• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Dunyanin een guzel sehirleri diye bahsedilen butun sehirleri gordum. Hic biri (kabul ediyorum bozulmus olsa da) bi Istanbul etmez.
Anadil seviyesinde ingilizcem ve ileri duzey Almancam var. Adaptasyon sureciyle ilgili sıkınti hic yasamadim oyuzden soyluyorum bunu :)
Ama aidiyet duygusu baska sey. Ait hissetmiyorsan alisamiyorsan, gelis sebebin ne olursa olsun sevemiyorsun. Mutlu olmadigin yerde de yasamaya devam etmenin anlami kalmiyor.

thy neden kotuydu ozel degilse???

pegasusu yolcularda sevmiyor zaten :))
Ortamı iğrenç bir kere
Uçuşlar yoğun .bu her hava yolunda var
Kulaklarım patlıyordu kulak ağrısından duramıyordum artık .
Çok hevesliydim başta o kadar üniversite okudun ne işin var orda dediler yeniler hep Üniversite mezunuydu zaten
Ama amirler çok kötü fesat tipler
Havacılık pis meslek dışardan görüldüğü gibi değil bu benim fikrim değil bu arada bir deyimdir havacılar bilir hakaret değil herkes bayram tatili yaparken sen çalışırsın kazanırsın ama kazandığını harcayamazsın bile
Valla sabaha kadar anlatırım burda
Neyse ki bitti gitti ama işin ilginç yanı bazen özlüyorum böyle de bir meslek işte özgürsün bir kere işin bitince yatıya gittiğinde bir kaç gün aran varsa super gez dolaş super yani

Dunyanin een guzel sehirleri diye bahsedilen butun sehirleri gordum. Hic biri (kabul ediyorum bozulmus olsa da) bi Istanbul etmez.
Anadil seviyesinde ingilizcem ve ileri duzey Almancam var. Adaptasyon sureciyoe ilgili sıkınti hic yasamadim oyuzden soyluyorum bunu :)
Ama aidiyet duygusu baska sey. Ait hissetmiyorsan alisamiyorsan, gelis sebebin ne olursa olsun sevemiyorsun. Mutlu olmadigin yerde de yasamaya devam etmenin anlami kalmiyor.
Bende onu demek istiyorum işte o duygu
Yoksa bende yaşasam kolayca adapte olurum .
Ama o farklı bir duygu çok güzel anlatmışsın

Ben kabin memurluğu yaptım .kısa süreli sonra bıraktım başka iş buldum.thy çok super bir yer değil uçuşlar çok fazla .tabi Türkiye şartlarına göre iyi maaşları
İngilterede havacılık nasıl bilmiyorum ama burda canın çıkana kadar uçuyorsun.
THY herkese cazip geliyor ama benim hayatımı nahvetti o yüzden sevmiyorum
Pegasusu Atlas’ı söylemiyorum bile onlar daha berbat
İlla bu iş yapılacaksa Emirates te yapılmalı .orda çalışan arkadaslarım çok memnun asla THY ye dönmek istemiyorlar.

Aksam eve dönünce size özelden sorabilir miyim bir şeyler?
Buradaki çalıştığı çok daha felaket ama sizden de duymak isterim

Insanlarda artik bikti. 3-4üncü jenerasyon halen "yok sapina kadar türküm" diyorlar. Buranin vatandasi olduklarini bile kabul etmek istemiyorlar. Halen getto olmus bölgelerde kalip, dili aksanli konusuyorlar yada dogru düzgün hic konusmuyorlar. Yalan dolan ile issizlik maasi, hastalik maasi aldilar. Sosyal evde kalip evin önünde bmw arabasi duruyor,..

Yani bu önyargi ve irkcilik bir yerden geliyor. Bu irkcilari hakli kiliyormu? Hayir, ama Türklerde bir yerde biraz kendilerine bakmalilar. Herseye irkcilik deyip cabalama sifir olmamali. Burda sol partilere oy verip, Türkiyede sagci partilere oy veriyorlar. Burda hiristyan partiye girip, secimlerde oy toplamak istiyorlar, ama sorsan Türkiyede sagci partiye oy verip sapina kadar müslümanlar.

