Inanilmaz yoruldum.Ofke krizleri tutuyor beni artık kafamda yaşadıklarım geldikçe çıldırıyorum.Psikologa gitmek istedim kaç kez annem ne gerek var deyip gitmeme mani oldu.bide bunlar yetmezmiş gibi çok sevdigim bi arkadasim gözümün onunde kollarimda can verdi ben bi türlü kendimi toparlayamadimEtrafinizdaki basaramaz diyenlere inat oysa ki bircok sey basarmissiniz. Buna ragmen pes etmissiniz. Neden tekrar olmasin ki?
istersen ameliyattan çıkıp gir o sınavı yine yaparsın. Kararlılık derken bunu kastediyorum.
Bölüm bazında hiç düşünmedim nedense hep puan bazinda gittim.Alanim esitagirlik ama sunu fark ettim tek basima calistigim halde kafam daha cok matematige basiyor o lanet kaydirma olmasaydi matematikten geometrisiz 28 netten 20 netim olacakti gerçi sinavda kolaydi ama neyse.Kadinlar kulubunde kisisel gelisim bölümüne bak . Orada olumlamalarla ilgili bir konu var . Özguven ile ilgili vs. kendine olumlamalar yapabilirsin. Cok ise yariyor oneririm. Bu konu ile ilgili kisisel gelisim kitaplari okuyabilirsin. Cidden psikologa gerek kalmadan kendi kendini iyilestirebilirsin.
Ayni zamanda ileride sana melek saglayabilecek bolumlere yogunlas. Alanin ne bilmiyorum ama sosyal hizmet ve hemsirelik deneyebilirsin. O da olmadi meslek edindirme kursuna git . Ve sunu unutma : Her zaman kendi ayaklarinin ustunde durabilecek sekilde kendini yetistir. Kimseye muhtac olma .
Ayrica bir derdin oldugunda bana sorabilirsin. Olabildigince sana yardim etmeye calisirim ...
Cok tesekkur ederim oncelikle yorumunuz için :)Kendini zihinsel olarak kendin kitliyorsun, bak ne güzel fark etmişsin aslında.
Başarmak isteyen insanın önünde duramaz hiçbir şey.
Sen bir kere bu dış etkenlere kapat algılarını.
Sen kararlı olduktan sonra sınav gürültülü olsun, miden ağrısın, heyecandan ellerin titresin, istersen ameliyattan çıkıp gir o sınavı yine yaparsın. Kararlılık derken bunu kastediyorum.
Yani senin elinde olan bir şey, gücün sende olduğunu bil :))
Az önce ben de youtubedan matematik videoları izliyordum, ben de doktora sınavına hazırlanıyorum, konuyu görünce yazmadan edemedim
Sempati hissettim nedense
Değil mi just ?
Kaçırmamam gereken bir sınava damar yolum açık girip sınavdan hastaneye geri gelmiştim.
Gözetmenler benden yaşça küçük tabii , onlar benden daha çok tedirgindi :))
Kararlı olmak engel tanımıyor bence de.
Bölüm bazında hiç düşünmedim nedense hep puan bazinda gittim.Alanim esitagirlik ama sunu fark ettim tek basima calistigim halde kafam daha cok matematige basiyor o lanet kaydirma olmasaydi matematikten geometrisiz 28 netten 20 netim olacakti gerçi sinavda kolaydi ama neyse.
Kisisel gelisim kitaplafina bi ara bakindim ama nedense boş geldiler bana oda bu yaz oldu zaten.Bu yaz bir seyler fakr ettim bu boyl gitmez ben bi yerde dur deem lazım dedim.Kısaca farkına vardım.Cok tesekkur ederim olumlamalara bakinicam :)
Cok tesekkur ederim oncelikle yorumunuz için :)
Bu yaz farkına vardım bu olayin.Dur dedim asgar bu boyle gitmez sen oyle yaptıkça zaman akıp gidiyor elinden daha betee oluyor diye.Bu yaz basladim daha cok dış etkenleri biraz uzaklastirmaya calismaya kendimle kendi zihnimle uğraşmaya.Dediginiz gibi tek sodun dış etkenlere daha cok kulak asmam fark ettim bunu.Umarım basaririm.Kendimi aptal gibi görmekten elimi kolumu baglamisim lanet!
Olursa iki yıllık iyi bi bölüm istiyodum bu aralar. ne kadar erken ekonomik ozgurlugumu elime alirsam o kadar çabuk rahatlarim biraz.O zaman kimseye eyvallahim olmaz aileme yük olmam.Bizde de her yerde olduğu gibi para adamı yüceltiyor.Ogretmen kuzenim hep der"Ne zaman atandim o zaman özgür oldum söz hakkim oldu evde"diye.Olumlama yi da arastirmaya giristim bile :)O netlerin de çok iyiymis :) Neren basarisiz senin diger uyelerin de dedigi gibi onca zor durum arasinda yapmissin zatenBunu mu basaramayacaksin. Ama tavsiyem kendine bir hedef koyman öyle çok daha basarili olursun . Hukuk , psikoloji vs. de dusunebilirsin. Sana direk meslek edinderecek bolumlere yogunlas derim . Universitesi de iyi olsun . Gunumuzde etiket her sey .
