• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.

Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.

Sizi anlayabiliyorum aslında.Ülkenin soğuğundan sürekli şikayetçi insanlar.Ama çocuğunuz için bence biraz daha çabalayın,eğitimi gerçekten en iyilerden...Sıcakkanlı konusu Türkiye'de çok yanlış anlaşılıyor ayrıca,inanın bana soğuk olmaları çok daha iyi.

Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?

İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.

Çok iyi bir kazancınız olsa burada da mutlu olursunuz,her yeri gezersiniz istediğiniz zaman.İyi kazançtan kastım da gerçekten iyi rakamlar.Mutluluk burada paraya bağlı maalesef.

Çok iyi bir kazancınız olsa burada da mutlu olursunuz,her yeri gezersiniz istediğiniz zaman.İyi kazançtan kastım da gerçekten iyi rakamlar.Mutluluk burada paraya bağlı maalesef.

Göç eden ve yurt dışında çok başarılı olan insanlar burada da çok iyi kazanır zaten. Her şey maddiyat değil, sistemin dokusu da çok önemli.

Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.
Ben Helsinki de yasiyorum. Turkiyeye bende donmek isterim ama maalesef Istanbul a gelsem 4 5 milyarla ise girebilirim o da belki is bulursam, muhendisim, is bulmak gercekten zor. Cocugumu ozele veremem. Turkiye de orta sinif kalmadi maalesef. Ben de ancak alt sinif olarak yasiyabilirim donersem. Maddiyatim Istanbulun luks semtlerinde oturup yasamaya el vermez.

Merkezi bir yerde yaşayınca sistem dışına mı çıkılıyor ki siz Avrupa'da küçük bir kasabada yaşayacağınıza merkezi bir yerde yaşamayı tercih ediyorsunuz?

İnsan gibi yaşayacağım bir ülkenin kasabasında da yaşarım, köyünde de.
Valla ben insan gibi yaşıyorum çok şükür sıkıntım yok .tabiki sorunlar var farkındayım ama büyük şehir insanıyım ben .
Avrupa ya senede 3-4 kez gidiyorum geçmediğim yer kalmadı .ama hep büyük şehirler cezbetti beni
Misal Prag a gittim iki günde sıkıldım.Prag Prag dediler bu muymuş dedim ama Newyorka gittim hiç sıkılmadım her gün yapıcak birşey var gece hayatı vs çok güzel canlı yaşayan bir şehir
Ayrıca Avrupa’da Türk olarak yaşamak daha zor Abd bir nebze daha iyi .gerçi Abd buraya uzak o yüzden tercih etmezdim ama yinede daha iyi .
Ufak yerlerde bığuluyorum .ben konu sahibini anlıyorum .

Göç eden ve yurt dışında çok başarılı olan insanlar burada da çok iyi kazanır zaten. Her şey maddiyat değil, sistemin dokusu da çok önemli.

Bilmem,cebimde yüz binlerim olsa hiç takılmazdım sanırım.Adaleti satın alıyorsun,insanlar sana üstün insan muamelesi yapıyorlar daha ne...

Baska bi ulkeye tasinin madem. Ingilizce durumunuz nasil? Herkes hemen bulundugu yeri kotulemeye merakli boyle konularda. En iyi egitimi almasi o cocugun mutlu olmasi icin yeterli olacak mi bakalim? Herkes gibi o da alisir gider belki..
evet bende bunu dusunuyorum. Ingilizcem iyi, burda ingilizce gerektiren bir pozisyonda calisiyorum. Esimin de ingilizcesi gayet iyi.
Ben de napicagimi bilmiyorum..

Ah ben de Ingiltereyi cok severim. Finlandiya da turist olarak guzeldir tabiki.
Ingiltere`ye gelmistim birkac kere. Ben geldigim zamanlarda turist olarak en guzel yerlere gitmistim. O yuzden Ingiltere benim icin hep cok eglenceli bir yer olarak kaldi aklimda. Yasayan biri olarak nasil buluyorsun, memnun musun, gelir gider dengesi acisindan?

