• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başınızdan geçen ilginç kazalar

kayınpederimin isteme anlayışı klasikten ziyade daha bir farklıydı... kahvesini içtikten sonra bizimkilere dönüp şööle dedi: "siz bir oğul kazandınız bizim de bir kızımız oldu ne mutlu bize inşallah ağızlarının tadı kaçmaz" ve bunun üzerine muhabbete devam edildi biz ailecek hala isteme faslını bekliyoz kayınpeder konuşmaya devam ediyor ama tık yok babam kızarıyor annem sinirden köpürüyor en son çektim eşimi kenara fiskosla onu azarlıyorum "istesinize lan artık beni " eşim boş boş baktı eee istedik ya oğul kız takası... bunun üzerine babamı kenara çektim eşimi gönderdim dedim ki: "baba bunlar kalkıp giderse uçma emi bunnar meğersem beni istemişler" babam boş gözlerle bakıp haaaaaaa dedi beni içeri gönderdi annemi çağırdı ona da durumu izah etti ama bu sefer kayınpedrler trafiği görünce kıllandı ne aciip bi gündü :52::52::52:

bir kaç kere hem iş hemde eşimi ziyaret için için kıbrısa gitmiştim birinde feribotla gitmem gerekti taşucunda gümrükten geçtim ama öle bi kalabalık ki öğrenci falan götürüyolarmış ilk feribot gitti ben kaldım orada ikinciye binmem lazım yoksa planlarım alt üst olacak ama okalabalıkta nasıl bineceğimi bilemiyorum neyse geldi feribot ben sıranın sonlarındayım artık hiç bişe yapmıyorum en önden bi teyze işaret ediyo sağa sola bakıyom yok bu işaretin hedefi benim bavulunu ver dedi bende verdim öle bakıyom hala, salak salak durma orda yoksa bunada binemicen dedi:1:teyze sen benimi takip ediyodun dedim bi saf seni gördüm burda hanımlık sökmez dedi neyse sürüye sürüye bindirdi beni feribota ilk ben bindim:1:teyze beni parmağında oynatıyo diktatör edayla ne sölese yapıyorum bavulumu aldı en dibe koydu orda uyandım işte teyze onu oraya koyuyosun getirip hepsini üstüne koyacaklar çok geç kaldım zaten kıbrısa gelince hemen inip gümrükten geçmem lazım sus sus dedi ben seni ilk indiririm merak etme dedi bende sustum ama içim içimi yiyo nasıl olacak diye busırada limana yanaştık teyze bavulumu buldurana kadar feribottan kimseyi indirmedi dediği gibi ilk ben indim ve uça uça gümrükten geçtim koşarken bi ara arkama baktım teyzecim bana el sallıyo o zaman çok minnettar oldum kendisine ama tekrar karşılaşma konusunda kafam çok karışıktı :1::1:

kıbrıslılar bi alemdir ahhh bi de şu garip şiveleri yokmu bi ara orada da bulunmuştuk... ilk zamanlar ünlü bi alışveriş merkezine gideceğiz ama lefkoşa da. Bilmeyenlere anlatıyım lefkoşa labirent gibi geliyor insana ilk başta her sokak birbirine benziyor. biz de yolu bulamayınca dedik bari birine soralım eşim yaşlı bir teyzeye yanaştı arabayla " yav teyzem .... alışveriş merkezi nerede ?" teyze durdu durdu " düz gideceksiin çamcığın altında vancık (küçük kamyonet) var köşeden bükeceksin kendiini" dedi ve gitti bizim araba da bi an sessizlik oldu tarifi çözmeye çalıştık olmadı 6. hissimize güvenerek devam ettik meğersem kadın çam ağacının altındaki kamyonete kadar düz gidin ilk köşeden dönün demek istemiş :60::60::60:

kayınpederimin isteme anlayışı klasikten ziyade daha bir farklıydı... kahvesini içtikten sonra bizimkilere dönüp şööle dedi: "siz bir oğul kazandınız bizim de bir kızımız oldu ne mutlu bize inşallah ağızlarının tadı kaçmaz" ve bunun üzerine muhabbete devam edildi biz ailecek hala isteme faslını bekliyoz kayınpeder konuşmaya devam ediyor ama tık yok babam kızarıyor annem sinirden köpürüyor en son çektim eşimi kenara fiskosla onu azarlıyorum "istesinize lan artık beni " eşim boş boş baktı eee istedik ya oğul kız takası... bunun üzerine babamı kenara çektim eşimi gönderdim dedim ki: "baba bunlar kalkıp giderse uçma emi bunnar meğersem beni istemişler" babam boş gözlerle bakıp haaaaaaa dedi beni içeri gönderdi annemi çağırdı ona da durumu izah etti ama bu sefer kayınpedrler trafiği görünce kıllandı ne aciip bi gündü :52::52::52:

