• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başını açan biri hakkında ne düşünürsünüz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1.5 sene önce açıldım iyiki açılmışım nefret ederek takıyordum eşimin ve çevresinin baskısıyla Bi anlık cinnetle açtım çok mutluyum sen açıldın mı diyenlere de evet dedim direk açıklama bile yapmam kime ne tuhaf karşılayan herkese sana ne bakışımı attım nasıl mutluysanız öyle yaşayın keşke daha önce açsaydım düğün fotolarımdan nefret ediyorum şuan da bakasım bile gelmiyor istemeyerek taktığım şey hemde en özel günüm de benim gibi pişman olma o fotoların hepsini kaldırdım sende yaşama aç gitsin

Başkalarının hakkında fikri sorulmadığı sürece yorum yapan insanları genel olarak takmıyorum; kendim de başkasının hayatı, yaşadıkları vs. hakkında fikrim sorulmadıkça yorum yapmıyorum. Bu hayatta her insanın kendine ait doğruları vardır; her insanın belli konular hakkında prensipleri vardır, inançları vardır. Benim inancıma göre uygun olmayan bir şey onun inancına göre uygun olabilir; ben bu konuda ancak fikrim soruldukça yorum yapabilirim ancak o fikri ona "dayatamam". Kısacası şunu söylüyorum, bu hayatı başkaları için yaşamayın. Siz her insanı memnun edemezsiniz bu hayatta, önemli olan kendinizi mutlu etmeniz. Bu hayatı yaşayan sizsiniz; hayatta bir yerde tek başımızayız. Kendinizle barışık olmadan hayatla da barışık olamazsınız. Siz kendinizi sevdikçe öyle de kabul ettirecek, kimsenin size laf söylemesine imkan vermeyeceksiniz. Başkalarına kendinizi kabul ettirmeye çalıştıkça dışlanırsınız.

Bir de şunu söylemek istiyorum kapalı olan çok kişi acaba açılsam mı diye düşünür. Hiç düşünmeyen de illaki özenir. Çünkü göz var nizam var daha güzel daha alımlı olunuyor, e kadın nefsi de istiyor güzel görünmek.

Ben şahsen bazen daha çok kapanmak isterim siyah çarşaf boyutunda, bazen ise acaba açık olsam nasıl olur falan diye düşünürüm. Nefsimiz var bizim de bazen manevi olarak bi coşuyoruz bazen duruluyoruz :)

Ben boyle birine denk gelsem ya aile baskisindan kapandigini dusunurdum ya da cok kucul yasta aniden verdigi bir kararla kapandigini dusunurdum.Benim de babam bu sekilde baski yaparak kapatmak istedi hatta koye giderdik sirf desinler diye basortu taktirirdi,kucuktum karsida cikamazdim neyse lise bitti zaten bende esimle tanistim o da asla baski yapmadi ama ilerleyen zamanlarda kapanmayi dusunur musun dedi,ne yalan soyliyeyim o soyledigi icin degildi kendimi hazir hissettigim icin kapandim.ortanca kiz kardesime de babam baski yapti ama direndi kapanmadi,kucuk kardesime babam birsey demeden kendi istedi...Bu is inanc isi inancda zorla baskiyla empoze edilemez!!!Suan 29 yasindayim elalem ne der demeden yasamamayi yeni yeni ogreniyorum.Herkezin dogrulari degisir baskalarinin dogrularina gore kendini sekillendirirsen senin dogrularin nerde olur?Icinden geldigi yasa,dort dortluk olsanda bir yerlerde konusulursun unutma!

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Benim yadırgadığım tek durum kapalı arkadaşlarımın sosyal medyada eski açık hallerini paylaşmaları. Onun dışında sürekli bi açıl bi kapan bi açıl bi kapan yapanşar haricinde yadırgamıyorum

Niye aciyorsun diyenlere zorla kapattiklarini psikolojini bozduklarini soylersin. Artik 16 yasindaki sen olmadigini soylersin. Alisirlar.

Nasılki hiç kapalı olmayan bir ailede birinin kapanması sanki korkunç birşeymiş gibi karşılanıyorsa , herkesin kapalı olduğu bir sülalede biri açılırsa herkes korktuğunuz tepkiyi verir . Bizim ailede hiç kapalı yok . Annem de bende düzenli namaz kılarız . Annem alıştırırdı artık kimse laf etmiyor . Ben hala rahat değilim . Herkes herkese saygı duysa keske . Ama yok yani her ramazan oruç tutmayın boştur diyen bir halam var . Kapansam kafayı çizerler herhalde . Bu ülkede sözde din ve vicdan hürriyeti var . Ama toplum baskısı ağır basıyor.

