başka şehre taşınıyoruz

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
arkadaşlar ben 6 yıllık evliym çocuğum var kırıkkalede yaşıyoruz eşim sınava girdi makine mühendisi iskenderun demir yollarına atandı . yaklaşık 10 yıldır kırıkkalede yaşıyoeum an çankırılıyım eşim antepli .eşim kırıkkaleyi sevemedi bir de iş yernde sorunleı olunca tekrar sınava girdi ve antepe yakın bir yeri iekrnderunu kazandı.antepe gitmek istiyordu ama ben istemediğim için orayı tercih etmedi .ama annemlerçok üzülüyor uzağa gittiğim için aslında ben de gitmek istemiyorum başka bir yere gşitmek gözümü korkutuyor bu yüzden rşimlr annrm tartıştı anneme göre rşim beni kandırıyormuş ordan antepe teyin isteyecekmiş güya ben de ben itemedikten sonra gidemez diyorum ama anlamıyor rşimin yüzüne karşı beddua etti eğer kızımı kandırarak götürüyorsan işin gücün rastgelmesin dedi rşim de bunu hergün benim başıma kakıyor bu yüzden hiç huzurum yok kafam çok karışık yeni doğum yaptım lohusayım şu an bir de ben de çalışan biriyim oraya gittiğimde iş yerim nasıl olur mutlu olurmuyum yardımcı olun bana ne olur kendimi çok çaresiz hissediyoeum

Canım iskenderun a hiç gitmedim ama bildiğim kadarıyla güzel bir sahil şehri.Ben senin yerinde olsam heycanlanırdım.Sonuçta kötü bir şehir e taşınmıyorsunuz.Annen de panik olmuş uzaga gitceksiniz diye ama sakinleşir bir süre sonra o da.
İnternetten araştır iskenderun u.Gezilcek görülcek yerleri neresi,hangi muhittten ev tutmak daha iyi olur,bebeğin için ne gibi imkanlar var,senin işin için ne gbi imkanlar var vs diye araştırabilirsin.
Bence bozma moralini.

annen ömrü billah eteğinin dibinde ol istiyodu sanırım, eşinde ailesine daha yakın olmak istemiş olabilir ki kırıkkaleyi sevmediğini sen söyledin, annenin beddua etmesi falan hiç hoş olmamış bi anne düşünmeli bunlar aynı çatıya girince benim lafım ne gibi bi etki yaratır diye

yahuuu anneniz nasıl böyle bişey yaptıki, damada verdi malzemeyi siz çekeceksiniz laflarıı
inanınki büyüklerde biraz tartışma esnasında otokontrollü olsalar herşey daha iyi olacak..

Annenizin yaptığı çok yanlış..Tamam üzülür annedir ama eşin nerde sen orda olmalısın..
Ben tesadüf anneme yakın aldım evimi ama annemin bana dediği şuydu"kilometrelerce öteye gitsen de üzülmezdim eşinle mutlusun ya o bana yeter istersen yurtdışında ol"der her zaman...

Olması gereken de budur..Beddua etmesi falan şaşırttı beni,sonuçta siz de nasiplenirsiniz o beddua tutarsa...

Ailelerinizi bu tarz işlerin içine neden sokuyorsunuz ki? Adam denemiş ama alışamamış oraya, sizin de gönlünüzü yapıp İskenderuna gidiyor daha ne yapsın.

Çalışan biri iseniz yeniliklere ayak uydurursunuz zaten. Çaresizlik bunun neresinde. Yeni, tertemiz miss gibi bir hayat başlıyor sizin için. tebdil-i mekanda ferahlık vardır.

canım ,benim eşim iskenderunlu,ben iskenderunu çok seviyorum,iskenderun hataya bağlı bir ilçe ama hatay merkezden daha çok gelişmiş,kış yaşanmaz,kışları bile ılıman olur,yaşayan yerli halk arap kökenli,yemekleri çok güzel:)) insanları çok sıcak kanlı,ben çok çokkk seviyorum iskenderunu.Eşinize haksızlık etmeyin iş yerinde sıkıntıyla çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum,insanın bütün hayatını alt üst ediyor,annezi hiç karıştırmayın,olabilir ayrı yaşayacaksınız belki ilk defa uzaklaşacaksınız onlardan ama şöyle düşünün ailesinden uzakta yaşayan yalnızca siz değilsiniz,ayrıca eşiniz en azından denemiş ve olmamış,kötü bir yere gitmediğine emin ol öncelikle.Yani ön yargıyla gitmezsen çok güzel bir yer,gerçekten çok güzel...

canım ben iskenderunda oturuyorum güzel bir şehir geldiğinde pişman olmayacaksın içini rahat tut
demir yolu lojmanları şehrin merkezinde sayılır
strese girme bak sütün kesilir bebeğin varmış
allah analı babalı büyütsün
eğer yardıma ihtiyacın olursa özelden yaz bana

ben iki şehiri de bilyorum....eşinizin atandığı şehir çook güzel yanında kırıkkalenin lafı bile edilmez....hem ne olursa olsun sen bir aile kurmuşsun annenin tavrı çok yanlış üzülse kızsa bile damadıyla bu şekilde yüzgöz olmamalıydı...Yeri geliyor taa Amerikaya çocuklarımızı gönderiyoruz ne var Türkiye içinde yaşamak bu kadar vahim bir durum değil ki....ayrıca ben olsam kızımın yanına sık sık gidip gezicem diye sevinirdim bile....