:1: annen ve baban arasıra acaba kızı istememişlerdi de biz öle düşünüp verdik falan diye düşünmüşlermidir

kayınpeder değişiktir biraz uç sol görüşü olup namaz kılan balkonda iken siyah murat 131 ile bangır bangır müzik çalanlara torun uyumuyor diye tabancayla saldıran şirin mi şirin tuhaf mı tuhaf yapıda bi adam ona göre insan istenmez kadın alınıp verilmez sadece evlatlarımız olur mantık işte ne diyiim :52::52::52:

benim gibi sıyrık birine uyumlu kayınpeder olan eşime oluyo ama neyse garibim :60::60::60:

annemle teyzem çarşıya alışverişe gitmişler sene 80 ler falan
o zaman çarşıyı ne bilsinler dedem dikdatör adım attırmıyor
bunlar evlenince özgürlüklerine kavuşmuşlar....
iki bacı varmışlar çarşıya teyzem demiş yeni bi tarak almam lazım
takı toka satan mağazaya girmişler....
adam bizimkilere sormuş...
"buyur bacım ne alacaksınız" annemde tarak alacaktık taraklarınıza bakabilir miyiz? demiş...
adam çıkarmış tarakları
teyzem patlatmış bombayı kayseri şivesiyle:
"gardaşım benim saçlarım dalgalı ona göre tarak ver demiş"
adam gülmüş tabi...
"bacım her tarak aynı işi görür dalgalı düz farketmez demiş...
annem hemen olaya el atmış....
tarağı almışlar çıkmışlar annem gülmekten yıkılmış....
teyzemde napsın olmuş mahcup......

benim kayınpederde bi değişiktir birşeyi insana kriz geçirtene kadar tekrar eder mesela baba onu oraya koyma dersin tamam yavrum tamam tamam şunu şey yapayımda şey olsun tamam yavrum tamam tatlım dur şunu şurdan geçirip bi bakayım ha oldu demi kızım tamam tamam hah dur bakıyım dur dur şunu da şuna koyalım bakalım tamam tamam der ve uzar gider halbuki sen kısa ve öz bir cümle kurmuşsundur artık cümlesini kuran kaçıyo böle bi yöntem bulduk kendimize

kayınvalide ve kayınpeder de bayıldığım nokta bıkmadan usanmadan sadece ikisi kağıt oynarlar birbirlerinin hile yaptıklarını bilerek oynarlar hem de sakin başlayan kağıt oyunu kağıt çalınmasının ortaya çıkması ile birlikte bi kavga gürültüye dönüşür sonra birbirlerine küserler saatlerce konuşmazlar ertesi gün barışır yine kağıt oynarlar ama kayınpeder zamanın berinde ilk zamanlarda kağıt oynarken kupa dokuzluyu çalmış kaynanama sadece bu çok dokunmuş ikisi hile yapsada valide habire "bu adam var ya zamanında kupa dokuzluyu çalmıştı" diye söylenir ama artık zamanla o da hile yapmada ustalaşmıştır :36::36::36:

benim kayınpederde bi değişiktir birşeyi insana kriz geçirtene kadar tekrar eder mesela baba onu oraya koyma dersin tamam yavrum tamam tamam şunu şey yapayımda şey olsun tamam yavrum tamam tatlım dur şunu şurdan geçirip bi bakayım ha oldu demi kızım tamam tamam hah dur bakıyım dur dur şunu da şuna koyalım bakalım tamam tamam der ve uzar gider halbuki sen kısa ve öz bir cümle kurmuşsundur artık cümlesini kuran kaçıyo böle bi yöntem bulduk kendimize
harika ya gülmekten koptum :60::60::60:

küçük kaynım bunların artık çağ atlaması gerektiğini düşünerek kendi bilgisayarını bunlara verdi. Şimdi bazen bilgisayarda kağıt oynamaya başladılar tabiki tek tek oynandığı için sıra kavgası çıkıyor kayınvalide galip gelirse bu kavgada kayınpeder kızgınlıktan fişi çekiyor sonra masa tekrar kuruluyor kağıdı sanaldan reele taşıyolar bayılıyorum onlara Edi büdü misali ne onla ne onsuz...:37::37::37:

küçük kaynım bunların artık çağ atlaması gerektiğini düşünerek kendi bilgisayarını bunlara verdi. Şimdi bazen bilgisayarda kağıt oynamaya başladılar tabiki tek tek oynandığı için sıra kavgası çıkıyor kayınvalide galip gelirse bu kavgada kayınpeder kızgınlıktan fişi çekiyor sonra masa tekrar kuruluyor kağıdı sanaldan reele taşıyolar bayılıyorum onlara Edi büdü misali ne onla ne onsuz...:37::37::37:

