Basiret mi yoksa kısır döngü mü ? Yardım

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Merhabalar. Bazı olaylardan, yaşadıklarımdan sonra gözüm açıldı. Daha uyanık, bilinçli, haklarını bilen biri oldum. Kendime güvenim gelmişti. Kendimi geliştirdiğimi, özgüvenimi yükselttiğimi, değerimi bildiğimi düşünüyordum. Fakaat şunu fark ettim ki en ufak bir olumsuzlukta bazen tekrar başa sarabiliyorum her şeyi... Özellikle eşimle tartıştıysam sanki dünyam başıma yıkılıyor. O kendine güvenen, sağlam duruşlu kız gidiyor yerine tam tersi geliyor. Bu durum da tabi beni çok etkiliyor, sosyal ilişkilerimi, enerjimi... birden ne oluyor bana diyorum. Kararsız bir insana dönüşüyorum. Eski toyluğum geri geliyor gibi oluyor. Sanki basiretim bağlanıyor ve istemediğim olaylar bir bir üzerime geliyor. Hiç istemediğim durumların içinde buluyorum kendimi. Bir bakıyorum ki söylemeyeceklerimi söylüyorum, yapmayacaklarımı yapıyorum, çevremi şaşırtabiliyorum. Çoğu şeyi aştığımı düşünüyordum ama dediğim gibi böyle anlarda sanki o bilinçli, kendini geliştirmiş, olgunlaşmış, farkındalık kazanmış insan gidiyor yerine eskiden olduğum halim geliyor. Nefret ediyorum artık bu durumdan. Kendime çok kızıyorum. Hani diyorum bunları çoktan aşmıştın sen şimdi nasıl bu hale tekrar gelebildin. Şaka gibi geliyor gerçekten bu döngüden nasıl kurtulurum ? Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Sizinde zaman zaman böyle olduğunuz oluyor mu ?

Son düzenleme:
Merhabalar. Bazı olaylardan, yaşadıklarımdan sonra gözüm açıldı. Daha uyanık, bilinçli, haklarını bilen biri oldum. Kendime güvenim gelmişti. Kendimi geliştirdiğimi, özgüvenimi yükselttiğimi, değerimi bildiğimi düşünüyordum. Fakaat şunu fark ettim ki en ufak bir olumsuzlukta bazen tekrar başa sarabiliyorum her şeyi... Özellikle eşimle tartıştıysam sanki dünyam başıma yıkılıyor. O kendine güvenen, sağlam duruşlu kız gidiyor yerine tam tersi geliyor. Bu durum da tabi beni çok etkiliyor, sosyal ilişkilerimi, enerjimi... birden ne oluyor bana diyorum. Kararsız bir insana dönüşüyorum. Eski toyluğum geri geliyor gibi oluyor. Sanki basiretim bağlanıyor ve istemediğim olaylar bir bir üzerime geliyor. Hiç istemediğim durumların içinde buluyorum kendimi. Bir bakıyorum ki söylemeyeceklerimi söylüyorum, yapmayacaklarımı yapıyorum, ailemle saçma sapan muhabbetlere girip onlarıda üzüyorum. Çoğu şeyi aştığımı düşünüyordum ama dediğim gibi böyle anlarda sanki o bilinçli, kendini geliştirmiş, olgunlaşmış, farkındalık kazanmış insan gidiyor yerine eskiden olduğum halim geliyor. Nefret ediyorum artık bu durumdan. Kendime çok kızıyorum. Hani diyorum bunları çoktan aşmıştın sen şimdi nasıl bu hale tekrar gelebildin. Şaka gibi geliyor gerçekten bu döngüden nasıl kurtulurum ? Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Sizinde zaman zaman böyle olduğunuz oluyor mu ?
Bi kac soru soracağım
İlk olarak böyle biri olduğun icin mi gözünüzü açtınız zarar görmemek için mi? Sanki biraz kurallar koymussunuz gibi.
Eşinizle ve ailenizle ne konuda sacmaliyorsunuz örnek verebilir misiniz?
Eşiniz hayatınızın neresinde? Mesela onsuz bir hayat hiç düşündünüz mu?

