Başka şehre gelin gidenler

bende bende bende çok sıkılıyorum bu kasvetlı sehırde ne kadar haklıymış babam megermafoldumben
kızardım sus diye
aklınımı yedın kız derdı gıdılırmı istanbulamafoldumben haklıymış kapımı çalan dert anlatcagım kımsem yokkk olmucakta olmaz artık
patlıyorum ama çarem yokkk..
yol bılmıyom ız bılmıyom burda kızım bıraz buyusun kırcam zıncrlerımı yoksa kafayı kırcaö bu sessızlık benı boğmak üzere..annam senden uzak olmak en zoruymuş senağlamasenağlamal

Bende ailesinden farklı bir şehire gelin gidenlerdenim.
Evlenirken hiç ayrı şehirde olmak nasıl olur diye düşünmedim...
Ne kadar cesur bir karar verdiğimi fark etmemiştim, bu cesur kararımın hayatımda çok pahalıya malolacağını hesaba katamadım,
Taaa ki çocuklarım olupta farkına varana kadar
Eşinin ailesinden veya eşinden darbe yiyinceye kadar..
Hep içimde uhtedir ''anneme uğramak'' ,'' bizimkiler geldi'' '' annennen gelecek'' vs .daha uzar gider...
Kafa dank etti ama nafile...
Koskocaman bir yalnızlık , yalnızlık ,yalnızlık ....Beyhude geçen onaltı yıl...
Nerden bileydim ellerin memeleketinde yalnızlıklarla boğuşacağımı...
Nerden bileydim böyle hüsranları oynayacağımı...
Akılsız başımın cezasını çocuklarımın çekeceğini...
Ahhh! Ahhhhhh!

Bende İstanbul'dan Eskişehir'e geldim. Annem çok şaşırmıştı kararıma ama saygı duydu. Kendisi görücü usulüyle evlendiği için bana nerden olursa olsun seni sevdiğinle evlendireceğim diyordu öyle de oldu. İlk başlarda çok zorluk çektim ama eşim kurlara gönderdi ehliyete gittim, program kurslarına gittim oyalandım sonrada işe girdim ama maalesef pek arkadaşlık kuramadım herkesin ya kendi arkadaş ortamı vardı yada bana göre değillerdi. Şimdi işten çıktı açıköğretim okuyorum haftada bir kursa gidiyorum 2.5 sene oldu nerdeyse ama arkadaş ortamım olmadı. Neyse ki eşimin en yakın arkadaşı da başka şehirden evlendi de onunla görüşüyoruz o da kimseyi tanımıyor. Apartmanda herkes yaşlı görüşebileceğim kimse yok. Ama yine de İstanbul'u arıyorum dersem yalan olur. Evimi ve yaşadıüım şehri seviyorum tek eksiğim arkadaş. Eşimin ailesi de çok hoşgörülüler. 2 ayda bir zaten gidiyorum bayramda bir bayramı orda bir bayramı burda geçiriyoruz. Eşimde çok destek olsu hiç aratmadı. Ama tabii bir anne muhabbeti açılsa hemen dolar gözlerim...

ben de bursaliyim istanbula gelin geldim... gerci istanbulda okudum ama yine de evlilik baska sey.. 4 hafta da bir falan gidiyorum bursaya cok yakin sonucta ama yine de gurbet zorrrrrrr... annemleri kiz kardeslerimi yegenlerimi bursayi cok ozluyorum

esimden de allah razi olsun istedigim zaman yolladi goturdu beni uzmedi... insallah senin esinde bu konuda yardimci olur sana

bende istanbuldan kayseriye gelin gitmiştim geceleri balkona battaniyeyle çıkar dağlara bakıp sabahlara kadar ağlardım.. rüzgarı havası bile yabancıydı neyse ki 1 sene sürdü kabus şimdi ait olduğum yerdeyim...gurbet zor arkanda bıraktıkların yüzünden inşallah alışırsınız gidenler..