Kuzey ışıklarını merak ediyorum özellikle
Gelir gider açısından iyi evet, hatta çok iyi çünkü alış verişe çok yüksek para harcamayabiliyorsun
Benim yaşadığım yer en pahalı yerlerinden biri ona rağmen yetiyor yani artıyor, rahatım
Eğlence açısından da güzel
Ben şahsen İngilizleri sıcakkanlı buluyorum, ne bileyim espri anlayışları, kültürleri falan bana çok garip gelmiyor
Çıkıp gezecek, oturacak, eğlenecek yerler de dolu yaşadığım yerde
Onlar sıkıntı olmuyor
Finlandiyada hayat nasıl

evet bende bunu dusunuyorum. Ingilizcem iyi, burda ingilizce gerektiren bir pozisyonda calisiyorum. Esimin de ingilizcesi gayet iyi.
Ben de napicagimi bilmiyorum..
O zaman baska bi ulkeyi dusunebilirsiniz bence.. cocugunu dusuneceksin ama sen depresif olunca mutsuz anneyi napsin cocuk? Mutlu anne mutlu cocuk

Baska bi ulkeye tasinin madem. Ingilizce durumunuz nasil? Herkes hemen bulundugu yeri kotulemeye merakli boyle konularda. En iyi egitimi almasi o cocugun mutlu olmasi icin yeterli olacak mi bakalim? Herkes gibi o da alisir gider belki..

Ben de herkese bunu anlatmaya calisiyorum. Mutlulugu 'en iyi' nin sartlarina bagli yasamak zaten basli basina bir mutsuzluk sebebi. Ben de su an dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora yapiyorum ama o kadar biktim ki akademik ortamindan; birakip is bulmaya karar verdim. En iyi'nin mutluluk getirmedigi apacik ortada, biraksak insanlar nasil mutluysa oyle yasasa. Benim tek mutlu yasam anlayisim sabahlari gune hevesle baslama mesela, adimin onune gelecek bir unvan degil.

Ben de herkese bunu anlatmaya calisiyorum. Mutlulugu 'en iyi' nin sartlarina bagli yasamak zaten basli basina bir mutsuzluk sebebi. Ben de su an dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora yapiyorum ama o kadar biktim ki akademik ortamindan; birakip is bulmaya karar verdim. En iyi'nin mutluluk getirmedigi apacik ortada, biraksak insanlar nasil mutluysa oyle yasasa. Benim tek mutlu yasam anlayisim sabahlari gune hevesle baslama mesela, adimin onune gelecek bir unvan degil.

Tam olarak birkaç konu önce bundan bahsettim

Hayatımda her şey çok yolunda, fazla yolunda ve ben depresifim diye

Ben Helsinki de yasiyorum. Turkiyeye bende donmek isterim ama maalesef Istanbul a gelsem 4 5 milyarla ise girebilirim o da belki is bulursam, muhendisim, is bulmak gercekten zor. Cocugumu ozele veremem. Turkiye de orta sinif kalmadi maalesef. Ben de ancak alt sinif olarak yasiyabilirim donersem. Maddiyatim Istanbulun luks semtlerinde oturup yasamaya el vermez.
O zaman dönmeyi aklından geçirme
Çünkü maddiyat çok önemli burda
Eğitim çocuk için diyorum maddiyata bakıyor
Gittiğin yerin kalitesi vs hep paraya bakıyor yani
Ailen var bak o konuda şanslısın.oraya gidip mutsuz yalnız kalan çok insan var
Çevre edin ne bilim bir arkadas vs .yaşı büyük insanlarla mesela arkadas olabilirsin hem dilin gelişir hemde sosyal çevren olur.
Bir kursa katıl herangi bir hobi edin .insanlarla sohbet et .tamam bireyseller kabul ama benim çok arkadasım var Avrupa’da ki orda yaşamıyorum.her çıktığımda birileriyle tanıştım hatta anne gibi gördüğüm sevdiğim bir hatun var belçikalı brugge de yaşıyor .gidip misafir oldum ona o buraya geldi vs .hem Fransızca öğrendim ondan tonla şey öğrendim akıl hocam oldu .böyle insanlarla dostluk kur .
Hep oyalayacak birşeyler bul kendine
Biz sıcak iklim insanıyız .3 gün kapalı olsun hava bunalıma giriyoruz haklısın ama bunu değiştiremezsin .
O yüzden çevreni genişlet