Bazen insanın kırmızı çizgisi; onları yaşayınca elinin ayağının bağlandığı durumlar oluyor. Bunlar da bir kaçı. Farkında olmanız bile iyi birşey.

Bi kac soru soracağım
İlk olarak böyle biri olduğun icin mi gözünüzü açtınız zarar görmemek için mi? Sanki biraz kurallar koymussunuz gibi.
Eşinizle ve ailenizle ne konuda sacmaliyorsunuz örnek verebilir misiniz?
Eşiniz hayatınızın neresinde? Mesela onsuz bir hayat hiç düşündünüz mu?

Bilmiyorum ama artık büyüdüğümü geliştiğimi düşünüyordum ve beni üzen o döngüden çıkmıştım. Kurallar tabiki koydum. Ailemle çok eski meseleler üzerine tartışıyorum böyle zamanlarda. Sonra niye dedin ki şimdi bunu ne gerek vardı huzursuzluğa diyorum kendime. Eşim hayatımın tam merkezinde ne yalan söyleyeyim.

En son ailenin yanına gitmiştin yanılmıyorsam
Yorum yapmasamda bir çok konunuzu okudum
Başından beri bir toyluk hissediyordum sizde
Olabilir evlilik hiç kolay birşey değil
Neye takılıp neye takılmayacağına sakin düşünerek karar vermeni öneririm
Sıkıştığın çaresiz kaldığını düşündüğünde ise bunu sadece senin yaşamadığını hatalar yapabileceğinide düşün
Mesafe iyi birşeydir mesafeli ol kimisi soğuk olmayla mesafeli olmayı karıştırır
İnsanlar ile öyle mıc mıc olmaya gerek yok

Basiret bağlanması yaşadığınız an derin nefes alın yürüyüşe falan çıkın, ortamdan uzaklaşın. Kulaklıkla müzik ya da podcast dinleyin, kitap okuyun, dans edin.
meseleye ara verdikten sonra geri dönünce geriye netleşir.

Biraz sakin kalmaya çalışıp kafa dinlemek gerek yani... mantıklı. Ara vermek gerek her şeye. İnşallah işe yarar.

Bilmiyorum ama artık büyüdüğümü geliştiğimi düşünüyordum ve beni üzen o döngüden çıkmıştım. Kurallar tabiki koydum. Ailemle çok eski meseleler üzerine tartışıyorum böyle zamanlarda. Sonra niye dedin ki şimdi bunu ne gerek vardı huzursuzluğa diyorum kendime. Eşim hayatımın tam merkezinde ne yalan söyleyeyim.
Hayatınızın merkezinde biri varken bence gelisemezsiniz. Çünkü kendinizden değerli biri var ve onun için yasiyorsunuz. Onla mutlu onla üzülüyorsunuz. Ne kadar kural koyarsan koy daha baskın biri var hayatinda. Bu yüzden kurallar emaneten oluyor. Kendin için yaşamalisin bence

Hayatınızın merkezinde biri varken bence gelisemezsiniz. Çünkü kendinizden değerli biri var ve onun için yasiyorsunuz. Onla mutlu onla üzülüyorsunuz. Ne kadar kural koyarsan koy daha baskın biri var hayatinda. Bu yüzden kurallar emaneten oluyor. Kendin için yaşamalisin bence

Teşekkür ederim

Yanlis anlamayin, ben de anlamak icin soruyorum, alti bos ozguven mi acaba sizin ki?
Yani sorununuz her neyse çözmek yerine, ustunu kapatip kendinizi gazlayarak mi devam ettiniz?
Belki yasanmisliklarinizla yeterince barisik degilsinizdir. Surekli basa dönmeniz bundandir.

Bazen insanın kırmızı çizgisi; onları yaşayınca elinin ayağının bağlandığı durumlar oluyor. Bunlar da bir kaçı. Farkında olmanız bile iyi birşey.

Çok doğru dediniz peki bu durumdan kurtulmanın bir yolu var mı acaba

Back
X