- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
- Konu Sahibi ciceklimor
Bir egitimci olarak bu bilgilerin kulaktan dolma olmadigini belirtmek zorundayim. PİSA olculerine gore singapur 1. Ve finlandiya 2. Sirada. Amerika bile listede altlarda kaliyor. Bizim adimiz bile yok zaten onemli bir konumunda. Egitim anlaminda hakkaten asmis durumdalar cunku cocuklar birey olmayi ogreniyor. Test cozme egitimi almadan tum testlerde basarili olabilmek nasil bir durumdur hayal edebiliyor musunuz?Ben oldukca gunes goren ve egitim sistemi de oldukca iyi sayilan bir ulkedeyim; tek diyebilecegim sey insanlar basarili ama robotlasmis durumda. Is basvurularinda not ortalamasi soruluyor o yuzden iletisim becerileri sifir :)
Kimsenin tecrube etmedigi konularda karsisindakini elestirmemesi gerektigini dusunuyorum. Kulaktan dolma bilgilerle Finlandiya'da egitim sistemi en iyi orada kalin demek, konu sahibinin duygularini hice saymak demek. Kadin orada yasamayi tecrube etmis haliyle mutsuzum diyor iste, otesi yok ki.
Ozellikle yurtdisinda dogup buyumediyse bir insanin ulkesine geri donmesinde de buyuk bir tersine kultur soku olamaz. Ben 25 yasina kadar yasadigim ulkeye donunce mi sok olacagim, o yasa kadar nasil yasadiysam yine yasayacagim elbette :)
Konu sahibi; cok yazdim konunuza kusura bakmayin. Bu aralar bu konuda cok doluyum ben de.
Ama ben mutlu olma konusunda sizi anlamaya calisiyorum. Sonucta cok iyi bir ulke olsa bile mutlu olmayacaksaniz orda yasamanin alemi yok. Ama rica ederim bebeginizi dusunun ve buraya donmeyin. Singapura gidebilirsiniz:) hem guney asyada hem de asyanin en zengin ulkesi :) muhendis olarak orda da yasanir :)