Başbaşı bulgur pilavı tarifi istiyorum

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
Hanımlar iri bulgur aldım üstünde başbaşı bulgur yazıyor normal bulgurdan biraz daha büyük.
Şimdiye bulgur pilavı da yapmadım çok yemezdim canım istedi aldım akşama yapıcam :)
Ama nasıl yapıcam bilmiyorum ne bardak oranında ne kadar bu bulgura ne kadar su koymalıyım bilen varsa yardımcı olabilir mi??

Hanımlar iri bulgur aldım üstünde başbaşı bulgur yazıyor normal bulgurdan biraz daha büyük.
Şimdiye bulgur pilavı da yapmadım çok yemezdim canım istedi aldım akşama yapıcam :)
Ama nasıl yapıcam bilmiyorum ne bardak oranında ne kadar bu bulgura ne kadar su koymalıyım bilen varsa yardımcı olabilir mi??

Canım bulgurun büyüklüğünü adlandırmak için bu terimleri kullanılınır "başbaş"bazı yörelerde hata..
Baş bulgur (pilavlık bulgur)
Orta bulgur (içili köftelik ve kısırlık bulgur )
Ufak bulgur ( ciğköftelik ve merçimekli köftelik bulgur )gibi
Senin bulgur bire 2 ölçü su alır ama tabi su çekimine bağlı eger sana biraz sert gelirse biraz sıcak su ilavesi yapıp dengeyi sağlarsın :34:

Canım bulgurun büyüklüğünü adlandırmak için bu terimleri kullanılınır "başbaş"bazı yörelerde hata..
Baş bulgur (pilavlık bulgur)
Orta bulgur (içili köftelik ve kısırlık bulgur )
Ufak bulgur ( ciğköftelik ve merçimekli köftelik bulgur )gibi
Senin bulgur bire 2 ölçü su alır ama tabi su çekimine bağlı eger sana biraz sert gelirse biraz sıcak su ilavesi yapıp dengeyi sağlarsın :34:

Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapayım o zaman:) 1 e 2 su koyayımm:))
Bulgurla aram hiç yoktur bir tek misafir gelicekse kısır yaparım ince bulgurdan o kadar:D
Ama bugün bi canım istedi akşama yapayım dedim:)
Çok teşekkürler tekrardan:)

Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapayım o zaman:) 1 e 2 su koyayımm:))
Bulgurla aram hiç yoktur bir tek misafir gelicekse kısır yaparım ince bulgurdan o kadar:D
Ama bugün bi canım istedi akşama yapayım dedim:)
Çok teşekkürler tekrardan:)

Rica ederim :16:

Back
X