Basit bir soru

msy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
115
60
32
Merhaba ben hamileyim ve yabanciyim ailem burda degil turkiyede bebek alisverisini kiz tarafi yaparmis bu dogru mu neler almamiz lazim bilemiyorum kimsem yok destek olacak lutfen bana biraz yardimci olurmusunuz

biz kız tarafı olduğumuz için besigini aldık ama bu adet her yörede olmayabilir canım.

• Beğen
Reactions: msy
Ya bizde yapariz da aile olarak ceyiz gb hazirlik yapiliyormus onu sormustum

Ya bizde yapariz da aile olarak ceyiz gb hazirlik yapiliyormus onu sormustum
sen kız tarafı değil annesin öncelikle ! bir eksiğin varsa her iki tarafta karşılayabilir ama kız tarafı illede bişey almalı diyorsan annanesi teyzesi falan alır

ilk defa duydum açıkçası.bebeğe aile büyüklerinden bir şeyler almak isteyen varsa alsınlar.ama eşinizle yapmanız gerekmez mi

Anneanneler gelip besigini fln aliyormus benim ailem de gelme durumlari yok yurt disinda yani biz zaten alacagiz ama insanlar soruyorlar da besik takimini senin ailen alacak mi diye ondan sormustum

Kiz tarafi ne ola ki, evlenmissiniz siz biz mi kalmis. Herkes ustune duseni yapsin. Niye iki taraftan birine yuklensin ki? Almak isteyen alir, almak istemeyen almaz. Boyle bisey ben ne duydum ne gordum acikcasi..

Yorumlariniz icin tesekkurler ben mecburi olarak esimin ailesinin yaninda dogum yapacagim hep onun akrabalari falan olacak bende kendim herseyimi alayim ailem olmasa da laf etmesinler diye kendim almak istiyorum bilmiyorum buradaki adetleri tam bilemedigim icin sormustum

aslen nerelisin canım bebisin cinsiyetinide merak ettim buaralar fazla heyecanlıyım:)

ortak alınması gerekmez mi bu durumda isteyen istediğini alır diye biliyorum ben kız tarafı yapar diye bir durum yok evlendiniz artık çünkü bir aile oldunuz.

Herşeyden elini eteğini çekmeye çalışan erkek tarafının uydurduğu birşey bence bu. Babaannesi torununs bişeyler almak istiyorsa kim neden onu durdursun ki?

Ya adeti toresi batsin sene 2015 yaa.. Kocanla gonlunuz ne diliyosa onu alin ne annesi babasi siz olmussunuz ana baba hala ana babadan destek mi alacaksiniz

• Beğen
Yabancı ülkeden geldğin için akıllarınca seni kandırmaya çalışmışlar ama iyi ki sizde bu formu keşfetmişsiniz bizim yardım sever türk hanımları hemen yardıma koşmuşlar maşallah.Kutluyorum tüm kadınlarımızıEn Büyük KK
Bebek alış verişini kız tarafı oğlan tarafı yapar diye bir şey yok en tabi olan sizin ve eşinizin yapması ama anneannesi teyzesi babaannesi halası amca dayısı da içlerinden gelen hediyeyi alabilirler sakıncası yok yani:KK70:

• Beğen
Koyver adetlere ya. Dünürlere ittirmeye bayılan bir yere düşmüşsün. Eşinle birlikte alın ne gerekiyorsa, sorana bizde öyle bir adet yok dersin. Ha olmadı, bizde bebeğe babannesi beşi bir yerde yakar dersin susarlar. :KK70:

Merhaba ben hamileyim ve yabanciyim ailem burda degil turkiyede bebek alisverisini kiz tarafi yaparmis bu dogru mu neler almamiz lazim bilemiyorum kimsem yok destek olacak lutfen bana biraz yardimci olurmusunuz
allahım nedir bu adetler, saçmalıklar :) evlendırdıler, bebiş oldu hala kurtulamadılar sizlerin masraflarından :KK70:
o alış verişleri eşinle sen yapacaksın
o bebiş sizin

• Beğen
X