Baskalari icin yasamak

dubeduzmantik81

Kul kinadigini yaşamadan ölmezmiş
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
487
388
73
35
Ben baskalari icin yasayan insanlardanim, yeterki kimse uzulmesin kimse kirilmasin. Onlar uzulecegine ben uzuleyim, bunun yuzunden surekli istemedigim seyler yapiyorum. Bu arada balik burcuyum, baskasinin acisini kendiminki gibi hissederim ve bundan nefret ediyorum.
Maalesef baskalarindanda tabi aynisini bekliyorum, mesela kardesim ikidir esime bir yere gitmeyi teklif ediyor ve esim red ediyor. Bu sefer basketbol macina bilet kazanmis, gelirmisin dedi, benimki dusuneyim dedi sonrada bana gitmek istemedigini soyluyor.
Esim cok bencil bir insandir,benim tam tersim istemedigi biseyi yapmaz. Kizayimmi kizmayimmi sasirdim, bazen sevmiyor kardesimi herhalde diyorum.
Siz nekadar baskalari icin biseyler yapiyorsunuz? Baskasinin uzuldugunu bile bile nasil mutlu olabilirsinki hic anlamiyorum.

Istemediğin şeyi yapmamak bencillik değildir ki. o_ODoğru olanı yapıyor. İstemediğiniz şeyleri sırf kimse üzülmesin diye yaparsanız üzülen hep siz olursunuz.
Asıl kendim mutlu olacağım diye başkasını istemediği bir şeye zorlamak bencilliktir.

eşiniz kardeşinizi sevmek zorunda değil ki en başta, kardeşinizle gezmek zorunda da değil.

ben bir yere gitmek istemiyorsam kimse beni zorla götüremez, bunda kırılacak üzülecek birşey yok saygı duymak lazım. bende ne eşimi ne de kimseyi bir şey yapmaya zorlamam

Ben de eskiden senin gibiydim. Ay kendimi parçalardım. Herşeyde arardım insanları. Ama onlar benim bi sıkıntım olduğunda aramayınca çok kırılıyordum. Baktım gördüm olacak gibi değil. Bıraktım gityi ucunu.
Herkes ne hali varsa Görsün. Kimseyi düşünmeyince resmen huzuru buldum. Şimdi çok mutluyum.
Hiç kimse umrumda değil.
Bu hayata bi kere geldim. Onun bunun için yaşanmayacağını öğrendim.
Ben olsam da eşin gibi yapardım. Istemiyorsam gitmem.
Zaman çok değerli.

Başkaları ile aranıza sınır koymanız lazım. Eşinizin yaptığı bencillik değil. Formalite yaşamak istemiyorsanız, başkalarını düşünmeye devam edin ama kendinizin de istekleri olduğunu bilerek yapın bunu...

Ben de eskiden senin gibiydim. Ay kendimi parçalardım. Herşeyde arardım insanları. Ama onlar benim bi sıkıntım olduğunda aramayınca çok kırılıyordum. Baktım gördüm olacak gibi değil. Bıraktım gityi ucunu.
Herkes ne hali varsa Görsün. Kimseyi düşünmeyince resmen huzuru buldum. Şimdi çok mutluyum.
Hiç kimse umrumda değil.
Bu hayata bi kere geldim. Onun bunun için yaşanmayacağını öğrendim.
Ben olsam da eşin gibi yapardım. Istemiyorsam gitmem.
Zaman çok değerli.
Nasil basardiniz bunu bende istiyorum, elimde degil ayy uzulcek simdi biri diye parcaliyorum kendimi.Tabiki degisebilsen hayat daha kolay olur

Nasil basardiniz bunu bende istiyorum, elimde degil ayy uzulcek simdi biri diye parcaliyorum kendimi.Tabiki degisebilsen hayat daha kolay olur
Aslında tek başıma başarmadım.
İşyerinde yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle psikoloğa gittim. Ve sonunda bu saçma huyumun da sona erdiğini gördüm.
Belki de zaten tek başıma halledeceğçktim de psikoloğa gitmek hızlandırmış olabilir.
Şimdi kimse umrumda değil.
Eski Hayatımı düşününce kendime çok kızıyorum. Başka insanlara ayırdığım zamana acıyorum resmen.
Mesela biri ya da çocuğu hasta olsa ayyy defalarca kere arardım. Ama benim başıma bi hastalık gelse kimse aramazdı. Bi de oturur buna üzülürdüm.
Geriye dönüp bakınca amma saçmalıklar yapmışım diyorum.
Bu problemin farkındasınız madem kendinizi telkin edip kurtulmaya bakın. Kuş gibi hafifliyor insan.

