Başka şehre gelin gidenler

gnr

my
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
1.240
0
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben istanbulda sözlüm ıspartada yasıyor evlennince ıspartada yasıcas cok korkuyorum orda kimseyi tanımıyorum etmiyorum ailemden uzakta ıspartada yasıyan varmı yada ıspartada gelin olan off oofff:1no2:

merhaba arkadaşlar ben istanbulda sözlüm ıspartada yasıyor evlennince ıspartada yasıcas cok korkuyorum orda kimseyi tanımıyorum etmiyorum ailemden uzakta ıspartada yasıyan varmı yada ıspartada gelin olan off oofff:1no2:

merhaba canım öncelikle aramıza hoşgeldin...
başlığında başka şehre gelin gidenler demişsin evet bende istanbulluyum ve ısparta değil ama muğlaya gelin geldim...
ilk zamanlar insan ailesinden uzakta nasıl yaparım kimseyide tanımıyorum diye korku yaşıyor tıpkı senin şuan yaşadığın gibi ama bu konuda en büyük görev sözlüne tabi o zaman eşin olmuş olacak ona düşüyor...sana karşı anlayışlı ve yardımcı olursa zamanla alışmaya başlarsın canım...hayırlısı olsun canım

merhaba canım öncelikle aramıza hoşgeldin...
başlığında başka şehre gelin gidenler demişsin evet bende istanbulluyum ve ısparta değil ama muğlaya gelin geldim...
ilk zamanlar insan ailesinden uzakta nasıl yaparım kimseyide tanımıyorum diye korku yaşıyor tıpkı senin şuan yaşadığın gibi ama bu konuda en büyük görev sözlüne tabi o zaman eşin olmuş olacak ona düşüyor...sana karşı anlayışlı ve yardımcı olursa zamanla alışmaya başlarsın canım...hayırlısı olsun canım

çok sağol ya sözlüm şimdlik bana karsı çok iyi ailemede öle umarım böyle kalır sadık olur şimdi ki gibi ya ondan şüphem yok ta şehir korkutyo beni

bende antalyaya gelin geldim kimseyi tanımıyorum hiç arkadaşım yok ama alıştım artık canım

bende antalya ya gelin geldim buraya alıştım çevrem de oldu 1,5 yılda...
ama tek gerçek var insan en ufak sıkıntıda çokkk özlüyor memleketini....

valla zor işler bunlar canım.bende ankaradan izmite geldim alışamadım yani 3 yıl oldu gurbet çok zor bence kimse gurbete gelin gitmesin hem nişanlıykende birbirini tanıma fırsatıda olmuyo iyi tanıyamıyorsun.düğünde zor evlendikten sonrasıda zor en güzeli oturduğun şehirden biriyle evlenmek:çok üzgünüm:

bende başka şehre gelin gidenlerdenim.. elbette zorlukları var.. özellikle duygusal olarak ilk günlerde çok hassas olmuştum.. bir anne-kız görsem başlıyordum ağlamaya.. yaklaşık 2 ay olmak üzere evleneli şuan bayram ziyaretine memleketime geldim ve evimi özlüyorum :)

şimdilik sözlün yanında olur ama sonra ailesi de eşin de tek bırakır seni... kendi kendine yeteceksin... ben de 4 ay sonra başka şehre gelin gidiyorum ama nişanlımın ailesi de orda olmadığı için rahat sayılırım...

bende başka şehre gelin gidenlerdenim.. elbette zorlukları var.. özellikle duygusal olarak ilk günlerde çok hassas olmuştum.. bir anne-kız görsem başlıyordum ağlamaya.. yaklaşık 2 ay olmak üzere evleneli şuan bayram ziyaretine memleketime geldim ve evimi özlüyorum :)

bende öyle aslında evimden ayrılınca evimi özlüyorum ama gurbet zor gerçekten...

bende öyle aslında evimden ayrılınca evimi özlüyorum ama gurbet zor gerçekten...

ewet gurbet çok zor..
keşke ailelerimizle aynı şehirde yaşama şansımız olsaydı..
çok özlüyorum bende toprağımı , ailemi..
Rabbim yardımcımız olsun ve hiç bir zaman pişman ettirmesin biz gurbet gelinlerini

