• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Tabiiki en iyi mutluluk getirmeyebilir. En iyi egitimmis pehh.. dunyada gunes goren baska ulkeler yok mu iyi egitimi olan? En iyisi olmasa nolur yani? Ha bu arkadasin imkani var degerlendirsin. Imkanin olmasa mecbur boyun egip kaderine razi gelirsin zaten

bu günes olayi cok abartiliyor vallah. ben karadenizliyim- bizim oralarda kisin buz gibi oluyor, kar vs. oluyor diz boyu.
sis ve nem zaten olmazsa olmazi- ayni sekilde yagmurda cok yagiyor.
neyse, hem finlanda 4 mevsimi olan bir ülke. aslinda yazin depolanan vitamin D hafif bir takviyeyle yetiyor.
soguk ülkelerde yasayan insanlar (bende almanlardan ögrendim) mevsimleri dolu dolu yasiyorlar ve tadini cikartiyor.
kisin kayak tatili yapiyorlar, ilk bahar kamp yapiyorlar- sonbahar (indian summer) ormanda gezi- dag turlari vs. yazinda kumsalda takiliyorlar mesela.
almayada afrikalilar bile adapte oluyor bu havaya :) bi bizim türkler günes günes diye depresyonda (kendi ailemde dahil)

valla canım sana şunu söyleyim
biz akdeniz bölgesi insanları iç anadolu ege bölgesine göre daha sıcak kanlı insanlarız
bazen kendi ükende bile allahın selamını almayan insanlar var ,

Tabiiki en iyi mutluluk getirmeyebilir. En iyi egitimmis pehh.. dunyada gunes goren baska ulkeler yok mu iyi egitimi olan? En iyisi olmasa nolur yani? Ha bu arkadasin imkani var degerlendirsin. Imkanin olmasa mecbur boyun egip kaderine razi gelirsin zaten

Ben oldukca gunes goren ve egitim sistemi de oldukca iyi sayilan bir ulkedeyim; tek diyebilecegim sey insanlar basarili ama robotlasmis durumda. Is basvurularinda not ortalamasi soruluyor o yuzden iletisim becerileri sifir :)

Kimsenin tecrube etmedigi konularda karsisindakini elestirmemesi gerektigini dusunuyorum. Kulaktan dolma bilgilerle Finlandiya'da egitim sistemi en iyi orada kalin demek, konu sahibinin duygularini hice saymak demek. Kadin orada yasamayi tecrube etmis haliyle mutsuzum diyor iste, otesi yok ki.

Ozellikle yurtdisinda dogup buyumediyse bir insanin ulkesine geri donmesinde de buyuk bir tersine kultur soku olamaz. Ben 25 yasina kadar yasadigim ulkeye donunce mi sok olacagim, o yasa kadar nasil yasadiysam yine yasayacagim elbette :)

Konu sahibi; cok yazdim konunuza kusura bakmayin. Bu aralar bu konuda cok doluyum ben de.

bu günes olayi cok abartiliyor vallah. ben karadenizliyim- bizim oralarda kisin buz gibi oluyor, kar vs. oluyor diz boyu.
sis ve nem zaten olmazsa olmazi- ayni sekilde yagmurda cok yagiyor.
neyse, hem finlanda 4 mevsimi olan bir ülke. aslinda yazin depolanan vitamin D hafif bir takviyeyle yetiyor.
soguk ülkelerde yasayan insanlar (bende almanlardan ögrendim) mevsimleri dolu dolu yasiyorlar ve tadini cikartiyor.
kisin kayak tatili yapiyorlar, ilk bahar kamp yapiyorlar- sonbahar (indian summer) ormanda gezi- dag turlari vs. yazinda kumsalda takiliyorlar mesela.
almayada afrikalilar bile adapte oluyor bu havaya :) bi bizim türkler günes günes diye depresyonda (kendi ailemde dahil)
Illa 40 derece gubesten bahsetmiyorki kadin. Almanya bence biraz daha fazla gunes goruyodur zaten