Kimseye kulak asma . Kisisel gelisim kitaplari icin bos derler ama secmesini bilirsen degil . Olumlamalar ama bence en çok yardimci olacak olan .
Ve son olarak sakin pes etme :)
Umarım basaririz Su kafamdaki sesleri bi sustursam cok güzel olacak umarım susturabilirim.Aptal değilsin, kesinlikle. O kadar şeye karşı durmuş, başarmışsın! Kendini böyle etiketleme lütfen.
Dersaneye gidememeni de çok takma, dersane sadece seni belli bir yolda tutuyor
Belli bir yaştan sonra buna ihtiyacın yok, kendi zamanını kendin yönetirsin
Üstelik önceden de bilgilerin var hatırlaması kolay olur
Yarım saattir havuz problemleriyle uğraşıyorum meselaAma hatırlıyorsun :))
Benim bir arkadaşım Amerikaya dil öğrenmeye gitti, 4 ay sonra dönmüş hala iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyor mesela, ben sadece evde hazırlandım mesela hiç İngilizce konuşulan bir ülkede de bulunmadım, ama azimliyimdir tuttuysam kopartacağım onu, İngilizce yeterlilik sınavımı çok yüksek bir puanla verdim o arkadaş hala uğraşıyor
Bir de internet öyle bir kaynak ki ardı arkası gelmiyor, test kitaplarına para vermen bile gerekmeyebilir yani.
Umarım ikimiz de başarırız
kafandaki sesleri susturmaya çalışmakla zaman kaybetme:) bir an evvel başla derimMerhaba arkadaslar dün gece itibari ile aranızda bulunmaktayım.Benim sorunum hep başarısız olacagim hissi.Zamanında kız çocuğuyum diye beni okutmadilar evliliğe hazırladılar ben inat ettim herkesi karşıma aldım liseyi disardan bitirdim.Ailemi zorlaya zorlaya üniversite sınavlarına katilacagimı onlari ikna ettim.Kendi emeklerimle de olsa bi bölüme yerleştim ama gerek kötü bi bölüm olması daha doğrusu mezub olunca is bulamama duauncesi gerek aile ve cevremdeki insanların baskilarindan kaynaklı psikolojik sorunlar yasadim ve okulu bıraktım maddi durumumuz kötü devam etseydim eğer boşuna para gidecekti bende sırf okumak icin okumak istemedim.Sonrasında tekrardan hazirlandim kac kere ancak psikolojim yerle yeksen yoruldum artık.Hic okula gitmedm dershaneye gitcek imkanda yok evde internette yok video izleyeyim e haliyle ders calismak temelden cok zor oluyor üstüne bide psikolojik olarak kötü olunca hiç bir şey yapamıyorum calisamiyorim hep başarısız olacam düşüncesi mutsuz olacağım düşüncesi.Kendisi ile barışık bi insanda degilim ne guzelim ne bi şey ve kilo problemim vardı 35 kilo verdim vücudum perisan vaziyette catlaklar sarkiklar aynayada bakasim yok üstelik.Iğrenç bi halde.Bide bunlar yetmezmiş gibi evlendirilmeye calisiliyorum hayir dedikçe üstüme geliyorlar ben daha 22 yaşındayım.Ailem ile kendim ile ilgili ciddi problemlerim var o lanet olasica her şeye birnunu sokan akrabalafi saymiyorum bile! en son intihar edicem o olucak.
Neyse konu cok dağıldı.Ne dogru düzgün calisailiyorum ne bi şey bildiklerimi bile sınava gifince unutuyorum nerdeyse.Sinava hep
"Basaramazaan hayatin biter basaramazsan hayatin biter"düşüncesi ile giriyorum e böyle olunca kitleniyorum.Ya geçen sinavda sinavim iyi geçmesine ragmen sonradan bi baktim li kaydirma yapmisim son dakikalarda hepsi gitti.Etraftakiler hep bana basaramayacaksin başarısız gözü ile bakiyorlar ve beni cok incitiyor bu.
Konuyu acarken vücut catlak olayina niye girdim bilmiyom.Su an ki onceligim dersler olarak belirledim.Insan calisinca hersey olur sabredince zorlayinca.Ama yorgunluk kola gecmiyor.Umarim ayşe abla gibi basaririm :)Benim bi tanidigim vardi ailesi okutmadi, annesi hukumet gibi bi kadindi resmen, onun sozu gecerdi. Annesi vefat edince bu tanidigim ayse diyelim ona, ayse abla acik ogretimden liseyi bitirdi, ustune bi de universite bitirdi, okul oncesi ogretmenligi. Ustelik okulu bitirdiginde ogretmenlerin atanmasi icin yas sinirlamasi var ya ona cok yakindi. Kpssye girdi atandi... Ayse abla o yasta bunu yaptiysa, ki abisi ile yasiyordu o donem- kendi evi de yoktu hani, herkes yapabilir diye dusunuyorum. Yeterki kendine zaman yaratsin insan. Catlaklarin icin de arastirip catlaklar icin kur uygulayabilir, spor yaparak da vucudunu sikilastirabilirsin. Plates baya ise yariyor, evde de zorlanmadan yapabiliyorsun. Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?