Başımız ... Tan çıkmıyor

Götürün bi ustaya boyatın.
Mahkeme işin : hadi bana para yedirin kısmı bence.
Elbetteki adamın hasarını karşılamalısınız ama tehditvari şekilde davranmamalı..
En fazla şu olur: Kardeşimden biliyorum arabanın orjinalliğini bozmamak adına boyatmıyorlar ondada gidersiniz boya yapılan yere. Ne kadar tuttuğunu öğrenip o parayı verirsiniz.

Adama haksiz diyemicem bende yeni araba bakiyorum netten hasarsiz ve boyasiz ariyorum ve cogu kisi bunlara dikkat ediyor ben olsam ben de delirirdim sifir arabam cizilse goturun masraf cikarilsin odeyin arti olararan kasko olmasi sorun degil kaskoyu kendi hatasindan kaynakli sigortani karsilamadigi seyler icin yaptiriyor insanlar

Bilmeyerek ve adamın kaskosu var adam mahkemeye gidip bilerek arabamı çizdi diyecekmis gel anlaşalım 2 bin TL'dediyor
Iyi de adam kaskosunu sizin için bozdurmak zorunda mı? Ikide bir kaskosu var kaskosu var diyorsunuz. Bilerek veya bilmeyerek olması önemli değil, sonuçta birinin malına zarar verdiyseniz bedelini ödemek zorundasınız.

Iyi de adam kaskosunu sizin için bozdurmak zorunda mı? Ikide bir kaskosu var kaskosu var diyorsunuz. Bilerek veya bilmeyerek olması önemli değil, sonuçta birinin malına zarar verdiyseniz bedelini ödemek zorundasınız.

Ya tamam da arabayi tam dönüş noktasina bırakmış ve ben bilerek yapmadım bilerek yapmadığım bir şeyde hiç mi hakkım olmaz üstelik adam para istiyor benden arabasını kaskayo yaptıracak benden artı para alacak ben de baismi eğip oturcam

Mahkemeye başvursunda bedava değil ki. En az bir iki bin de masraf yapacak. Blöf yapıyor bencede

Isteyerek olup olmamasi önemli degil. Babaniz suclu ise adam dava acar kazanir. Dava sonucunda hem dava masraflarini odersiniz. Hrm aracin masrafini. Dava sonucu adamin lehine olursa ki olur ustunr birde deger kaybi davasi acar. Sizin icin baya tuzlu sonuclanir. Ayrica babaniz sucluysa ben olsam bende kaskomu bozmam enayimiyim. Babanizin carptigi aracin marka modeli ne. Birdr kullandigi aracin trafik sigortasi yokmu. Sigorta karsilar normalde.

Babanın kullandığı aracın kaskosu yok mu ordan karşılasın hasarı

Ben de bir defasinda cok dar bir yolda bir arabayi cizdim kapi kisminda az bir cizik vardi. Hemen arabanin cekeceklerine kagit yazip koydum ismimi ve numarami yazdim hasar icin arayin diye. Buraya kadar adam hakli, hasari karsilamak zorundasiniz. Boyle durumlarda karsi taraf neden bilmiyorum ama arabanin butun hasarini karsilatmaya calisiyor. Bana arabanin benim cizdigim yerle alakasi olmayan diger yonde kalan birkac hasari falan karsilatmaya kalkti, ben raporda fark ettim tabii cok sert cikmak zorunda kaldim sadece hasari odedim sigortam karsiladi. Yani siz de 2000tl falan vermeyin. Trafik sigortaniz yok mu o karsilar zaten. Market arabasiysa mutlaka vardir hatta kurumsal bir marketse hasari da onlar karsilayip babanizin maasindan duserler.

Nerden biliyorsunuz kaskoya yaptıracağını? Adam niye bozsun küçük bi çizik için kaskoyu?
Birlikte gidin yaptırın, zararı neyse ödeyin.
Bilerek veya bilmeyerek evet hakkınız yok, mağdur karşı taraf.
Mahkemeye verir ve kazanırsa bu durumda mahkeme masrafları da sizin haberiniz olsun

Maddi açıdan sıkıntıda olabilirsiniz ve bu kaza da sizi zorlayabilir. Ama işin tersi olduğunu düşünün, sizin sıfır aracınıza biri zarar veriyor, canın sağolsun mu dersiniz. Kaza dediğiniz şey zaten isteyerek olmuyor, adı üstünde kaza ve istemeden oluyor her daim eğer manyağın teki farklı bir amaç gütmüyorsa.
Ama bir kazadan da kar etmeye çalışan mağduru (yani zarar gören) haklı göremem, hasar neyse ondan bir kuruş fazla ödenmemeli. Bu yüzden adamla düzgünce konuşmaya çalışın, servise götürüp gerçek zararı ögrenmeniz en doğrusu. Babanızın kullandığı aracın sigortası yok mu bu arada?
Bir de şunu söylemem gerek, oldu da adama para vermeye karar verdiniz, parayi verdiğinize dair ve ne için verdiğinizi yazdığınız bir belge hazırlayın imzasını TCsini falan da alın. Yani verirsiniz, vermediler diye bir de şikayetçi olur, verdiğinizi ispat edemezsiniz üstüne.

son model sıfır audi mercedes bile 5000 den baslamıyor

Adamın mahkemeye falan vereceği yok düpedüz para sızdırmak için blöf yapıyor.
katılıyorum.

Muhtemelen para kopartmak ıcın yapılmıs olabılır. O kayıtları sizde izleyin baban farkında degılse belkı baskası carptı ?
Beraber servıs e götürsünler max 500 600 tutar. Çizikler için arabanın değeri düşmez. Göçük filan varsa veya değişecek parça ozaman araç değeri düşer diye karşı taraf dava acabılır ama bu da araç kasko zorjnlu trafıkten fln karsılanır. Çünkü kasko bunun iç in maddi tazminat değerleri mevcut.

Ayrıca şikayet etmeyin lanet okumak fln, şikayet ettikçe daha beteri geliyor insanın başına.

Hangi kaza bilerek oluyor ki. Hiç kimse bile isteye gidip elalemin arabasına zara vermez. Çocuk gibi tutturmuşsunuz bilmeden bilmeden diye. Bilmeden yapınca çizik kapanmıyor yalnız.
Dönüş noktasına park etmek suçtur. Bu kısımda haksız bulunabilir karşıdaki şahıs. Ama ben olsam öyle bir durumda illa ki dönmek yerine ya şoförü beklerim oralardaysa, yoksa da üst sokaktan dolanırım. Demek ki babanız da çok iyi şoför değilmiş.

Yapilacak sey su. Iki taraf da tutanak tutar. Internette kaza tutanagi var. O tutanagi doldurup imzalar iki taraf da (tek tutanak iki kisi tarafindan doldurulur). Ruhsat ve ehliyetlerin fotokopileri de o tutanaga eklenir. Sonra o tutanak emniyete verilir. Suclu kisinin zorunlu trafik sigortasindan karsi tarafin magduriyeti giderilir. Bu kadar. Para falan vermeye gerek yok. Ha bu arada zorunlu trafik sigortasi bir sonraki seneye biraz daha pahali olur size o kadar. Yoksa cepten para falan vermeye gerek yok.

Gitsin şikayet etsin karakoldan ifade için çağrılırsınız, sizin kaskolu karşı tarafın hasarını karşılamıyor mu? Ayrıca neden kendi kaskosunu siZin hatanız yüzünden bozdursun, siZin trafik sigortanız varsa karşı tarafın hasarını öder mahkemeye kalmaz iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…