Göç eden ve yurt dışında çok başarılı olan insanlar burada da çok iyi kazanır zaten. Her şey maddiyat değil, sistemin dokusu da çok önemli.
Her zaman öyle olmuyor o
Belli bir yaşı geçince iş bulmak zorlaşıyor
Birde burda zaten anadili gibi İngilizce konuşan çok insan var Boğaziçili vs .İngilizce bilmek önemini yitirdi .
Merak ettim, hiç New York, Paris yada Finland'a gittinmi? Küçük ülke olunca hep kücük kasabalardanmi ibaret oluyor?

Istanbulda özel'e gidildiğinde, betonlaşmadan, market fiyatlarindan rahatsiz olunmazmi?

@evibebe Şimdi kişin olduğu için öyle his ediyorsun, hele bir yaz gelsin. Cocuğunu kreşe yollayip rahat edersin. Türkiyede insanlar çocuğunu kreşe yollamaya korkuyor. Çocuk 2-3 yaşina kadar 4 duvar arasi büyüyor. Anne yari kafayi yiyor, eş ile sorunlar,..

Yani o sicaklik, hatirladiğin gibi değil. Orda bir kaç kursa katil, anne grublarida vardir. Biraz kendinde cabala, cevren olsun. Cocuğun icin cidden en iyisi orda yaşamak.
evet gittim Finlandiya ya hiç gitmedim ama .
Avrupa’da ve Amerika’da çoğu ülkeyi gezdim
Prag mesela küçük bir şehir sıkıcı
Berlin fena değil vanlı
Paris en sevdiğim şehir galiba
Newyork çok güzel canlı
Londra fazla yağmurlu ama yaşanılabilir
York İngiltere de bana sıkıcı geldi güzel insanı sıcak ama yok Yani yaşanılası değil

Amsterdam iyi genel anlamda
Roma güzel sma biraz karışık
Güney Fransa yine çok seviyorum ama cannes çok küçük yaz için güzel.Nice daha büyük ama bir Paris değil
Lüksemburg mesela ufak gelir seviyesi çok Yüksek huzurlu ama baydı beni 2 günde sıkıldım .burda herkes birbirini tanır diye düşündüm azıcık insan var
Ya daha çok şehir var gittiğim şimdi hepsini sayamıyorum
Evet pahalı burda hayat söylüyorum zaten

Bilmem,cebimde yüz binlerim olsa hiç takılmazdım sanırım.Adaleti satın alıyorsun,insanlar sana üstün insan muamelesi yapıyorlar daha ne...
Ve kimsenin samimiyetinden emin olamıyorsun.

Adaleti satın alma kısmı ise hoş değil... adaleti satan da satın alan da dünyanın sahibi olsa gözümde en fakir insandan daha fakirdir.

Ben oldukca gunes goren ve egitim sistemi de oldukca iyi sayilan bir ulkedeyim; tek diyebilecegim sey insanlar basarili ama robotlasmis durumda. Is basvurularinda not ortalamasi soruluyor o yuzden iletisim becerileri sifir :)

Kimsenin tecrube etmedigi konularda karsisindakini elestirmemesi gerektigini dusunuyorum. Kulaktan dolma bilgilerle Finlandiya'da egitim sistemi en iyi orada kalin demek, konu sahibinin duygularini hice saymak demek. Kadin orada yasamayi tecrube etmis haliyle mutsuzum diyor iste, otesi yok ki.

