• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

ciceklimor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
368
195
103
Merhaba,

Ben Finlandiya da yasiyorum. . Bir kere gunese hasretim. Surekli soguk. Ayrica cok pahali. Tabiki artilari var, mesela guvenli. Fakat bogulacak gibi oluyorum. Yeni dogum yaptim, evdeyim, camdan bakiyorum dalip gidiyorum. Cocugumun bu hayat olmayan yerde nasil buyuyecegini, buradaki insanlar gibi duygusuz yetisecegini, benim gordugum guzellikleri, sicak okul dostluklarini bulup bulamayacagini sorguluyorum. Diyeceksiniz ki adapte ol dil ogren. Dili cok zor ama elimden geldigince konusabiliyorum. Esim burali ama cok sicak birisi. Burdaki insanlar gibi degil, sanki o benden daha Turk, hep neseli hep mutlu. Zaten onu bu yuzden cok sevdim. O bile burdaki insanlardan tipki benimki sikayet ediyor. Birbirinden izole yasiyor herkes. Burada bir omur boyu nasil geciririm bilmiyorum. Ona bazen soyluyorum, burda nasil yaslanicagimi bilmiyorum diye. Turkiyeye gideriz istiyorsan diyor. Ben onu da istemiyorum. Suan ki durum malum. Belki de gunes gormemekten bu kadar depresif oldum bilmiyorum. Baska bir ulkeye tasinmayi da dusundum. Bana soylenenler ,her yer aynidir orda da yabancisin. Ama cocugumu burda buyutmek sanki ona haksizlikmis gibi geliyor. Ne yapicagimi bilmiyorum.

Dil öğrenin...
Yol yordam bilmeden, insanların içine girmeden klişeleşmiş “finler soğuktur, içine kapanıktır” sözüne inanmayın. Türkler çok sıcakkanlı da ne oluyor? Çocuğunuzun çok güzel eğitim fırsatları olacak orada, onun için siz kendinizi geliştirin çevrenizdeki annelerle iletişime geçin. Orada oyun grupları çok daha yaygın. İllaki bulursunuz samimi olacak insan.

Finlandiya gibi bir ülkede mi çocuğunuzu büyütmek haksızlık gibi geliyor. Hele süper eğitimi varken. Siz bir de şöyle düşünün ben alışamadım diye çocuğumu böyle bir eğitimden ve düzenden mahrum etmeli miyim? Soğuk derken nasıl mesela? Ben de burada insanların tanıdık tanımadık herkese karışmasından her şeye söyleyecek lafı olmasından insanların üzerine kurduğu toplum baskısından memnun değilim. Soğuk insanlarda bu yoktur belki

Dünyada en iyi eğitim sistemine sahip ülkede çocuğunuz için endişelenmeniz biraz ironik değil mi?
Finlandiyadaki tek sıcak kanlı insan eşiniz değildir sanıyorum. İnsan sosyal bir varlıktır, bunun dereceleri değişse de her ülkede sosyalleşmek zorundadır insanlar. Siz izole olmuşsunuz biraz bence. Yeni ortamlara girip arkadaşlıklar edinseniz, biraz sosyalleşseniz havalar falan etkilemez sizi.

Ahahah ben de yurt dışındayım yeminle bunu daha dün düşündüm :KK70:
Güneşi özledim ben de

Normalde güneşi sevmem pek aslında
Ama o kadar gün üst üste hava kapalı karanlık olunca ben de depresif hissettim

esinle ingilizce konusuyor olmalisin, bence bir yere adapte olmanin ilk kurali dil ögrenmektir. Dil ögrendikten sonra gerisi gelir diye düsünüyorum.

dili de bilmiyorsanız eşiniz ile nasıl tanıştınız

sonuçta siz de eğitimli bir bireysiniz anladığım kadarı ile ki yabancı bir kişi ile evlenecek kadar görüşmüşsünüz

şu an biraz da lohusa depresyonundasınız galiba zira nerede ise tüm forum Finlandiya da çocuğunu büyütmek ister

diğer insanların soğukluğu sıcaklığı çok da önemli değil ki sanki burada herkes çok mu sıcak

ya da neden bireysel olarak yaşamayalım onunla bununla içli dışlı olalım ki

dili de bilmiyorsanız eşiniz ile nasıl tanıştınız

sonuçta siz de eğitimli bir bireysiniz anladığım kadarı ile ki yabancı bir kişi ile evlenecek kadar görüşmüşsünüz

şu an biraz da lohusa depresyonundasınız galiba zira nerede ise tüm forum Finlandiya da çocuğunu büyütmek ister

diğer insanların soğukluğu sıcaklığı çok da önemli değil ki sanki burada herkes çok mu sıcak

ya da neden bireysel olarak yaşamayalım onunla bununla içli dışlı olalım ki
Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.

Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.

Ben de yurtdisina tasindim ve ulke degil ama baska sebeplerden dolayi mutsuzum. Turkiye' deki cevremin sadece yurtdisindayim diye buradaki butun sorunlari goz ardi edip, sukretmemi soylemelerinden biktim, acikcasi sizi anliyorum. Sartlar ne olursa olsun siz bir ortamda mutsuzsaniz mutsuzsunuzdur, bunun tartisilacak bir yani yok ki. Ben su an elimdeki diger imkanlari deniyorum ortamimi degistiremezsem ya da farkli bir ulkeye tasinamazsam, Turkiye'ye geri donecegim . Sizin de baska ulke sansiniz varsa neden denemeyesiniz?

Ben İngilterede yaşıyorum canım
Finlandiyayı görmeyi de çok istiyorum ama ya :halay:
Ah ben de Ingiltereyi cok severim. Finlandiya da turist olarak guzeldir tabiki.
Ingiltere`ye gelmistim birkac kere. Ben geldigim zamanlarda turist olarak en guzel yerlere gitmistim. O yuzden Ingiltere benim icin hep cok eglenceli bir yer olarak kaldi aklimda. Yasayan biri olarak nasil buluyorsun, memnun musun, gelir gider dengesi acisindan?

Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.

Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.

aaa çalışıyormuşsunuz da

benim gözümde canlanandan farklı hayatınız

ama anladığım kadarı ile siz çocukluğunuzu özlüyorsunuz

biraz daha teklifsiz yaşadığımız arkadaşlarımız ile oynadığımız dönemleri ve bunu çocuğunuzun yaşayamayacağını düşünüyorsunuz

fakat o ortam artık burada da yok

bir de çocuğunuz orada doğup büyüyecek yaşadığı ortam ona da olağan gelecek

siz biraz bunalmışsınız ufak bir tatil iyi gelebilir

bir de yurt dışında anladığım kadarı ile hep özlem oluyor hep geçmiş hatırlanıyor ama cidden burası da durduğu yerde durmuyor ki 5 yıl öncesi ile şimdi çok farklı aslında ama içinde olunca hissedilmiyor sadece

Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.

Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?

İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.

Back
X