kendı sacına kendı ıstegıne gore muamele yapan bırı hakkında kımse bırsey dusunemez dusunmemelı bu bır fıkır olarak bıle sorulmamalı
sonucta tutup benım basımı ortmuyorsunuz sızın basınız sızın sacınız
nıye boyle boyadınız nıye kestınız nıye orttunuz dıye sormak kımsenın haddı degıl herkes kendıne bakmalı cunku

bırtek bırsey hakkında bayagı kotu dusunuyorum
tesettur takılmaz gıyılmez yasanır hakkını vermek gerekır herseyın usulu adabı vardır
10 cm stiletto dapdar tayt pantolon ustune tshırt onla kombınlenmıs bas ortusu cıdden cok komık
bırde ruju konduruyorlar şahken şahbaz

oyle bır kotuluk yapılmadıgı surece tesettur hakkında kımse yorum yapma hakkına sahıp degıl bence

ben yasasam nıye actın sacını deseler
hayırdır ? ne munasebet sıze ne derdım

Kapanma kararımı sağlıklı bir şekilde almadım. Önce ailesi baskısı vardı( haftalarca yataktan çıkmadm psikoloğa bile götürdüler) çok direndim. Sonunda kendim kapattım. Çünkü dekolte , mini giymeyi seven biri değilim giyimim salaştı en iyiiisi tam kapanayım ailemde mutlu olur mantığı ile kapandım. İçim ve dışım bir değil gibi hissediyorum ,aynadaki ben değilim diyorum. Gerçek kendimi yansıtamıyorum. Bi ara konuyu açtığımda annem ölsende açmayacksn dedi. Sonra baktım da herkes yadırgadığı şeyi yapıyor. Dayımlar mesela bizde yadırgandığını kendi kızlarına yaptı. Bu konuyu akrabadan bir erkek arkadaşımla konuştum. Kafana koymuşsan yap ama sana kötü gözle bakacaklar dedi.
Sen bilirsin.Baskasinin ne düşündüğünü önemseme iyi düşün.Seni cok iyi anlıyorum.

Bazı ailelerde büyük rezillikler örtbas edilirken bir genç kızın başını açması iştahla birkaç yıl konuşulabilir. Kendi ailenizi kendiniz bilirsiniz. Daha huzurlu olmak var daha huzursuz olmak var işin ucunda.

benım arkadaşım geçen sene açıldı ilk başta ailesi çok kızmış annesi ağlamış ama alıştılar ve suan kızın kapalı halını hatırlamıyoruz bile herkes unuttu gitti o inanmıyordu tesettüre zorla kapatmış ailesi kapalıyken de çok çok güzeldi iri siyah gözleri vardı kendini iki yüzlü hissediyormuş şimdi mutluyum diyo sende ne istiyorsan onu yap bir de o ailesiyle yasamıyor akademisyen aileden ayrı olunca böyle radikal kararlar almak daha kolay oluyor.

şu ne dedi bu ne dedi meselesi değil bu. herkesin kendi tercihi, kişi Allah rızası için değil de milletin zoruyla kapandiysa zaten kapalı kalmasının bi anlamı yoktur.Süs için takilmadigini hepimizin bilmesi gerekir.

Ama herşeye burunalarını sokuyorlar işte, ki bunu yapsam neden sorusunu bile sormalarına izin vermem de . Annemgilin ailesi tutucu, konuştuğum akrabamda bana destek verdi ama ailenin başını yere eğdireceksn dedi. Afedersin dedim kötü yola mı düştüm. Sadece aldığım kararı uygulayamıyorm
su hayatda kımseyı memnun edemezsınız
herkesın dıyecek elestırecek bırseylerı hep vardır
mılletın agzına gore yasanmaz onlar ıcın mu bu dunyada gorevlendırıldınız ? yooo ? eee?
yanı herkes kendınden meshul
herseyı gecın
mıllet ne der dıye ıstemedıgınız bırseyın ıcınde kendınızı zorlamak inancınıza saygısızlık ne ıcın sacınızı ortuyorsunuz mıllet ıcın mı ? ınandıgınız seye ters degıl mı

sız mılletı bosverın onlar daha cok yoldan cıkartır saptırır ınsanları
eger duzgun ınsanlar olsalardı abuk subuk cumleler kurmaz senın hayatın yaptıgın yasadıgın hersey kendıne bızı baglamaz bıze sorman bıle tuhaf derlerdı emın olun

hayatınızla ılgılı kararları kımseye sormayın sızın hayatınız

Amellere niyetlere göredir ne amaçla örtünüldüğü de önemli . Günahı sevabı kişiyi bağlar, önemli olan kişinin içinden gelerek anlamını bilerek örtünmesidir. Kimseye açıldı diye kötü gözle bakılamaz, her tesettürlü de pür pak değildir. Bir haftadır müge anlıya çıkanlar var yaptıkları işler ortada kadın ticareti ama maşallah hepsi bi güzel örtünmüşler. İnsanları dış görünüşe göre kategorize edemeyiz

Hiçbir şey düşünmem isteyen açılır isteyen kapanır

Başını açmak isteyen birinin başkalarının düşüncelerine bu kadar önem vermesini saçma bulduğumu düşünürüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X