Ozellikle yurtdisinda dogup buyumediyse bir insanin ulkesine geri donmesinde de buyuk bir tersine kultur soku olamaz. Ben 25 yasina kadar yasadigim ulkeye donunce mi sok olacagim, o yasa kadar nasil yasadiysam yine yasayacagim elbette :)

Konu sahibi; cok yazdim konunuza kusura bakmayin. Bu aralar bu konuda cok doluyum ben de.
Dedim ya en iyi egitim sistemi olmasa noluyor? Dedigin gibi herkes kulaktan dolma.. mis mista mus mus:))

Dedim ya en iyi egitim sistemi olmasa noluyor? Dedigin gibi herkes kulaktan dolma.. mis mista mus mus:))

Çünkü insanlar turist olarak 1 haftalık geliyorlar, o zaman her şey mükemmel görünüyor
Bir gir bakalım bürokrasinin içine o zaman görelim :KK70:

Hayır bu yurtdışı ee kaka demiyorum
Mesela yaşadığım yerden memnunum ben ama her şey çok mükemmelmiş, herkese uyacakmış gibi bir durum yok

Sokakta yaşayan İngiliz için hiç de taşı toprağı altın değil buranın
Sağlık sistemine kılım mesela ben de, ölmeden doktor görürsek iyi
1 ayda randevu verdiler spesiyalist denen doktora o arada vazgeçtim gitmekten :KK70:
Türkiyede olsa laps diye gidersin mesela
Her ülkenin iyi kötü yönleri vardır, olacaktır

Ya kim nerde mutluysa orda yaşasın
Orda yaşayıp mutlu olan da var konu sahibi gibi sıkılanda .
Avrupa’da eğitim daha iyi tabi bu bir gerçek ama yabancı olarak yaşamak daha zor tabi konu sahibinin eşi yabancı olduğu için çocuğunun zorlanıcağını sanmam
Avrupa’da ırkçılık her geçen gün artıyor.aynu eğitim seviyesinde olan müslüman asıllı bir kişiye yapılan muamele daha farklı .
Ne kadar demokratik denilse de bunu çok gördüm ben .davulun sesi uzaktan hoş gelir biraz bizde var bu .

Çünkü insanlar turist olarak 1 haftalık geliyorlar, o zaman her şey mükemmel görünüyor
Bir gir bakalım bürokrasinin içine o zaman görelim :KK70:

Hayır bu yurtdışı ee kaka demiyorum
Mesela yaşadığım yerden memnunum ben ama her şey çok mükemmelmiş, herkese uyacakmış gibi bir durum yok

Sokakta yaşayan İngiliz için hiç de taşı toprağı altın değil buranın
Sağlık sistemine kılım mesela ben de, ölmeden doktor görürsek iyi
1 ayda randevu verdiler spesiyalist denen doktora o arada vazgeçtim gitmekten :KK70:
Türkiyede olsa laps diye gidersin mesela
Her ülkenin iyi kötü yönleri vardır, olacaktır
Aynen sadece hayatinda belki 1 kez bile yurt disi gormeyen insanlarin bu kadar kolay ahksm kesmeleri garip geliyor bazen

Avrupa’da eğitim daha iyi tabi bu bir gerçek ama yabancı olarak yaşamak daha zor tabi konu sahibinin eşi yabancı olduğu için çocuğunun zorlanıcağını sanmam
Avrupa’da ırkçılık her geçen gün artıyor.aynu eğitim seviyesinde olan müslüman asıllı bir kişiye yapılan muamele daha farklı .
Ne kadar demokratik denilse de bunu çok gördüm ben .davulun sesi uzaktan hoş gelir biraz bizde var bu .
Evet ben de irkciliktan korkuyorum. Mesela simdi baska bir ulkeye gitsek orda cocugumda esimde yabanci olucak, bu gercekten ne kadar fark eder bilmiyorum. Daha once bu forumda Almanya`da Turk cocuklarini derslerden bilerek biraktiklari yazilmisti. Gercekten boyle seyler goren bilen var mi?

