Basima bela olan sapik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sistemin içinde bir hukukçuyum. Karı koca avukat olan arkadaşları aylardır tehdit altında yaşayan, arkadaşı peşine takılan sapık yüzünden yurt dışına taşınmak zorunda kalan, çok az ceza aldığı için duruşma salonunda mağdurun yüzüne arsız arsız gülen tacizcileri görmüş bir hukukçuyum.
Napalım peki? Başımıza böyle bir şey gelince kaderimize razı olup susup bekleyelim mi? Bişey çıkmaz yeaa adamı salıverirler demenin manası nedir?

İnsan başına gelen herhangi bir şeyi eşine söyleyemeyecekse yemişim ben öyle evliliği. Yok sinirliymiş yok başına bişey gelirmiş. Mağara adamı mı bu?

Muhtemelen özünde iyidir 🙃 hoş konu sahibi de katil olmayı düşünüyor. Polisten daha iyi bir seçenek olarak değerlendiriyor. Bu kadar korkarak nasıl yaşanır aklım ermedi.

Korkunuzu anlıyorum, ben de bi kere iş çıkışı arabayla takip edildim. İşlek bir caddede olmama rağmen basiretim bağlandı. Ne bir dükkana girip yardım istedim ne de o an polisi arayabildim. Korkudan kanım çekildi. Sevgilim evimdeydi onu bile arayıp gel beni al diyemedim. Hala sorgularım kendimi neden öylece tutuldum neden o kadar çok korktum diye..
Lütfen korkmayın. Evet eşinize söyleyin. Sizi suçlamasından, sen mi yüz verdin demesinden mi korkuyorsunuz yoksa? Ne yazık ki toplumsal kodlar yüzünden tacize uğrayan her kadın bir nebze de olsa suçluluk hissine kapılır. Böyle bir hissiniz varsa lütfen kendinizi telkin edin. Bir erkeğin taciz etmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Adam sapık evet. Bugün size yaptığını yarın başka bir kadına yapacak. Yolda yürürken evine giderken öldürülen kadınları düşünün. Biz hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Bu sapık ceza almalı. Bu sapık yaptığının bedelini ödemeli. Yarın başka kadınlara musallat olmaya korkmalı. Polise bildirin. Ailenize bildirin. Adamı gördüğünüz anda yanınıza yaklaşırsa çığlık atın. Videoya çekin. Bıçağı falan unutun saçmalamayın. Adamın arabasına zarar vermeyin. Karşınızda nasıl bir psikopat olduğunu bilmiyorsunuz durumu daha zora sokarsınız.

Doğru birşey mi peki bu, değil?

Ben 20 yaşındayken bu tarz ciddi bir sorun yaşamıştım, hemen babama anlatmış, yapacaklarımızı beraber yapmıştık.

Evlilik içinde geçerli aynı şey. Sinirli birşey yapar diye korkulan eş kadına yükten başka birşey değil ki. Konu sahibi kendinden, karnında ki bebekten çok eşini düşünüyor böyle bir durumda bile.
Kesinlikle değil. Ben 18 yaşındaydım, bir şekilde kurtuldum ama çocuğum aynı durumda olsa kahrımdan ölürüm mesela. Şu an işyerimde konu sahibiyle meslektaşız ve böyle kafaya takmalar sıklıkla olabiliyor, en ufak bir sinyal alsam eşime haber veriyorum farklı şehirde olmasına rağmen yanıma geliyor başlamadan bitiriyoruz.

Bu ülkede yaşayan ve haberleri izleyen her kadın zaten bunlara aşina. İlla ki kendi başımıza gelmesine gerek yok. Ben olayın çözümüne ilişkin fikirlerine katılmamakla hissettiklerini anlayabiliyorum.
Polisten daha iyi bir seçeneğiniz varsa lütfen söyleyin. Mesela sapıktan nasıl kurtuldunuz? Hakikaten soruyorum bak, hiçbirşey yapmadan sapığın bir sonraki hamlesini beklemek de çözüm değil.

