Başka şehre gelin gidenler

ben de daha önce hiç yaşamadığım yabancı bir şehre yerleştim ikimizin ailesinden de kimse yok 7 ay oldu çok zorlanmadım ben de anlamadım bu kadar çabuk uyum sağlamama aslında aileme de çok düşkünüm ama gayet de memnunum başbaşa kalmak iyi özellikle de evliliğin ilk anları kimse olmaynca birbirine daha da kenetleniyosun kolay alışıyosun bence bu bir avantaj benim için ya da öyle oldu bu şehirde tanıdık tek kişi eşim:)

mrb hanımlar a.s.
1yıllık evlıyım ve bir yıldırda hem annemın hemde k.validemın memleketınden uzaktayız.. ilk aylar çok zorlandım hatta kaynanam bari olsaymıs benı avuturdu dedım iğneleyıcı laflarıyla ;)
şimdi alıstım tabı.. ebru ve ıngılızce kursuna gidiyorum .. 1yılda olsa sadece 2tane kafa dengi arkadas edınebildim .. calısmıyorum.. esım iş seyahatıne cıktıgındada annem gelıyıor yanıma arada 1hafta kadar kendı memleketım bana 4saat uzaklıktada.

mrb kızlar .Ben de gurbet kusuyum kı aıleme o kadar duskunken arabamızla 7 saat uzaklıkta bır yere gelın geldım.o kadar zorlanıyorum kı...haaaaaaa sımdıkı aklım olsa asla dıyorum memleketımden baskasıyla evlenmezdım.ama elden ne gelır kader....BEN SIMDI SIZE BIRSEY SORMAK ISTIYORUM.ben hafta ıcı calısıyorum.hafta sonu 2 gunum yanı boş.sızce 7 saatlık bır mesafede ne kadar sıklıkla aılemı hafta sonları gııdıp gormem normal ....yanı hafta sonları 2 gunum var sızce ben ne kadar ara ıle gormelıyım aılemı?

kızlar neden bana cvb yazan olmadı hıc?lutfen duygularıma ortak olun,bu konu esımle tartısma konusu................................

kızlar neden bana cvb yazan olmadı hıc?lutfen duygularıma ortak olun,bu konu esımle tartısma konusu................................

2 ayda bi kere felan gidebilirsin, bayramları, tatilleri değerlendirebilirsin. Benim olur ise öyle yapacağım, başka yolu yokki..

CANIM ben zaten ayramlarda goruyorum da hanı ayda sıklıgı ne olmalı 2 gunluk hafta sonları dıye.ayrıca tesekkur ederım cvb verdgn ıcın

CANIM ben zaten ayramlarda goruyorum da hanı ayda sıklıgı ne olmalı 2 gunluk hafta sonları dıye.ayrıca tesekkur ederım cvb verdgn ıcın

arkadaşım öyle illa belli bir rutine bağlanmıyor bu işler..7 saat az bir uzaklık değil beminde 8 saat.yani bazen oluyor bir ay arayla gidiyoruz bazen oluyor 4-5 ay gidemiyoruz.bu 4-5 ayda annemler geldi mesela.yada ne bileyin hava şartları bile bazen bu düzeni bozabiliyor.o yüzden ne zaman şartların müsait olursa ozaman gidip değerlendir bence.
eşinin ailesiyle ayını yerdemisin merak ettim??

CICEKLI canım aynı yerde degılız 1,5 saatlık mesafe var fakat esım rutın aylık zıyaretlerımızı surdryr.ben artık kandı aılemı de ayda 1 gormem gerektıgını 8 saattte olsa orayada gdebılecgımızı soyledım yanı ayda 1 onun tarafa gdyz 1,5 saatlık mesafe.bır de kendı aılemı goreyım demı amam mantıklımı sızce kızlar 7 saatlık yol ıkı gunluk gıdıp gorcem ınatım ınatttttttttt

CICEKLI canım aynı yerde degılız 1,5 saatlık mesafe var fakat esım rutın aylık zıyaretlerımızı surdryr.ben artık kandı aılemı de ayda 1 gormem gerektıgını 8 saattte olsa orayada gdebılecgımızı soyledım yanı ayda 1 onun tarafa gdyz 1,5 saatlık mesafe.bır de kendı aılemı goreyım demı amam mantıklımı sızce kızlar 7 saatlık yol ıkı gunluk gıdıp gorcem ınatım ınatttttttttt

yani tabi onun ailesine her ay illa giliyorsa hiç bozmadan seninkinede gidilmesi gerek haksızlık olmasın :))) bencede bir ay onunkine bir ay seninkine gidin sonuçta onun ailesi yakınmış insan yeri gelir 1,5 saatlik yola yemeğe bile gider gelir.ama diğeri aynı değil.fırsat yakaladıkça gidin

En güzeli iki aileye de uzak olmak bence, ben de aileme çok düşkündüm tabii üniversitede alıştım uzak olmaya. Şimdi kendi aileme uzak bir şehirde evliyim, eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz malesef.
Eğer eşinizin ailesiyle aynı şehirde yaşamıyorsanız şükredin halinize.