Aileden uzak kalmaya alışkın olduğum için o anlamda zor gelmedi
Ama çoook daha küçük bi yerde olmak zor
Daha geri kalmış bi yerdi hele de yazdı
Herkes kıyafetime bakar en açık olanı kısa kollu giyer
Bide bulunduğum site köylerden gelen imamlarla dolu
Ben onları hiç yadırgamıyor hatta normal bile karşılıyorum
Ama onlar beni çok yadırgıyor
Ben önlerinden geçerken birbirlerini dürtüp beni işaret ediyorlar
Evde bunalıp hava almak istesem gidecek bi yer yok
Ne bi kitapçı ne mağaza bi kafe çay bahçesi
Yani alışkın olduğum hiçbişey yok
Köyden azcık büyük kasabadan azcık küçük gibi bi yer
Ama eşim kimse yadırgıyor diye sakın kendinden taviz verme zamanla kabul etmeseler bile alışacaklar dedi
Sabrediyoruz bakalım
Tek şansım ailem 3 saat uzakta eşim 2-3 haftada bi ya beni gönderiyor yada benimle geliyor
Biraz medeniyet görüp hava alıyoruz
Bence uzak olmak değil ama alışkın olmadığın standartlar zorluyor
Ayy çok uzun oldu kusura bakmayın
Ama burda malum insan konuşmaya bile hasret kalıyor

Aileden uzak kalmaya alışkın olduğum için o anlamda zor gelmedi
Ama çoook daha küçük bi yerde olmak zor
Daha geri kalmış bi yerdi hele de yazdı
Herkes kıyafetime bakar en açık olanı kısa kollu giyer
Bide bulunduğum site köylerden gelen imamlarla dolu
Ben onları hiç yadırgamıyor hatta normal bile karşılıyorum
Ama onlar beni çok yadırgıyor
Ben önlerinden geçerken birbirlerini dürtüp beni işaret ediyorlar
Evde bunalıp hava almak istesem gidecek bi yer yok
Ne bi kitapçı ne mağaza bi kafe çay bahçesi
Yani alışkın olduğum hiçbişey yok
Köyden azcık büyük kasabadan azcık küçük gibi bi yer
Ama eşim kimse yadırgıyor diye sakın kendinden taviz verme zamanla kabul etmeseler bile alışacaklar dedi
Sabrediyoruz bakalım
Tek şansım ailem 3 saat uzakta eşim 2-3 haftada bi ya beni gönderiyor yada benimle geliyor
Biraz medeniyet görüp hava alıyoruz
Bence uzak olmak değil ama alışkın olmadığın standartlar zorluyor
Ayy çok uzun oldu kusura bakmayın
Ama burda malum insan konuşmaya bile hasret kalıyor

PARDON NEresi orası eminim zordr senin için...

bende nişanlıyım ama daha hangi sehire gelin gitceğimi bile bilmiyorum tayıni bekliyoruz hayırlısıyla

beeen ,baska bır sehre geldım ,alıstım sayılır ,ama ailemı arkadaslarımı cok ozluyorum orası ayrıı

eeeeeeee kizlar ben ne yapayim:) bende yurt disindayim! dilini disini bilemdigim bir yere geldim#! hernekadar dilini ögrensemde tabi dört dörtlük degil! nekadar üniversite felan okursan oku burda dilin yoksa sagirsin dilsizdin , körsün :( her istedigin zaman ailenin yanina gidemiyorsun Apartmanda bir türk bile yokki kalmiski alman-türk ayrimi oldukca fazlaaaa.... offff offff tam yarama basmissiniz :gitme: aslinda konusulacak cok sey var ama yarami desmeyin anacigim!!!!!:Saruboceq:

bende başka şehre gelin gittim ama fazla zorlanmadım çünki eşim benim yanlızlığımı gideriyordu fazla uzak değildi 1saatlik uzaklıktaydım aileme ama şimdi istanbuldayım ailemi daha çok özlüyorum çünki mesafe uzadı benim aileme herzaman gidip gelmemde uzun olduğu için onları çok özlüyorum gittiğimde ailemin evinden dışarıya çıkamk istemiyorum ama nasip ten öteside yok belki istanbula ailene yakın gelirsin belli olmaz hayırlısı de

Back
X