Başımı açacapım yardım

Çoğu kişi salak salak yorumlar yapmıs empati kurun biraz.O kadar yıldır kapalı kadın cesaret edemiyor belli ki.Benim diyeceğim bu yaşta kadınsınız kimseye göre hareket etmeyin hayat kısa tadını çıkarın sacınızı da açın.Kafa açıp kapatmakla insan cennete gitmiyor içinizin temizliği önemli herseyden önce.

ben uzun süre sonra kapanmak isteyene de açılmak isteyene de aynı tavsiyeyi söylüyorum.
birden yapmayın, yavaş yavaş değişin, hem çevreniz alışır, hem siz alışırsınız.

Örneğin uzun manto giyiyorsanız bu kış kısa mantoya geçin, eşarp yerine şal takın, şalı biraz gevşek bırakın, bir kaç ay böyle gidin, sonra mantoyu çıkarın, uzun kollu giyinin, ondan sonra yavaştan kısaltın kolları - paçaları gibi gibi.

dün kapalı gittiğin işe bugün saçı açıp tişörtle gidersen illa ki ilgi çekersin, ve bu ilgiden rahatsız olabilirsin ama bu şekilde alıştırırsan, çevredekiler tepkisiz kalacaklardır. Tabi ki daha önemlisi siz adaptasyon sorunu çekmeyeceksiniz.

Sadece ilk gun degisik hissedersiniz. Utanacak dert olmasin bunda ayip bir şey mi var
Uzuldum ya :(
Bugun dusunun kararinizi verin eger eminseniz kiyafetlerinizi ayarlayin bi cesaretle cikin disari sonra bi bakmissiniz alisacaksiniz. Kime ne ki senin sacindan?

Görmezden gelin lütfen alaycı tavırları.
Çoğu kişi salak salak yorumlar yapmıs empati kurun biraz.O kadar yıldır kapalı kadın cesaret edemiyor belli ki.Benim diyeceğim bu yaşta kadınsınız kimseye göre hareket etmeyin hayat kısa tadını çıkarın sacınızı da açın.Kafa açıp kapatmakla insan cennete gitmiyor içinizin temizliği önemli herseyden önce.
Duygularıma tercüman olmuşsunuz özellikle ilk cumleyle:KK53:

ben uzun süre sonra kapanmak isteyene de açılmak isteyene de aynı tavsiyeyi söylüyorum.
birden yapmayın, yavaş yavaş değişin, hem çevreniz alışır, hem siz alışırsınız.

Örneğin uzun manto giyiyorsanız bu kış kısa mantoya geçin, eşarp yerine şal takın, şalı biraz gevşek bırakın, bir kaç ay böyle gidin, sonra mantoyu çıkarın, uzun kollu giyinin, ondan sonra yavaştan kısaltın kolları - paçaları gibi gibi.

dün kapalı gittiğin işe bugün saçı açıp tişörtle gidersen illa ki ilgi çekersin, ve bu ilgiden rahatsız olabilirsin ama bu şekilde alıştırırsan, çevredekiler tepkisiz kalacaklardır. Tabi ki daha önemlisi siz adaptasyon sorunu çekmeyeceksiniz.
Evet benim bi arkadasim vardi kışın bere takmaya basladi yakininakiler de biliyodu zaten 2ay bere taktiktan sonra birgun saclari acik geldi kimse de sasirmadi bu mantikli

Şikayet edilmesi demek,site yöneticilerine yasaklı konu açılmış konuyu kapatın demek bunda urkmenizi gerektirecek bir şey yok,konuya gelince acilmayin.

Evet benim bi arkadasim vardi kışın bere takmaya basladi yakininakiler de biliyodu zaten 2ay bere taktiktan sonra birgun saclari acik geldi kimse de sasirmadi bu mantikli

ya ben insanın böyle bir değişimde çekinmesini gayet doğal karşılıyorum,
zira kapalılık açıklık artık neredeyse bir simge halini aldı, dolayısıyla kişi bu değişimi yaşadığında alıştığı çevresinden dışlanabilir, bundan korkması da gayet insanidir.

benim de bir tanıdığım kendi arkadaş çevresinden gizli gizli kuran okuyordu, saçını kapama hayalleri kuruyordu ama cesaret edemiyordu, kırk yıllık arkadaşlarının onu anlamayacak olmasından endişe ediyordu.

ya ben insanın böyle bir değişimde çekinmesini gayet doğal karşılıyorum,
zira kapalılık açıklık artık neredeyse bir simge halini aldı, dolayısıyla kişi bu değişimi yaşadığında alıştığı çevresinden dışlanabilir, bundan korkması da gayet insanidir.

benim de bir tanıdığım kendi arkadaş çevresinden gizli gizli kuran okuyordu, saçını kapama hayalleri kuruyordu ama cesaret edemiyordu, kırk yıllık arkadaşlarının onu anlamayacak olmasından endişe ediyordu.
Ya insanlar cok acimasiz oldu. Birinin tesetturunden veya baska birinin kiyafetine karismalari yorum yapmaları asil utanilacak sey bu.
Baska insanlari rahatsiz etmeden herkes istedigini yapabilir.

