basimi alip gitsem mi acaba ?

miy84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
5
0
36
İstanbul
23 yasindayim, okuyorum ve 2,5 senedir evliyim. Sorunum kayinvalidem evimizi nerden tutacagimizdan ta izinimize kadar karisdigi oluyor ve ona daha cok gidip gelmemi istiyor.
Evliligimizin ilk aylarinda basladi böylesi sorunlar. O zamanlar esim ikimizin arasinda daha sik kaliyordu.
Simdi bunu dengelemeye calisiyor.
sinvlarim oldugundan ders calismam gerekiyordu.
sinav dönemimde iki hafta icinde bir haftasi kayinvalideme gittim ikinci haftasi annemlere gittim. Yigenlerim orda oldugu halde onlarida sik görme imkanim olmadigi halde bir kere gittim. Derslerim sebebi ile.
Ikinci haftasi kayinvalideme gidemedigimden telefon actim. Acmaz olsaydim dedirtiyor insana.
Konusmasindan anladim zaten niye gelmiyorsun diye basladi sinavlarim var ders calismam gerek dedim.
Sen okuman gerekmiyor sen yapmasanda olur. oglum yaparsa yeter. Yanima gelebilirdin falan. Egitimimi yapcam bunda kötü birsey yok kendimi savunmaya calistim. (hep böyle fikrini söyler tamam tamam diyip gecicdiryorum) bu sefer kafami atti iyice. Konusma tartismaya varmasin diye daha fazla konusmayi istemiyorum ben kapatiyorum iyi günler diyip kapattim. Bu durumu esime anlattim. Daha sonra esim annesiyle konusmus. Hic gelmiyor etmyior hep ayni seyleri söylemis. ya bir annemlere gidiyorsam bir oraya gidiyorum. Esimde bende gelip gittigini biliyorum diyince kizmis senin yüzünden böyle yapiyor falan diye. biraz tartismislar kapatmislar. Aradan iki hafta sonra konusmaya gittik. Yine hep ayni seyler iste gelmiyor gitmiyor. ailemizi sevmiyordiyor. haftada bir derslerimden sonra gidiyordum beraber yemek yapiyorduk falan beyim isten geliyordu ta kaclra kadar oturuyorduk. Beyime sen elini masaya vurmalisin falan eger uymicaksa bize ayrilin bile diyor. Beni esimi yönetiyormusum diye sucluyor. bir yere yollamiyormusum. iki hafta niye aramamis oglu ben aratmamisim.
( inaninki Allah biliyor hic gitme arama demedim. bana iki hafta sonra gidelim mi sordu bende sen bilirsin dedim. gittik.) Oglun burda ona sor dedim. Kendim bir yere gitmiyorum ne alakasi var falan dedi. Yasina hic yakismayan sözler sarf etti coooooook kirildim. Cok kötü birsey olmus gibi abartildi mesele. Gelinim diye mecburmuyum hep onun dediklerini yapmaya ??? Bizim kendi hayatimizda var esimle anlasip konusup ayarladiklarimiza sen onu kendine cektin demesi ne kadar dogru ?? Ben böyle bir insana nasil davranayim ?? Fikrini söylüyor iyi tamam niye beni zorlamaya calisiyor. Kendimi magdur görüyorum bel ki öyle degil mi diye kendimi sorguya cekiyorum !!
Kedimi savunmam bu kadar büyütülmesi mi gerekiliyor ??
iki bucuk senedir ilk defa tam olarak oturdum sesimi yükelterek konustum. birde bana edepsiz diyor.
dibdeyim yaaaaa.
kocamda oglun burda ona sor dememe bozulmus !!!!!!!!
bunu da daha dün ögrendim. niyezor durumdayken onu suclu duruma sokmusum !!!!!!!!!!
Delircem yaaaaaa.

merhaba canım:) öncelikle boşuna sinirini bozup kendini yıpratma dicem dinlemiceksin tabi :) elinde değil :) şöyle söyleyim o yüzden haline dua et :)

ben kayınvalidemgille aynı binada oturuyorum :) kayınvalidem de kayınbabamda Allah var kalpleri çok temiz ve saf. ama bir o kadar da kafaları eskide kalmış malesef. insanları olduğu gibi kabullenmlisin en azından bunu sen yapmalısın onlardan beklemeden. bende yasadığın olayın aynısını kayınbabamda yasıyorum. eşim işten gldiğinde onlara uğramadan hayatta eve çıkmaz sırf gönülleri olsun diye :) bu ayın sonunda 5. senemize gireceğiz evliliğimizde. emin ol her gün kayınbabam niye aşası inmiyorsun diyor :) hergün inmememe rağmen üstelik:)

sanırım yaşlılıktan da kaynaklanıyor. bizimkilerde bana bizi beğenmiyorsun filan diyor ne kadar açıklama yaparsan yap boşuna kendi kendine koşuyor gibi oluyorsun. yine aynı laflar söyleniyor. üstelik böyle olmamasın rağmen eşimin abisi ablaları da gitmediğimde hep aynı şeyleri söylüyor.