Yani bir kargasa var. Ve evet politikacilar yüzyillardir yaptigi gibi bu kargasayi kullanip, halki bölüp, karsi karsi'ya getiriyorlar.

ben onlara 6 haftalik türk diyorum:)
Evet- yaz tatilinde cebinde Euroyla Trde tatil yapip... -eeeeehhhhm... ben sapina ehhhhhhm kada tüküüüüüm ehhhhhm- diyince zaten türk oluyorlar :)
Neyse, burda en sevdigim insan tipi. hepsini alnindan öpüyorum

Yoo ne alaka bunla niye hava atayım Avrupa ya gitmek büyük birşey mi yada ABD ye
Sen sordun hiç gittin mi diye bende söyledim
Ben iş amaçlı da gittim daha çok .turist olarak da gittim çoğu kez .arkadaslarım akrabalarımı ziyaret amaçlı da gittimhayır yaşamak olarak ben yorum yaptım orda .
Berlin’i sevmedim evet .ben Almanya’yı sevmiyorum toptan
Evet kişisel birşeu bencede
Ben büyük şehir seviyorum diye eleştirmek niye kendiniz söylüyorsunuz kişisel birşeu diye
Hem soruyorsunuz hiç gittin mi diye
Ben cevap veriyorum bu seferde hava atıyorsun diyorsunuz ben eski bir havacıyım hanımefendi bunla da mı hava atıyırum şimdi?
Yani oraya gitmek yada yaşamak çok da matah birşey değil inanın bunla övünmek vs komik yani

Ben size new york'a, finland'a gittinizmi diye sordum, siz güney fransadan bahs ediyorsunuz. Türk vatandasi icin gezmek evet lüks, sanki siz bunu bilmiyorsunuz gibi konusuyorsunuz. Dogru düzgün vize cikmiyor ve gitmek istenilse bile bilet ve otel cok pahali. Yani evet gezmek ile hava atilabilir.

Neyse fazla polemige girmek istemiyorum. Fikir ayriligi deyip konuyu kapatalim.

Valla ben de biraz rahat biraksalar diye dusunuyorum. Herkes hayatina mudahele ediyor burada. Ne guzel karisan gorusen yok. Finlandiya egitimde bir numara. Asil cocugunuza ordan giderseniz yaparsiniz. Dil kursuna gidin bence cocuk buyuyunce ise de girersiniz.

Ben size new york'a, finland'a gittinizmi diye sordum, siz güney fransadan bahs ediyorsunuz. Türk vatandasi icin gezmek evet lüks, sanki siz bunu bilmiyorsunuz gibi konusuyorsunuz. Dogru düzgün vize cikmiyor ve gitmek istenilse bile bilet ve otel cok pahali. Yani evet gezmek ile hava atilabilir.

Neyse fazla polemige girmek istemiyorum. Fikir ayriligi deyip konuyu kapatalim.
Tatlım ben iş için gittim başta
Örnek verdim ben
Neyse herkes ne istiyorsa öyle algılasın
Benim için lüks değil

Insanlarda artik bikti. 3-4üncü jenerasyon halen "yok sapina kadar türküm" diyorlar. Buranin vatandasi olduklarini bile kabul etmek istemiyorlar. Halen getto olmus bölgelerde kalip, dili aksanli konusuyorlar yada dogru düzgün hic konusmuyorlar. Yalan dolan ile issizlik maasi, hastalik maasi aldilar. Sosyal evde kalip evin önünde bmw arabasi duruyor,..

Yani bu önyargi ve irkcilik bir yerden geliyor. Bu irkcilari hakli kiliyormu? Hayir, ama Türklerde bir yerde biraz kendilerine bakmalilar. Herseye irkcilik deyip cabalama sifir olmamali. Burda sol partilere oy verip, Türkiyede sagci partilere oy veriyorlar. Burda hiristyan partiye girip, secimlerde oy toplamak istiyorlar, ama sorsan Türkiyede sagci partiye oy verip sapina kadar müslümanlar.