annenizin yaptığı çok yanlış eşin g.antepi isteseydi direk oraya giderdi tamam alıştığnız şehri değiştirmek istemiyor olabilrisniz bugünün şartlarında mecbur oluyor malesef insan
benim abimde yıllarıdr şırnakta memur napsınlar istemiyor diye görevimi bıraksın ilerde eşini ikna edep belki daha iyi bir yere tayinini aldırabilirsiniz

annen de az değilmiş hani.
sadece erkek anneleri kaynana olmaz görüldüğü gibi kız annesi de baya bi kaynana :)
hem kendi kızını yanında istiyor buna hakkı var da kocanınkiler de oğlunu yanında istemesinler mi.
sen memleketinde kalmak istiyorsun da kocan memleketinde yaşamak isteyemez mi.
yani adil olmak lazım. işimize gelince örf adet der karşı taraftan bekleriz. herşey usulünce olsun niye olmadı diye.
bir adetimiz daha var ,gelin kocasının evine gider. kız verilir. gelin alınır.
eh sen de kocanın yanında olmalısın. ailen artık o.
iskenderun çok güzel bir yer ayrıca. görmüştüm. kırklarelini bilmiyorum
ama hayatınızda yenilik olması çok iyi gelir ikinize de.
annenden uzaklaşmak da istiyordur haklı olarak. bunca sene çok çekmiş demek ki adamcağız.

ahh şu kaynanalar herşeye karışmasa hayat ne güzel olurdu(hep erkek annelerine mi denecek,)

burada yanlış olan şey annenizin tavrı..
sizin hayat arkadaşınıza çocuğunuzun babasına beddua ediyor aman Allahım.. tam kaynana!

size şunu söyliyim İskenderun sahilde güzel bir ilçe, Kırıkkale'yle kıyaslanmaz bile.

Antep'le ilgili önyargılarınız ise gerçekten çok anlamsız. Antep gayet modern hemen her olanağın olduğu büyükşehir..
doğma büyüme İstanbulluyum üni.yi de İstanbul'da okudum. şu an öyle bir ihtimal yok ama eşim gidelim dese hiç düşünmem giderim.
İskenderun yerine de Antep'i tercih ederim.

evlendikten sonra bu kadar anneci olmak doğru değil..

canm bende evleneli 5 yıl oldu hep ailemden uzaktaym. evlendim şırnak' a gittim falan. inan iki aileden uzak olmak daha iyi oluyo bazen
Kendi ailen sana kıyamadığı için tek taraflı düşünüyor ve sende ister istemez tepkili oluyosun eşine. O yüzden anneni teseli etmek burda sana düşmüş(onların görevi aslında ama naparsın,yaş geçtikçe çocuklaşıyrlar).

İskenderun çok güzel bir ilçe.

Benim ailem orda yaşıyor.Ve bende evlenene kadar ordaydım. Pazarı ucuzdur gezilecek yerleri vardır.

Eşinin peşinden gideceksin elbette.

Annenin karışması hiç hoş olmamış.Eşin başına kakıyor çünkü beklemediği bir tepki aldı.

Sen nasıl annenin yanında 10 yıl kaldıysan o da annesinin yanına gitmek istemiştir.

Ne var burda bir kaç senee orda kalırsınız.Tekrar tayin ister.

Böyle bencillikle bir yere varamazsınız.Çok sorunlarınız olacak gibi geliyor bana.

İskenderun'a geldiğiniz için sevinmelisiniz.Burası medeniyetlerin buluştuğu, farklı ırk ve dinlerin en güzel uyumunun yaşandığı barış ve kardeşlik içinde yaşayan halkının olduğu Hatay'ın şirin ve çok güzel bir sahil ilçesidir.İlçe dediğime bakmayın merkez Antakya'dan daha büyük ve kalabalıktır.Limanları, demir yolları,yaylaları kısaca herşey bir arada bulunmaktadır.30 dakikalık mesafede Havaalanımız var.Kışın fazla üşümezsiniz ama yazın sıcağı fazla gerçekten. Onunda çaresi 10 dakika mesafedeki yaylaları.Böyle bir memleket yoktur tahmin ediyorum.Şehirde yanarsınız sıcaktan 5 dakika mesafede denize girersiniz 10 dakika da da yükseğe yaylarara gidip piknik yaparsınız.Halkı çok sıcak sevecendir.Gezecek yeri çoktur il içinde.Hataylı ve de İskenderunlu olduğum için gurur duyuyorum.Birçok Gaziantep li bile yazın bizim buraya gelir yazlıklarına ve bütün yazı burada denizde yaylalarda geçirir.En güzel günler sizin olsun.

canım ya biz eşimle onu işi dolayısıyla 6 yıldır ayrı yaşıyoruz keşke bana deseki cehennemin dibine tayinim çıktı ben oraya da giderdim onunla(( sizin durumunuzu berbatlaştıran annenizin tavrı olmuş eşin art niyetli olsa direk antepe alırdı tayin ne yani boşanır mıydın? işte 6 yıldır eşim kazakistandan dönmüyor ben ne yapabiliyorum hiçbirşey. onsuz burada iki yavrumu büyütüyorum izne geldiğinde konuşuyorum ama değişen bir şey yok. demek istediğim lohusa halinle kendine yok yere eziyet etme eşin neredeyse sen orda olmalısın üstelik yavrunuzda varmış ben senin yerinde olsam ne kadar sevinirdim tebdili mekanda ferahlık vardır efendimiz bile hicret etti değil mi? yeni bir yer görmek gibisi var mı? lütfen eşinizin yuvanızın kıymetini bilin annenizi de bu kadar dahil etmeyin adamcaz sizi kandırıp da taş taşıtmaya götürecek değil o da ekmeğinin peşinde yaşadıklarınızda bir olumsuzluk yok ki canım senin lohusa olman annenin yangına körükle gitmesi olay bu sakinleş ve arayı bul derim...evladını güle güle büyüt bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…