• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska sehre gitmek

Hatunellaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
21
-4
1
Kizlar iyi sahurlar,
Evlenip de ailesinden ayrilan başka sehirde yasayanlarin dusuncelerini merak ediyorum. Cok mu zor oluyor neler hissediyorsunuz

her seyin oldugu gibi bunun da avantaj ve dezavantajlari var.

Uzaktayken kafa daha rahat mic mic, lacka iliskiler olmuyor, genel akrabalik iliskileri dahil. Bi kiymet oluyor sik gorusulunce belki yuz goz olunuyordur bilmiyorum.
Yakin olsaydikta su pandemi doneminde alisverislerini yapardim, yemeklerine yardim ederdim gozum biraz arkada kaliyor. Hastaneye falan gitmelerinde yardimci olurdum. Mesafenin ne kadar oldugu bu noktada muhim.

Kizlar iyi sahurlar,
Evlenip de ailesinden ayrilan başka sehirde yasayanlarin dusuncelerini merak ediyorum. Cok mu zor oluyor neler hissediyorsunuz
Ben aileme düşkündüm bu yönden çok üzüldüm.Bebegim olunca bir nebze azalmıştı.Ama komşularım vardı aile gibi her gün kapımı çalardı.O yüzden hala özlüyorum komsularimi.Ortam ve çevre önemli bana göre.

Bambaska bir sehirdeyim ailem ayni dönem yurtidisina tasindi ustuje bir de korona. Bayadır görmüyorum yani. Şehrimizi arkadaşlarınızı ailenizi illa ki özlüyorsunuz. Ama kendinizi üzecek bir dert değil fırsat buldukça gitmeli kalmalı gezmeli. Ben alıştım suwn burada hayatımızı kurduk oraya taşınacak olsak ben daha çok zorlanırım

Bekarım. Buna göre yorum yapacağım.
Aslında pek çok parametre var bununla ilgili .
Siz çalışacak mısınız ?
Eş kişisi çok evcimen mi ? Boş vakitlerinde sizinle dışarı çıkacak, etkinlik yapacak biri mi ?
Gideceğiniz şehirde arkadaş veya akraba gibi samimiyet kuracağınız birileri var mı ?
Eş kişisi çok kıskanç ve baskıcı bir tavıra mı sahip ? Sizin bireysel olarak sosyalleşmenize nasıl bakar ?
Eş kişisinin ailesi mıç mıç insanlar mıdır? Ayrı şehirlerde olacaksanız gelince uzun süre kalmak isteyecekler mi ?
Gibi gibi... bu soruların cevabı çok önemli .
Ben olsam hem ister hem istemezdim. Aileme bağlıyım, anneme çok düşkünüm. Ama suanki mevcut sorunları uzakta olsam bu kadar şiddetli hissetmezdim. Bazen uzaklıkta iyi gelebilir.

Ben ailemle aynı şehirdeyim ama farklı yakalardayiz .Pandemi dolayisiyla en son ne zaman gördüm hatırlayamadım,açıkhavada annemi görmem dışında . Bu konunun çok abartildigini düşünüyorum ben açıkçası .Kaldı ki ailemle aram çok iyi arkadaş gibiyizdir.

Neyse yeni bir şehir yeni bir heyecandır herşeyden önce .Elbette alışma süreci olucaktir ama en fazla bir iki ay . Dilini bilmediğiniz bir ülkeye de tasinabilirdiniz ki bu da çok normal o zaman da oranın avantajlarini gözden geçirip mutlu olmak lazım .

Eğer sağlıkları yerindeyse, sizde mutlu iseniz bunları dert edip hayatinizi negatif etkilemeyin.

Uzaktayım, zor oluyor başta çok ağladım ama hergün görüntülü konuşunca onları da iyi gördükçe iyi hissediyorsun. Onun dışında doğum günleri vs hep birlikte olamıyorsun o kötü oluyor. Hamileyim mesela yeni görüntülü haber verebildim aynı yerde olsak sarılır ağlardım belki de. Zor yanları çok var eğer düşkünsen. Ben çok yaşadım ara ara hala da yaşıyorum 1,5 senelik evliyim henüz 😶 Çevren de oldukça yavaş yavaş alışıyorsun ama.

Valla benim ailem zaten memlekette ben istdayım eşimin ailesi de öyle istda ama biz eşimle sehir değiştireceğiz eşimin memleketine gideceğiz 3 4 ay içinde . Bi ayağımız istda olacak ama 2 saatlik mesafe yinede iyi diyorum ben mesafe iyidir arada ki saygıyı korur lakabını kaldırır

Ilk yıl uzakta olmak daha iyi bence. Aileler olmadan eşler birbirine daha kolay baglanıyor. Kimse karısmadan kendi aile düzenlerini kuruyorlar.

aile bağlarıyla alakalı bu ben çok dert etmezdim mesafe iyidir değerli olursunuz :)

Ben 🙋‍♀️ çok çok uzak değil 3 4 saat mesafemiz var. Pandemiden önce ne zaman istersem gidiyordum hatta günübirlik bile gittiğim oluyordu.
Yanlarında olsam iyi olurdu ama şartlar böyle. Küçükkende devamli onlardan ayri kaldiğim için çok sıkınti cekmedim. Tabiki özlem oluyor ama artık sizinde bir eviniz aileniz sorumluluklarıniz olacak. Insan herşeye alısıyor

Back
X