Başımı açacapım yardım

Nuraydan

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2017
252
197
18
50
Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.

Bu senin özgür iraden kapanırken kimse kapan kapan diye başını yemesiyle kapanmadıysan açılırkende sana kimsenin laf etme hakkı yoktur. Millet ne der diye düşünüyorsan eğer o millet seni 3 gün konuşur 4. gün unutur.
Ben insanın içinde hiç bir şeyin kalmamasından yanayım dini olarak yorum yapmıyorum bu senin hayatın ve bu hayatta her günün tekrarı yok.
Hayat senin hayatın içinden geldiği gibi yaşa, benim ne söylediğimin de bir önemi yok kendin için karar vermelisin

Bence acılma derim ben kapalıydım acıldım cok pişmanım o kadar pişmanım ki keşke hiç açılmasaydım derim hep. Bir heves acıldım suanda tekrar kapanmak o kadar ağır geliyo ki nefsime

İçinden geldiği gibi yaşa bu senin hayatın.. En çok annenden çekiniyorsan onunla dürüstçe konuş.
Bir çok kişi "keşke hazır olunca kapansaydın" demiş ama galiba bu kişiler başkasının hayatını kendisinin yaşadığı şartlarda sanıyor. Başını örtmeye zorlanan çok fazla genç kız var.
Aileler ergenliğe girince hatta bazıları girmeden daha çocuk yaşta zorlanıyor. Yolda hiç görmüyor musunuz daha minicik çocukların tesettürle dolaştırıldığını. Onlar başka milletten mi?

Çocuktuk daha bir arkadaşımın ailesi onu zorlayacak diye regl olmaya başladığını bile saklamıştı bir kaç ay.. Tabi nereye kadar anlaşılmaz siz düşünün.. Bu derece bir psikolojik baskı var işte..

Konu sahibinin şartlarını da bilmiyoruz. Dalga geçmeden veya eleştirmeden önce ülkemiz şartlarını göz önünde bulundurun ve kalp kırmayın derim..
Mandal toka diye dalga geçenler bu sadece bir işaret. Kızcağızın kendi bedeni üzerinde karar merci olmamasının sadece bir simgesi..

Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
keşke ailen bu kararı sana bıraksaydı kendi isteğinle kapanmamışsın ama annen ve baban la konuşsan dinimzde böyle baskılara yer olmadığını allah için örtünmek onlar için yada örf adet için örtünmenin saçma olduğunu anlatmaya calışsanız bir ihtimal belki

Kaç yaşındayım birgün sacimi rüzgara karşı savurmak aklımın ucundan geçmedi valla.
Böyle konular polemik çıkarıyor , tesetturluler ve bizde fikir ayriliklari çıkıyor.
+ Mandal tokani tak çık balkona Savur saçlarını hem balkonda istemediğin kadar rüzgar var:KK51:

Back
X