Ben baskalari icin yasayan insanlardanim, yeterki kimse uzulmesin kimse kirilmasin. Onlar uzulecegine ben uzuleyim, bunun yuzunden surekli istemedigim seyler yapiyorum. Bu arada balik burcuyum, baskasinin acisini kendiminki gibi hissederim ve bundan nefret ediyorum.
Maalesef baskalarindanda tabi aynisini bekliyorum, mesela kardesim ikidir esime bir yere gitmeyi teklif ediyor ve esim red ediyor. Bu sefer basketbol macina bilet kazanmis, gelirmisin dedi, benimki dusuneyim dedi sonrada bana gitmek istemedigini soyluyor.
Esim cok bencil bir insandir,benim tam tersim istemedigi biseyi yapmaz. Kizayimmi kizmayimmi sasirdim, bazen sevmiyor kardesimi herhalde diyorum.
Siz nekadar baskalari icin biseyler yapiyorsunuz? Baskasinin uzuldugunu bile bile nasil mutlu olabilirsinki hic anlamiyorum.
İnanırmısın artık yapmıyorum.. Cunku aile yada arkadas kııme canım desem canımı aldı.. Esın istemıyor oda senın gbı istemedıgı bırseyı bırılerı ıstıyor dıye mı yapsın.. Boşver canım ya ınan ınsanın kendı gıbı olması paha bıçılmez. Boşver mılletı artık

Mutlaka hepiniz haklisiniz ama tamamen kendi istedigini yapan insanlarda kotu olmuyormu?
Sinir nerde anlayamiyorun, komsunuz gecenin bir saatinde gelip hastaneye goturumusun derse naparsiniz? Kendi arabasi yoksa mesela? Güzel sicacik evi birakip gitmek istemez tabi kimse, ama bu durumda yok ben götüremem demekde cok acimasiz. Demek bur sekilde ayirt etmek lazim, gereklimi gereksizmi diye

Bunun kardeşini sevmemekle alakası yok ki.
Başkası için kendi istemediğiniz şeyi yapmak zorunda değilsiniz.
Kendi adıma istemediğim bir şeyi kimse için yapmam.

Tabi ki bi komşum bi arkadaşım arayıp kapımı çalıp bi yardım isterse iki elim kanda olsa koşarım. Ama zor durumda ise. Fakat komşum kapımı çalıp hadi çarşıya gezmeye gidelim derse ve benim o anda evde işim varsa, dışarı çıkmak istemiyorsam vs. Hayır diyebilirim. Ama istersen hayhay derim hazırlanır çıkarım.
Sırf istedi diye ben istemediğim halde zamanımı Çarşıda öldürmem

Herkesin prensipleri,kişiliği var.Başkaları için yaşayanlar kendinden ödün verenler etrafı mutlu eder.ya siz?siz nolcaksınız?bi gün öyle bi patlarsınız ki...

Benim de yukselenim balik :)
Ay burcum yengec ...tam bir geysa gorunusu versemde
kovaligim sagolsun beni kendime getirtip bencillikse eger
evet bencilim ....

Geçen bi sebebten dolayı bi komşumla telde konuştum. Hastayım üşütmüşüm dedi. Geçmiş olsun dedim. Konumuzu konuştuk kapattık teli.
Eskiden olsa aynen şöyle yapardım. Hem mutfağa koşar çorba kek birşeyler yapar evine giderdim. Yaptığımı götürürdüm. Ertesi gün bi daha arar birşeye ihtiyacı var mı sorardım. Bunlardan birini eksik yapsam içine dert olurdu. Ama onlar ben hasta olduğumda beni sallamadıkları için üzülürdüm.
Geçen konuştuk kapattık ya. Ben unuttum bile o kadının hasta olduğunu. Bir daha aramadım bile. Altı üstü üşütmüş. Şimdi ben hasta olsam kimseden birşey beklemiyorum. Üzüntü yok sıkıntı uok.
Ohhhh misssss

Geçen bi sebebten dolayı bi komşumla telde konuştum. Hastayım üşütmüşüm dedi. Geçmiş olsun dedim. Konumuzu konuştuk kapattık teli.
Eskiden olsa aynen şöyle yapardım. Hem mutfağa koşar çorba kek birşeyler yapar evine giderdim. Yaptığımı götürürdüm. Ertesi gün bi daha arar birşeye ihtiyacı var mı sorardım. Bunlardan birini eksik yapsam içine dert olurdu. Ama onlar ben hasta olduğumda beni sallamadıkları için üzülürdüm.
Geçen konuştuk kapattık ya. Ben unuttum bile o kadının hasta olduğunu. Bir daha aramadım bile. Altı üstü üşütmüş. Şimdi ben hasta olsam kimseden birşey beklemiyorum. Üzüntü yok sıkıntı uok.
Ohhhh misssss
Evet aynen oyleyim, bazen sanki insanlar benden bisey istese diye bekler gibiyim :(
Tabi inanilmaz yogun oluyorum,esime karsida boyleyim sonrada neden hic vaktim olmuyor diye deliriyorum.

Back
X