Kizlar, gercekten zor durumdayim. Elim ayagim titriyr bunlari yazarken. Olay su:
Zamaninda onkoloji servisinde hemsireydim. Hastalarima hicbir zaman öf demedim. Hepsinin son zamanlariydi.ve hep sevgiyle yaklastm hepsine. Son istegi de olsa yerine getirmeye calistim hep mazlumlarn.
Bigun bir hastamiz vardi. Yasli bir teyze. Iki kizi ve oglu vardi. Oglu ise babam yasinda. Lanet olasica herif, annesi vefat etti . ama bana musallat oldu serefsiz. Yemin ederm ona bunu hissettirecej hicbisey yapmadm. Evliyim, hatta suan hamileyim. Daha once de musallat oldu. Sonra ortadan kayblmstu. Rahat nefes almstm. Simdi bugun calistigi. Yerin karsisinda benu bekliyr. Grmzden geldim.bindigim otobusu takio etti. Indigim yerde takip etti beni. Evime kadar takip edyr. Ya kendmi oldurecegim, ya onu. Nasil bir yol izleyecegim bilmiyrm. Kafayi yiyecegim. Ruh sagligim bozuldu. Bigun basima bisey gelmesinden korkuyrm
Polise şikayet etsenize yaklaşamasın size karar çıkarttırın

Polise şikayet etsenize yaklaşamasın size karar çıkarttırın

Yok, alternatifler arasınd polis yok. Arabayı tekmelemek, lastiklerini indirmek, adamı ya da kendini öldürmek seçenekler arasında. Sapığın vicdan yapması için annesinin kemiklerini bile dahil ediyor ama polis yok. Dükkandan,abiden yardım istemek de var ama polis yok.

Anlayan bana da anlatsın :)

Hastane polisine söylemişsiniz çok şükür sevindim sorumluluk onda artık
Eşinize de söyleyin buu da söylemeyeceksek niye evleniyoruz
Sonradan öğrenirse ciddigüven problemi yaşayabilirsiniz

Yok, alternatifler arasınd polis yok. Arabayı tekmelemek, lastiklerini indirmek, adamı ya da kendini öldürmek seçenekler arasında. Sapığın vicdan yapması için annesinin kemiklerini bile dahil ediyor ama polis yok. Dükkandan,abiden yardım istemek de var ama polis yok.

Anlayan bana da anlatsın :)
Çok enteresan birini öldürmek o kadar kolay mı yani anlamadım ben de

Kizlar, gercekten zor durumdayim. Elim ayagim titriyr bunlari yazarken. Olay su:
Zamaninda onkoloji servisinde hemsireydim. Hastalarima hicbir zaman öf demedim. Hepsinin son zamanlariydi.ve hep sevgiyle yaklastm hepsine. Son istegi de olsa yerine getirmeye calistim hep mazlumlarn.
Bigun bir hastamiz vardi. Yasli bir teyze. Iki kizi ve oglu vardi. Oglu ise babam yasinda. Lanet olasica herif, annesi vefat etti . ama bana musallat oldu serefsiz. Yemin ederm ona bunu hissettirecej hicbisey yapmadm. Evliyim, hatta suan hamileyim. Daha once de musallat oldu. Sonra ortadan kayblmstu. Rahat nefes almstm. Simdi bugun calistigi. Yerin karsisinda benu bekliyr. Grmzden geldim.bindigim otobusu takio etti. Indigim yerde takip etti beni. Evime kadar takip edyr. Ya kendmi oldurecegim, ya onu. Nasil bir yol izleyecegim bilmiyrm. Kafayi yiyecegim. Ruh sagligim bozuldu. Bigun basima bisey gelmesinden korkuyrm
KADES ne güne duruyor . kullanın lütfen .

Sistem eleştirinizi korkmuş ve ne yapacağını bilemeyen kadınların konularında yapmasanız keşke.
İstediğim yerde yaparım. Ayrıca sonunda da belirttiğim üzere tek çare polis ve işe yaramasını ummak.
Polisten daha iyi bir seçeneğiniz varsa lütfen söyleyin. Mesela sapıktan nasıl kurtuldunuz? Hakikaten soruyorum bak, hiçbirşey yapmadan sapığın bir sonraki hamlesini beklemek de çözüm değil.
Şikayet etmekten başka bir seçeneğimiz zaten yok. Ve umarım bu caydırıcı olur ve konu sahibi rahata erer. Başıma gelen sapık olayını özelden anlatıyım istersen. Pembe birşeyler yazamıyorum ben maalesef.

İnsan başına gelen herhangi bir şeyi eşine söyleyemeyecekse yemişim ben öyle evliliği. Yok sinirliymiş yok başına bişey gelirmiş. Mağara adamı mı bu?

