baska bir hediye mevzusu

İkisine de gram altın takın o zaman. 210 lira gibi bir rakam. İkisi de kardeş. Haksızlık olur.

İlk çocuğuna altın takmışsınız zaten. Hem durumları da iyiymiş başka bir hediye alın altın yerine.eşinize de uygun bir dille söyleyin anlayışlı biri gibi geldi bana. Hem abinlerin ilk çocuğu imiş ve sıkışıklarmış,sizin ordan burdan arttırdığınız oraya gidebilir bence. Bence böyle yapın görümceniz ihtiyacı da yokken aman leylek bize şurdan burdan artırmış da yapmış vs demeyecek ne de olsa

Evet küçük hesaplar üzer katılıyorum ama bazen dörtyüz lira bile insanı zora sokabiliyor.

Ilk bebek ikinci bebek hesabi olmaz bence cok ayip ya ikisinede gr alin anne babasi ne yasatirsa yasatsin dunyaya gelen iki bebek ikinizinde cani ana babalarina bsy olsa siz varsiniz ayni hediyeyi o bebekler hakediyor butcenizi bebegin esinizin hatrina zorlamalisiniz.

Bebek altını takin. Ben bir arkadaşıma takmıştım minik böyle,pembe kurdeleye takıyorlar. Hatta üstünde bebek resmi var. Yüz lira falan.
Yani kimse çocuk doğurdu diye tutup çeyrek altın alamam, mümkünse kimse de bana almasın :)
Ya da ablama yaptığım gibi onun adına fidan diktirip sertifikasını verebilirsiniz. Bebişin anne karnındaki 9 ayı için 9 fidan diktirmis gibi. Bence gayet anlamli bir hediye. Ya da onun adına losev'e başka çocuklara bağış yapabilirsiniz .

Görümceye gelince para yok kardeşe gelince para çok. Bence gerçekten kötü gelinsiniz.

Bütçesi olmayanlar için zor olabiliyor ama en azından Doğum yapacağını biliyordunuz son anda okadar para çıkarıp vermek zor olabilir ama birkaç ay önceden para ayırsaydınız yavaş yavaş zorlanmazdınız.

Kadın dişimden tırnağımdan artırdım da biriktirdim otobüse binmedim yürüdüm diyor.300 400 u küçümsemiş olabilirsiniz.madem o kadar küçük bir para bu kadar üzerinde düşünmeye bile değmez bence altın takmamaları durumunda da lafı yapılmaması gereken bir durum.konu sahibi bu kez altın takmaz doğum gününde güzel bir hediye alır.kimin durumu neye müsait ise onu yapar bence böyle şeyler yıpratıyor insanı

bence de oyle. zaten bebek dogunca hastaneye gonderecegim cicegi sectim bile :) bir de buyuk cocuga oyuncak yeter insallah. illa altin gibi br kural yok degil mi? mesela dugunlerde kardesler illa bilezik takar bizde.
İnanın çok güzel duşunmuşsunuz. :) başka zaman daha iyisini yaparsınız inş dert etmeyin

Takmaya mecbursuna çıkmıyor ama yazdıklarım. Abiye takmak için varsa diğeride eşin kardeşi onada yapılmalı ve üzerinde çok düşünülmemeli. Eğer yoksa hiçbirine yapılmaz kimsede neden yapmadın demez zaten.

Herkese çeyrek al konusu değil ama burdaki,biri abi biri görümce ayrım yapılmamalı bence. O yüzden buradaki miktar bana göre küçük hesaba girer.

Konu gayet çeyrek al konusu ben mi yanlış okudum tamam görümcesinin ilk çocuğuna altın almış şimdi abisine de alması gerekiyor bi şekilde birikim yaptığı parasıyla abisinin bebeğine de altın alsın. Durum eşit.diğer yeni gelen bebeğe de hediye alabilir. Çünkü parası kalmıyorsa başka ne yapabilir ki? Önemli olan iki tarafı da düşünüp hediye alması. Bence iki tarafa da altın alabilseydi alırdı zaten. Demek istediğim küçük hesaplar herkesi yorar ama olmayan için bazen küçük hesaplar yapmaya itiliyor insan.

arkadaslar yorumlarin hepsini okuyorum ana tek tek cevapla yapamiyorum. yazanlara tesekkurler.
simdi olayi anlamayanlar olmus. ben simdi gidip biriktirdigim paradan 2 ceyrek alabilirim. kendinizi onceden hazirlasaydiniz diyenler olmus. ben zaten tedavi icin para biriktiriyorum. o birikimimden harcamak istemiyorum. ya da minimum harcamak istiyorum. olay bu. degecek olsa, ihtiyaclari olsa, kiymet bilecek olsalar ya da bana lazim oldugunda ayni sekilde verici olacaklarini bilsem daha farkli dusunurdum belki. bu arada bu bencil moduma da 5 yillik evlilikte defalarca yalniz birakmalari surekli kirmalari neticesinde geldim.

diger mevzu da su: hem abime hem gorumcme ayni hediyeyi almak istemiyorum ikisine de gramlik almam mesela cunku zaten abimlere ev hediyesi ile birlesik bir hediye alacaktik oyle konusmustuk. simdi gidip onlara gramlik veremem.

esim birine alalim birine almayalim dersem ne diyecek bilemiyorum ama bir uyenin yazdigi gibi aciklamayi dusunuyorum. baska onerisi olan varsa buyursun.

Eşinize görümcemin ilk bebeğine altin taktık yengemin de ilk bebeği ona da altın takmamız lazım deseniz.. görümcenizin bebeğine de bi hediye alırsınız.

Gorumcenize 1 ceyrek alacak guctesiniz anladigim kadari ile.

Cok zengin olmasi sizin ona hediye almamaniz anlamina gelmemeli. Ama siz boyle bir zihniyete girmissiniz yani zaten cok zengin ihtiyaci yok almasam nolur gibi

Ama esinizin kardesi o.

Bence almalisiniz.

Bu arada bebek mevzusu olunca aklıma oğluma alınan hediye geliyor. Öğretmen olan görümcem etiketi üzerin de 9.90 a (etiketi üzerinde ) kış bebeğine kısa kollu tişört almıştı yazın giyemezdi küçüktü zaten giydirmezdim.. o gün diğer yeğenlerine bir sürü kışlık kıyafet mont almıştı değer vermemesi çok zoruma gitmişti. Erkek kardeşlerinden ilk bebekti bide. Ah ettim bende evlendiği zaman göndereceğim geri belki anlarlar. Zaten görüşmüyoruz 2 seneye yakın

Konu sahibi gorumcenin ilk bebegine zaten altin takmis. Abisinin de ilk bebegi oldugu icin ona da altin takmak istiyor tabi ki. Durum esitleniyor boylelikle. Ikinci cocuga da tekrar altin takacak gucu yok kadinin, ne yapsin?

Dedigim gibi guzel bir takim alin, goturun. Elinizden gelen bu. Esiniz de tepki gostermemeli bence. Haksizlik yok ortada.

İlk çocuga takılmış ikinciye gerek yok zihniyeti saçma bence. Çeyrek yerine gram takıverin. Ya da 100 lira takıverin. Sonuçta ihtiyacı yok diye bişey olamaz. Görümce çocugu bu da. 100 lira sizi ne zengin eder ne de fakir.

Bence kesin almalisiniz.
Eşinin kardesinin çocuğu sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…