Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
.....

Alıntıladığım mesajınız sizin kendi kendinize cevabınız olsun :)
Asıl sizin gibilere cevap olmuş
Ben o yorumu yaparken kapanan ve açık olan için ayırmamıştım
Ama sizin gibi başkasının örtüsünü açılmasını ağzına dolayan bir şey kargalarına tam cevap olmuş bilmeden :)

zorla kapatılan ya da makyaj yapılmasına izin verilmeyen arkadaşlarım vardı lisede
Bir tanesi okul servisinde , kendi mahallesinden uzaklaşınca, aynasını çıkartıp makyaja başlarda ki o yaşlarda biz makyaj malzemelerini doğru düzgün bilmezdik bile , ama yasak olduğu için bu kız arkadaş , resmen Bülent Ersoy gibi badana boya sürünürdü
Zorla kapatılan ise, babasının vefaat ettiği günün ertesinde hemen açıldı , kız lisesinden çıkıp normal liseye geçti vs
Velhasıl kelam, zorlamayla hiçbir şey olmuyor , olsa bile bir anlamı kalmıyor
Özellikle son bir iki senedir yeni nesil kapanan bazı kızlara bakıyorum , saçları önden gayet net görünüyor , o zaman kapanmanın manası nedir
Açıl daha iyi diyorum içimden

Siz de içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın, kimsenin yorum yapmaya hakkı yok . Eminim zamanla herkes alışacaktır.

Hicbisey düşünmem.Herkesinde kendine bakması lazım.İster açık olursun ister tesettürlü .İşin dini boyutunu bilmiyorum o konuda yorum yapamam .Ama birşey zorla olunca olmuyor onu biliyorum

Asıl sizin gibilere cevap olmuş
Ben o yorumu yaparken kapanan ve açık olan için ayırmamıştım
Ama sizin gibi başkasının örtüsünü açılmasını ağzına dolayan bir şey kargalarına tam cevap olmuş bilmeden :)

Ben kimsenin örtüsüyle ilgilenmem.
Kapalı açık bir sürü akrabam ve arkadaşım var. Öyle kapalı açık diye insan ayıran insanların arasında değilim :) başka kapıya...

Size açıldığınız zaman kötü gözle bakacak kişiler zaten çevrenizde genel olarak tutmanıza gerek olmayan kişilerdir. Sizi olduğunuz gibi kabul eden seven insanlar dışında kimseye ihtiyacanız yok ki zaten. Ayrıca başkalarının ne düşündüğü bu kadar önemli olsa şuan kapalı olduğunuz için mutlu olmanız gerekirdi çünkü o başkaları bunu istiyor. Ama siz mutlu değilseniz demekki başkalarının ne düşündüğü zaten önemli değil 😊 bu arada insan kınamadığını yaşamadan ölmezmiş 😀 umarım açılsanızda kapalı kalmaya karar verseniz de iç hızurunu yakalamış mutlu bir insan olursunuz, herşey gönlünüzce olsun ❤️

Bende tam tersi kapanmayı düşünüyorum. Insanlar ne düşünürse düşünsün boş verin onları zaten hiç iyi bir şey konuştuklarını duymadım. Tavsiyem alistira alistira acilin. Boyle bas ortusu gibi seyler var bunlarla baslaya bilirsiniz.

Eklentiler

• 3F3314F0-0BE2-406E-8055-0954B9BA83A4.webp
    3F3314F0-0BE2-406E-8055-0954B9BA83A4.webp
    14 KB · Görüntüleme: 34
Hiç umurumda olmaz. Aile için veya insanların şaflarınin kapanılmaz.
Ben kendim kapalıyım. Beni açılmaya zorlasalar çok kötü olurdum.

Hiç bişey düşünmem banane baskasindan ama cesaret istiyorsan bikere kapanmistim bir ay filan sonra açtım şimdi bidaha kapandim 4 yıldır filan bi gün yine açılmak istersem yine acilirim nasıl mutluysam öyle davraniyorum

Zorunuza giden ne? Ben 20 yaşında bile yoktum kapanırken. Evet ağladım da. Ama ben şuan 22 yaşında aklı başında bir insanım ve düşüncemi söyledim. Düşünceniz ne demiş ve özgür düşüncemi yazdım.

siz insanların eski sorunlarını yüzüne vurmak için fırsat bekleyen kalbi kararmış kötü niyetli birisiniz.

Zoruma giden bir şey yok. Bence konu sizin zorunuza gitmeliydi.
Konuda kapanma kararını sağlıklı bir şekilde almadığını, ağır şekilde baskı gördüğünü söyleyen bir kadın var. Siz de benzer şekilde baskı görerek kapanmışsınız.

Konu sahibi bu durumu benimseyememiş ve değişmek istiyor; siz benimsemişsiniz, ne mutlu size.
Ama buradaki çoğu kişiden daha anlayışlı yorum yapmanız gerekirdi. Ben bu yaşıma kadar hiçbir konuda hiçbir baskı görmemiş bir insan olarak bile daha fazla empati kurabiliyorum konu sahibiyle.

Sizin konunuzu unutmadım, çünkü kendimi sizin yerinize de koymuştum. Sizin aynısını bir başkası için yapamadığınızı; dahası, büyük büyük cümlelerle, kalpli gözlerle ahkam kestiğinizi görmeye dayanamadım.
Kimsenin yüzüne bir şey vurmak için fırsat kollamıyorum ama empati kuramayan insanlarla empati kurma gereği duymuyorum. Kötü kalplilikse, evet kötü kalpliyim.

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Senin bedenin, senin kararın. Kimsenin sana bir harf söylemeye bile hakkı yok. Hakkında kötü düşünecek olanın da günahı kendi boynuna.

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Zaten kapanmak gerçekten biraz ağır bir durum kötü anlamda demiyorum eğer açılmak istiyorsanız acilin sonuçta allahtan başka kimseye hesap veremeyiz kararından emin ol dik dur 3 5 gun sonra kimsenin umrunda olmaz

Kaç yaşındasın?
İnsanları bu kadar önemsediğine göre yaşın küçük olmalı,canın ne istiyorsa onu yap boşver başkalarını.

Sitenin en hassas konularından biri, içerik inançla doğrudan bağlantılı olduğundan da yasak konulardan üstelik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X