Yani bir kargasa var. Ve evet politikacilar yüzyillardir yaptigi gibi bu kargasayi kullanip, halki bölüp, karsi karsi'ya getiriyorlar.
Her kelimesine katıldığım yorumlardan biri

Bizim burada tanıdık var Alamancı işte beşinci evini alıyor falan
Neyse bir gün sordum ne iş yapıyorsun diye işsizim dedi
Yeni mi kaldınız falan diye sordum
Yok 15 sene önce işsiz kaldım dedi:KK14:
Nasıl yani neyle geçiniyorlar falan derken adamla kadının sürekli işe girip çıkıp işsizlik maaşı aldıkları ayrıca 4 çocukları olduğu için çocuk yardımından yararlandıklarını söylediler
Yuh yani
Adamlar 15 senedir yatıyormuş orada
Almanların Neden bu kadar gıcık oldukları gayet anlaşılır

O aşırı milliyetçi sağcı Türklere
Almanya ya burada vatandaş olacaksınız ya Türkiye'de desede görsem onların vatan sevgisini

Son düzenleme:
Bir bakalım bu konuya hangi içerikli yorumlar yazılabilir?
Siyaset?
Irk?
Türkiye-Avrupa kıyaslaması sonucu bir tarafın kötülenmesi?
Beğenmeyen gitsin içerikli mesajlar?

Cımbızımı çıkardım bekliyorum :)

Merhaba,

Ben Finlandiya da yasiyorum. . Bir kere gunese hasretim. Surekli soguk. Ayrica cok pahali. Tabiki artilari var, mesela guvenli. Fakat bogulacak gibi oluyorum. Yeni dogum yaptim, evdeyim, camdan bakiyorum dalip gidiyorum. Cocugumun bu hayat olmayan yerde nasil buyuyecegini, buradaki insanlar gibi duygusuz yetisecegini, benim gordugum guzellikleri, sicak okul dostluklarini bulup bulamayacagini sorguluyorum. Diyeceksiniz ki adapte ol dil ogren. Dili cok zor ama elimden geldigince konusabiliyorum. Esim burali ama cok sicak birisi. Burdaki insanlar gibi degil, sanki o benden daha Turk, hep neseli hep mutlu. Zaten onu bu yuzden cok sevdim. O bile burdaki insanlardan tipki benimki sikayet ediyor. Birbirinden izole yasiyor herkes. Burada bir omur boyu nasil geciririm bilmiyorum. Ona bazen soyluyorum, burda nasil yaslanicagimi bilmiyorum diye. Turkiyeye gideriz istiyorsan diyor. Ben onu da istemiyorum. Suan ki durum malum. Belki de gunes gormemekten bu kadar depresif oldum bilmiyorum. Baska bir ulkeye tasinmayi da dusundum. Bana soylenenler ,her yer aynidir orda da yabancisin. Ama cocugumu burda buyutmek sanki ona haksizlikmis gibi geliyor. Ne yapicagimi bilmiyorum.
Abla adapte olamamışsınız anlıyorum ama türkiyenin hali içler acısı son yıllarda yurt dışına göç cok arttı insanlar kaciyo turkiye den Benim en büyük hayalim yurtdisinda yaşamak her gun bunu hayal ediyorum allah askina kıymetini bil napicaksin turkiye hic gelişmiş değil ekonomik zorluklar da cok arttı. Bi türk hodukle evlenmektense herseye karisan ana kuzusu yabancıyla evlenmişsiniz ne güzel elbette aralarında sicak insanlar vardır onlarla arkadaşlık etmeye calisin

Anadil seviyesinde ingilizcem ve ileri duzey Almancam var. Adaptasyon sureciyle ilgili sıkınti hic yasamadim oyuzden soyluyorum bunu :)
Ne iş yapiyosunuz özel degilse

Her kelimesine katıldığım yorumlardan biri
Bizim burada tanıdık var Alamancı işte beşinci evini alıyor falan
Neyse bir gün sordum ne iş yapıyorsun diye işsizim dedi
Yeni mi kaldınız falan diye sordum
Yok 15 sene önce işsiz kaldım dedi:KK14:
Nasıl yani neyle geçiniyorlar falan derken adamla kadının sürekli işe girip çıkıp işsizlik maaşı aldıkları ayrıca 4 çocukları olduğu için çocuk yardımından yararlandıklarını söylediler
Yuh yani
Adamlar 15 senedir yatıyormuş orada
Neden bu kadar gıcık oldukları gayet anlaşılır

O aşırı milliyetçi sağcı Türkleri Almanya ya burada vatandaş olacaksınız ya Türkiye'de desende görsem onların vatan sevgisini

Sanirim isvecte olmustu, cift vatandas yasaklanmasi ve kuyruk vardi sadece isvec vatandasliga gecmek icin.
Ve senin dedigin artik olmuyor, issizlik maasi azaldi ve bir sinir getirildi. Hersey daha cok kuralci oldu. Niye? Bu sistemi cok deldiler diye. Türkiyeden evlilik yolu ile gelenler calismak degil, bu devletten nasil para alarim derdindeler.