Son düzenleme:
En güzeli iki aileye de uzak olmak bence, ben de aileme çok düşkündüm tabii üniversitede alıştım uzak olmaya. Şimdi kendi aileme uzak bir şehirde evliyim, eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz malesef.
Eğer eşinizin ailesiyle aynı şehirde yaşamıyorsanız şükredin halinize.

aynen canımmm katılıyorum buna....:lepi:

LABELLIVA canım sukur edyrm ama benım esımın aılesıyle hıc sorunum yok oylekı gıttgımde mısfr gıbı agrlanırım yyemeegım kahvaltım cayım tatlım hepsı yapılmıstr gelır onume ayda 1 gdldgı cıcın bekler hazrlık yabar saolsun.ama ben de artık 6 yıl oldu her ay kendı aılemı de gormek ıstrem her ay her ay esımın atarfı sıkıldım yaaaaaaaaa.ama 8 saatlık yolda az degıl olsun 1saattte olsa goruru gelırım dımı KIZLAR SIZ NE DUSUNYRSNZ

LABELLIVA canım sukur edyrm ama benım esımın aılesıyle hıc sorunum yok oylekı gıttgımde mısfr gıbı agrlanırım yyemeegım kahvaltım cayım tatlım hepsı yapılmıstr gelır onume ayda 1 gdldgı cıcın bekler hazrlık yabar saolsun.ama ben de artık 6 yıl oldu her ay kendı aılemı de gormek ıstrem her ay her ay esımın atarfı sıkıldım yaaaaaaaaa.ama 8 saatlık yolda az degıl olsun 1saattte olsa goruru gelırım dımı KIZLAR SIZ NE DUSUNYRSNZ

işte zaten uzak olduğun için öyleler canım.sen ayda bir gidince her her ay sıkıldım diyorsun aynı şehirde otursan belkide haftada bir göreceksin o dahada sıkıcı olur....6 yıldır ne kadar zamanda bir gidiyorsun aileni görmeye daha önce aynı şehirdemiydiniz..

canım 6 ayda bır falan gdyrdk oyle uzun tatıl olunca yanı.evet dogru soyluyrsn canım allahtan aynı sehırde deılız

Ben de izmite gelin geldim hem de İstanbul'dan burada yaşayabilmek için burada doğup büyümüş olmak lazım bence ki birçok izmitli burdan kaçmak istiyo. Ben geleli 4 ay oldu ama çığlık atmama ramak kaldı.boğuluyorum sanki burda. herkes herşey bi garip.:((

Ben de İzmite gelin geldim İsatnbuldan daha 4 ay oldu ama bazen çığluk atmak istiyorum burdan kaçmak istiyorum nasıl dayanıcam bilmiyorum herkes herşey bi garip:((

ben de ailemden ayrı bir şehire gelin olarak geldim burada kendimi çok yanlız hissediorum,kimseyi tanımıorum hiç akadaşım yok yapayanlızım burada keşke ailem bana yakın olsaydı kimsesiz yanlız olmak çok zor...

:) ben de aydından gaziantepe gelin olarak geldim... 14ekim2008den beri gaziantepteyim... ilk başlarda çok da fena gibi gelmiyor yeni yerler, yeni insanlar, yeni kültürler yeni yemekler (tahmin edersiniz ki aydında et tüketimi çok olmamasına ragmen antepte etsiz yemek yok:50: ) ... özellikle de yemeklerden dolayı 5 ay boyunca her gece hastaneye gittik eşimle ... tüm acilleri gezdik söylemesi ayıp ishaldim o dönem 5 ay...:25:

sonrasında insanları tanıdıkça nerede bizim oranın insanı diyorsun...yada bizim orda bu olaya böyle tepki verilmez diyorsun... yani bir anlamda herşeyi karşılaştırıyorsun... :2:

eğer çalıuşıyorsan bu süreç daha kolay işliyor ben 7 ay evde oturdum kayınvalidemle alt-üst :6:... fıtratlarımız ters olduğu için ve sürekli geldiği için inanın çıldırmak üzereyken :95: işe başladım, çok şükür şimdi biraz daha iyi (yada ben kendimi kandırıyorum :35: )

çalıştığım için çok mutluyum ama yoksa yapamazdım :61:

Back
X