Konu sahibi de belli ki cok ezilmis esinden ayrilmis anne babasinin yaninda yasiyormus. Eski konularina baktim babasi ayri eve cikacak diye kufur etmis annesi evde istememis vs. Baskilanmis bi insan var. Hayali de ne kadar masumca saclarini savurmak istiyomus. Yargilamak yerine şurada keske yardimci olabilsek. Deneyimi olanlar yazsa arkadasim ben acildim pismanim veya korkma bunu yasayan cok tarzi yorumlar yol gösterici olur.

Simdi aklima geldi annemin kuzeni de 6yildir falan tesetturluydu o da yavas yavas bone takmamaya basladi salini dediginiz gibi gevsek yapti sonra o sekilde acildi kimsenin de bir sey dedigi yok

Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
16yasinda kapandim ben vicdan azabi cekerek ruyalarimda korkutuldum kapanmadigim icin hergun acikken disari ciktigimda gunaha giedigimi hissettim ve bi sabah kalktim kapandim hala kapaliyim cokk sukur hicc acilmak istemem
ben evde kapanmam mesela acigim esim hep yazma,takmami ister baglarsam yazma esim hayran hayran beni izler cok guzel oliyo diyo

O senin bilecegin is icin rahatsaa accc acmaa ben seni yonlendiremem
Haa bi arada evde topuzumuda yaparim masamida yaparim sacimida orerim otururm ben kimse gormez esim gorur kv bide

Çok teşekkür ederim tüm mesajları dikkatlice okudum. Önümü görmem için bana ışık tuttu. Meselem sadece saç filan değil. Boşanınca aile yanına sıpındım. Dışarı çıkmama yürüş yapmama hatta kızımı verdiğim spor kurslarına kadar baskı altındayız. Evde babam annem ve bir de onları kışkırtan ablam var. Bir sn önce evini ayıracağım. Evini ayırınca buradan müjdeyi vereceğim. Ben ben olacağım. Kızım da kendisi olacak. Herkese çok teşekkürler ediyorum.

Ee burdaki kadinlar ne yapabilir? Hevesin varsa açil. Allah in emri olan tesettur size agir geliyor belli ki. Tasiyamiyorsunuz. Mandal toka vs heveslerinizi yasayamamissiniz heralde.ne dememizi bekliyorsunuz?

Emin ol çırılçıplak olarak yasadigin yerde bir uçtan bir uca koşarsan en fazla iki gün kalır insanların aklında. Başörtüsü cocuk oyuncağı değildir iyice düşünüp tam karar vermeden kimseye fikrini söyleme. Ben kapanırken öyle yaptım ailem beni başı kapalı göerene kadar kimseye söylemedim ki yapmaktan vazgeçersem kimse yargilamasın diye. Hayat senin kardeş dilediğince yaşa.

Mandal, tokaya özenmenizi bazilari alaya almis. Ne kadar üzücü ve yanlis bir tavir.
Yetiskin bir kadinin toka takip, icinden geldigi gibi disariya cikamamasi, toka takmayi hayal edecek durumda olmasinin nedenleri elestirilmesi gerekirken.

Konu sahibi, "insan eti agirdir". Kendiniz ve cocuklariniz hakkinda bir cok konuda karar verme hakkiniz elinizden alinacak aileniz ile beraber yasiyorsaniz.

Bence ilk önce hayatinizi gözden gecirin ve bir is bulun, calisin, para kazanin ve cocugunuzla AYRI bir eve tasinin. Kendiniz ve cocugunuz icin yasayin, aileniz, cevreniz icin degil. Inanin bunun icin hic kimse size madalya vermeyecek.

Tesettür konusunda ise: Basinizi acmak istemeniz bir anlik heves mi yoksa gercekten istiyor musunuz iyice düsünün, karar verin. Eger hala basinizi acmak isterseniz, ailenize güzelce aldiginiz karari anlatip konusun.

O kadar küçük yaşta aile baskısıyla kapatılan kız çocuklarına içim gidiyor resmen...

Yahu bir bırak bakalım bu çocuk reşit olsun sonra kendi kararını kendisi versin, ama yokk 7 yaşında bile sırf okula gidecek diye kapatıp yollayanlar var...

Bu senin kendi kararın kimseyi ilgilendirmez aileni dahi...

Back
X