merhaba

ben bursadan k.maraşa gelin geldim.otobüle 16 saat,kendi arabanla 12 saat.gurbet çook zor.evlenmek için gün saydığın,hayaller kurduğun eşin yanında olsada inanın çok zor.doğum yaptım annem ancak 1 haftalığına gelebildi.sonra akrabalarım eş dost telefonla tebrik ettiler.lohusalık mı yalnız geçer gurbette genellikle.hele bebeğin uykusuz,huysuz bir bebekse uyku akar gözlerinden,evde biri (annem,ablam v.s) olsada 1 saat deliksiz uyusam dersin.
anneni ararsın günlerden bir gün ne yaptığını sormak için.o da cevap verir.gezmekteyim der.kimler var dersin gelen sesleri duyup imrenerek?
-halanlar,ablan,yengenler v.s der.anlarsın ki herkes toplanmış,anlarsın ki iyi muhabbet olur...
-selam söyle dersin gözlerin dolarak ve için burkularak.telefonu kapatırsın ve kendi yalnızlığına dönersin
-başka bir gün yine anneni ararsın sesi bozuk gelir.
-iyi misin neyin var dersin.biraz keyifsizim,tansiyonum yükseldi herhalde der.lafı çok uazatmadan uykum var diyerek telefonu kapatır.şüphelemezsin annenin anjiyo olduğuna yada hastanede yattığına.gurbettesin ya telaş etme üzülme diye haber vermezler sana.hatta dedemin rahmetli olduğunu bile bana söylemediler tesadüfen başka biriyle telefonla konuşurken öğrendim.
gurbet zordur derken bile derin bir ahhh çektim.hem başka şehire gitmek zor hem başka kültüre,insanlara,başka ayıplara,başka bakışlara,başka sokaklara,caddelere,havaya v.s alışmak zor
geriye dönsem bile bile gelirmiydim k.maraşa yine.tabiki kocaman HAYIR!
annemin ameliyatında,anneler gününde,misafirini ağırlarken,kendime bişeyler alırken v.s yanında olmak isterdim.dost sohbetlerinde kulaklarımı çınlatmalarını değilde karşılıklı oturup sohbet etmek,arkadaşlarımın çocuklarıyla çocuklarımın arkadaş olmasını isterdim.

isterdim,isterdim,isterdim....dedim ya GURBETTE OLMAK ZOR

kızlar bende ankaraya gidicem bursadan...düğün bu yaz olsun istemiyorum.nişanlıyım ama kendimde gidicek gücü bulamıyorum.çok düşkünüm aileme nasıl yapıcam.çocuğum olsa kim bakıcak.nişanlımın ailesi de ankarada değil...hala kararsızım....

minish

canım insan kaderinden kaçamıyor.Eşinin ailesinin Ankarada olmaması belkide bir avantajdır.daha çok kenetlenirsiniz eşinle birbirinize.her eşyiniz olursunuz.

bende ankaradan sivasa gelin geldim 6 ay olcak evleneli başlarda zor oluyo ama alısılıyo benneyaptımki
yinede isterdim annemle aynı sehirde olmayı :1rolleyes:

bende başka şehre gelin gidenlerdenim.. elbette zorlukları var.. özellikle duygusal olarak ilk günlerde çok hassas olmuştum.. bir anne-kız görsem başlıyordum ağlamaya.. yaklaşık 2 ay olmak üzere evleneli şuan bayram ziyaretine memleketime geldim ve evimi özlüyorum :)

ciddende böyle oluyo evine alısıyo ve özlüyosun artık :)) :asigim:

