• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin hayatına kimse karışamaz
Nasıl mutluysan öyle ol
Benim dikkatimi bile çekmez çünkü karakteri daha önemlidir giyimimden

Kendi kararınla kapanmak ne kadar dogalsa,kendi kararınla açılmak da o kadar doğal.
Sonuçta bu hayatı kimse icin yasamıyorsunuz. Hayat sizin kararlarınıza ancak kendiniz yön verebilirsiniz.
Zaten örtünmek meselesi baskı ile olursa hiçbir anlamı yok. Gönülden gelmeli.
Ben mesela açığım.. Kayinvalidemler falan arada kapan falan mevzusu yapıyorlar. Böyle dedikleri zaman her yerimi açasım geliyor.
Yahu sizene kardeşim benim günahımdan sevabımdan siz mi sorguya çekileceksiniz.

Her koyun kendi bacağından asılır. Herkes işine baksın!

Bir arkadaşimin böyle bir hikayesi vardı. Tam tersi ama. Ailesinde hiç kapalı yoktu. Arkadasim kapanmayı düşünüyordu ama ailesinden çekindiği için kapanmiyordu. Sonra bir gun karar vermiş, ne zamana kadar bu böyle sürecek dedi kapandı akrabalarından da laf söyleyenler oldu ama sonra herkes alıştı.

Başkalari ne der diye düşünüyorsanız, dünyada herkes her şeye alışır. Ama kendiniz icin iyi düşünün derim.isteyerek kapanmişsiniz ama öncesinde aile baskısı da varmış.
Zamanında baskı yapıldığı için şu an içten içe bir inatlasma olabilir mi? Açılınca pişman olur musunuz acaba?

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Herkesin kendi kararı
Başkasına mok yemek düşer

Bir arkadaşimin böyle bir hikayesi vardı. Tam tersi ama. Ailesinde hiç kapalı yoktu. Arkadasim kapanmayı düşünüyordu ama ailesinden çekindiği için kapanmiyordu. Sonra bir gun karar vermiş, ne zamana kadar bu böyle sürecek dedi kapandı akrabalarından da laf söyleyenler oldu ama sonra herkes alıştı.

Başkalari ne der diye düşünüyorsanız, dünyada herkes her şeye alışır. Ama kendiniz icin iyi düşünün derim.isteyerek kapanmişsiniz ama öncesinde aile baskısı da varmış.
Zamanında baskı yapıldığı için şu an içten içe bir inatlasma olabilir mi? Açılınca pişman olur musunuz acaba?

Benim de bir tanıdığım vardı. Annesi kızın pardesüsünü kesmiş giymesin diye. Evde namaz kıldırmıyorlardı gizli gizli kılıyordu. Bu tam olarak yürek işi gerçekten.... O ne der bu ne der değil Rabbim ne der diye düşünmek lazım...

Hiç kimseyi ilgilendirmez bu durum. Kimseye de laf söylemek düşmez yalnız gecenlerde bir akrabamız senelerce kapalıydı. Bir anda açılıp abartılı makyaj, saç şekillendirme değişik değişik pozlar vermeye baslayınca gözümde bir de geri kalmadı açıkçası ama tabi herkesin kendi kararı.

Hakkıyla kapanamayacak kişiler hiç bu yola girmemeli bence. Çocuk oyuncağı degil

Yıllar önce sadece her sabah dolmuşta gördüğüm kapalı bir kız vardı, ve ben açık olduğum halde benden kat kat dikkat edecek şekilde makyajlı, topuklu vs giyinirdi..
O da kendi tercihi yargılamiyorum yanlış anlaşılmasın..
Ama sonra kız bir sabah baktım ki açılmış ve gayet spor, çok daha sade tarz da giyinip makyajını da öyle yapar olmuştu..
Yani baskıyla bir yeri kapatıp başka yerden çıkarıyordu tepkisini resmen.
İnan açılinca çok daha az dikkat çeker olmuştu.
Kendini bulmuştu..
Hiçbir şey düşünmem bende, kendi tercihi der, özgür iradesiyle karar verdiği için sevinirim..

Dinimizi ne kadar yanlis anlamisiz..
Keske aileniz kapani. Diye baski uygulayip tehtitöe yolacikacagina.. hakikati anlatabiöseydiler..

Bilemiyorum ama siz kendiniz icin neden ve niconleribizi sorusturun.. insanlarin ne dedigini degil..
Zaten acilmanizi elestiricek olanlar en az kapali olmabizi elestirenler kadar cahil..

Herkezi hosgörüye davet ediyorum..

Icinizden geleni yapin.. nasil huzurlu hissedicekseniz.. oyle davranin

Saglıcakla kalın♥️

Eşi nikah günü ayrılmakla tehdit ettiği için ağlayarak kapanmak zorunda kalmış birisine göre fazla cüretkâr cümleler değil mi bunlar?
Bahsettiğiniz mükafat eşinizle evlenmek galiba. Ne hoş...
Zorunuza giden ne? Ben 20 yaşında bile yoktum kapanırken. Evet ağladım da. Ama ben şuan 22 yaşında aklı başında bir insanım ve düşüncemi söyledim. Düşünceniz ne demiş ve özgür düşüncemi yazdım.

siz insanların eski sorunlarını yüzüne vurmak için fırsat bekleyen kalbi kararmış kötü niyetli birisiniz.

Çok arkadaşım eşarp takmaya basladi, bir o kadari da eşarp takmaktan vazgeçti,çıkardı.
Hiçbirini yadirgamadim. Bana göre o gün etek mi giymiş şort mu gitmiş , eşarp mi takmış fon mu çekmiş, mavi mi giymiş siyah mi. Zerre önemi olmayan seyler

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Kaç yaşındasın canım merak ettim . Böyle kararlar yaş büyüdükçe zorlaşır.

Ben de öyle düşünürüm hiç yadırgamam. Kötü yola mı düşmüş ne diye açılmış , bi de şey diyorlar hep açık olsa tamam, neden sonrasan açıyor, sanki hayatlarında aldıkları karar hep doğru kararlar

Kötü yola düşmek için açılmaya ne hacet kapalı olduğu halde her haltı yiyenler var yani

Kapanmak herkese nasip olmuyor önerim acilmamaniz ama bundan daha fazla bir şey de diyemem sizin hayatınız sonuçta.

İnsanın içinden gelmesi başka ailenin gönlü olsun diye kapanmak ve mutsuz hissetmek başka... Aileni kendin daha iyi tanırsın. Verecekleri tepkileri kestirebilirsin. Ama kapalı ya da açık fark etmez. İnsan insandır.. herşey giysiyle olmuyor, ne açık olanların hepsi fahise ne kapalı olanlarin hepsi ahlaklı.. içinden ne geçiyorsa ona kulak ver lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X