Bazı istekler kontrol altına alınmalı diye düşünüyorum . O isteği bitirmeye çalışmak yada bastırmak değil , doğru yerde kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum . Bu her istek için geçerli .
Başörtüsü benim kimliğim , çünkü sıradan bir kıyafet değil bana göre . Bi ayakkabı ile bir değil mesela . Bilmem anlatabildim mi ?
Bazı isteklerim için eşime bağlıyım , siz değil misiniz ? Eşime bağlı olmam karaktersizlik mi ?
ben hicbir istegim icin esime bagli degilim
polemik icin yazmadim sadece sizin hayatinizdan farkli hayatlar da var , gorun diye yaziyorum , esim hicbir seyime karisamaz , kendi hayatimla ilgili kararlarimi kendim alirim , ailemizle ilgili kararlari ortak aliriz
Kaç yaşındayım birgün sacimi rüzgara karşı savurmak aklımın ucundan geçmedi valla.
Böyle konular polemik çıkarıyor , tesetturluler ve bizde fikir ayriliklari çıkıyor.
+ Mandal tokani tak çık balkona Savur saçlarını hem balkonda istemediğin kadar rüzgar var
Biz saçımız rüzgarda savrulduğu icin topluyoruz rahatsiz olup
Allah'ım bizede kapanmayı nasip eder inş ♡
Konu sahibi içinde, bunca yıl kapalıysan birden açılınca sudan çıkmış baliga donersin. Ben sonradan heves edip acilanlarin hicbirini mutlu gormedim. Ama tabiki kendi kararin. Kapanmak senin icin eziyetse bi anlamı yok
Annem babam, ablam ,yeğenim, kızım ve ben aynı evdeyiz. Evde çok büyük sorunlar var. Mesele buraya dayanıyor. Sadece baş değil. Annem yuvamı yıktı, eşimden beni ayırdı, ablama da aynısını yaptı. Kızımın giydiği eteğin rengi bile sorun ve kavga bu evde. Tek başıma eve çıkma gücüm yok. Boşandığım eşim ev alacağım dön diyor.
Annen saka gibi yaa derhal kocana don ve ailenle görüşmeyi kes böyle aile olmaz olsun. Kızlarını niye evlendirdi madem yuvalarını bozacaktı çok uzuldum senin adina. Internetden is ilanlarına bakıp uygun birsey bulup ise başlamalısın. Kendini düşünmüyorsan çocuğunu düşün. Allah yardimcin olsun
"Hiç kapanmasaydın madem" yazanlar içinde yaşadıkları toplumdan bu kadar habersizler mi cidden? Yazılan bu yorumlar güldürmekten ziyade yorum sahipleri hakkında düşündürüyor bence.
Herkesin dilediği gibi yaşama ve kararlarını hür irade ile alma şansı yok maalesef. Kaldı ki, dün kendi iradesi ile kapanmış ama bugün fikri değişmiş olamaz mı? Insanların fikirleri ve beklentileri zamanla değişebilir. Hangimiz herhangi bir konuda yaşamamışızdır ki bunu?
Herkesin toplum baskısına maruz kalmadan dilediği gibi yaşama hakkı vardır. Bunun sınırı da başkalarının haklarına halel getirmemektir. Ama toplum baskısını burda ben bile hissettim. Konu sahibinin cesaret edememesi hiç garip değil.
NNuraydan
merhaba..
Baş örtüsü takmak veya takmamak.. Buna hiç kimse karışamaz ve inançla kiyaslayamaz.. Bu sizin kendi vicdan ve hür iradenizle alakalı bir şey. Ne yapmak isterseniz onu yapın.
Esinizle neden ayrıldınız bilmiyorum ama eşinize guveniniz varsa, kendinizi onun yanında mutlu ve güvende hissediyorsaniz tekrar görüşebilirsiniz. Çocuğunuzun ve sizin huzurunuz nasıl iyi olur ona ancak yaşadıklarınızdan siz karar verebilirsiniz.
Lise 2 den beri başı kapalıyım. Artık başımı açmak istiyorum. Rüyalarında saçlarımı kat kat kestirmişim dışardayım görüyorum. Annem de yanımda birşey demiyor görüyorum. Öyle boyatıp çok gösterişli olmak da hoşuma gitmiyor. Saçını toplayıp mandal tokayla bağlayan kadınlara bakıp bakıp iç geçiriyorum. Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak.
Hanımlar görüyorum ki konu sahibesi hala tiye alınıyor, konunun bir yerlerinde de topiğin kapatılmasını istemiş zaten, kapatıyorum lakin bir kadın şu lafı ettiği için bu kadar tiye alınmamalıydı, cümlenin içeriğini bile anlamamışsınız: "Tek isteğim mandal tokayla saçlarımı toplayıp güneşin altında rüzgarda dolaşmak."
Bu cümle ne içeriyor bence biliyor musunuz? Çocukluğundan itibaren ailesi tarafından, evlendikten sonra da kocası tarafından baskı altında tutulan, hayalleri bile engellenen, hep başkalarının isteğine göre yaşayan, bastırılmış, sindirilmiş bir kadının sizce komik olan dalga geçilen ama bence acı ve üzücü hayat hikayesinin tek cümleye sığdırılmış hali.