Baska sehire tasinmak

Deryakuzusu88

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
2.017
1.768
333
37
Arkadaslar buyuk bir dert degil ama fikirlerinizi almak istedim konu ailemle ilgili dort kardesiz ben evliyim benden uc yas kucuk 26 yasinda bir erkek kardesim ve 18 yasinda bir erkek birde kiz kardesim var buyuk kardesim bir firmada guvenlik gorevlisi ancak onumuzdeki kis firmanin burdaki isi bitecek ve issiz kalacak yasadigimiz sehirde is imkani cok yok diger kardesleriminde universite kazanip okuyacaklari kesin degil konu su ki annem bu konu yuzunden 30 senedir yasadigi sehri birakip kardeslerimin gelecegi icin izmire tasinmak istiyor aslinda istemiyor ama kendini mecbur hissediyor gelecekleri icin sizce
mantiklimi farkli bir sehire alismak kolaymi is imkanlari nasil olur sonunda pismanlik duymakta var siz ne dusunurduniz boyle bir durumda

izmirde iş yok ki.

ayrıca zaten şehir şu an haddinden fazla kalabalık eski izmir kalmadı.

kiralar ev fiyatları fırladı. trafik çok kötü istanbulun kardeşi oldu.

Canm tanidiklar var kira uygunmus gitmek istedikleri semtte 400le cikicakmis evden kiraci fabrikadada is buluruz dediler ona guveniyo annemde burda evimiz var oranin kirasini karsilar diye dusunuyor

Canm tanidiklar var kira uygunmus gitmek istedikleri semtte 400le cikicakmis evden kiraci fabrikadada is buluruz dediler ona guveniyo annemde burda evimiz var oranin kirasini karsilar diye dusunuyor

400 tlye hangi semtmiş bu bana inandırıcı gelmedi çıkan 10 senelik kiracıdır o ama o fiyata giremez.

Kardesim tasindi diyelim tek basina kira fatura odeyecek hem tek kardes icin degilki digerleri icinde is ve gelecek yok burda

Burda da yok valla o gelecekten.

Bak adamın biri siirtte fabrika açmış aylardır çalışacak insan bulamamış, faaliyete geçemiyor. Herkes batıya, büyük şehirlere yığılıyor iş yok diye diye, oralar bomboş kalıyor. Nereye kadar böyle gidecek acaba?

İstanbul'da çoktan bulacağım iyi maaşlı işin az maaşlısını izmir'de bulamadım. Siz karar verin. :işsiz:
İş bakımından marmara bölgesi daha iyi.

İş olanağını bilemem ama çabuk alışacağınız bir şehirdir güzel İzmir :KK200:

İş olanağı istitorsan Gebze Kocaeli....
Asla

işsiz kalınmayacak bir yer...Ama çok kalabalık bir şehir...

Burda da yok valla o gelecekten.

Bak adamın biri siirtte fabrika açmış aylardır çalışacak insan bulamamış, faaliyete geçemiyor. Herkes batıya, büyük şehirlere yığılıyor iş yok diye diye, oralar bomboş kalıyor. Nereye kadar böyle gidecek acaba?

aynen +1

hiçbir izmirli arkadaşım şehrinde kalamadı 3 kuruş kazanmaya razıydılar ama olmadı hepsi istanbulda. izmir'de kalanlar hep daha düşük seviyede bir pozisyonda çalışmak zorunda kalıyorlar.

kuzenim izmirde güvenlik görevlisi besyo mezunu ve şemdinlide 1 sene gönüllü askerlik yaptı mesela. sizin kardeşiniz güvenlik görevlisi olmak için ne tür donanımlara sahip?

Back
X