenler hep aynı tanıdığım tüm öğretmenler atanamamis fizik tarih teknik olsun hepsi başka başka alanlarda çalışıyor bence olay sınav değil olay torpilin yok hem üzülme hasta olursun sonra sağlık geri gelmez

Ben dershaneye gitmeden ve 7 aylık hamile olarak girmiştim kpss ye.. 102 net yaptım.Atanamadım! Ama karşı komşum hemşireydi ve 60 puan ile atandı Şimdi sormak lazım kim başarılı? Başarı göreceli bir kavram.Ben atanabildim mi hayır,bölümümden alım yoktu.4001 kadrosuda alım azaltıldı.Çok önemli değil atan ya da atanamama. Bizim ülkede sadece devlette çalışan başarılı diğerleri kafası çalışmayan yazıııık türden insanlar zannediliyor. Bu kavramda 2001 yılındaki krizle girdi hayatımıza. Ondan evvel devlet memuru olmak sefil birşeydi.Babamdan biliyorum,memur çocuğuyuz diye utanırdık çünkü karnımızı zor doyuruyorduk.Şartlarla beraber tüm algılar değişti. Demem o ki kendi değerini toplum ve toplum yargılarıyla belirlersen hata edersin. Özelde çalışmak bir başarısızlık öyküsü falan değil. Kendi başarı öykünü kendin yaz.. Mesleğini severek yaz çocuklara faydalı olarak yaz..Atanmak hayat memat meselesi olmasın. Ben iyi netlerle açıkta kaldım da sanki açmı kaldım başarısızmıyım asla! Hayatı başka şekillerde yakaladım ve ayakta kaldım şükür..Algını değiştirmezsen kendini haksız yere sabote eder potansiyelini görmezsin.. Ve kendine büyük haksızlık etmiş olursun.

Ben dershaneye gitmeden ve 7 aylık hamile olarak girmiştim kpss ye.. 102 net yaptım.Atanamadım! Ama karşı komşum hemşireydi ve 60 puan ile atandı Şimdi sormak lazım kim başarılı? Başarı göreceli bir kavram.Ben atanabildim mi hayır,bölümümden alım yoktu.4001 kadrosuda alım azaltıldı.Çok önemli değil atan ya da atanamama. Bizim ülkede sadece devlette çalışan başarılı diğerleri kafası çalışmayan yazıııık türden insanlar zannediliyor. Bu kavramda 2001 yılındaki krizle girdi hayatımıza. Ondan evvel devlet memuru olmak sefil birşeydi.Babamdan biliyorum,memur çocuğuyuz diye utanırdık çünkü karnımızı zor doyuruyorduk.Şartlarla beraber tüm algılar değişti. Demem o ki kendi değerini toplum ve toplum yargılarıyla belirlersen hata edersin. Özelde çalışmak bir başarısızlık öyküsü falan değil. Kendi başarı öykünü kendin yaz.. Mesleğini severek yaz çocuklara faydalı olarak yaz..Atanmak hayat memat meselesi olmasın. Ben iyi netlerle açıkta kaldım da sanki açmı kaldım başarısızmıyım asla! Hayatı başka şekillerde yakaladım ve ayakta kaldım şükür..Algını değiştirmezsen kendini haksız yere sabote eder potansiyelini görmezsin.. Ve kendine büyük haksızlık etmiş olursun.
Devlet memurluğu başarı olarak görmedim hiçbir zaman. Zaten o yüzden bu zamana kadar kpss diye diretmedim. Ancak özelde de iş bulunmuyor. Bulduğum işler de geçici oluyor. Etüt merkezi, kurs gibi yerler hem insanı sömürüyor hem doğru dürüst para vermiyor. Hem de canları isteyince güle güle diyorlar. Sırf yaz tatilinde maaş vermemek için, veya bir öğretmene daha maaş vermemek için. Ben de bütün bu olanları kişisel algilamamak istiyorum, en azından alanımda iyi olduğumu biliyorum. İyi bir öğretmen olduğumu da çok sorguladım ve onu da biliyorum. Ama bunlar işsiz olduğum gerçeğini, hala para kazanamıyor olduğum gerçeğini ne yazık ki değiştirmiyor.
Sizin adınıza da üzüldüm. Keşke emeğinizin hakkını alabilseydiniz. Ama böyle malesef bir yanda 60'la atanan öğretmenler de var bir yanda 80'le atanamayan da. Bölümü doğru seçseydin durumuna da inanmıyorum. Bana göre doğru seçim ilgi ve yeteneklere göredir. Ama kime sorsan ataması olan bölümü seçseydin diyor. Bu yüzden atanan ama başarısız mesleğini sevmeyen insan doldu.

Back
X