• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Ama Net 4 bin Euroyu herkes kazanamiyor canim- hemşirenin aldığı 1800 mesela (almanyada). Hadi 10 gece mesai yapsa belki 2000 alir. Benim kaldigim şehirde ghettoda kic kadar ev bile 900 Euro. Elektrik, su, internet, bilet derken 400 gidiyor. Kaldimi eline 500. Daha yemedin icmedin.

Benim brüt kazancimin 37% vergilere gidiyor. Maaşımı yükseltsin diye patronla konuşmuyorum bile... 200 Euro brüt fazla alsam elime net 30 euro gecicek.

Eskiden cok güzel paralar kazaniliyordu. Ben 3 uni okudum...uniden sonra 30.000 euroya (yillik, brüt) başladım işe.

4 bin nerde... biz fakirler nerde
Hanimefendi muhendisim dedi diye demistim. Esimin arkadaslari oyle kazaniyor cunku muhendisler.

Merhaba,

Ben Finlandiya da yasiyorum. . Bir kere gunese hasretim. Surekli soguk. Ayrica cok pahali. Tabiki artilari var, mesela guvenli. Fakat bogulacak gibi oluyorum. Yeni dogum yaptim, evdeyim, camdan bakiyorum dalip gidiyorum. Cocugumun bu hayat olmayan yerde nasil buyuyecegini, buradaki insanlar gibi duygusuz yetisecegini, benim gordugum guzellikleri, sicak okul dostluklarini bulup bulamayacagini sorguluyorum. Diyeceksiniz ki adapte ol dil ogren. Dili cok zor ama elimden geldigince konusabiliyorum. Esim burali ama cok sicak birisi. Burdaki insanlar gibi degil, sanki o benden daha Turk, hep neseli hep mutlu. Zaten onu bu yuzden cok sevdim. O bile burdaki insanlardan tipki benimki sikayet ediyor. Birbirinden izole yasiyor herkes. Burada bir omur boyu nasil geciririm bilmiyorum. Ona bazen soyluyorum, burda nasil yaslanicagimi bilmiyorum diye. Turkiyeye gideriz istiyorsan diyor. Ben onu da istemiyorum. Suan ki durum malum. Belki de gunes gormemekten bu kadar depresif oldum bilmiyorum. Baska bir ulkeye tasinmayi da dusundum. Bana soylenenler ,her yer aynidir orda da yabancisin. Ama cocugumu burda buyutmek sanki ona haksizlikmis gibi geliyor. Ne yapicagimi bilmiyorum.
Sana anne cevabıyla cevap veriyim otur oturduğun yerde sakın kıpırdama

Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...

Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...
Samsonn Samsonn içimden geçenleri yazmamışsın :KK19:

Konu sahibi sizi cok iyi anliyorum, ben de neredeyse 9 yildir Amerika`da yasiyorum, ulkemi zaman zaman cok ozluyorum. Ne olurdu su Amerika kitasi bu kadar uzak olmasaydi ya:) Tek basima olsam belki de doktoradan sonra donmus olurdum ama esim ve cocugum var, artilari ve eksileri tartip simdilik donmuyoruz. Ozellikle cocuk olunca ince eleyip sik dokumak gerekiyor, cevremde gordugum kadariyla anne baba donmek istese de cocuklar bir yastan sonra donmek istemiyor, eger birgun doneceksek zamanlamayi da guzel ayarlamak gerekir.
Ulke farketmeksizin insanin oldugu her yerde guzellikler de oluyor cirkinlikler de. Benim de bircok tanidigim/akrabam zannediyor ki bir elimiz balda bir elimiz yagda yasiyoruz yurtdisinda. Evet bazi guzel yanlari var, imkanlar daha genis, 9 senedir atiyorum yumurtanin etin sutun fiyati neredeyse ayni kalmis, eger belli bir gelirin altindaysan sosyal yardimlar cok fazla. Ama iste amasi var, annem ameliyat oldu, yegenlerim dogdu, yanlarinda olamadim. Daha bu sabah esime diyordum Allahtan anne babamizin yaninda kardeslerimiz var, yoksa baslarina birsey gelse biz burdan yetisene kadar ne yapariz. Dogdugun yer degil doydugun yer demisler, simdilik bizim de doydugumuz yer burasi, hem madden hem manen bir doyumdan bahsediyorum.

İyi ki siyasi yorumlar vb yasak dedim, kurallara uyan haliniz buysa eyvahlar olsun :silah: gerçi neden şaşırdıysam :KK14:

Back
X