Ingilizce biliyorum, Fince de biliyorum konusmalari anliyorum fakat akici konusamiyorum. Dil konusurken cekingen birisiyim bu yuzden pratik yapamiyorum. Gunluk hayatta imkan varsa hep ingilizceyi seciyorum. Calistigim yerde ofis dili ingillizce.

Ben insanlarla icli disli olmaktan en nefret edenlerden birisiyim aslinda. Bilmiyorum neden boyle hissediyorum.
Ben Türkiyede yaşıyorum ve insanların hayatıma burnunu sokacak kadar benimle içli dışlı olmasını itici buluyorum. Ve bu samimiyet ve sıcak kanlılık adına yapılıyor. Bunun olmadığı anneliğimin sorgulanmadığı eşimle seks hayatımın masaya yatırıldığı kadınlar gunu toplantılarının olmaması benim için bir artıdır. Şu an adaptasyon sürecindesiniz o yüzden size bu artıymış gibi geliyor.
Ayrıca ben de bir süre yurt dışında yaşadım ve geri döndüm. Bu sürede ben de büyüdüm ve arkadaşlarımla arama mesafe vs girdi. Ve şu an ne komşularımla ne iş arkadaşlarımla ne de eski arkadaşlarımla samimi bir dostluğum yok. Hersey yüzeysel hersey sahte kimse kimsenin umrunda değil. Bu millet mi sıcak kanlı diyorum bazen. On kere evime davet edip krallar gibi ağırladığım insanlar bir çay içmeye davet etmiyor. Evet istisnasız hepsi boyle.
Ben bizim milletin herseyininin sahte olduğunu düşünüyorum. Dostluklar da arkadaşlıklar da çocuklara gösterilen ilgi de hepsi sadece elalem ne der üzerinden yürüyor. O yüzden elinizde dünyanın 1 numaralı eğitim sisteminde çocuk yetiştirmek ve onun hayatını garanti altına alma şansı varken iki güneşli gün ve çenesi düşük insanlar için boşuna kendinizi üzmeyin.
Belli bir yaştan sonra dostluk kurmak zor olur. Onu anlıyorum ama etrafımın sanattan, tarihten, politikadan konuşabileceğim insanlarla dolu olmasını dedikodu yapmıyorsanız sizi dışlayan insanlara tercih ederim. Nacizane.

Çocuğunuzu büyütebileceğiniz en güzel yerlerden biri eğitim sistemine bütün ülkeler erişmek için çabalıyor hem eşiniz de size destek olan anlayışlı bir insan. Türkiye'ye gelseniz eşiniz aynı çalılma şartlarını bulamıyabilir burada da her şey pahalı hayat zorlaşıyor işsizlik çok sürekli sınavlara giriyoruz mülakatlara giriyoruz daha bir çok şey.... yeni bir ortama adapte olmak ilk başlarda zor olabilir siz hem ülke değiştirmişsiniz hem de evlenip çocuğunuz olmuş bir çok yönden hayatınız tamamen değişmiş kendinize zaman verin ama memleketiniz gibi sevemeyeceğinizi de unutmayın gezin yeni yerler keşfedin markete pazara gidin yürüyüş yapın yeni yemekler keşfedin hayatın tadını çıkarın