bir zamandan sonra tecrübe kazanıyorsun bu konuda :) al benden sana altın kurallar :)

kocanın dediğinden başka hiçbir lafı önemseme
kocansız kocanın ailesinden kimseye gitme. gidileceği zaman kocanla beraber git beraber çık ordan.
bir laf söylediklerinde gelmiyorn etmiyorn bizi beğenmiyon gibi :) böyle düşünmenize üzüldim de başka bişe deme. ne derlerse aynı lafı et çünkü sen ne kadar açıklama yaparsan yapasın onlar aynı lafı söylicek :)
son bir tavsiye :) fazla gidip gelme bi zaman sonra susarlar değişen birşey görmediklerinde :) annemin teyzesi 90 küsür yaşında bir kadın hep söylediği birşey var sevdiğine de sevmediğine de fazla gidip gelme cılkı çıkar der :)

Rabbim sabir versin oncelikle.
Erkek anneleri neden boyledir hic anlamis degilim.
Ne var yani gitmeseniz. Ne olacak ki inan cok merak ettim.
Acilen koy mesafeni diyecegim ama 2bucuk seneden sonrabu gozlerine daha cok batar.
Daha kotu olursun.
Esinle arani iyi tut bence.

merhaba canım:) öncelikle boşuna sinirini bozup kendini yıpratma dicem dinlemiceksin tabi :) elinde değil :) şöyle söyleyim o yüzden haline dua et :)

ben kayınvalidemgille aynı binada oturuyorum :) kayınvalidem de kayınbabamda Allah var kalpleri çok temiz ve saf. ama bir o kadar da kafaları eskide kalmış malesef. insanları olduğu gibi kabullenmlisin en azından bunu sen yapmalısın onlardan beklemeden. bende yasadığın olayın aynısını kayınbabamda yasıyorum. eşim işten gldiğinde onlara uğramadan hayatta eve çıkmaz sırf gönülleri olsun diye :) bu ayın sonunda 5. senemize gireceğiz evliliğimizde. emin ol her gün kayınbabam niye aşası inmiyorsun diyor :) hergün inmememe rağmen üstelik:)

sanırım yaşlılıktan da kaynaklanıyor. bizimkilerde bana bizi beğenmiyorsun filan diyor ne kadar açıklama yaparsan yap boşuna kendi kendine koşuyor gibi oluyorsun. yine aynı laflar söyleniyor. üstelik böyle olmamasın rağmen eşimin abisi ablaları da gitmediğimde hep aynı şeyleri söylüyor.

bir zamandan sonra tecrübe kazanıyorsun bu konuda :) al benden sana altın kurallar :)

kocanın dediğinden başka hiçbir lafı önemseme
kocansız kocanın ailesinden kimseye gitme. gidileceği zaman kocanla beraber git beraber çık ordan.
bir laf söylediklerinde gelmiyorn etmiyorn bizi beğenmiyon gibi :) böyle düşünmenize üzüldim de başka bişe deme. ne derlerse aynı lafı et çünkü sen ne kadar açıklama yaparsan yapasın onlar aynı lafı söylicek :)
son bir tavsiye :) fazla gidip gelme bi zaman sonra susarlar değişen birşey görmediklerinde :) annemin teyzesi 90 küsür yaşında bir kadın hep söylediği birşey var sevdiğine de sevmediğine de fazla gidip gelme cılkı çıkar der :)

Altin kurallarini bende caldim.
Ne olur ne olmaz bir gun lazim olur belkide degil mi :52:

amin.
tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim :) sakinlesince yine tavsiyeleri gözden gecircem..
bundan sonra hic mi gitmesem diyorum onunda bir yerde dogru olmadigini biliyorum. ayni hep oldugum gibi devam etsem bilmioyrum.......

Benim de kayınpederim her şeye karışır.
Araya mesafe koyma vakti gelmiş. Sonradan böyle olması onların hoşuna gitmeyebilir ama başka çaren yok gibi görünüyor. Sen konuşulanlara kulak asma, olduğu gibi kabul et rahat edersin.

canım birden tüm ilişkini kesersen çok göze batar eşinde bozabilir bu duruma. daha önce dediğim gibi sadece eşinle beraber git gel ama daha seyrek :) hem eşinle beraber gittiğinde eşinin yanında çok konuşamazlar belki. eşinin hiç yanından ayrılmamaya calıs tabi gittiğinde :)

canım birden tüm ilişkini kesersen çok göze batar eşinde bozabilir bu duruma. daha önce dediğim gibi sadece eşinle beraber git gel ama daha seyrek :) hem eşinle beraber gittiğinde eşinin yanında çok konuşamazlar belki. eşinin hiç yanından ayrılmamaya calıs tabi gittiğinde :)

dogru diyorsun simdilik en dogrusu bu olsa gerek gercekten cok tesekkür ederim :)
Allah hepimizin yardimicisi olsun

bencede gidip gelme... gidip gelmediyn zaman seni öyle kabullenir susarlar...hani bir laf vardırya 9 defa gidersin iyisin 1 kere gitmessin kötü olursun oyüzden benim sana tavsiyem mesafeni koru sesini çıkarma kendi bildiyini yap

sızın vaktınız yokmus.ben kaynanamlarla ayrı sehırdeyım.bana desler gece gunduz gıder burunlarından getırırım valla.zırt pırt calarım kapıyı laflarını gerı alıncaya kaadar cok ta eglenırdım kendımı kovdururken heralde

Kocan iyiyse gerisi boş :)
söyleyip dursunlar sen kocana masumları oynadığın sürece kazanırsın :)
zaten o da seni savunuyormuş

Back
X