Başımı açtım ama ailem benimle konuşmuyor

kubracan21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
3
3
1
32
merhabalar sorunuma bir çare ararken bu siteyi buldum arada girip okurdum şimdi sizlerden yardım istiyorum.

Üniversiteye başlarken ailemin yönlendirmesiyle başımı örttüm mutlu değildim ama kendimi mecbur hissediyordum daha sonra okuduklarım araştırdıklarım vs ile aslında dinimizde böyle bir zorunluluk olmadığına kanaat getirdim şey konu bu değil lütfen tartışma olmasın neyse ben başımı açtım kendimi çok rahat hissediyorum yeniden özgür olmuşum gibi ancak gel gelelim ailem benimle konuşmuyor sanki suç işlemişim gibi bakıyorlar çevreden de eleştiri geliyor arada ancak bunun kendi kararım olduğunu anlatamıyorum bir türlü lütfen yardım ediniz tekrar nasıl barışabilirim?

ailemin yönlendirmesiyle başımı örttüm mutlu değildim
sıkıntı burda aslında. ne bu konu ne başka konu çocuklara istemediği şeyleri yaptırmamak lazım. ailenin konuşmaması da hatalı. kendilerinden uzaklaştırdıkça sana kötülük yaparlar, iyilik değil

dınımızde kapanmayla ılgılı ayet var,ama kapanmak kişiye kalmış birşeydir.ne ailen,ne de ilerideki eşin için degil kendı ıstegınle yapmalısın bunu..
oyuzden bu konuda ialenle münakaşaya girme bence,zamanla alışıp kabullenırler..senın hayatın,senin kararın.

Bu iş içten gelmedikçe olmuyor.bir çok mutlulukla kapanan arkadaşlarım var.kapanıp açılanlarda var.kızmayın ama bu sokağa mı atacan capsleri var ya.onlara benzer şekilde yaklaşırdım.kapanan ben.açılan ben.ne yapcan sokağa mı atcan.neyse.merak etmeyin zamanla kabullenirler

Kapanıp kapanmamak hür iradeyle ilgili. Ben açığım. Kapalılara da açıklara da saygım sonsuz....

Ama ben araştırdım dinimize göre zorunluluk yok dersen yanlış yaparsın. Nerede hangi kitapda yazıyor bu?

Ben açıldım böyle istiyorum, kime ne dersen başımın üstünde yerin var. Ama açılıp da kapanma zorunluluğu yok diye kendine kılıf yapma lütfen!!!!

Karar sizin kararınız.
Kendinizi hiç kimseye ezdirmeyin lütfen, zamanla aileniz alışır. Hem ailenize de iyi bir ders vermiş olursunuz gelecek jenerasyonlar için, belki bu baskıcı taraflarından kurtulular ve zorla güzelik olmaz diye anlarlar.

yaşasın özgürlük

içinde olmadıktan sonra zorla kapatıldıktan sonra bununn kimseye bi sevabı olmaz ki. için nasıl rahatsa öyle yaşa.
ama toplumumuz bunu anlamaz . eleştiriler çok normal bu topluma göre. daha da alırsın eleştiri. buna hazırlıklı ol öncelikle. sonrasına gelince nasıl mutluysan öyle kal. kendini rahat özgür hissetmedikçe hayatında pek bir tadı olmuyor.

Bende kapaliyim ailen kapanmani istio madem demekki biaeylerin bilincindeler o zaman su konuda da bilinclensinker lütfen senin acik kapali olman onların sevaplarini alıp goturup gunah kesesine gunah eklemez!!!! Herkesin acikligi kapaliligi kendine... ve dinde zormala yoktur!!

"Dinde zorlama yoktur"
İnkar etmediğin sürece Allah affetsin dersin,onlara değil ama,Allah'a.
İnananlar için,O şahdamarımdan yakınken ben kullarına niye boyun bükeyim ki.
Kimse kimsenin mertebesini bilemez.

Allahla arandadır,kimseye bi şey ispatlamak zorunda değilsin.

Zaten herkesi memnun edemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…