Tabiiki en iyi mutluluk getirmeyebilir. En iyi egitimmis pehh.. dunyada gunes goren baska ulkeler yok mu iyi egitimi olan? En iyisi olmasa nolur yani? Ha bu arkadasin imkani var degerlendirsin. Imkanin olmasa mecbur boyun egip kaderine razi gelirsin zaten

türkiyedede eski arkadasliklar vs. zaten kalmadi. herkes yasam derdi icinde yüzüp gidiyor.
sizin icin zor olabilir ama cocugunuz orda dogdugu icin adapte olmasina gerek yok. zaten kendide "soguk" (aslinda soguk degiller, sadece mesafeli ve saygililar) olur.
ben almanyadayim- burda dogmadim ama burda büyüdügüm icin o sicakkanli dediginiz olayi ben genelde yilisiklik/saygisizlik olarak algiliyorum mesela.

türk ve alman kültürü mix beni mutlu ediyor mesela. sizin cocugunuzda iki kültürden secer ve bu sekilde hayatini güzelce yasar.

günessizlik burdada sorun. vitamin D alin ve bütjenize uygun tatiller yapin. ben her 3 ayda bir günesli bir ülkeye kaciyorum.

Çocuğunuzu büyütebileceğiniz en güzel yerlerden biri eğitim sistemine bütün ülkeler erişmek için çabalıyor hem eşiniz de size destek olan anlayışlı bir insan. Türkiye'ye gelseniz eşiniz aynı çalılma şartlarını bulamıyabilir burada da her şey pahalı hayat zorlaşıyor işsizlik çok sürekli sınavlara giriyoruz mülakatlara giriyoruz daha bir çok şey.... yeni bir ortama adapte olmak ilk başlarda zor olabilir siz hem ülke değiştirmişsiniz hem de evlenip çocuğunuz olmuş bir çok yönden hayatınız tamamen değişmiş kendinize zaman verin ama memleketiniz gibi sevemeyeceğinizi de unutmayın gezin yeni yerler keşfedin markete pazara gidin yürüyüş yapın yeni yemekler keşfedin hayatın tadını çıkarın
Illa neden Turkiye deniyor? Baska bi ulkeyede gidebilir

Şimdi Türkiye de yaşamak zor ama İstanbul’da elit bir semtte yaşıyorsan o kadar da zor değil .yaşadığun yere bağlı değişir.
Avrupa’da küçük bir kasabada yaşayacağıma burda merkezi bir yerde yaşamayı tercih ederim ben mesela ama dersin bir Newyork bir Paris tabiki daha iyi
Finlandiya küçük bir ülke .bu yüzden sıkılman normal .orda en azından merkezi bir yerde yaşaman senin için daha iyi olur .eşinde oralıymış burdan mı gittin yoksa orda mı doğdun bilmiyorum.
Dediğim gibi maddi sıkıntısı olmayan biri için İstanbul güzel çocuğunu özele verirsin ne olucak yani.ama maddi gücü yetmeyen için İstanbul işkence tabi.

Merak ettim, hiç New York, Paris yada Finland'a gittinmi? Küçük ülke olunca hep kücük kasabalardanmi ibaret oluyor?

Istanbulda özel'e gidildiğinde, betonlaşmadan, market fiyatlarindan rahatsiz olunmazmi?

@evibebe Şimdi kişin olduğu için öyle his ediyorsun, hele bir yaz gelsin. Cocuğunu kreşe yollayip rahat edersin. Türkiyede insanlar çocuğunu kreşe yollamaya korkuyor. Çocuk 2-3 yaşina kadar 4 duvar arasi büyüyor. Anne yari kafayi yiyor, eş ile sorunlar,..

Yani o sicaklik, hatirladiğin gibi değil. Orda bir kaç kursa katil, anne grublarida vardir. Biraz kendinde cabala, cevren olsun. Cocuğun icin cidden en iyisi orda yaşamak.

Back
X