şimdi aklıma bir olay geldi

arkadaşın eşi işyeri önünde onu indirmiş

işyerinin altında pastane var, birkaç merdiven çıkılıyor cadde tarafında oradan poğaça alıp işyerine girecek

araba da tam merdivenin önünde, sokak çıkmaz sokak, merdivenin önünde indirmiş, geri vitesle çıkıp işine gidecek

daha adam geri vitese takmadan kadın merdivenlerden çıkarken merdivenlerden inen bir adam kadını taciz ediyor, eşi de arabanın kapısını açıp adama saldırıyor, adam anlayamadı bile ne olduğunu

bu arada olayı film gibi izledik biz de arkasından geldik, arabadan iniyordum

neyse bizim hatun da kocasının başı belaya girmesin diye adama "kaç, kaç" demiş

dedik sen deli misin, işte kocam sinirli çok döver, polis gelir olay büyür sandım vs

dedik ya kocan o sinirle "vayyy, demek ki senin bu adamla ilişkin var, gönlün var da "kaç" diyorsun "deseydi seni evire çevire dövseydi ne yapardık dedik

o an düşünülemiyor, işte kocam belaya bulaşmasın derken daha büyük belaya bulaşacaktı

aslında adama çok iyi ders oldu zira o dokunup geçecekti

geçtiği yerde kadının kocasının olduğunu nereden bilsin

Şikayet etmekten başka bir seçeneğimiz zaten yok. Ve umarım bu caydırıcı olur ve konu sahibi rahata erer. Başıma gelen sapık olayını özelden anlatıyım istersen. Pembe birşeyler yazamıyorum ben maalesef.
Ben anlıyorum, benim başıma geldiğinde kimseye söylemeden halletmeye kalktığım için daha çok başım ağrımıştı.

Ben avukatım. Bir kaç kez taciz teşebbüsünde bulundular. Ben de açıkçası gidip şikayet etmedim. Birinci sebebi evliydim ve çabuk sinirlenen bir eşim vardı. İkinci sebebi ise adalet sistemimiz. Bu adam tutuklanmayacak. Koruma kararı verilecek. Peki öldürülen kadınların çoğunluğunun koruma altında olduğunu biliyor musunuz? Yargılama yıllar sürecek. Aldığı ceza infaz edilmeyecek. Gerçekten bu ülkede kadın olmak çok zor. Siz yine de polise başvurun. Bir ümit belki işe yarar.
Bir avukat olarak boyle konusmaniz ne kadar dogru sizce? O zaman hak,hukuk ve kanunlari kendimiz yazalim, sonra da sistem boyle oldugu icin boyle yaptik diyelim oyle mi?
Bir ogretmen olarak cocugunuzu okula vermeyin cunku sistem cok kotu hic bir yarari olmaz demem gibi bir sey bu!
Basiniza kotu bir sey gelmis olabilir. Siz avukatsiniz! Hukuk yolunu gostermeniz gerekirken tam aksi yoku gosteriyorsunuz. Adalet olsa da olmasa da siz bunu burada soylemezsiniz. O zaman yapmayin bu meslegi olmayan bir seyin savunucusu oluyorsunuz degil mi!
Ve ben anladim ki gercekten muz cumhuriyeti olma yolunda ilerliyoruz yazik gercekten!!!

pembe bir şeyler yazamasak da konu sahibinin tavrı yine de anlaşılır değil

yani adamı öldürmek vs çok uç

adamın sadece takip ettiğini söylüyor, yani fiili bir müdahale yok

adamın çalıştığı yere kadar biliyor, arabasını vs biliyor ama adama da bir tepkisi yok gibi

adama neden beni takip ediyorsun evli barklı kadınım deyip hastane polisine bildiriyorum dahi demiyor

yani adam neden takip ediyor bunu da bilmiyoruz ki beni kafaya taktı da bu takmak nasıl bir takmak, amacı ne düşmanca mı aşıkça mı bunu dahi bilmiyor ki

pembe bir şeyler yazamasak da konu sahibinin tavrı yine de anlaşılır değil

yani adamı öldürmek vs çok uç

adamın sadece takip ettiğini söylüyor, yani fiili bir müdahale yok

adamın çalıştığı yere kadar biliyor, arabasını vs biliyor ama adama da bir tepkisi yok gibi

adama neden beni takip ediyorsun evli barklı kadınım deyip hastane polisine bildiriyorum dahi demiyor

yani adam neden takip ediyor bunu da bilmiyoruz ki beni kafaya taktı da bu takmak nasıl bir takmak, amacı ne düşmanca mı aşıkça mı bunu dahi bilmiyor ki
Konu sahibinin stratejisi zaten akıl karı değil. Yapılacak tek şey var şikayetçi olmak. Evli barklı olmasının da bir önemi yok. Eşine söylemesinin de pratikte hiçbir önemi yok. Aksine kimsesi olmayan bir insan da olabilirdi konuyu açan. Umarım şikayetçi olması işe yarar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X