Başına gelen ya da bilgisi olanlar bakabilir mi ?

FairyTale89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2019
1.221
1.142
83
Merhabalar
Forumun en aktif yeri burası konu başka yere taşınmadan inşallah yardımcı olan çıkar.
Wp 'tan tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldım yarın savcılığa gidip vereceğim sizlere sormak istediğim şu ben bu konuşmaların ekran resimlerini aldım çıktılarını alırım da giderim diye düşündüm kendimce.
Ekran resimlerini aldığım için suç olur mu acaba diye düşündüm ?
Böyle birşey yaşayan var mı bilgi verir misiniz ?

Edit : Şahıs benim telefonumda ismiyle kayıtlıydı ismiyle kayıtlı olması sorun olur mu acaba illa ki tel nosu görünmesimi gerekiyordu ?
Forumdaki avukatlar , hukukçular lütfen yardımcı olur musunuz :(

Son düzenleme:
hayır suc degıl mecbur ekran goruntulerını alacaksınız zaten
gecmıs olsun hakkınızı aramanıza sevındım ınsallah hak yerını bulur

Zaten şikayetçi olmak için almışsınız ekran görüntüsünü.
Başka bir yerde kötü bir niyetle paylaşmadığınız sürece niye suç olsun.

Ekran görüntüsü almak suç olmaz ama ekran resmi alırken numaranın görünmesine dikkat edin. İsimle kayıtlı olmasın.
ismiyle kayıtlıydı bilgim olmadığı için o sinirlede şak şak ekran görüntüsü alıp konuşmaları sildim ismi ile kayıtlı olunca ne olur ki ? :/

Ya telefonum ortada sürekli ailemden biri görüp üzülmesin diye konuşmayı tutmak istemedim telefonda ekran resmi aldım ve hemen sildim konuşmayı o sinir ve öfke ile hiç aklıma gelmedi adını silmek ya tühhhh :/

ismiyle kayıtlıydı bilgim olmadığı için o sinirlede şak şak ekran görüntüsü alıp konuşmaları sildim ismi ile kayıtlı olunca ne olur ki ? :/
numaranın ne olduğunu nerden anlayacaklar.isim gözüküyor konuşmada o screenshotlarda numara değil.

Numarasi gozukse bile shopla oraya eklenmedigini nerden anlayacaklar ki ciktisini aldigin zaman? Cok rahat shop yapip cikti alip gidilebilir.
O yuzden konusmalari silmemis olmaniz hala whatsappta kanitlanabilir sekilde tutmaniz gerekiyordu bence.
Mesela benim whatsappim her gece 4te sohbet yedekleme yapiyor. Sizin de yedekleme ayarlari yapilmissa o konusmalari geri getirebilirsiniz boylece elinizde kanit olur :)

Ancak malesef online hakaretten ceza alan cok duymadim ben :( Ama gozu korkar tabi ki dava acilirsa

Numarasi gozukse bile shopla oraya eklenmedigini nerden anlayacaklar ki ciktisini aldigin zaman? Cok rahat shop yapip cikti alip gidilebilir.
O yuzden konusmalari silmemis olmaniz hala whatsappta kanitlanabilir sekilde tutmaniz gerekiyordu bence.
Mesela benim whatsappim her gece 4te sohbet yedekleme yapiyor. Sizin de yedekleme ayarlari yapilmissa o konusmalari geri getirebilirsiniz boylece elinizde kanit olur :)

Ancak malesef online hakaretten ceza alan cok duymadim ben :KK43: Ama gozu korkar tabi ki dava acilirsa
Amacım ceza alması tabiki ama ceza almasa bile "şikayet edildiğini bilsin gözü korksun " istiyorum.
Ki yapılan tehdit ve hakaretler basit konuşmalar değil kimse hazmedemez o yüzden pasif kalmak istemiyorum

Amacım ceza alması tabiki ama ceza almasa bile "şikayet edildiğini bilsin gözü korksun " istiyorum.
Ki yapılan tehdit ve hakaretler basit konuşmalar değil kimse hazmedemez o yüzden pasif kalmak istemiyorum

O zaman konusmalari geri getirmenin bir yolunu bulun mutlaka. Dedigim gibi eger yedekleme yapiyorsa kesinlikle tekrar ulasirsiniz o konusmalara.
Ve bir de kendi yazdiklarinizi vs silmeyin. Oldugu gibi kalsin konusma.
Umarim bir sonuc elde edebilirsiniz.

Kendi konuşmalarımda duruyor o şekilde çektim ama baktım şimdi yedekleme olayı kapalıymışş :( artık elimdeki ekran görüntüleri ile ne çıkarsa ne olursa bakalım.

NUmarayı biliyorsanız geri ekleyip ismine tıklayın isimle numara alt alta gözüküyor ıphonelerda böyle en azından. Bu şekilde de şikayet edersiniz de numarayı da ilişik tutun. Bu numaradan tehdit edildim şeklinde

Silmişsiniz mesajları anladığım kadarıyla ama yedekleme oluyor silip geri yükleyin mesajları geri gelirler. Numarasının gözükmesi şart yoksa ispat edemezsiniz sizin kendi kendinize suç atmak için gönderdiğiniz de düşünülebilir ciddi şeyler bunlar..

Silmişsiniz mesajları anladığım kadarıyla ama yedekleme oluyor silip geri yükleyin mesajları geri gelirler. Numarasının gözükmesi şart yoksa ispat edemezsiniz sizin kendi kendinize suç atmak için gönderdiğiniz de düşünülebilir ciddi şeyler bunlar..
Ekran görüntüleri alıp sildim ama daha önceden aylar önce de aynı sorunu yaşadığım için bi gün lazım olur diye kaydetmiştim şahsı o şekilde görüntü aldım numarası ve ekran görüntüleri ile şikayette buluncam ve soruşturma aşamasında illa ki o kişinin de mesajları incelenecek
Benim sorunum ekran görüntüsü aldığım için suça girer mi diye merak ediyordum ben :/

Ekran görüntüleri alıp sildim ama daha önceden aylar önce de aynı sorunu yaşadığım için bi gün lazım olur diye kaydetmiştim şahsı o şekilde görüntü aldım numarası ve ekran görüntüleri ile şikayette buluncam ve soruşturma aşamasında illa ki o kişinin de mesajları incelenecek
Benim sorunum ekran görüntüsü aldığım için suça girer mi diye merak ediyordum ben :/

Hayır tabii ki hakkınızı savunacaksınız tehdit içerikli mesajları göstermeden söyleyince ceza verecekler mi o şahsa, ki böyle verince bakalım ne olacak kesin bile değil ceza alacağı maalesef ama hakkınızı arayın sonuna kadar yoksa azarlar.. geçmiş olsun

Hayır tabii ki hakkınızı savunacaksınız tehdit içerikli mesajları göstermeden söyleyince ceza verecekler mi o şahsa, ki böyle verince bakalım ne olacak kesin bile değil ceza alacağı maalesef ama hakkınızı arayın sonuna kadar yoksa azarlar.. geçmiş olsun
Tehdit içerikli mesajlar elimde mevcut zaten tabiki suncam
Hayır bi de bayan- bayana bu konuşma ceza alsa keşke ama ben daha çok gözü korksun istiyorum bak bu gitmiş şikayette bulunmuş desin en azından benim için istiyorum .

Back
X