Başıma iş açıldı

Çocukluk arkadaşımdı faturalı daha avantajlı diye gecmek istedi izin verdim düzenli ödedi 2 sene bende ödüyor zaten diye güvendim telefon almasınada izin verdim onuda ödüyordu ama evlenince ne olduysa ödemeyi bırakmış

Telefon ne zaman alindi? Arkadasinizin ailesine bastirin ulasabileceginiz bir numara versinler.
Veya baska numaradan arayin. Yeni cihaz bir yerde resmiyette size kayitli mi? Hic faturaya ek tel almadim bilmiyorum.
Telefonu isteyin en azindan 2. El satarsiniz. Karsilamaz ama hic yoktan iyidir. Biraz darlayin.
Annesi kizina beddua etti diye konuyu kapandi diye dusunmeyin. Icra gelecek bana diye tekrar gidin konusun.

Seneler önce arkadaşıma, mobil hat çıkardık onun yaşı tutmadığı için, benim adıma almıştık kontörlüydü daha sonra, faturaya dönmüştü ek olarak cep telefonu almıştı ödüyordu ama evlenince nedense 1 senedir hiç ödememiş borcunu, kendisi 1 saatlik uzaklıkta bir yere gelin, gitti ulaşamıyorum ona, şimdi ben borçlu gözüküyorum, bankaya kredi veya kredi kartına başvurunca bu telefon borcu çıkıyor, ordan bir darbe aldım zaten , artık başvuru yapmıyorum, avukat abimi aramış kardeşinizin borcu var diye, şuan icralık mıyım bilmiyorum ama olucam, onun yaptığı bu, borcuda ben ödemek istemiyorum, çünkü durumum iyi değil, kendi ihtiyaçlarım var, çamaşır makinesi bozuldu aylardır alamıyorum yenisini, abimin eşine çıkarıp yıkıyorum ama kadının 3 tane çocuğu var 2 de kendisi makine hep dolu, yıkıyor yinede ama ben çekiniyorum yenisini almam gerekiyor anneannemin taksitli olarak, sürekli alışveriş yaptığı çok bilindik bir mağaza var, ben sana kefil olurum al ordan dedi, tamam dedim ama orada da telefon borcu çıkıpta vermezseler yerin dibine girerim çünkü çok utanç verici birşey bilgisayardan bakıpta aa sizin bu kadar borcunuz varmış ödememişsiniz veremeyiz demeleri :KK43:
İşte hiç kimseye kefil olmamak lazım böyle :( çok üzücü benimde babam çok çekti bu kefil işlerinden yıllarca borç ödedik inşallah bi yolunu bulursun canım

Şaşırdım vallahi ne yapıcağımı insanların nerde olduğu belli değil mesaj attım sosyal medyadan engellemiş eşi beni çirkefleşicem ama çirkefleşemiyorum karşımda insan yok annesi desen benden fazla bağırıyor kavga etmemek için zor tuttum kendimi en iyisi ben gidip bir avukatla görüşeyim moralim çok bozuk:(

Şaşırdım vallahi ne yapıcağımı insanların nerde olduğu belli değil mesaj attım sosyal medyadan engellemiş eşi beni çirkefleşicem ama çirkefleşemiyorum karşımda insan yok annesi desen benden fazla bağırıyor kavga etmemek için zor tuttum kendimi en iyisi ben gidip bir avukatla görüşeyim moralim çok bozuk:KK43:

Kaymakamlıkta tüketici heyetleri oluyor önce oraya git.

Hatti neden kapattirmadiniz? Hala acik mi? Neden bu durumu ogrendiginiz an kapattirmadiniz cezaniz yukseliyor mu hala bu durumda? Kimseye kefil olmayacaksin en yakinin bile kazik attigi bir dunyada yasiyoruz.

Telefon da senin hat da senin onun bunun yuzunden niye sikintiya sokuyosun kendini 7 bin tl az para mi? Aylik 30 40 liralik paketler de tatmin etmemis faturaliya gecmis bi de ustune telefon almis hanfendi. Hepsini bilerek yapmis sakin acima.

Anlamiyorum ya milletin g.tnde donu yok baskasinin uzerinden faturali hat bilmem kac tl lik telefon noluyor yani, polise de sikayet etmelisin adresine de gitmelisin parani alamasan da rezil olsun mikrop.

Git şikayetçi ol polis adresini bulur. 7 bin ne demek madem ödeyemiycek aşmasın bir zahmet. Sende de suç çok aslında babana güvenmeyecek devirdeyiz. Ödemezse geçmiş olsun
Haklısınız tabi bende suçluyum ne diye güvendim ki ne gerekirse yapıcam artık insanlıktan anlamıyorlar çünkü

Hat senin, cihaz senin. "Aslında arkadaşım kullanıyordu" dersen oradan sonuç alamazsın. Çünkü kim kullanırsa kullansın yasal olarak senin. O yüzden git polise, telefonumu arkadaşımın çaldığını düşünüyorum de. BTK'yı da ara, cihazı hemen kapatırlar kullanıma.

Madem telefon senin, telefonunu geri istediğini, satıp onun ödemediği borcu kapatacağını belirten bir mesaj yazsan.
Kayıp yada çalıntı ihbarı ile telefon Bulunabiliyor mu tam bilmiyorum ama telefonu kullanıma kapattırabilirsin belki
Doğru telefon konu sahibi ustüne

Avukat aradığına göre zaten icra takibine düşmüş. Faturada ödenmediği için kullanıma kapatılmıştır çünkü ödeme yapmayınca acmıyorlar 1 sene uzun bir süre çünkü.

Yasal olarak hat size ait oldugu için borç size kalacak büyük ihtimalle.

Benim bir tanidigimin adına hat kullanan kişi birisini arayıp işlettiği için gecenin bir yarısı tanidigimin evine cinayet bürodan polisler gelmişti.
Kimseye güvenip asla böyle bir şey yapmamak gerekiyor.
Belki cirkeflik ama sosyal medyadan story paylaşın ortak bir arkadaşınız görürse söyler hem de millete rezil olup utanir belki

Hat sizin üzerinize olduğu için önce hattı kaaptın sonra da arkadaşınızın aldığı telefonu isteyin borç sizin üzerinize siz ödemelisiniz. Keşke faturalıya dönüştürürken hattı belli onun üzerine devretseydiniz

kontorlu hattan faturalıya gecmek için hat sahibinin imzası lazım diye biliyorum ama 3 yıl öncesine kadar böyleydi ondan önce nasıldı bilmiyorum ama, bence kesinlikle bir sekilde ailesine ulasın cunku yasal olarak bu borc sizin sayılıyor gecmiş olsun gercekten zor bir durum

Back
X