Başımı açtım ama ailem benimle konuşmuyor

Dinde kapanmak şart yada degil onlara girmiyorum bile bir üye yazmis ona katiliyorum. Ama her insan kapanmanin sorumlulugunun tasiyamaz herkes bunu kendi istegi ile yapmalim insanin icinden gelerek. Ailen zorlamis bunun mükafaati olur mu? Sanirim olmaz. Kendini böyle rahst özgür hissediyorsan ailende kabullenmeli bu durumu.
Benin icin dinde kapanmak dan daha mühim seyler var mesela namaz kilmak gibi ve insan olmak. Insanin kalbinde olmali bu duygz bu din sevgisi. Venim de niyetim var kapanmaya ama ilk olarak namazimi yerine getirmek istiyorum. Herkedin hakkinda hayirlisi olsun. Basi acik olanada saygim var basi kapali olana da carsafli prce giyen kadinada saygim var

Kendi kararin. Basta seni etkilemeleri hata. Hic kendini kotu hissetme bir şey yapmaya da çalışma k kadarki olduğunu görsünler. En ufak zayifligini yakalarlarsa yine etkilemeye calisacaklar. Burak eninde sonunda alisirlar, Üstlerine düşme.

Gercekten kafasi karisanlar nasil ceviri yapildigina bir baksin. Arapca bir kelimenin kac tane daha anlami olduguna baksin. Bu konuda pek konusmak istemiyorum cünkü ustasi degilim yanlis yapma ihtimalimden sussam daha iyi.
Sen kendinden eminsen sana oldugun gibi saygi duymalarini bekle. Yapacak baska birsey yok.
Hirsizlik mi yaptin, insan mi kandirdin, yetimin hakkini mi yedin? Nedir yani bu tavir. Herkes zamanla alisacak. Zor bir dönem evet.

En iyisini yapmışsın onlarda kabullenir.

Kimseyi zorla kapatıp açma hakkına sahip değiliz anne baba da olsak.

Şuan daha ilkokula gitmeyen çocuklar bile zorlanıyor,ne için kapandığını bilmeden.Bu baskıyla din sevilmez ayrıca aynı inanca sahip olmak zorunda da değiliz.
Ama herkes saygı duymasını bilecek.

Ailen hatalı.
Bir süre sonra barışırlar,dayanamayıp kapan diye yıldırma politikası bu

Şunu düzelt bence. Dinimizde zorlama yok diye. acıklık getir.

Zamanla kabulleniceklerdir. Bu senin bedenin.

Zoraki kapanmalara karşıyım kesinlikle. . Günahının farkında olupta başınızı açabilirsiniz bı sizin kararınız..Ama siz kendi kendinize fetva verip bence günah değil diyemezsiniz ayetler sabit olan bir konu hakkında günah değil derseniz şirke girersiniz..

Sitenin yarısı dün banlanmis kalan yarısı da bugün bu konuda banlanir

Dinde kapanma yok diye mi açıldıniz bilmiyorum ben zorunlu diye biliyorum tekrar arastirmanizi öneririm.ama din biraz da vicdan meselesi, yorumlama olayı .belki de gerçekten siz haklisinizdir belki de zorunlu değildir .
Ben mesela zorunlu olduğunu düşünüyorum ama başım açık bu noktada tutarsız bi insanım ve yorumumun pek bir anlamı kalmıyor .

İllaki konuşurlar ya üstlerine gitme bi süre sonra mecbur konusacaklar

Ona kalırsa kaynanasiyla kocasiyla kavga edenler de konu açmasın nasıl barisacaklari konusunda nasıl yardımcı olabiliriz ki

İster aç ister kapa hiç önemli değil.
Ama araştırdım yokmuş dersen yanlış kitap okumussun derim ki kuran tek bi tane.sen acaba ne okudun da kanaat getirdin
Ne yaparsan yap ama olana yok deme.

İstemiyorum içimden gelmiyor de.
Ailende zamanla anlar

Bazı üyeler halen günah filan diyorlar. arkadaşlar giyimin günahı olmaz bana göre. çıplak gezmiyoruz sonuçta.
başörtüsü dinin emri değildir ben böyle düşünüyorum. namaz oruç bunlar emirdir ancak ilgili ayetlerde asla baştan aşağı örtünün pardesü bone gibi şeyler geçmezken bu dayatma neden?

Dine girmekte zorlama yoktur.Dini kabul ettikten sonra yükümlülük ve emirlerini yapmakla mukellefsiniz.
Din de zorlama yoktur ayetinin tefsirini tekrar okumanizi öneririm.
Hay sen çok yaşa. Millet dinde zorlama yoktur lafını resmen kendine göre uyarlayıp kullanıyor.

okuduklarım araştırdıklarım vs ile aslında dinimizde böyle bir zorunluluk olmadığına kanaat getirdim şey konu bu değil
böyle bir cümle kurup konu bu değil tartışma olmasın diyemezsin
sana göre bana göre değil Rabbim kuralları, açık ve net ayetler var örtünmeyle ilgili..
Bana görede ozaman Allahın kurallarını şartlarını kabul edip nefsinin ağırlığından yapamayan insan günahkardır, lakin bana göre örtünme gibi bi zorunluluk yok demek Allahın kuralını kabul etmeyen dinden çıkmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…