merhaba

ben bursadan k.maraşa gelin geldim.otobüle 16 saat,kendi arabanla 12 saat.gurbet çook zor.evlenmek için gün saydığın,hayaller kurduğun eşin yanında olsada inanın çok zor.doğum yaptım annem ancak 1 haftalığına gelebildi.sonra akrabalarım eş dost telefonla tebrik ettiler.lohusalık mı yalnız geçer gurbette genellikle.hele bebeğin uykusuz,huysuz bir bebekse uyku akar gözlerinden,evde biri (annem,ablam v.s) olsada 1 saat deliksiz uyusam dersin.
anneni ararsın günlerden bir gün ne yaptığını sormak için.o da cevap verir.gezmekteyim der.kimler var dersin gelen sesleri duyup imrenerek?
-halanlar,ablan,yengenler v.s der.anlarsın ki herkes toplanmış,anlarsın ki iyi muhabbet olur...
-selam söyle dersin gözlerin dolarak ve için burkularak.telefonu kapatırsın ve kendi yalnızlığına dönersin
-başka bir gün yine anneni ararsın sesi bozuk gelir.
-iyi misin neyin var dersin.biraz keyifsizim,tansiyonum yükseldi herhalde der.lafı çok uazatmadan uykum var diyerek telefonu kapatır.şüphelemezsin annenin anjiyo olduğuna yada hastanede yattığına.gurbettesin ya telaş etme üzülme diye haber vermezler sana.hatta dedemin rahmetli olduğunu bile bana söylemediler tesadüfen başka biriyle telefonla konuşurken öğrendim.
gurbet zordur derken bile derin bir ahhh çektim.hem başka şehire gitmek zor hem başka kültüre,insanlara,başka ayıplara,başka bakışlara,başka sokaklara,caddelere,havaya v.s alışmak zor
geriye dönsem bile bile gelirmiydim k.maraşa yine.tabiki kocaman HAYIR!
annemin ameliyatında,anneler gününde,misafirini ağırlarken,kendime bişeyler alırken v.s yanında olmak isterdim.dost sohbetlerinde kulaklarımı çınlatmalarını değilde karşılıklı oturup sohbet etmek,arkadaşlarımın çocuklarıyla çocuklarımın arkadaş olmasını isterdim.

isterdim,isterdim,isterdim....dedim ya GURBETTE OLMAK ZOR

yazdıklarınla beni çok duygulandırdın canım bende senin gibi ailemden 15 saat uzakta yaşıyorum duygularının tamamına katılıyorum ve seni çok iyi anlıyorum gurbet gerçekten çok zorrrr başlarda bu kadar zor olacağını düşünemiyordum ama yaşadıkça ömür aktıkça zorluklarını daha iyi yaşıyorum şimdiki aklım olsaydı gelmezdim 5 sene oldu ama hala aluşamadım onları çok özlüyorum özellikle annemi senağlamasenağlama

gerçekden kaderden kaçılmıyor...insanın yaşayacakları varsa mutlaka yaşıyor
hiçbir şey engel olamıyor..bende 3 ay önce bu duyguyu yaşadım...üniversitede dışarda olmama rağmen
bu çok farklı çok daha zor...alışırmıyım bilmiyorum..alışcak gibi değilim onu biliyorum.

three

canım alışmadım demişsin alışsanda bir yanın hep buruk kalacak ömür boyu.Allah sevdiklerimize,eşimize ocuğumuza sağlık versin.ne diyeyim.sen nerdesin canı.yada nerden nereye geldin

laylaylom

bende üniversiteyi dışarıda okudum ve 1 yılda masterla beraber 3 şehir değiştirdim.ama bu olay öğrencilik gibi değil.Allah yardımcımız olsun

three

canım alışmadım demişsin alışsanda bir yanın hep buruk kalacak ömür boyu.Allah sevdiklerimize,eşimize ocuğumuza sağlık versin.ne diyeyim.sen nerdesin canı.yada nerden nereye geldin

ben edirneden karamana gelin geldim ama kültürüne ve insanlarına bir türlü alışamadım şimdi birde çocucuğum olacak allah gurbette olan herkese güç ve sabır versin :Saruboceq:

eskisehirden izmite gelin geldim hem k.validemden hemde annemlerden uzaktayım..

Back
X