çok güzel ya onca yıla rağmen kavga gürültüde olsa ortak noktayı bulabilmek çok güzel bişe genç yaşta bile ortak ilgi alanları bulmakda güçlük çekiyoruz çoğu :1:zaman

ay çok hoşlarrrrr :1:ne güzelll maşallah allah bozmasın

flocke nerdesin yahu sen gidince kelimelerim kifayetsiz kalıyo :1: neyse kayınbaba lardan bahsetmişken şunuda anlatayım geçen yıl ev taşıyorduk eşyaların toplanma aşamasında problem yoktu çünkü kayınbabam yoktu taşımacılar herşeyi çok güzel hallettiler yeni evimize geldik kayınbabacığım bizi karşıladı saolsun bir hengame başladı tabi zaten gerginim bide kayınbabam peşimde geziyo taşımacılar eşyaları kuruyorlar yatak odası kurulurken kayınbabam adamın yanına gitti bu odayı kurma burda iş var sonra ben kuracam diyo allah dedim ben bittim elinden her iş gelir ama sürekli başında durmam lazım ve herşeyi tekrar etmesine sabır göstermem lazım bende gittim sessizce adama burayı kur bişe derse bana gönderirsin dedim tamam dedi kayınbabam gidiyo kurma diyo ben gidiyorum kurulacak bu diyorum baya bi böle çekişme devam etti en son ben kazandım adam kurdu dolapları ben galibiyetin haklı gururunu yaşarken kayınbabamın yüzündeki yenilmiş ama mücadeleye devam diyen ifadeyi unutmuyorum herşeye rağmen çok severim kayınbabamı:1:

burdayım canım...kayınpederlere laf anlatmaktansa,deveye hendek atlatmak daha kolaydır.ben de çok severim kayınpederimi.değişik bi anlatım tarzı vardır,ve bu beni her defasında gülmekten öldürür.ilk zamanlarda eşime dönerek şöyle derdi:kızım bu sıpa benim sıpam,ama sana bi kötülüğü dokunursa,ki ben buna pek ihtimal vermem,o zaman eşyalarını topla buraya gel.ben onu kovarım gider...e derdim ben de, o nolcak peki? beni ilgilendirmez bulur o kendine bi yer....bunu bana anlatmaktan ziyade eşime duyururdu.gelinim sana söylüyom oğlum sen anla misali...

bir de çok merhametlidir,sağolsun...cumaya giderken hep düğüne gider gibi giyinir.kumaş pantolonları gömlekleri filan vardır sır cuma namazı için.bu gene bigün cumaya gitcek,temiz pak giyinmiş,yeni ayakkabılarını daha o gün ilk defa giyyo.bi döndü ayağında şu pazarda 2liraya satılan plastik terliklerle,üstelik bunlar bi de kullanılmış! 'baba n'oldu dedim?' 'bi dilenciye para veriyodum,baktım ayakkabılarıma bakıp iç geçirdi,ben de üzüldüm çıkardım ona verdim.'dedi....:60:

topiği yeni gördüm süpersiniz =)

bizim de yıllarr önce geçen bi anı : alt komşunun oğlu vardı bizlerle yaşıttı onların evindeydik
şimdi ben ne yaparsan aynısını yapcaksınız dedi, tamam dedik, beklerkenn
çocuk vitrine tırmandı ve koca vitrin çocuğun üstüne devrildi:53:
biz de hemen ordan kaçtık:52:

aynı çocuk bi keresinde de evde çadır kurmuş çarşaflarla
bi yerden de kibrit bulmuş ateş yakıyormuş kamp misali
az daha ev yanacaktı:53:

mrsyar,biz konudan baya bi sapmışız yaaa:9:,paylaşımın için sağol ve bize konunun aslını hatırlattığın için:61:...

evimiz 4.kattaydı.bigün okul dönüşünde kapıda kaldım.çocuk aklı işte,düşündüm düşündüm ve sonra annemin camı açık bıraktığını gördüm,o an aklıma çok parlak bi fikir geldi:28:.su borusundan yukarı tırmanıp eve girebilirim diye:50:....arkadaşıma gidip onunla oyun oynarken annemi beklemek varken ben bu yolu niye seçtiğimi hala bilmiyorum:44:.böylelikle başladım tırmanmaya....fakat 2.kata ulaştığımda aşağa bakma gafletinde bulundum ve yerden ne kadar yukarda olduğumu görünce beni bi panik aldı.o saatten sonra ne ileri gidebiliyorum ne de geri.koala ayası gibi asılıp kaldım boruda ve başladım ağlamaya:84:.tam o sırada bi baktım annem elinde poşetlerle alışverişten dönüyo.kadın beni görünce elindeki poşetler pat diye yere düştü,donmuş bi halde bana bakıyo:53:.'anneeeee,indir beni !'diye bağırıyorum.verdiği tepki beni oldukça rahatlatmıştı:'allah cezanı versin,sen ordan bi in hele bak ben seni napcam!'bağıra bağıra ağlayıp onun aşağıda dibimde olma güvencesi ile bacaklarımı sıyıra sıyıra aşağı süzüldüm.indiğimde annem beni kendi etrafımda şöööle bi döndürüp iyimiyim diye baktı,sonra da iyi olduğumu görüp okkalı bi tokat attı!anne sevgisi işte...:16:

Back
X