Bu konuda herkes tutturmus "her yerin eksisi artisi var" diye hii ama insan gibi yasamak denilen birsey var. En azindan burda otobüste son kisi olarak korkmuyorum, kizimi kres'e yollayip güvende oldugunu biliyorum, yarin basima is acilsa, polise gidip sikayet edebiliyorum, is görüsmesinde bana "hamile kalmayi düsünüyormusun" diye soramazlar, dogum ettigimde "acaba doktor para istediginden dolayimi sezeryan diyor" diye düsünmek zorunda degilm.

Her ülkenin artisi ve eksisi var ama ilk önce insan gibi yasama denilen bir olay var. Bunu veremeyen ülkenin artisi eksisi yoktur.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de yurtdisindayim 3 senedir ve gerçekten insan ne olursa olsun özlüyor ülkesini, çevresini vs. Ben bu yaz dönmeye karar verdim ailem ve arkadaşlarım hep saçmalama orayı bırakıp buraya gelinir mi falan diyor insanın cidden kafası karışıyor. Ama insanın sıfırdan bambaşka bir kültüre, kurallara ve insanlara alışması bence çok zor. Ve her ne kadar beğenmesek bir çok yönden eleştirsek de Türkiyenin de çok avantaji var 4 mevsimin olması, diğer ülkelere göre cok daha ucuz olması, yemekler vs.

Soguk insanlari seviyorum en azindan kendini herseyi sormaya hakki var sanip sacma sapan yorumlar yapmiyorlar.
Avrupada yasiyorum kizimin anasinifinda 27 cocuktan 15 i Turk.
Uzun zamandir turklerle bu kadar ic ice olmayinca meger ben ne rahatmisim. Simdi surekli geriliyorum bugun ne yorum yapacaklar, ne akil verecekler diye :)

Sanirim isvecte olmustu, cift vatandas yasaklanmasi ve kuyruk vardi sadece isvec vatandasliga gecmek icin.
Ve senin dedigin artik olmuyor, issizlik maasi azaldi ve bir sinir getirildi. Hersey daha cok kuralci oldu. Niye? Bu sistemi cok deldiler diye. Türkiyeden evlilik yolu ile gelenler calismak degil, bu devletten nasil para alarim derdindeler.

Bu konuda herkes tutturmus "her yerin eksisi artisi var" diye hii ama insan gibi yasamak denilen birsey var. En azindan burda otobüste son kisi olarak korkmuyorum, kizimi kres'e yollayip güvende oldugunu biliyorum, yarin basima is acilsa, polise gidip sikayet edebiliyorum, is görüsmesinde bana "hamile kalmayi düsünüyormusun" diye soramazlar, dogum ettigimde "acaba doktor para istediginden dolayimi sezeryan diyor" diye düsünmek zorunda degilm.

Her ülkenin artisi ve eksisi var ama ilk önce insan gibi yasama denilen bir olay var. Bunu veremeyen ülkenin artisi eksisi yoktur.
Kesinlikle haklısınız
Siyaset topiğinde Türkiye ekonomisinin çok iyi olduğunu söyleyip her şeyin çok ucuz olduğunu son 10 senedir ülkenin şaha kalktığını iddia eden bir arkadaş vardı o
Asgari ücretle muhteşem geçiniyormuş
Sen nasıl geçiniyorsun şu bu derken arkadaşın Fransa'da oturduğu ve oranın asgari ücretini aldığı ortaya çıktı :rolleyes:
Türkiyedeki ürünleri euro ile çevirip düşünmüş sanırım

1 kilo patates 1 euro filan diye

Son düzenleme:
Güneş de olmayiversin, her an ölüm korkusu ile yaşamaktansa, burda her dakika bir cinayet kadın ölüyor. Kal orda kendine arkadaş edin şahane istiyorsun evde oturma aktiviteler e katil. Ah ah
Bence en önemlisi bu ne kadar giden arkadaşım olduysa ne para ne şu ne bu için en çok bu sebepten gittiler

Back
X