Aynen sadece hayatinda belki 1 kez bile yurt disi gormeyen insanlarin bu kadar kolay ahksm kesmeleri garip geliyor bazen

İtalyada yaşadım 4 yıl
Forumda herkes bana manyak muamelesi yapıyordu şikayet edince
Çünkü İtalya yemek, şarap, peynir, oh güzel tarihi yerler falan gibi
Bürokrasisi cinnet geçirtir insana, bir işi halledene kadar 20 yeri dolanıp, 2 insanı azarlayıp, 3üyle boğaz boğaza gelmek, evrak bilmem ne of off
Ki yurtdışında yabancı olarak yaşıyorsanız her şey evrak demek
İşte hayat şarap ve peynir değil maalesef, daha tövbe yaşamak istemem İtalyada :)

Oyle tabiiki.. hic bir yerde soylendigi gibi hayat toz pembe olamaz. Egitimi super otesi olabilir ama kadin mutsuz yani... ee imkanida var baska yerde yasamak icin. Simdi cocugunu dusunerek imkanini degerlendirmese kendine haksizlik degil mi bu?

İtalyada yaşadım 4 yıl
Bürokrasisi cinnet geçirtir insana, bir işi halledene kadar 20 yeri dolanıp, 2 insanı azarlayıp, 3üyle boğaz boğaza gelmek, evrak bilmem ne of off
İşte hayat şarap ve peynir değil maalesef, daha tövbe yaşamak istemem İtalyada :)
Haha sarap peynir pizza spaghetti😂 Turist olarak akla gelen bunlar ya burokrasiyi dusunen yokki. Super bi ulke olsa ordada kriz olmazdi mesela.. ama komsunun tavugu kaz gorunuyor yine caanim yurdum insanina

İtalyada yaşadım 4 yıl

Mesleğiniz nedir sizin?

Merhaba,

Ben Finlandiya da yasiyorum. . Bir kere gunese hasretim. Surekli soguk. Ayrica cok pahali. Tabiki artilari var, mesela guvenli. Fakat bogulacak gibi oluyorum. Yeni dogum yaptim, evdeyim, camdan bakiyorum dalip gidiyorum. Cocugumun bu hayat olmayan yerde nasil buyuyecegini, buradaki insanlar gibi duygusuz yetisecegini, benim gordugum guzellikleri, sicak okul dostluklarini bulup bulamayacagini sorguluyorum. Diyeceksiniz ki adapte ol dil ogren. Dili cok zor ama elimden geldigince konusabiliyorum. Esim burali ama cok sicak birisi. Burdaki insanlar gibi degil, sanki o benden daha Turk, hep neseli hep mutlu. Zaten onu bu yuzden cok sevdim. O bile burdaki insanlardan tipki benimki sikayet ediyor. Birbirinden izole yasiyor herkes. Burada bir omur boyu nasil geciririm bilmiyorum. Ona bazen soyluyorum, burda nasil yaslanicagimi bilmiyorum diye. Turkiyeye gideriz istiyorsan diyor. Ben onu da istemiyorum. Suan ki durum malum. Belki de gunes gormemekten bu kadar depresif oldum bilmiyorum. Baska bir ulkeye tasinmayi da dusundum. Bana soylenenler ,her yer aynidir orda da yabancisin. Ama cocugumu burda buyutmek sanki ona haksizlikmis gibi geliyor. Ne yapicagimi bilmiyorum.

bende yurtdisinda yasiyorum(hollanda), burada dogup buyudum, esim turkiyeden geldi, ama burasi sizin anlattiginiz gibi surekli soguk degil. yagmurlu, ama yazin cok guzel sicak olur. piskolojinizi anlayabiliyorum. Hele ki bebekli olunca..

Baska bir ulkeye tasinma gibi bir durumunuz var ise, almanya, belcika yada hollandada yasamanizi tavsiye ederim

Bu 3 ulkede cok yogun turk toplumu yasamakta yabancilik cekmezsiniz
heleki almanyanin bazi bolgeleri, turkiyeden farksiz
her yerde turk magazalari, firinlar, lokantalar vs

Back
X